Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS4P] Strukturális reform a hadügyben

Day 1,890, 09:41 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Ahogy bizonyára már mindenki tudja, aki az újságomat lapozgatni szokta, február 5-én indulok eMagyarország elnöki székéért. A programom bemutatását jóval a választás kezdete előtt megkezdtem, részenként, hogy mindegyik pontját alaposan megismerhessék a tisztelt választók. Örömömre szolgál, hogy vetélytársam, Cobretti is hasonlóan cselekszik, így a tisztelt választópolgárok mindkét jelölt célkitűzéseit alaposan megismerhetik, így felelősen dönthetnek az urnák előtt 5-én. Az első kampánycikkemben lefektettem bizonyos alapelveket, amelyeket megválasztásom esetén zsinórmértékként követni fogok.

De vágjunk is bele! Mai cikkem témája a hozzám legközelebb álló terület, a hadügy. Ezen belül is a szervezeti kérdésekre fektetném a hangsúlyt, mert ahogy az előző cikkemben is említettem, a konkrét hadügyi célokat csak a jelenleg futó ciklus vége felé lehet pontosabban megállapítani, vagy bármit is beígérni, mert addig sok minden változhat, alakulhat. Felelőtlen ígéreteket pedig nem kívánok tenni. Természetesen elképzeléseim vannak, amelyekről folyamatosan egyeztetek a leendő hadügyi stábtagokkal, illetve a szövetséges országok leendő vezetőivel, de ezekről később szólnék részletesen.

Ahogy már említettem az alapelveket lefektető írásomban is, egy megnövelt létszámú hadügyi csapattal tervezek nekiállni a következő hónapnak. Ebben nagyjából fele-fele arányban találhatóak régi, rutinos rókák, illetve fiatal, lelkes kezdők. Lesz néhány nagy visszatérő is, akik kifejezetten az én kedvemért jöttek vissza és vállalnak ismét kormánymunkát. Ezúton is köszönöm nekik ezt!

A nagyobb létszámot az teszi szükségessé, hogy vissza szeretnék térni a nagyon régen elfeledett gyakorlathoz, hogy differenciált szakmai feladatok szerint csoportosulnak az emberek. Ez alatt azt értem, hogy mindenkinek meglesz a maga feladata és csak és kizárólag azt kell végrehajtania kellően magas színvonalon. Tehát lesz kifejezetten hadügyi szóvivő, több is, akiknek kifejezetten a mindennapi HK frissítés lesz a feladata. Közöttük kell úgy felosztani a napot, hogy bármikor bármi változás van, azt rögtön követni tudja a közlöny. Természetesen a kisebb csoportokon belül is fontos lesz a tapasztalt, illetve kezdő játékosok megosztása, mivel az előző cikkben említettem az informatívabb, közlékenyebb hadügyi közlöny iránti igényemet. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy parancs lesz odadobva, hanem pár, lényegre törő mondattal meg lesz magyarázva, hogy miért is kérjük az embereket, hogy oda üssenek. Ugyancsak az informatívabb közlöny jelszó alatt értem azt is, hogy legalább hetente, a hadügyi helyzetet összefoglaló, képekkel illusztrált HK különkiadással fog jelentkezni a Hadügyminisztérium.

Szintén elkülönült csoportok lesznek a szövetségi kapcsolattartásra, az egovos prioritás-állításokra, a csetszobákban való sebzéskoordinációra, hétköznapi nevén az üttetésre, valamint a felállítani kívánt Katonai Akadémia kezelésére. Természetesen, ha valamely részterületen beavatkozásra lesz szükség, mondjuk nagy volumenű osztásra kerül sor, akkor természetesen átmenetileg felborulhatnak ezek az elválasztóvonalak. Nem lesz ez egy kőbe vésett dolog elejétől a végéig. Természetesen, ha valaki megunta az egyiket, átmehet a másikba, számomra csak az a lényeg, hogy minden feladat el legyen látva és klappoljon minden.

A struktúra működtetése a hadügyminiszter és a helyettesek feladata lesz, akiknek természetesen az összes részterületen, vagy ha egyszerűbb így, akkor nevezzük államtitkárságoknak, beleszólási és intézkedési joga lesz. Természetesen meg is változtathatja a struktúrákat, ha ő úgy látja jónak. Végül is csak ő az, aki nap mint nap dolgozik a hadügyi csapattal, ő látja azt, hogy hol milyen finomításra van szükség. Ezért is fontos, hogy olyan HM-et válasszon az ember, akiben vakon megbízik, mind szakmailag, mind pedig emberileg. Szerencsére nekem ez sikerült és a minisztérium felső vezetését olyan emberek alkotják majd, akikkel számtalan ciklusban dolgoztam már együtt ilyen-olyan minőségben. Mondanom sem kell, hogy a személyzeti kérdések is a HM hatáskörébe tartoznak majd.

