Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Román háború lehetőségei

Day 2,169, 02:48 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Az utóbbi időben számtalan cikket olvashattunk a sajtóban, ami valamilyen módon kapcsolatba hozható a románokkal, vagy a kialakult diplomáciai helyzettel. Az is észrevehető ezen írások alatt, hogy én rendszeresen kommentelek a témában. Fel is merült egyesekben, hogy miért is foglalkozok én ezzel a témával aktívan? Néhányan meg is bélyegeztek, hogy biztos azért, mert jeticsicska vagyok, vagy mert a románok szekerét tolom.

Nos nem. Azért vagyok ilyen aktív a témában, mert sajnos ez egy elég elterjedt tévhitet érint a magyar lakosság körében, ami véleményem szerint sok baj forrása volt és lehet is még a továbbiakban. Ezért most kísérletet teszek arra, hogy eloszlassam ezt a tévképzetet, amire oly sokan cikkeket, kommenteket, érvrendszereket alapítottak, holott a kiindulási alap is egy olyan vélelem volt, ami erősen kétséges.

Nos, rengeteg helyen olvasható az, hogyha a románok megszegik a mostani megállapodást és elkezdenek tömegesen és folyamatosan ellenünk ütni, akkor majd a TWO kifuttatja az MPP-ket és ellenséggé nyilvánítja a románokat. Ez eddig rendben is volna. Mert ez simán megtörténhet és valószínűleg így is fog történni, ha tényleg megszegik a megegyezést. Na de rengeteg helyen itt nem áll meg az érvelés, hanem hozzácsapják azt is, hogy ezt követően majd nekiindulunk és örökre eltörölve tartjuk az MPP nélküli románokat. Ez a második fele viszont abszolút nem állja meg a helyét.

Először is, miért maradnának MPP nélkül a románok? Hogyan tudná elérni Magyarország, vagy a TWO, hogy a törökök, a kínaiak, az izraeliek, az argentinok, a kolumbiaiak vagy akár a portugálok kifuttassák a román MPP-jüket? És akkor most csak a jogilag teljesen független államokról beszéltem. Ezen országok közül néhány proTWO, mások pedig semlegesek, de a proTWO országok kapcsolatai is jóval régebbiek a románokkal, mint velünk. És sajnos azt is látnunk kell, hogy több segítséget is kapnak a románoktól, mint tőlünk.

Én például a tegnapi napon kiutaztam segíteni az argentinoknak, akik rendszeresen ütnek, tankolnak a csatáinkban, mi pedig alig viszonozzuk ezt. Hát gondoltam, most hogy nincs itthon éles csata, ki lehet utazni és segíteni lehet a derék dél-amerikaiaknak. Mit láttam? Egy-egy kiélezett körben százmilliókat tankoltak a románok (és a görögök). De ha nem a tankolást nézzük, akkor is peregtek a román (és a görög) avatarok argentin oldalon, míg magyarok közül szerintem én voltam az egyetlen, aki ütött. És ez sajnos nem egyedüli eset. Az nyilvánvaló, hogy a bónuszaink megvédése jobban leköt minket, mint a románokat, akik így többet tudnak segíteni szövetségeseiknek.

Régebben volt egy olyan gondolatom, hogy a románoknak taktikája ez, hogy néhány századot átküldenek hozzánk, ami kiegészülve az ukrán és az orosz sebzéssel már teljesen leköti (vagy meghaladja) az erőnket, így mi nem tudunk megjelenni a szövetségesek csatájában, míg ők igen. Sőt, általában még mi szorulunk külső segítségre, akár MPP-s csatában, akár RW-ben. Ez pedig nyilvánvalóan csökkenti a reputációnkat, hogy mindig csak tarháljuk a sebzést. Ha magunkba nézünk, látni fogjuk, hogy ez így van. Az utóbbi időben (1-2 hónapban) szinte ünnepnap volt, amikor szövetséges csata bekerült a priok közé és akkor sem ütöttük, mert túl volt ütve.

Tehát könnyen belátható, hogy a proTWO országok, tehát a jogilag független államok nem fogják kifuttatni az MPP-iket a románokkal. Aztán ott vannak a jogilag ugyan TWO, vagy ACT tagállamok, mint a görögök, vagy a tajvaniak, akik ha ki is futtatják az MPP-jüket a románokkal a TWO kérésére, egészen biztosan nem fognak ellenük harcolni a régi EDEN-es kapcsolat miatt. Ez olyan lenne a görögök esetében például, mintha mondjuk a spanyolok megkérnének minket, hogy ugyan futtassuk már ki az MPP-nket a lengyelekkel és üssünk már ellenük. De az már önmagában egy nagy eredmény lenne, ha egyátalán kifuttatnák az MPP-iket. Én ebben sem vagyok biztos.

