Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Lengyel-magyar swap

Day 1,839, 10:10 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

A mai napon többen kérdezték tőlem cseten, illetve PM-ben is, hogy miért szabadítjuk fel Tauridát, miközben a törökök Irán ellen adtak be Natural Enemy javaslatot, amit úgy néz ki el is fogadnak majd. Ez minimum 5-6 napra leköti majd őket, tekintve az iráni régiók nagy számát. Azaz, ebben a ciklusban már nem kellene török támadásra számítanunk, így elviekben nyugodtan üthetnénk mostantól védő oldalon is. Csakhogy, ez két ok miatt nem lenne tanácsos:

1. Az ukrán háborúnk lezárulna, mert jelenleg csak Podólia van ukrán kézen és azt pedig hamarosan beüti az autoattack. Mivel egy RW megvédése után 24 óráig nem lehet újat indítani, ez azt jelentené, hogy lezárul ez a front.

2. A címben említett lengyel-magyar swapot is nagyban megnehezítené és/vagy meggátolná az, ha lezárulna a háborúnk az ukránokkal.

Ezért a várható menetrend a következő lesz:
1. Felszabadítjuk Tauridát, majd holnap be is ütjük nem sokkal az auto támadása előtt. Azaz, akinek a fegyver nyersanyagok száma releváns a termelésében, kérem dolgozzon még a felkelés vége előtt, holnap pedig, ha tud, várjon a támadó csata végéig, amíg el nem foglaljuk!

2. Taurida után RW-t kéne indítani Volhyniában, amit szintén piros oldalon ütünk majd. A lengyelek erre NE-t fognak adni az ukránokra.

3. A következő RW-t, valami félreeső régióban szintén pirosba kell ütni, hogy legyen támadható régió. A lengyelek közben folyamatosan támadják majd Volhyniát, Podóliát, majd Zaporozhiát vagy Bassarabiát.

4. Közben a polákok RW-zik Volhyniát, illetve Podóliát, mi pedig elfoglaljuk ezeket és mindkét fél ukrán háborúja lezárul.

Végeredmény: a lengyelek kialakítanak egy előretolt bázist, egy régióra Tauridától és a románoktól. Ezzel garantálva lesz, hogyha az oszmánok megtámadnak és neadjisten elvesztenénk Tauridát, akkor azonnal kapják a lengyel NE-t, aminek segítségével hamarosan vissza tudjuk állítani a bónuszainkat és meg tudjuk állítani a török előrenyomulást. Másrészt a románokra is egy plusz nyomást helyez, hogy ne gondolkodjanak a NAP megszegésén.

Továbbá, ha a nemzetközi helyzet azt fogja megkívánni, akkor a lengyelek az előretolt bázisukból kiindulva két nap alatt török határt szerezhetnek a mi segítségünkkel. Azaz déli szomszédainknak kétszer is meg kell gondolnia a jövőben, hogy mit találnak ki, ugyanis ezután már nem egy, hanem két potenciális támadó is fog északon várakozni. Sőt, még szélsőséges esetben arra is jó lesz, hogy az ukránokat kongresszus nélkül tartsuk, ha esetleg bekeményednének a felkeléseik a választások felé és nem bírnánk megtartani őket egyedül.

A következő napokban tehát mindenki figyelje a Hadügyi Közlönyöket és a felkeléseket minden esetben a megfelelő oldalon üsse! Az egész mozzanat a mi biztonságunkat szolgálja.