Említettem már a Katonai Akadémiát. Ennek a fővédnöke Rajk László, alelnök-jelölt úr lesz, aki a belügyekkel foglalkozó elnökhelyettes pozícióját fogja betölteni. A másik alelnököm, GregoryG lesz, ha megválasztanak, aki pedig a külügyi elnökhelyettesi széket kapná meg.

Szóval, a katonai akadémia célja az lesz, hogy a hadügy iránt érdeklődő, a kormánymunkában magukat kipróbálni akaró kezdő játékosok bizonyos oktatásban részesülnének a tapasztalt kormánytagok részéről, amelyek elsősorban a játék mechanizmusainak megismerésére, illetve a hadügyi irányítás témakörére fókuszálnának. Nyilvánvalóan a "növendékek" a tanulási folyamat mellett be lesznek sorolva egyes részterületekre is, hogy élesben is kipróbálhassák a tanultakat. Természetesen az akadémia szoros együttműködést kíván az eMagyar Egyetemmel. A pontos keretek kialakítására a választás után kerülhet csak sor. Jelentkezni is akkor lehet majd, ha kidolgoztuk a szervezeti kérdéseket. Valószínűleg lesz róla külön közlöny is.

Végezetül néhány mondatban azt indokolnám meg, hogy miért tartom szükségesnek ezt a strukturális reformot. Mivel nap, mint nap fent vagyok a kormányszobában, már évek óta, azt látom, hogy sokszor egy ember csinál mindent a hadügyben. Ez nem azért van, mert a többiek lusták, hanem nincs jól menedzselve sem a feladat, sem az időbeosztás. Vannak a napnak olyan szakai, amikor 5-6 ember fent van, ebből egy üttet, egy HK-t ír, a többinek meg nincs feladat. Kicsit hatékonyabb beosztással és feladat-megosztással szerintem jóval több eredményt lehetne elérni.

Ezért is szánok nagyobb szerepet a Nightwatch szervezetnek és igyekszem majd szorosabb együttműködést kialakítani a kormány és az éjjeliőrök között. Már csak azért is, mert azt szeretném, ha a Nightwatch egy éjszakai hadügyminisztériumként működne. Valószínű, hogy lesz olyan ember onnan, akinek lesz egov és HK szerkesztési joga, annak érdekében, hogy a változásokat éjszaka, illetve hajnalban is le tudjuk követni megfelelően. Egy rendelkezésre állási összeget is lehet elkülöníteni egy orgra annak érdekében, hogyha egy nappal jól alakuló fontos csatát kéne lezárni éjszaka, akkor ne mindig a sajátjukból kelljen osztaniuk a tagoknak.
Természetesen az alapelveket és a teendőket a "műszakváltáskor" megbeszélnénk minden alkalommal, ahogyan egyébként ez most is történik.

Egyelőre ennyi elég is lesz szerintem. A részletesebb csapat-listákkal a választások előtti napokban fogok jelentkezni. A következő cikk minden bizonnyal a kommunikációs témakört fogja érinteni.

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar

ui.: sajnos az én nevemmel is igyekeznek visszaélni egyesek cseten. Ez ellen védekezésül csak annyit tudok mondani, hogy én csak és kizárólag az Istencsaszar nevet használom rizonon, semmiféle rövidített, vagy állapotjelzéssel tarkított verziót nem alkalmazok. Ha ilyet láttok, akkor az nem én vagyok!

 

Comments

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,890, 09:42

tl;dr

Feherlofia Koppany
Feherlofia Koppany Day 1,890, 10:29

Éhesó mi lesz?

Aba Agmad
Aba Agmad Day 1,890, 10:29

unalmas is, barátodként mondom 😃

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,890, 10:44

Éhesló lesz a HM. Őrá utalok mint megbízható személy 🙂

Aba Agmad
Aba Agmad Day 1,890, 11:08

rajk hozzászólást törölt, pfúúújjj

Aba Agmad
Aba Agmad Day 1,890, 11:10

nem tetszik a kritika??? ejnye-bejnye....

szemi
szemi Day 1,890, 11:27

Rajk Laszlo Day 1,886, 08:58

szemi: http://www.erepublik.com/en/logout

én ezt kaptam az uncsira : )

szemi
szemi Day 1,890, 11:32

s hajrá ICS, ne csak hátulról előlről is mutasd meg hogy mit tudsz

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,890, 11:57

És még mindig használna szemi.