A rosszabbik eset az, hogy nemhogy kifuttatják az MPP-ket, hanem komplett szakadást okoz a TWO-n belül ez a háború és az egykori EDEN országok összeállnak egy blokkba és a románok mellett ismét összezárnak. Ennek az új szövetségnek egyetlen lényeges háborúja lesz: a magyar-román, amit ők román oldalon fognak ütni, tehát a TWO ellen becsatornázunk egy rakás sebzést, ami eleddig vagy mellette volt, vagy legalább semleges volt. Például normális esetben a törökök és a kínaiak az argentinok mellett ütnek a CoT ellen, de, ha mi nekikezdünk a román háborúnak, akkor oda (is) fognak ütni, tehát minimum a sebzésük egy része átcsoportosul a TWO ellen. És a régi EDEN vs TWO-hoz képest annyi különbség lesz, hogy a CoT is TWO ellenes jelenleg. A legújabb CoT közlöny is megírta, hogy még az ördöggel is hajlandóak MPP-t kötni, ha az a TWO ellen harcol. Jól mutatja ezt, hogy néhány CoT, vagy proCoT ország MPP-t kötött az ukránokkal.

Persze, nem 100%, hogy így történne, de minden jel erre mutat jelen pillanatban. Ráadásul a TWO-nak egészen biztosan nem éri meg egy nyílt háborúba belevinni a magyarokat. Az lehet, hogy ütnek ellenünk, mi is ütünk az ő RW-ikben, ezt esetleg támogatja majd a TWO is, de itt kifújt. Ráadásul nekünk sem érdekünk egy nyílt háború.

Ha feltesszük, hogy minden MPP-t sikerül is kifuttatni és a románok egyedül maradnak, mint az árvagyerek, akkor sem lenne értelme a háborúnak. Egy dolgot látni kell: a románok erősebbek nálunk, ami az összsebzést illeti. Ezt tetézi, hogy jobb a divizionális elosztása a sebzésüknek és erre rájön az, hogy jópár mastercardjuk is van, akik bármikor odavernek százmilliókat, milliárdokat, ha kell. Akár nap mint nap. Elég, ha a küldetések toplistájára pillantunk és látni fogjuk, hogy ez így van. Vagy elég, ha megnézünk egy-egy argentin csatát, ahol minden nap ott virítanak a románok 100-200 milliókkal. Alsó hangon. Nekünk ugye nincs div1-2-nk. Ebben a két osztályban az ukránok simán vernek minket. A románok is vernének. A div3 jelentősen meggyengült a fékek kibannolásával, így most már az az előnyünk is elszállt a románokkal szemben. A div 4-ünk erős, de sajnos a románoké erősebb. Egy-egy alkalommal ki lehet tankolni egy-egy csatát, azt meg tudjuk tenni a románok ellen is talán, de a fenntartható sebzés a fontos és abban sajnos jobbak. Egy átlagos napon a sebzésünk olyan 65-70%-a a románokénak. Ezeket az adatsorokat mindenki megtekintheti egyébként az egov4you oldalon, ahol ajánlom úgy nézni a dolgot, hogy visszalapoztok mondjuk 50 napot és akkor látni fogjátok a fenntarthat sebzést.

Ez annyit jelent, hogy ahhoz, hogy még az MPP nélküli románokat legyőzzük, kelleni fog a szövetségi segítség az MPP-s csatába mindig és hosszú távon. Erre jön az, hogy az RW-ket is csak úgy tudjuk tartani, ha jelentős TWO erők jönnek hozzánk és itt fognak dekkolni, hogy minden második nap leverjük az RW-ket. Amennyiben nem jönnek, el is fognak kezdődni a vereségek. És ismétlem, ez a legjobb forgatókönyv esetén, tehát ha kifuttatja mindenki a román MPP-t és egyedül maradnak. Minden más esetben vért kell izzadni a közvetlen csatában is. Márpedig legyünk őszinték! Ki az, aki szívesen dekkol folyamatosan egy országban azért, hogy az ő értelmetlen háborúját tolja és az RW-ket védje? Mi megtennénk ezt akárkiért is? Dekkolnánk mondjuk hónapokig Litvániában, hogy a svédek elleni háborút támogassuk? Nyilván nem.

Ráadásul megint visszautalnék arra, hogy aki csak a saját csatáit tartja fontosnak, és arra tarhálja a segítséget nap mint nap, az könnyen kikerülhet a jó szövetségesek köréből. Jó példa erre Macedónia, akit pontosan ezért utált meg mindenki a ONE idejében. A saját fölösleges görög háborújukat mindenek fölé helyezték és tettek magasról a szövetségre, de ha egyszer véletlen nem mentek nekik segíteni a ONE tagok, akkor már ment a hiszti órákig.

Na most, összegezve, a TWO szempontjából a dolgot: a magyarok azt akarják, hogy legyen román háború, amivel semmit sem nyer sem a szövetség, sem a magyarok, de amit veszíthetünk, az bizony hatalmas. Simán meglehet, hogy olyan helyzetbe kerülünk, mint a CoT van most. És nem hiszem, hogy van olyan ember ebben a játékban, a legelvetemültebbeken kívül, akik mondjuk 5-6 hónap eltörlést vállalnának azért, csak hogy előtte két hétig üthessék a románt eredménytelenül. Még a magyarok között sincs sok ilyen, nemhogy a szövetségeseink között. Ők átlátják ezt, hogy hova vezethet ez a folyamat és nyilván nem akarják értelmetlen háborúk miatt kockáztatni a biztos jó pozíciót. Ahogy nekünk sem kellene.