Végezetül egy külpolitikailag érdekes hír, hogy a brazilok megtámadták Tájvánt, de sajnos az első támadásban vereséget szenvedtek. Ez önmagában is hírértékű lenne, hiszen egy exTerra ország támadott meg egy EDEN országot, de azzal együtt válik mindenképpen említésre méltóvá, hogy a braziloknak szinte kizárólag CoT és exONE MPP-i vannak, azaz talán elmondható végre, hogy a közeledés felgyorsult a hosszú-hosszú hónapok diplomáciai manőverei után. (ezzel együtt az amcsik is NE-t adtak be tájván ellen, amit el is fogadtak. nyilvánvalóan ezzel a brazilokkal kívánják szorosabbra fűzni a kapcsot, ami nem meglepő, hiszen mindkét ország lebeg a nemzetközi politika tengerében)

Maradok tisztelettel:
ICS

ui.: a közlönyben valami bug miatt nem engedte kiadni a cikket, ezért adtam ki itt.

 

Comments

GregoryG
GregoryG Day 1,839, 10:11

~o~

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,839, 10:11

tl;dr

MCMLXXVXII0II
MCMLXXVXII0II Day 1,839, 10:31

A brazilok délután a #Mercenaries szobában úgy próbálták meg beindítani az osztásukat, hogy a topic-ba azt akarták kiíratni a szoba admin-jaival, hogy ANTI-EDEN-eseknek osztanak. Ezt az admin-ok - ha jól tudom zömmel EDEN-esek - nem engedték. Ezért jelenleg is úgy osztanak, hogy ez van a #Mercenaries szoba topic-jában: #brozil D1-4 CTRL/CoT/exONE.

Nintsen
Nintsen Day 1,839, 10:55

Zseniálisch!

fabyzol
fabyzol Day 1,839, 11:52

Még jó hogy minden MOVÉs önként és dalolva üt magyar oldalon Tauridában : D

susususk
susususk Day 1,839, 13:25

a MOVE-nak ez túl bonyolult, nem bántsd őket érte.

rRonin
rRonin Day 1,839, 15:12

Nem minden MOVE-os, de amúgy 82 - 28 a csata állása, annyira nem hátráltatott, ugye? 😛
Am. MÍG NEM ÉRTESÜLTEM A LENGYEL SWAP-ról -mely mondhatni elrettentő biztosítékként szolgál- én is elleneztem a Taurida-RW ukrán oldali ütését. Ugyanis az egész úgy jött le, hogy:
1. törökök elfoglaltak voltak, odatoltuk széles vállunk izmozni.
2. amint felszabadult a török NE, máris fülünk-farkunk behúzva elvágjuk magunkat
3. miközben törökök Iránra adtak be NE-t, mi továbbra is szégyenszemre menekülünk

Hofi73
Hofi73 Day 1,839, 15:43

Most is LEGIOS uti szepen a magyar oldalt, de gondolom neki lehet ugye kisbaratomsk?!

fabyzol
fabyzol Day 1,839, 15:47

Hofi73: Na látod eddig kellett várni : D

romanian spy
romanian spy Day 1,839, 16:15

ez az előretolt lengyel bázis ugyanolyan gyenge blöff mint az előző, majd mi megmutatjuk a törököknek, hogy ki az úr. az életben nem fogják a bónuszaik elvesztését kockáztatni török ne-vel, pláne nem török rw-vel.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,839, 16:43

Éppen ezért jó a lengyelek helyzete. Semmi sem veszélyezteti a bónuszaikat. Mi van, ha esetleg a török hadjárat közben sikerül egy RW? Semmi. Egy héten belül visszafoglalják. Olyan gyenge az a körzet, hogy bármikor bárhonnan beszerezhetik a bónuszt.

sorihun
sorihun Day 1,839, 20:22

Fabyzol: hagy pls. hadd üssék ahol akarják. Nem kell belemenni, pláne elkezdeni.

Ehhez hozzátenném.. Senki nem kötelzte a kormányt, hogy foglalja el Tauridát anno.. csürhe egy banda.. megszerzitek az országnak a legtöbb bónuszt ami valaha volt,majd egyet vissza akartok adni 2 napra? Nooormálisak vagytok? Az irónia nem a véletlen szüleménye.

sorihun
sorihun Day 1,839, 20:23

Pláne azért teszitek mindezt, hogy a jövőben védve legyenek a bónuszok? Hogy lehet így e-élni... nem is értem.