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,890, 12:27

Sok sikert!

II. Dexx
II. Dexx Day 1,890, 12:35

"Strukturális reform a hadügyben"

román lesz a hm? külföldiek lesznek a századparancsnokok?

fölösleges, eddig is minden a fajtátok akarata szerint történt..

matasmate
matasmate Day 1,890, 13:33

II. Dexx, te aztán igazán valós lehetsz Jan 19, 2013-i regisztrációval. Reported. ICS: Sok sikert! 🙂

charlie50
charlie50 Day 1,890, 20:20

dexxi és a ti fajtátok mikor csinál már valamit?

Zotza
Zotza Day 1,891, 03:40

Tetszik a login név a doksiban, a tiéd ernő? : D
Hajrá ICS : )

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,891, 06:03

Az egy pelda az enyem Ernstnagyur85

Borembukkk
Borembukkk Day 1,891, 09:46

Struktúrális reformként megcsinálhatnád az én régi ötletemet. 🙂

Válaszd végre szét a politikai irányítást az adminisztrációtól. Azaz, a HM legyen a politikus, és legyen főparancsnoka, parancsnoki rendszere a seregnek. Akkor, nem kell sértődésből lemondania senkinek, ha nem az ő haverja nyeri a választásokat, hanem a hivatalnoki réteg továbbra is végezheti a napi munkáját.

Így talán esély lenne nem régi, kiégett motorosoknak is érvényesülnie, bár el tudom képzelni, hogy nem az a fő cél, hanem hogy a "bunker" jól érezze magát. Most nem rád gondoltam, kifejezetten örülök, hogy végre vállalod a kirakati szerepet is. Már készítem is a vitriolt, meg az egyéb savakat a tollamba. 🙂

Félre a tréfával, te is láttál már olyan elnököt, aki csak dísznek volt, mivel a holdudvar elkopott mellőle. Ez nem fordulhat elő, ha a politikai vezetés elkülönül a "hivatalnok" rétegtől, akik a napi munkát intézik.

Eheslo
Eheslo Day 1,891, 10:46

Érdekes doksi ez Jákob.
Kár, hogy a zombik használják, magyarok ellen.

Magus79
Magus79 Day 1,891, 10:52

derossz, hogy 5000 emberből még mindig csak 10 politikus van emagyarországon........

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,891, 15:25

- Mit fogsz tenni, ha lopsz 2 milliárdot?
- Mit tennék? Elmegyek képviselőnek a parlamentbe.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,891, 15:43

hát legalább a látszatát próbálod kelteni annak, hogy téged kicsit is érdekel, hogy mi történik az országgal. ezt vehetjük fejlődésnek is az eddigi nyílt színi nemzetellenes megnyilvánulásaid után.

Baksa Mark
Baksa Mark Day 1,891, 19:09

Borembukk régi ötlete miért hasonlít kísértetiesen a közigazgatásban, pontosabban pl. a minisztériumok felépítésében IRL elkülönülő politikai változó és szakmai állandó elemek elválasztásra?

Nem gond persze, mert tényleg egy hasznos dolog lehet (bár IRL sem működik a gyakorlatban, csak szép elv), de azért saját régi ötletként beállítani :D
(nem feltételezem, hogy nem saját ötlet, de nem a spanyol viasz :P)

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,891, 21:28

Borem mar nem azert de norbesz ota nincs gond a HM-ben. Sot nagyon is aktiv a garda es tele van ujoncokkal. Ha pofazas helyett neha tajekozodnal is akkor tudnad. Babelnok meg a sirmokesegged volt meg bosko.

Borembukkk
Borembukkk Day 1,892, 23:13

Baksa Mark, egyértelműen RL-ből vettem a példát. Anno ezt a tervet próbáltam megvalósítani, de egyszerűen nem találtam sehol a magyar "sereget" amikor még én voltam a HM. Tehát, elvileg már így is van, mert harcol mindenki magától.