Hangsúlyozom a "vezethet" szót, mert előfordulhat, hogy valami diplomáciai bravúrsorozatot követően sikerül összehozni a CoT-TWO szövetségeket, de ez minket nem vigasztal majd, mert az ukrán és orosz bónuszoknak ezzel együtt, vagy emiatt is lőttek ebben az esetben. Ezt nem nehéz belátni szerintem. Nem más ez, mint puszta matematika és némi erepes nemzetközi kapcsolatok ismerete.

Véleményem szerint jelenleg nekünk az a legjobb, ha megpróbáljuk életben tartani a paktumot és ha elkezdenek megint tömegesen ütni ellenünk, akkor legfeljebb mi is ütünk ellenük. Már nekik is van vesztenivalójuk a bónuszok terén. Nem kell mindig a TWO-hoz rohangálni, ha valaki éppen üt ellenünk. Rendezzük le magunk között! Sosem értettem, hogyha van egy keret, ami iszonyú kedvező nekünk, akkor miért akarjuk belső konfliktusokkal szétfeszíteni ezt a keretet?

Nos, látható, hogy a román háború mennyire fölösleges és értelmetlen hazánk szempontjából. Én pedig nem tudom elnézni azt, ha az ország a vesztébe rohan és ezért kommentelek aktívan ebben a témában, hátha sikerül felnyitni többek szemét, hogy milyen összefüggések is vannak itt a háttérben.

Persze el lehet intézni annyival, hogy románcsicska vagyok, de én inkább azt javaslom, hogy gondoljátok végig racionálisan, hogy mik a lehetőségek.

Nagyon jól fogalmazta meg Schelling egy régebbi cikkében: mielőtt számonkértek valamit a mindenkori kormányon, meg nagy hanggal bejelentitek, hogy ezt meg ezt kellene csinálni, várjatok 1-2 percet és azalatt gondoljátok végig a következményeket, a lehetőségeket és képzeljétek bele magatokat a vezető (legyen TWO, vagy állami) helyébe! Nekik ugyanis nem a pillanatnyi hevület alapján kell dönteniük, hanem aszerint, hogy mi a jó az országnak hosszútávon. A jó vezető ugyanis az, aki jobb állapotban adja át utódjának az országot, mint ahogy ő kapta. Legalábbis ez az egyik ismérv. Mindig úgy kell tehát játszania a vezetőknek, hogy a holnap regisztráló játékos is ugyanolyan jó feltételek között játszhasson, mint a tegnap regisztrált, vagy a 4 éve regelt.

És egy másik örökbecsű mondás, ami kivételesen tőlem származik: a semmittevésnek nem az az alternatívája, hogy hülyeségeket csinálunk.

Maradok tisztelettel.
Istencsaszar

 

Comments

Hercegno
Hercegno Day 2,169, 02:51

oroszlánmaxxxx

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 2,169, 03:10

kar hogy hosszu, pedig sok jo gondolat van benne!

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,169, 03:14

Azt hittem végre előjött belőled a becsület és felvázolsz valami tervet de nem: szokásod szerint véded a gazdáidat és próbálod ferdítésekkel hazugságokkal csúsztatásokkal lebeszélni a lakosságot az ellenük ütésről. Örüljünk hogy csak néha ütnek ellenünk és nézzük el ugye? Látod? Ezért neveznek téged jetICSicskának!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 04:02

1. hogy kapcsolódik a becsület ahhoz, hogy kit akarok megtámadni? aki nem akar románt ütni, mert látja, hogy mik a korlátjai, az nem becsületes?

2. Látom nem sikerült megérteni a cikket. Nem az ellenük ütésről beszélném le a magyar lakosságot, hanem a háborúról. Nem ugyanaz! Sőt, az ellenük való ütést még biztatni is fogom, ha ők is elkezdenek ütni ellenünk a megállapodás ellenére.

A közvetlen háború hülyeség. Ennyit mondtam. De látom beindultak a pavlovi reflexek. Személyeskedés személyeskedés hátán, az érdemi gondolatok megfontolása és értelmezése nélkül.

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,169, 04:50

Érveket megkaptad lentebb. Ide az indulat jutott. Az ellenük ütésről ne hazudozz! Ismerünk és tudjuk hogy neked mindig lesznek fontos szövetségi érdekek amit a románok képviselnek és soha nem üthetünk majd ellenük! Ismerünk mint a rossz pénzt!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 05:21

Legközelebb majd akkor te írod meg a cikkeimet, ha úgyis jobban tudod, hogy mit gondolok. 🙂

Joz76
Joz76 Day 2,169, 04:23

Nocsak, eddig azt hittem, HUpákolás fékje vagy. De lehet inkább Éheslóé.

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,169, 04:51

És akkor mivan? Te meg jetICSicskáé!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 05:25

Amúgy ez a jetICSicska kifejezés Kukorica Jánostól ered, aki meg merem kockáztatni, hogy az erep magyar közösségének 5 és fél éves történetének egyik, ha nem a legprimitívebb karaktere volt. Amíg ilyen példaképei és forrásai vannak a magyar ellenzéknek, ne is várjunk konstruktív hozzáállást.

rRonin
rRonin Day 2,171, 02:41

Ez a keményen beszólogatok, arrogáns és ingerlékeny Luci nem tetszik. Kérem vissza a régit!