Lee soo hyun
Lee soo hyun Day 1,839, 22:30

Addig amég a célnak megfelelő irányba tart a fal állása, nem mindegy hogy ki hol üt?
Nyílván tankolni nem kell érte.. De pl. Valakinek úgyis BH-nak kell lennie. Ha nem mi, akkor majd jön egy román vagy indó vagy brazil.. vagy akárki.

Daakoo
Daakoo Day 1,839, 22:45

Az elmélet jó, azzal a feltétellel, hogy a teljes folyamat tényleg csak 2 (kettő) napig tartson ! Legtöbb 3.

Ne felejtsétek el: Ha nincsen a mi kezünkben Volhynia vagy Podolia, úgy 3 (HÁROM) bónusztól vagyunk elvágva, ami naponta kemény anyagi vesztesség eMO számára ! (salétrom, hal, búza).
És mindez amellett, hogy ilyen gyenge a gazdasági modul !

HutsulUA
HutsulUA Day 1,840, 00:31

НАС НЕ ЗЛАМАТИ!

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 01:11

Egy sor sokadjára hallott lábszagú hazugság.
Tauridát harmadjára adják el és veszik vissza.
A többiről nem is szólva.
A zombiknak meg teljesen mindegy a bónusszám, mert ők az állami kasszákból híznak, nem a munkájukból, nem is szólva a külföldi állampolgár kormánytagokról.

No ők eztán végképp belesza.nak hány bónusz jut a köznépnek és miért üttetik szerencsétleneket minden áldott nap ellenségeik oldalán.
Ennyire teli, no.
De mit vártatok a fékerektől, hazaáruló tolvajoktól?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,840, 02:47

dehát téged sem érint a bónuszok száma, úgyhogy nem értem ezt a nagy nekibuzdulást. Megspékelve azzal, hogy ütni sem ütsz soha idehaza, szóval végképp nem értem, miért foglalkozol ilyen kérdésekkel.

A bónuszaink 1-2 napra mennek el, annak érdekében, hogy később még stabilabbak legyenek. Aki ennek nem látja át a hasznát, vagy a racionalitását, az vagy buta, vagy szándékosan ferdít

Titiu
Titiu Day 1,840, 02:59

Eheslo buta ÉS szándékosan ferdit.

Kutluk Bilge Kul isotgg
Kutluk Bilge Kul isotgg Day 1,840, 04:08

sa

Tio Lucho
Tio Lucho Day 1,840, 04:11

@isotgg as

Tellotello
Tellotello Day 1,840, 04:17

@isotgg as

M. de Ruyter
M. de Ruyter Day 1,840, 04:40

English please??

susususk
susususk Day 1,840, 04:43

Éhesló: ebben a játékban az elmult 2 évben a legtöbbet taktikázó nemzet szerintem a magyar és a horvát. a Többiek sokszor csak úgy ad-hoc csinálnak valamit, amit aztán meg is szívnak. Ha nem lenne ICS, mi is sokszor kb ilyenek lennénk, dehát van nekünk ő, mindent túlmachinál, igyekszik a béna kereten belül a legjobbat kihozni, és megy is neki. Kösz ICS!

susususk
susususk Day 1,840, 04:45

van Spijck: Long story short: Lolland will come near Turkish border to Ukraine, to have one more strong e-country here, to make bigger preasure on Turkey/Romania, and to increase our seccure on balkan.
(google translate ugyis megmondja a "kémeknek", így minek titkolózni)

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 08:05

Látom bevetetted a kis fürge nyelved mellett már az ujjaidat is, nehogy csiCSka ne élvezze azt ahogy könyökig az ánuszában turkálsz. Majd azért moss kezet utána nehogy valami bajod legyen, az előtted ott ténfergő zozoka és hasonló keménységű reportolgató köménylegényektől.. kis búzavirág.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,840, 08:13