Ersnt, pont erről lenne szó, hogy ha véletlenül nem a lezsírozott ember nyeri a választást, akkor a "hivatalnoki" réteg kihátrál alóla, mint pont sir moke-nál történt. Ez egyrészt jó az egó fényezésére, másrészt, ha úgy tekintünk eMagyarországra, mint közös ügyre, akkor közösen szívunk emiatt.
És ha megint jön egy vicces elnök, mint Hupák, akkor ott a káosz. Pedig, elvileg semmi gond nem lenne azzal sem, ha időnként vicces elnököt választanánk, aki azért arra hajlandó, hogy a gombokat időben megnyomja. Kéne némi vidámság is a játékba.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,892, 23:24

Megint hazudsz. Sirmokenak pont az a hivatalnok reget dolgozott elen AT-val akit mocskoltatok honapokig. A kinyalt seggu libsik meg leleptek szo nelkul. Ez a kulonbseg koztunk mi ellentetben a kisgazdakkal nem szemelyes bosszu szerint vallalunk munkat hanem az orszag erdekeiert.

Es ha jol emlekszem a kisgida part azzal halalta meg AT szinte emberfeletti munkajat hogy meg az elnokin se tamogatta. Megmutattatok mar sokszor mekkora egy utalatos banda vagytok. Csak ne hazudnatok annyit.

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Day 1,892, 00:10

Mindig ugy izgulok, hogy Ernstnek sikerul- e valahogyan barmilyen veletlenszeruen kivalasztott cikk ala kisgazdaznia? Szerencsere Ernst kisebbsegi komplexusa es szexmentes elete minden alkalommal segiti ot!

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,892, 01:45

nah megint a szanalmas bofoges. Borem aki kisgazda kezdte megint a "bunkereseket" fikazni. Persze megint jatszi konnyedseggel leszereltem a hazugsagait.

BT te pokhalos aggszuz te dumalsz itt szexmentes eletrol? Ne nevettes mar kis recskagep.

Eheslo
Eheslo Day 1,892, 02:32

No Jákob mielőtt elájulsz magatoktól, lapozz vissza pár hetet és gondold át újra.
Ha megvolt, akkor beszélgethetünk arról, a mostani gátosok kedvéért tolvaj tetű vajh bábabb-é mint szőrmók, vagy gyáva bosko.
A hm-es csodalényekról nem is szólva, így az iráni orbitáláis vereség, a kétfrontos háború és a jetik ellen versenyben bukott tucatnyi csata óta és háború óta.

Badmouse
Badmouse Day 1,892, 03:24

Sokadszorra kerlek meg Ernst von Jacob ,hogy ne kisgazdazz ne altalanosits,hasznalj neveket,profil linkeket.
Maradok tovabbra is tisztelettel,
B

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,892, 03:33

Kisgazdapart= Tankred Orfeusz, Romanian Spy, Sirmoke es Maki. A tobbi csak csatlos mikor azt irom kisgazdak rajuk ertem. De ha valahol olyat irtam ami nem felel meg a valosagnak akkor megkovetek barkit. Csak elegem van abbol ahogy borembukkk ferditi a tenyeket.

Badmouse
Badmouse Day 1,892, 03:42

A csatlos is kicsit eros es azt is hadd kerjem ki a magam es a tobbi aktiv tag neveben,olyan mintha mi tobbiek csak fakek lennenk...Engem nem erdekel hogy mas ki mit mond sem borembukk sem mas,ne altalanosits es kesz mert rohadtul negativ ha a felsoroltakkal kialakult nezeteltereseid miatt masokat is sertegetsz.
Remelem megerted...
Maradok tisztelettel es hatalmas riszpekt a korabbi jatekbeli kormanymunkadert

B

Borembukkk
Borembukkk Day 1,892, 03:46

"nah megint a szanalmas bofoges. Borem aki kisgazda kezdte megint a "bunkereseket" fikazni. Persze megint jatszi konnyedseggel leszereltem a hazugsagait."

Hűű, egy mondaton belül több csúsztatást tudsz elkövetni, mint Éhesló. 🙂

1. Sosem voltam "kisgazda". Beléptem a pártba, mert tetszett Tankred újságja és filozófiája. 3x indítottak a kongán, de szinte sosem jártam pártcsetre, ritkán beszéltünk egymással. Szóval, igazából függetlennek tartottak ők is, meg én is magamat.

2. Én sehol nem látok böfögést, nem hogy szánalmasat. Leírtam a véleményemet, azzal lehet egyet érteni és lehet vitázni.