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,169, 03:20

1. "Hogyan tudná elérni Magyarország, vagy a TWO, hogy a törökök, a kínaiak, az izraeliek, az argentinok, a kolumbiaiak vagy akár a portugálok kifuttassák a román MPP-jüket?"

- Hogyan tudta elérni azt a TWO hogy mi kifuttassuk a macedón chilei indonéz MPP-ket?

2. "ha ki is futtatják az MPP-jüket a románokkal a TWO kérésére, egészen biztosan nem fognak ellenük harcolni a régi EDEN-es kapcsolat miatt. Ez olyan lenne a görögök esetében például, mintha mondjuk a spanyolok megkérnének minket, hogy ugyan futtassuk már ki az MPP-nket a lengyelekkel és üssünk már ellenük."

- Vagy olyan mintha mi kifuttatnák a chilei MPP-ket aztán megkérne minket a TWO hogy harcoljunk az argentinok mellett.

3. Román sebzés több mint a magyar?

- Add hozzá a szerbeket és a bolgárokat is!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 03:59

1. Úgy, hogy ad1, mi a TWO tagjai voltunk, ad2, nem nagyon kellett erőltetni.

2. Szerintem a magyar-chilei viszony korántsem volt olyan, mint a görög-román. Az utóbbit maximum a magyar-szerbhez, vagy a magyar-lengyelhez tudnám hasonlítani. Az argentín MPP és az argentin oldalon való harc a magyar kormány döntése volt. Nem kérte senki. És szerintem jól is döntöttek anno.

3. Egész Szerbia itt fog ülni és harcolni az RW-kben nap mint nap? A románokhoz nem fog menni sebzés? Török, kínai, ukrán, görög, argentin, stb? Ez megint egy olyan vélelem, ami abszolút nem kapcsolódik a valósághoz.

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,169, 04:49

1. A TWO tag nem TWO tag maszlagot ne erőltesd! Ha valakinek vannak TWO MPP-i az TWO tag és kész. Ha hozzánk akarnak tartozni akkor tegyék meg ha nem teszik meg majd erőltetjük!

2. Írhattam volna indonézt vagy macedónt is. Ha kérés nélkül dobtátok őket az még rosszabb. Mindegy. Az argentínok döntsenek: a TWO vagy a románok. Nehogy már ők diktáljanak!

3. Nem de ha hárman szálljuk meg őket akkor otthonról harcolhat mindenki. Argentína pedig mondom: döntsön!

Komentjeid a kishitűség és az érdekérvényesítés hiányának legékesebb bizonyítékai!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 05:30

Elég furcsa elképzeléseid vannak az érdekérvényesítésről. 😃 Mindegy, én nagyon szurkolok neked, hogy egyszer az életben juss el az elnöki székig és akkor majd koppansz egyet, hogy amit elgondoltál világ az köszönőviszonyban sincs azzal, ahogy valójában mennek a dolgok. Csak sajnos ismerem én már ezt, amikor a nagy világmegváltó ellenzékiek hatalomra kerülnek és ráébrednek, hogy köze sincs az ötleteiknek a valósághoz, akkor mindig jön az, hogy természetesen ezért nem ők a hibásak, hanem mindig valaki más.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,169, 04:09

550 milliot utottunk egov szerint az argentin csataba. A romanoknak meg a gorogoknek nincsenek fontos csataik nekunk van 3 is egy nap szoval ne hasonlitgass hozzajuk minket.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 04:24

nem az a lényeg, hogy mi tudjuk, hogy fontos csatánk van, hanem hogy mit látnak a szövetségesek. És az argentinok igenis azt látják csak, hogy a románok és a görögök nemhogy a közvetlen csatájukban ütnek, még az RW-ikre is utaznak és segítenek nekik százmilliókkal.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,169, 04:26

A romanoknak elore lejatszott teruletcseres csatai vannak. Nekunk nem.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 05:07

mondom, én tudom. de nem az a lényeg, hogy én vagy te tudjuk-e, hanem, hogy a szövetségesek mit látnak.

romanian spy
romanian spy Day 2,169, 04:27

ha utazni kellett, akkor az rw lehetett. melyik tegnapi argentín rw-t kell megnézni a battle-watcher-en, hogy 100 milliós román tankolást lássak. már csak azért kérdem, hogy ne maradjon a levegőben lógva ez az állítás, mint ahogy a magyarok ellen tankoló románok elleni vádak.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 05:20

http://battle-watcher.com/campaigns/campaign/45383 Mid Andes RW. Én pl itt ütöttem, de nem kockáztatnék sokat, hogyha azt mondanám, hogy a többi argentin csatában is voltak szép számmal. Ebben az RW-ben:
1.,2. és 3. körben Blackpanther 100-20-40 milla, összesen 160 a csata során. 6., 7. és 9. körben MirceaDrac 110-120-52, összesen 282 millió. a 7. és a 8. körben FedorDSD 60, illetve 20 milla, összesen 80, valamint a 8. körben MrBogdan 25 milla. Csak ez a 4 ember kb 550 milliót ütött egy utazós RW-be. És ez csak a top5 volt, amin kívül számtalan román avatart lehetett látni.

Norte Chico közvetlen csatában összesített top5: FedorDSD 160, MirceaDrac 70 millió. Rajtuk kívül még 5 román volt top5-ben 20-30 millió közötti összeggel a csatában.

