Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Külpol kitekintő és kampány

Day 1,812, 06:59 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Mai cikkemben két témát érintenék: egyrészt bemutatnám a főbb háborús folyamatokat, amik napjainkban zajlanak eVilágunkban, illetve pár mondatban rávilágítanék, miért is érdemes GregoryG-re szavazni a választásokon.

Két helyen folyik éles háború ezekben a napokban, hetekben, amelyek nemzetközi figyelemre érdemesek. Az egyik a bolgár-román párviadal, a másik pedig az Indonéziában zajló háború.

Az előbbi esetében nekünk is érdekünk, hogy keleti szomszédaink elnyomás alatt maradjanak, ezért amikor csak tudunk, besegítünk a bolgároknak mind MPP-n keresztül, mind pedig RW-ben, utaztatva, ahogy eddig is tettük. Itt azonban nem is maga a háború ténye az érdekes, hanem az MPP szettek, azon belül is a bolgároké. Itt megfigyelhetjük, hogy van egy aktív brazil MPP-jük. Ennek előzményeként tudni kell, hogy a brazilok azóta kifejezetten utálják a románokat, hogy azok megpróbálták TO-zni őket még hónapokkal ezelőtt. Ennek érdekében régebben nekünk is segítettek, most pedig a bolgárok oldalán ütnek rendszeresen. Több kört is lehoztak már szövetségesünknek éjjel. Sőt, a munteniai csatában konkrétan ők fordították meg az ütközetet, persze azért a bolgárok is kivették belőle a részüket. A brazil politikai elitben kifejezetten EDEN-ellenesség uralkodott el az utóbbi időben. Beszélik azt is, hogy közeledni kezdtek a CoT szövetséghez. Ez nekünk is jó előjel lehet, hiszen az alakuló új szövetségünk közelébe is lehetne őket adott esetben csábítani, hiszen a spanyol-lengyel párossal rendkívül jó viszonyt ápolnak még a CTRL-es időkből, velünk meg összeköti őket a román és EDEN-ellenesség. Ez mindenképpen a következő hónap diplomáciai feladata lesz, ugyanis szinte csak nyerhetünk azzal, ha sikerül őket átcsábítani a mi oldalunkra. Ha már csak arra gondolunk, hogy az ellenféltől levonódna egy rakás éjszakai sebzés, már sokkal jobbak az esélyeink mindenhol.

Indonéziában az utóbbi pár hónapban folyamatosan zajlott valamilyen háború. Először a románokat kellett hazaverni onnan, utána közvetlenül a horvátok szűrét tették ki, most pedig megérkezett az USA, aki egyébként az érvényben lévő indonéz-amerikai NAP-ot szegte meg a támadásával. Nem mentek vele sokra, hiszen a rendkívül taktikusan játszó indók (és a mögöttük álló szövetségesek) feladták az első két amerikai csatát, hogy be tudják fejezni a horvát háborút, majd ennek végével azonnal visszatámadtak és átvették a kezdeményezést. Sőt, immáron Chile is bekapcsolódott a háborúba, így még kevesebb esélye lesz a jenkiknek. Sőt, azzal, hogy az ausztrál területeken lakó chileiek beléptek a küzdelmekbe, sokkal könnyebben lezárhatóvá vált az indonéz-amcsi és a chilei-amcsi háború is. Ez jól is halad, hiszen Papua szigetén 66-0ra vezetnek szövetségeseink. Annyi kell csak a záráshoz, hogy holnap még elfoglalják Hawaii-t, majd RW-zik a most megszerzett Papuát és már vége is.

Az amcsik utóbbi hónapja egy totális katasztrófa volt. Előbb betörtek Európába, ahonnan rövid úton el lettek távolítva egy háromfrontos háború keretén belül úgy, hogy kört se tudtak nyerni szinte. Ezzel együtt, köszönhetően a diplomáciai erőfeszítéseinknek, még a szövetségük, a CTRL is darabjaira hullott szét. Ezután bepróbálkoztak az indóknál, a NAP megszegésével, de ott is csak pofont kaptak. Sőt, ha Chile ügyesen csinálja, még eredeti amerikai régiókon is portyázhat egy darabig. Ezen kívül még két TO is zajlik ellenük, egy EDEN-es és egy szerb. Mi több, még maguk az amcsik is megosztottak és belháborús helyzet alakult ki. Evilágunk egykori szuperhatalma a hónap végére nem más csak, mint egy rakás omladozó hulladék. És ebben nekünk hatalmas szerepünk van, már ami a diplomáciát illeti, hiszen hatalmas munkánk van nekünk a CTRL szövetség felbomlasztásában.

Tucatnyi alkalommal, éjszakába nyúló háttértárgyalás a lengyelekkel, spanyolokkal vezetett el oda, hogy végül minket választottak és várhatóan velünk fognak szövetkezni hamarosan formálisan is. És itt kanyarodnék rá a második témára, GregoryG-re.