3. Nem fikáztam a "bunkereseket". Az viszont tény, hogy mint Ipath cikkéből kiderült, valójában onnan volt irányítva minden. Azt Ipath nekem személyesen ismerte be, hogy ő élvezi a "xar keverést", ahogy én a politikát definiáltam. Ettől még nem lesz Ipath xar keverő, tehát ilyet ne állítsatok később, hogy én ezt mondtam volna. A politika viszont főként a büdös-barna kevergetéséből áll. Ezt nyugodtan lehet idézni.

4. Nem szereltél le, csak szépen elvitatkozol magaddal. 🙂

5. Nem hazudtam. Élénken emlékszem az egyik kormány alatt - amit nem a bunker jelölt ki -, történt, hogy több vezető tisztviselő jelezte, hogy nem vállalhatja tovább a munkát. A pontos személyekre nem emlékszem, de mint ha Nalaja lett volna az egyikük és a HM több munkatársa is lemondott. Ott végül is leírták, hogy politikai okok miatt nem vállalhatták tovább. Szintén privátban megsúgták, hogy kaptak egy elég erős nyomást valahonnan, ami miatt inkább azt mondták, fulladjon bele a nem szimpi kormány a xarba, még ha az "ország" látja is a kárát. Ha nem hiszel nekem, komolyan mondom, rászánom az időt és megkeresem az ominózus újság cikket, ami nem lesz könnyű, mert már volt vagy 2 éve és nem tudom, hogy közlöny, vagy magán újság volt, de azt tudom, hogy a Kardosok vonultak ki egyhangúlag.

Kero One
Kero One Day 1,892, 03:56

A hadügyi akadémiáról bővebben?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,892, 04:28

alljon meg a menet Borem abbol a kormanybol Nalaja es Rige lepett ki KARDos utasitasra azutan hogy a kisgazda kormany undorito modon sertegetni kezdte a partjukat. AT be is volt ragva a kisgazdakra hogy ha legalabb nem csinalnak semmit egy kormanyban akkor legalabb azokat ne zavarjak el akik tenni akarnanak valamit. Es ez mar honap vege fele volt. Az altalad imadott szolisok ugymint Reniew Kulugyminiszter, Huba komm min es Cseri masodik heten leleptek. Rolad meg makirol ne is beszeljunk mert egyutt egyenloek voltatok a 0-val.

Azt irtad hogy a bunkeres banda nem enged mast a kormanykozelbe ez netto hazugsag. Az elmult fel evben kerult be rajk, szeredai, kistom, xavier sorc, joszek, credus, shiru a hadugyi csapatba. A te kisgazda kormanyod 1 sajat orszaga ellen uto norbesszel buszkelkedhetett. Es igen itt szereltelek le mert bebizonyitottam hogy amit mondtal baromsag.

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Day 1,892, 04:33

Remélem ezt is törlöd mint az előző epic fail cikkedet!

Borembukkk
Borembukkk Day 1,892, 04:54

Ernst:

1. nem voltam kormány tag. Segítettem, amikor tudtam.
2. Az, hogy a szolisok leléptek pont azt jelzi, hogy nem volt mögöttük senki, itt mindent a "politikusok" csinálnak
3. Szerintem te is el hiheted, hogy van jó pár ember, akik jó vezetők lehetnének attól, hogy nincsen idejük 7/24-ben melózni. Ugyanígy jelenti, hogy attól nem lesz valaki jó vezető, mert sokat ráér és bírja az aprómunkát.
4. Ha külön válna az adminisztráció a politikától, a "bunkeres banda" sokkal nehezebben jutna szóhoz. Így tulajdonképpen jogos azt mondani, hogy nélkülük nem működik semmi. Kb. ezzel igazolták a janicsárok is a létüket hosszú ideig.

De, ha nem látod be, milyen jó dolgok tudnak születni abból, ha a politika és az adminisztráció ketté válik, akkor felesleges a vita. Én erről foglaltam állást és alátámasztottam pár dologgal. Nem feltétlenül kellene utálnunk egymást azért, mert nem egyezik az álláspontunk.

GregoryG
GregoryG Day 1,892, 04:59

"Sosem voltam "kisgazda". Beléptem a pártba, mert tetszett Tankred újságja és filozófiája. 3x indítottak a kongán"

>"Beléptem a pártba"
>"Tetszett Tankred újságja és filozófiája"
>"3x indítottak a kongán"

És nem vagy kisgazda? Na ne röhögtess.