Limpopo RW MirceaDrac összesített CH, 110 millával. Rajta kívül ebben a csatában 6 román csak div4-ben, csak top5-ben 10-30 millió közötti összeggel.

Ezek mellett egyetlen egy magyar, aki 21 millióval járult hozzá egy 84-8 ra elbukott RW-ben az utolsó előtti körben.

romanian spy
romanian spy Day 2,169, 05:45

köszi. a következő szuperszövetségben aligha jut több a magyaroknak marginális szerepnél.

rRonin
rRonin Day 2,171, 03:31

Mostani brazil RW-ben pl. román-görög-kínai-arg-arg a top 5 CH-s.

m0bra
m0bra Day 2,169, 05:07

Basszus mikor utoljára néztem ilyen összehasonlítást, akkor megközelítőleg egyforma volt a sebzésünk, minimális eltéréssel.
Padlón vagyunk, elég szomorú.

Eheslo
Eheslo Day 2,169, 12:23

Húzzál bele AlisaSun karakterét ellopó féker jeticscsicska a hamszos haverjaitokkal.
Kell a bébibumm, nagyon várják a fékseregedet, már cikkekben is követelik a hamaszos haverjaid, hogy friss fékseregeket támasszatok.

Neked megy ez mint a karikacsapás, hát hajrá!

Aranytarcsa
Aranytarcsa Day 2,169, 15:09

Ha így eMagyarországnak újra erős alsó 2 divíziója lehetne, a saját karakteremet adnám neki!

LinoHUN
LinoHUN Day 2,169, 15:44

Az még nem merült fel benned, hogy stílusoddal valódi játékosok kedvét veszed el, előbb utóbb abbahagyják, ami végül is mindannyiunknak rossz, mert egyre távolabb kerülünk attól a lehetőségtől hogy akár az általad felvázolt célokat elérjük. leeht azon vitatkozni hogy kivel szövetkezzünk, kit támadjunk, kinek adjunk pénzt, kinek ne stb, stb, de miért kell ezt ilyen alpári stilusban.?

m0bra
m0bra Day 2,169, 23:57

kösz de nem. negatív a motivációm, és van jobb dolgom irl. süni meg akkor kapja vissza a rámbízott (és nem ellopott) kariját amikor akarja, úgyhogy a tolvajlással vádold azt aki lopott is.

Eheslo
Eheslo Day 2,170, 00:16

Féker jeticasicska mobra, ezt szegény AliaSunun nem tudta közreadni, érdeklődve várom, hogy a karakterlopás borharisnáys módja mellett milyen kreatív megoldásaitok vannak még.

Eheslo
Eheslo Day 2,170, 00:33

LinoHun: nem nem merült fel.
Az merült fel bennem az ilyen maszatolás, hogy a magadajták lépten nyomon összetévesztik a csalást, lopást, a jetik, ukránok csICSkaként való seggnyalását azzal és ahogyan ezekről írok.
Pedig jelentős a különbség.
Például nem én loptam el a közkasszát két hónapja, hanem egy volt kormánytag, akit máig nem mertek megnevezni sem a jetibéren vett kápók, sem a haverjai, akik kormányok sorában loptak mellette.
De a jetikkel sem én alkudoztam sunyiban, hanem a görgeis haverjaid.
Tehát ha bármilyen feltételezésbe is merülnénk annak kapcsán, vajh miért szavazott a lábával több mint 20 ezer fék6játékos/féker, akkor a válaszban az alábbiakat kellene megfontolni:
- sz@r ez a jeti f@s játék és az évek során egyre szarabb lett,
- sz@r, elfogult, kettős mércés a játék moderációja, képtelen a csalókat, tolvajokat távol tartani a közösségtől,
- sz@r, szemét amorális alakok és haverjaik fékekkel ,csalással ejtették túszul az emagyar közösséget és akik ezt felismerik, nem tartoznak közéjük, azok nem kívánják őket szolgálni semmiféle módon
- utálják a közösségen eluralkodó, RL politikát kitűnően leképező szarkeverést.
Nos én ez utóbbiban vagyok párszáz komment erejéig érdekelt és tettes.

A többit a jeti és a magyar álruhát viselő cimbijeid csinálják.
Évek óta.
Ha ők ezt büntetlenül tehetik, márpedig megtehetik, mert itt röfög a féker csaló, a jetICsicska és a jeti eistenek pénzét kápómunkáért felvevő magyar karaktereket gyilkolászó szemét droid és a többi kápótársa is, mintha nem buktak volna már meg tucatszor, akkor én miért ne kommentelném a lecsúszásukat, az újabb és újabb rémtetteiket, orbitális buktáikat?

Mesélj már, mert érdekelne nagyon, mitől kevésbé káros szerinted és pár magadfajta szerint a jetiket sunyiban felszabadító jetICSicska, a féker csaló mobra és hamaszos, bicskás féker bandáik, a csongradhoz hasonló sunyi és becstelen tolvajok sora, a jetik bérén magyarokat gyilkoló kápóitok, mint a róluk szóló, rémtetteikhez méltó megemlékezéseim?