Ismételten megjegyzem "A stílus maga az ember" : )

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 08:13

Remélem csngoszolinak, is szoltok, hogy a majd egy misijét, rossz helyen csapkodta el. joesr3, sem igazán ért a szép szavaitokból és ugye ő azért gyöngyszem, mert a tökéletes légió csapkodója, remélem Sorihun, veszi a fáradtságot és előadja neki a siralmait. pzsoltit se hagyd ki a körből, hadd falhassa ő is a szavaidat, amik a kettős mérce elleni indulatodból fakadnak majd. Remélem Mobra, sem sunyít majd, mint az a bizonyos, barna büdös, ami a jele volt az óvodában és nem fogja vissza indulatait

Izjaslav
Izjaslav Day 1,840, 08:20

Ех, ви гебреї пацаваті...

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 08:20

Portocala ellen, hisz neki sem tudtátok elmagyarázni, miért is a másik oldalon csapkod. Piszok Alfred és Senki Alfonznak sem jött át a hebegésetek, és taktikusan a Magyar oldalon üt. Remélem, analfabéta cimborám tudsz majd tőlük is magyarázatot kérni, hisz ugyebár ti vagytok a megtestesült erkölcsösség, és a kettős mércétől nem tudtok nyugodt álomra térni. A Horthysoknak üzenem, hogy "ciganymentes ovezet" nevezetű barátotok is megkapja, majd a jól megérdemelt politikailag korrekt monológját.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 08:25

A NightwatcherHUN nevű zsindexes fenegyerek remélem rápirít Melindabra, mert ő sem találta meg az emberfeletti taktikusok által kijelölt utat, de nekünk az észt, mint a fing a porban tudja pakolni. Mobrának még egy kis csemege, kikericsy és Nalaja nem tudta melyik oldalon is van az igazságotok, remélem jön majd az elítélő özön, vagy csak a MOVE újságjaiban vagytok olyan kemények és politikailag korrektek, meg csICSka iránt oly hűségesek?

torres1992
torres1992 Day 1,840, 08:52

Kukorica tegnap nem égetted a századodat éppen eléggé, folytatod az önlejárató kampányt?

Menj inkább és vedd fel a zsoldotokat, mind a -7 forintot....

susususk
susususk Day 1,840, 09:06

Kicsit azért sajnálom, hogy a MOVE sose fog még a kormányzás közelébe se kerülni, mert amit ők művelnének, az Akittosz 3 napos dicső kormányzásának többszörös lekörözése lenne, amit ugye extra szórakoztató volt végignézni, és akkor azt hittem, hogy ennél elbaszottabb 3 napot összehozni nem lehet... valahogy el kell érni hogy ez a pár kuruc&move szánalom-diktátor-komplexusos egyed kormányt alakíthasson, és akkor jöhet az Akittosz vs. MOVE elbaszottsági verseny.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 09:22

hohó kettős mérce csírazsák, a dinnyearcoddal nem látom , hogy elítéled a Nem MOVE-s "rossz oldalon" ütőket. Nem látom a sziporkázó gondolataid, így csak egy hiteltelen kis búzavirág maradsz a torres1992 nevű igen szórakoztató kis betyár körte haveroddal együtt. Akit úgy látszik, hogy szintén csak a pirosba ütő MOVE borzasztja el, de sz ő mínusz zsoldos cimborái már nem annyira. Hát sajnáljuk, de a MOVEt ilyen látszat politikailag korrekt fingógépek, nem igazán érdeklik.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 09:24

Mutassátok csak az igazi arcotok bugyogók. Hadd lássuk mire veri magát a zsindexes aljaelitess.