Amúgy meg az az ominózus Szoli-Kisgazda kormány SirMoke-é volt. STimi után. Elmondjam miért nem folytatta a szokásos csapat decemberben a munkát és hogy mi történt akkor?
1. Senki nem kért meg minket
2. Gusztustalan mocskos módon mindennek le lett hordva 1 hónapon keresztül az egész STimi kormány, habzószájjal üvöltöttél te is, hogy mindent mindenki szarul csinál. Ezek után kinek van kedve a felfuvalkodott kisgazda hordával bármiben közösködni?
3. Miután a fél Szoli Kisgazda "szakértő" gárda lelépett: Cseri Román bankba utalta vagyonát, mások minden szó nélkül csak eltűntek. Többek között én és még néhányan mások AThompson kérésére mentünk menteni a menthetőt. Tettük ezt, hogy úgy közben ment a mocskolódás rólunk a kormányszobában.

Egy populista szűklátókörű lassan Ehesloi mélységekbe süllyedő hazugláda vagy Borem.
Ásd vissza magad a gödörbe ahonnan előmerészkedtél.

ZoltanB
ZoltanB Day 1,892, 05:10

Mindenki hazudik!

vasmegye
vasmegye Day 1,892, 05:10

"Ha külön válna az adminisztráció a politikától, a "bunkeres banda" sokkal nehezebben jutna szóhoz. Így tulajdonképpen jogos azt mondani, hogy nélkülük nem működik semmi. Kb. ezzel igazolták a janicsárok is a létüket hosszú ideig." Nem politizáló seregtagok.

Borembukkk
Borembukkk Day 1,892, 05:14

Hűűűű.. 🙂

Játéktechnikailag akkor én most kétfarkú vagyok, mert bent vagyok a kutyapártban sőt még asszem pártelnöknek is megválasztottak? És valójában most akkor politizálok, stb.?

1. Ha független lenne a politika és az adminisztráció, nem kellene kérni.
2. A mocskolódás sajnos régi jelenség, ha jól tudom, már a regelésem előtt is mocskolódtak egymásra a nagyra nőtt gyerekek. Tény, hogy szarul csináltátok azt a hónapot, aki nem úgy látta, az be sem lépett.
3. Pont engem igazolsz, szét kell választani az adminisztrációt a politikától.

Csak azt áruljátok el, mi a kivetnivalótok abban, amit javasoltam?

GregoryG
GregoryG Day 1,892, 05:29

Annyira szánalmas ahogy mondod itt a "bölcsességeidet" és közben fogalmad nincs arról, hogy mi a bunker. Azt gondolni, hogy politikusok.... hát az orbitális baromság.

Borembukkk
Borembukkk Day 1,892, 05:53

Nem mondtam, hogy politikusok, de tény, hogy sok minden ott dől el és vannak, akik ott vannak, vannak akik pedig nem. Szerintem meg az a szánalmas, hogy nem azt vitatod, amit mondok, hanem a példát, amit felhoztam.

reduit
reduit Day 1,892, 07:10

ICS összefoglalva, a prioritás most az, hogy mikor már mindenki lassan abbahagyja ezt az unalmat, akár te is lehetsz a szarkupacon elnök is meg egy franciázás is.

Mikrobi
Mikrobi Day 1,892, 07:49

Én is régóta mondom, hogy legyen külön HM, aki a stratégiát, szervezést, finanszírozást intézi, és legyen egy hadsereg-főparancsnok, aki meg a csatára irányítja a századokat, írja a HK-t, oszt, stb.

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Day 1,892, 07:58

@Ernst ugy tunik alapveto biologiai fogalmakkal nem vagy tisztaban.

pokhalos aggszuz -> nokre hasznaljuk (ilyen tarsasagod nem lesz neked soha) bovebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91

recskagep -> ferfiakra hasznaljuk (egy nap ha legyozod a felenkseged es felkeresed valamelyik ferfiak ismerkedesere hasznalatos muintezmenyt sok sok ilyennel (ertsd ferfi) lesz kapcsolatod) bovebben (szamodra inkabb ez lesz erdekes) : http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9rfi

Norbesz16
Norbesz16 Day 1,892, 09:12

FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJJJJJ

Mikrobi
Mikrobi Day 1,892, 12:06

emőke nálam anti retard listen van:-) Tintanyul kommentje sem tett elég kíváncsivá, hogy megnézzem, kinek és pontosan mit írt:-)

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.