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 2,170, 07:44

Keheske, ezek szerint itt minden szar, és ráadásul egyre több szar ömlik mindenhonnan. De ennek ellenére te úgy látszik, jól érzed magad benne. Gondolom azért, mert otthonos. Na persze aki mocskos fürdőszobából jött, és onnan hozza a tapasztalatait, attól nem is lehet sokat várni.
És azért kevésbé káros az, amit az általad felsorolt emberek csinálnak, mert azok a dolgok akarattal vagy akaratlanul, de részei a JÁTÉKNAK. A moderálás, a fékelés, a titkos alkuk, minden. Lehet, hogy szabálytalan, vagy etikátlan, de attól még a játék szerves része. Ellenben a fröcsögésed, mocskolódásod, gyalázkodásod egyáltalán nem része a játéknak. Ez abból is látszik, hogy más fórumokon, teljesen más témában is ugyanígy fröcsögsz, tehát neked valójában az a lényeg, hogy másokat gyalázhass az interneten keresztül. Hogy az éppen egy játék, vagy egy politikai jellegű fórum, az tök mindegy, a lényeg, hogy lehessen arctalanul másokat sértegetni. Mert élőben ugye nem mernéd megtenni, viszont a frusztrációt meg le kell vezetni. Mivel egy lecsúszott, senki bohóc vagy. Na, ezért rosszabb amit te csinálsz, ha már annyira nagyon érdekel. Próbáld meg legalább ezt felfogni, ha már eddig semmi mást nem sikerült. Amúgy megdicsérlek, mert jó a műsor bohóc, erre is nyomj valami jó kis hebegős jeticsicskát! 😉

Eheslo
Eheslo Day 2,170, 08:38

Szerintem hebegő jeticsicska, ha a csalás és fékelés, ellenségekkel kötött sunyi alkuk a magadfajták szerint a része a játéknak - ez sajnos nehezen lenne tagadható és még te sem próbálod ezeket rám maszatolni - akkor ezek kommentelése sem a kevésbé a része a játéknak.
Akár tetszik ez neked hebegő jeticsicska, akár nem.
Az, hogy melyik mennyire mocskos, gyomor kérdése.
Szerintem a tettek és a tettesek sokkal mocskosabbak és sokkal aljasabbak, mint ahogy képes vagyok róluk írni és mint ahogy a jeti kápók ezt itt a cimboráik kapcsán eltűrik.

A "fröcsögés" az egy PC műszó és értelmetlen is, hiszen a reakcióim tényalapúúak a minpsításük ami szubjektív és visszafogott a jetibéren vett cenzoraitok miatt.
Itt senki nem "fröcsög", legfeljebb leírja a véleményét, szórakozik, spammel, trollkodik.

Más fórumok kapcsán is ajánlanám a figyelmes olvasást, a pontos szövegértést, mert szemmel láthatóan nem működik nálad.
A véleményemet, akár a tévedéseimet és a hibáimat is - a magadfajtáktől eltérően - fel szoktam vállalni, nem csak itt, RL is. nem mintha bármi közös is lenne hozzá te szerencsétlen hülye.
Azt azonban sosem értem, hogy a hazug tolvajok, csalók és ellenségeink aljas és sunyi cimborájaként neked és még pár magadfajta szar alaknak ez miért lenne ennyire fontos.
Miért pont velem szemben lenne követelmény egy magadfajta gazember részéről bármi, amit magatokra nézvést leszartok évek óta?
A jetik, ukránok seggébe bujkálás, lopás, csalás és ezek büntetlensége a ti privilégiumotok volt és marad is ahogy elnézem ezt a jeti f@st.

Én meg hol vidáman, hol megdöbbenve kommentelem az ordas buktáitokat.
Húzzatok bele!

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 2,170, 11:45

Látszik, hogy nem értetted meg a mondanivalót. 🙂 Tudod mikor fogod megérteni a különbséget? Majd ha a trollkodást rendesen beveszik a btk.-ba, és büntethető lesz, mint a nyomtatásban megjelenő becsületsértés. Ahogy arról itt is írnak: http://www.metropol.hu/cikk/985121-buntethetok-a-heccelodo-internetes-kommentelok. Majd ha egyszer egy szép napon kapsz egy évet a kaptárban, akkor megérted, hogy mi a különbség aközött, amit te csinálsz, meg a fékelés között, amiért sima kitiltás jár a játékból. Nagyon remélem, hogy meg fogom érni, hogy elkapnak ezért. Addig is ajánlom a cikket elolvasásra, különösen azt a részt, hogy a trollok miért is trollkodnak: "az agresszív viselkedési minta hátterében többek között a düh, az irigység, a féltékenység, a kisebbségi érzés és az önértékelési problémák állnak". A fröcsögés pedig egy létező fogalom, itt van definiálva: http://www.c3.hu/~nyelvor/period/1234/123404.htm. Tudod mit, inkább idézem neked, mert úgysem találnád; ,fröcsög’: durván rágalmaz vkit, vmit; rágalmazó megjegyzéseket tesz vkire, vmire’. Na, akkor ugye, hogy fröcsögsz, hiszen mást sem csinálsz csak rágalmazol, ami ennek az úgynevezett szinonimája. Na, most egyszerre két szót is megtanítottam neked, ez jó lesz napi jó cselekedetnek. Én így támogatom a lecsúszott alkoholistákat. 😉 Na, fröcsögj még egy kicsit te bohóc, tetszik a műsorod! 🙂

Eheslo
Eheslo Day 2,170, 12:11

A jetik seggébe bújásotok nem rágalom.
Szomorú, tucatszor is megismételt tény.
A többi, amiről írok nem kevésbé.