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 09:41

Idegen: az mondjuk jellemző, hogy árva szavad sincs a "rossz" oldalon ütő zombikról, helyettük is a move-t fikázod.
Nem sok szellemre vall ez a sokadik ellenségek oldalán való harcotok során.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,840, 09:59

Milyen érdekes, hogy a cikkem alá volt időd kommentelni, de itt nem látom az Istenért sem a MOVE megkövetését és a politikai hasonszőrűek elítélését.

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,840, 10:08

Tetszik, hogy végre hosszú távon gondolkodik a kormány:)

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,840, 10:38

Most hirtelen azt akartam kommentelni, hogy ez bizony a MOVE színvonal, amit itt látunk ismét, telis tele személyeskedéssel és nulla értelemre utaló, zagyva szeméttel. De aztán rájöttem, hogy valóban nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy egy tökfilkó miatt ítéljek el egy egész normális és lelkes pártot. Néhanapján majd azért egyeztess a pártod vezetőivel Jancsi, mert elárulom neked, hogy több személy már nekem szokott panaszkodni, hogy mennyire negatív hatással van a megítélésre a te működésed

PanJaugien
PanJaugien Day 1,840, 10:38

Jo elgondolas

Kisborok
Kisborok Day 1,840, 11:16

TOP 5-be vele: Összes cikk az 1840. napon
erepublik.com/en/article/2168795

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,840, 13:10

Kukorica: biztos jó időtöltés lehetett azt figyelni egész nap, hogy kit lehet rajta kapni más tagokat, hogy rosz helyen ütnek. Melindab kétkatos, nem olvas hk-t, nincs telépítve semmilyen script, fingja nincs arról hogy mi történik, nálatok viszont ha valaki rosz oldalon üt akkor az 99% hogy tudatosan.
Az ám azért nagy különbség!

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 13:55

Nektek a jó oldal a jetiké volt:
http://www.erepublik.com/en/article/k-sz-nj-k-alexandross-eln-k-r--2048028/1/20
pár napra rá a franciáké.
Végül odalett az egész ország a rég és új is.

Mit gondoltok ezek után ki hisz el nektek bármit is éjféli zombi?

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,840, 15:26

Eheslo: ne szívják annyi füvet, mert nem tesz jót a memoriádnak, és különben is a drog erkölcstelen!
Nem emlékszel már sajnos arra, hogy a nyugati hadjáratot a szövik miatt buktuk?
Nem pedig azért mert el adtunk minden régiót ahogy azt te gondolod.
Kicsit bogaras vagy öreg, neked ez a mániád.
Pihenj egy kicsit : )

sorihun
sorihun Day 1,840, 15:35

ne etessétek a trollokat.. lassan kiéheznek és rájönnek nem nagy buli maguknak irogatni. mellesleg amúgy sem érdemel szót amit írnak.. Általánosítani nem szabad,mert van a MOVE-ban sok értelmes ember is.

sorihun
sorihun Day 1,840, 15:39

a,úgy nem tudom feltünt-e valakinek senki nem szidta a MOVE-t sőt nem is foglalkozott velük míg János el nem kezdte.

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,840, 20:48

kukorica janos nem veletlen eheslo csaladtag mert nagyon hasonlo a stilusuk??!!!!

mobra
mobra Day 1,841, 00:22

vizi zsivi tévedsz.
kukorica jancsi alpári, személyeskedő, következetlen.
eheslonak van stílusa, és személyeskedő ugyan, de annál következetesebb.

AndyMiller
AndyMiller Day 1,841, 04:37

Éjjenek a bugok.

: )

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 04:48

Éjféli zombi: az elmúlt három és fél év televan kifogásokkal. Izralex országeltöröltetése gy a hosszú sorban.
Az ellopott 54 licenszekkel felszerelt állami cégre is van hasonlóan a tényeket figyelmen kívül hagyó frappáns magyarázatod?
ott dekkolnak körülötted a tolvajok!
Ez nem zavar?
Szemmel láthatóan nem.
Ez egy másik fontos különbség közöttünk...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.