Lehet perelni hebegő jeticsicska, had röhögjek egy jót.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 2,170, 12:19

Én hol bújtam a jetik seggébe te szerencsétlen vesztes? Annyira vicces, hogy itt alighanem te vagy az egyetlen, aki valaha is a román közlöny parancsa szerint harcolt, de ennek ellenére rajtad kívül mindenki jeticsicska. Pedig tudtommal az a jetik csicskája, aki a parancsaik szerint cselekszik. De ezt bizonyíthatóan eddig csak te követted el, meg néhány lelki sérült sorstársad. Egy hazug, kétszínű, aljas, hazaáruló, paraszt, lecsúszott senki vagy. Tudod hogy szól a mondás kehes. Az nevet, aki a végén nevet. 😉 Na, addig is használd ki az időt, és tolj még egy kis műsort nekünk bohóc!

Mvhely
Mvhely Day 2,169, 05:16

Most egy olyan cikket várok tőled, amiben felvázolod hogyan szegték meg a románok a megállapodást.

Eheslo
Eheslo Day 2,169, 12:24

Ilyet nem olvashatsz jetICsicskától évek óta.
A gazdái ezt nem tűrnék, nem ezért fizetik.

Hipper23
Hipper23 Day 2,169, 05:47

ICS, aki akarta már megértette ezt az első ilyen cikkednél is a dolgot (kb. fél éve). A többiekkel meg zárkózzatok be egy irc szobába oszt hajrá.

Btrei
Btrei Day 2,169, 06:59

Mint mindig egy korrekt, részletes érvekkel alátámasztott cikk Tőled. Sajnos a kommentelők nagy része továbbra is értelmetlenül fröcsög.. nah mindegy, ez itt eMo, már megszoktuk.
És pont az ilyen emberek miatt komolyan elgondolkoznék azon /ha lenne beleszólásom/ hogy legyen harc a románokkal, töröljenek el a francba minket, mert jelenleg ennyit érünk..

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 2,169, 07:38

Már vártam a cikkedet ICS, talán nagyon tartasz attól, hogy ki fogom harcolni a román háborút, pedig szó sincs róla. A programomban is leszögeztem, hogy nem célom neki menni a románoknak, aki ebben hisz ne szavazzon rám. Viszont ugyanakkor nem vagyok hajlandó tétlenül nézni, és kifogásokat találni ha ütnek majd ellenünk. A pofont igenis vissza fogják kapni. Továbbá nem vagyok hajlandó olyan egyezségeket kötni velük, ami sérti a magyarok érdekeit, tekintélyét. Nem azt állítom, hogy az előző román-magyar alku sértette a magyarok érdekeit, aláírom hogy nekünk is jó ha le vannak kötve és nem ütnek ellenünk, de nem az a megoldás, hogy közvetlen az után hogy 3 honapig köpködtek a levesünkbe, csak úgy átengedjük őket gyarmatainkon, hogy ők hadjáratozhassanak. Ez sérti a magyarok büszkeségét, tekintélyét és nem szabadott volna belemenni. Szivatni kellett volna őket, húzni az időt, és követelni hogy először viselkedjenek, aztán leülhetünk ujra beszélni. Megérdemelték volna.

Amit amúgy meg belinkeltél a battlewatchról ott nem látok 200-300 milliókat, szóval egy kicsit túlzol, ettől függetlenül nem állítom hogy nem segítenek többet mint mi, meg most verseny is van, de nyilván azért mert idáig nem volt más dolguk, a bolgárok már nem jelentenek nekik komoly problémát. Egyébként novemberben igyekezek majd javítani a szövetségesek rólunk alkotott képén. Tervem hogy sokat segítsünk a szövetségeseknek, főként felkelésekben.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 08:31

Konkrétan most nem miattad gondoltam, hogy cikket kéne írni, mert tudom, hogy azért te átlátod az észérveket és nem csinálsz hülyeséget.

Az elmúlt pár hétben kommentelgettem erre-arra és mindig megkaptam azt, hogy majd a románok MPP-i kifutnak és akkor eltöröljük őket. Mivel úgy éreztem, hogy ez egy elterjedt tévhit, valamit kell írnom a témában.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 08:41

Az alkuról: nekem az az ars poeticám itt a játékban, hogy a racionális szempontok mindig elsődlegesek és ha a racionális szempontok nem sérülnek, akkor tovább lehet menni a (számomra) alacsonyabb fontossággal bíró érzelmi szempontokra. Ha pedig a kettő ellentétes, akkor természetes, hogy a lakosság nagy része az érzelmit fogja követelni, de a vezetőnek mindig a racionálisat kell előtérbe helyeznie. Én ugyan most nem vagyok/voltam kormánytag, de hosszú éveken át igen és pontosan tudom, hogy mi játszódik le ilyenkor, így támogattam az alkut.

A legutóbbi alkunál nem volt lehetséges összhangba hozni az érzelmi és a racionális síkot. Ha azt csinálták volna a vezetőink, amit leírsz, arra ráment volna egész Ukrajna és még jópár orosz régió. Akkor nem ma éjjel állítanánk vissza a bónuszt, hanem a te elnökséged végén, vagy még akkor sem. Amióta megszületett az alku, alig látni románt ütni ellenünk. Ha ütnek is, akkor is marginális, nem csatadöntő tényezők. Kárpátalját sem miattuk vesztettük el, hanem a belső problémák miatt.

A helyzet az, hogy a románokat szivatni nem tudtuk volna. Nekik idestova 8 hónapja 6 bónuszuk van kb, mióta megtámadták a bolgárokat. Ezzel az akcióval lesz nekik 8. ez nem a hadjáratokról szól. Egyszerűen kibéreltek két orosz és két iráni régiót, hogy több bónuszuk legyen. Nem lesz itt semmilyen hadjárat. Viszont, ha nem engeded át őket, akkor nekik nem lesz rosszabb, mert ugyanaz marad, mint előtte háromnegyed évig, nekünk viszont rosszabb lett volna.

És ez megint egy elvi kérdés: nekem az a fontosabb, hogy nekünk jobb legyen, nem az, hogy a másiknak rosszabb. Ha nekünk jobb, akkor tőlem a másik fejre is állhat, az sem érdekel, ha neki is jó.

Eheslo
Eheslo Day 2,169, 12:27

Csak a szokásos.
Hazudsz.
Ordas és szemét módon:
http://www.erepublik.com/en/article/r-e-k-a-rom-aacute-nok-nem-v-aacute-ltoznak-2332561/1/20

rRonin
rRonin Day 2,171, 02:53

Első halláskor az egyezményben szó nem volt bérlésről. Nemhogy 2 országtól is. Szóval bérlés nélkül azért jobban lekötnék a románokat. + záradék is volt, ami azért köti őket is, segít minket. + a beloruszok sem mentek bele, pedig azzal is oszd meg és uralkodj elv érvényesült volna, könnyebbé téve dolgunkat...
én ezen naiv és meg nem valósult ígéretekért, tervekért támogattam az egyezményt.

Satupad
Satupad Day 2,169, 09:22

FELHÍVÁS!!!

Szeretném folytatni az újságomban megkezdett vitakampányt, most kissé kibővítve úgy az olvasótábort, mint az érdekelt felek táborát, ebben a vitában a magyar-román háború lenne a téma, ICS vállalta, hogy érvel a háború ellen, én pedig szívesen eljátszom újra az ördög ügyvédjét, a háború mellett érvelve, de jó ötletnek tartom, hogy ezúttal szervezetten tegyük ezt, például 3-3 emberrel a pro és contra csapatban, akik egymás után szólalnának fel, és sorolnák fel a saját érveiket, megcáfolva ezzel a másikét.
Fontos dolognak tartom, hogy zavartalanul folyjon a beszélgetés, ezért szeretném átvinni a vitát a chates felületre, hiszen ott lehetőség van a moderálásra, illetve valós időben látjuk, amit a másik ír.

Tehát 5 ember jelentkezését várom, 2-2 a két csapatba, az ötödik pedig az egészet koordinálná, ide egy olyan személy kellene, aki járatos a rizon parancsok használatában, hiszen ha elég érdeklődő lesz akkor moderálás nélkül jókora hangzavar és káosz várható 🙂

Részletekkel később, egyelőre shoutoljatok, osszátok meg minél többen az ötletet, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó hangulatú parázs vita fog kialakulni ebből 🙂

fsb1000
fsb1000 Day 2,169, 18:14

Te hány éves vagy?

Satupad
Satupad Day 2,169, 18:37

Ennek mi köze van a felhívásomhoz?

fsb1000
fsb1000 Day 2,169, 19:01

Esetleg rávilágíthat a komolyságára vagy komolytalanságára. Nehéz eldönteni hogy csak kamaszosan fel vagy pörögve az eRep világban vagy van is gondolat az írásaid mögött. A fékelős cikkednél komoly hiányosságok látszódtak a világszemléletedben, de még megszilárdulhat nemesedhet, ami most még csak egy híg massza.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,169, 23:37

az RL kor abszolút nem releváns a játékban. Láttam én már itt extranagy gyökér 40 év felettit és nagyon jól és reálisan gondolkodó 16 évest is.

fsb1000
fsb1000 Day 2,170, 01:49

Már hogyne lenne releváns, a játékbéli karakterünket az IRL személyiségünk határozza meg. Nem lehet hónapokon át más személyiségként viselkedni ebben a közösségben sem, mint a valós világban. A kor pedig bizony meghatároz bizonyos dolgokat, szemléletet, hevületet, kitartást, rögeszméket. El kell fogadni, hogy az idősebbek másként gondolkodnak ugyanarról a dologról, mint a fiatalok. Nem jobban, csak másként. Majd az évek múlásával figyeld meg magadon a változásokat.... miként leszel befogadó szellemű demokratából morgós patrióta és nacionalista.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,170, 03:35

én abszolút nem vagyok befogadó szellemű demokrata. És egyébként a saját példámon tudom, hogy igenis lehet különbség az RL gondolkodásmód és a játékbeli között. Én itt próbálok mindent racionálisan, érzelemmentesen megítélni, mivel ez egy játék, RL viszont konzervatív, hagyománytisztelő ember vagyok.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.