Neki ugyanis kulcsszerepe volt a fentebb említett diplomáciai sikerekben. Túlzás nélkül állíthatom, hogy jelenleg ő hazánk leghasznosabb diplomáciai embere. Neki vannak a legkiterjedtebb és legszorosabb kapcsolatai a szövetséges országokban és vele tárgyalnak legszívesebben ezen országok vezetői. Többször fordult már elő velem is, hogy egy sürgősnek tűnő dolgot akartam megbeszélni, mondjuk a lengyel elnökkel, de ő azzal fogadott, hogy igen, tudom, már GG-vel letárgyaltuk. Arról ne is beszéljünk, hogy a szövetségalapításban és vezetésben szerzett tapasztalatai nélkülözhetetlenek lennének a mostani, formálódó, új rendszerben. Mind a régi ONE szövetség chartáját, mind pedig az újét ő maga írta, ő maga volt a ONE első (és utolsó) vezetője és nagy esélye van, hogy ő legyen a létrejövő új első embere is. Egész egyszerűen azért, mert nincs még egy ember az alapító országok vezetői között, aki ekkora nemzetközi elismertségnek örvendene, mint ő. Említettem, hogy a brazilok átcsábítása is fontos feladat lesz. Ki lenne erre kompetensebb, mint az, aki anno a spanyolok, lengyelek átállításában is tevékenyen részt vett?

Nos, ezért szavazok én rá, valamint ezért is fogadtam el a megtisztelő felkérését az alelnöki posztra. Nincs nekem semmi problémám Csongráddal, sőt, mondhatom, hogy ő is egy rendkívül hasznos tagja a mindenkori magyar kormányoknak, de azt hiszem, hogy nem csak egy lőzung, ha azt mondom, hogy nekünk most GG-re van szükségünk.

"Diplomata elnököt a diplomácia hónapjára!"-szólt GregoryG kampányszlogenje. Ez messzemenőkig kimeríti és jól jellemzi a jelenlegi helyzetet.

Maradok tisztelettel:
ICS

ui: ajánlott olvasmány: Rhual cikke a témában

 

Comments

GregoryG
GregoryG Day 1,812, 07:05

Jobb alelnököt nem is kívánhatna az ember

Marginaldefeat
Marginaldefeat Day 1,812, 07:48

A kampány miatt kivételesen nem vote.

romanian spy
romanian spy Day 1,812, 07:55

a brazilok biztos repesni fognak az örömtől amikor leesik nekik, hogy az átálállásukra okot adó dél-afrikai pto egykori tagja akarja szövetségbe szervezni őket.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,812, 08:57

vigoncalves, az egyik legbefolyásosabb brazil ember, aki anno asszem elnök volt, keresett fel minket több ízben a hónap során. GG-vel is többször tárgyalt. És ő maga mondta, hogy ők nem a régi sérelmekre alapozva játszanak.

sorihun
sorihun Day 1,812, 09:10

igy lehet kampányolni. ezt is megértük.. : )

RightDefender
RightDefender Day 1,812, 10:12

Greetings from Poland o/

Dobro powraca
Dobro powraca Day 1,812, 10:43

Vote from ePoland : )

Eheslo
Eheslo Day 1,812, 10:57

A szar helyett választhattok fost is tanácsolja az álrhual mellett ics is.
Amint a savazás állásából látható, valaki ezt szereti, valaki amazt, de a fékmesterek majd döntenek helyettetek.
Én nem szeretem sem a szart, sem fost.
Mindegyik anyagcsere végtermék, pont mint a fékerek, csalók, tolvajok, hazaárulók, akik megtöltik a kormánylistájukat.
Ezeknél még a Pióca és Márk is sokkal többet ér, hupakolásról nem is szólva...

Peter Palus
Peter Palus Day 1,812, 11:42

Kár hogy nem indult újra Ernst... Nekem mindegy ki kerül hatalomra csak jól csinálja, de a következő kormány igazán dobhatna az amcsikra egy légicsapást ! : D

Joz76
Joz76 Day 1,812, 12:44

Ha ezt korábban olvasom, GregoryG-re szavazok. Közte és Csongrád között vacilláltam, és végül Csongrád mellett döntöttem, jobban ismertem, hogy mit csinál. Azért hajrá GregoryG, legközelebb ha indulsz ott a szavazatom.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,812, 13:13

Greetings from Poland o7

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,812, 22:48

Csak azt nem értem, hogy akkor minek vagy csongrád listáján is, ha GG-re való szavazásra buzdítasz? Ha csak az ő listáján lennél rajta az oké lenne, de nem, te egy igazán alávaló szarzsák vagy. És az ilyen lépéseid miatt egyszerűen undorodom tőled mint egy leprás OC-tól!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 00:02

Azért vagyok csongrad listáján is, mert vele sincs semmi bajom és felkért, hogy segítsek neki is, megválasztása esetén. Én pedig szívesen teszem ezt meg. Viszont magánemberként úgy gondolom, hogy GG jobb választás lenne a jelen helyzetben. De ezt egyébként csongrád szemébe is megmondtam.

Eheslo
Eheslo Day 1,813, 01:20

Nincs az a segg amibe ne bújnál bele ics csak a szajrá legyen meg és a vicces hatalom és befolyás látszata ebben a halom jeti fosban.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 08:37

Milyen szajré? Ez lesz a 39. ciklusom és ebből 33-ban nem fértem hozzá semmiféle orghoz, amikor meg igen, akkor forintra rendben volt a könyvelés. Biztos a szajré vonz. : D

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,813, 11:23

szar szemét szar alak vagy...

Eheslo
Eheslo Day 1,813, 12:11

ics: az sem igaz, amit kérdezel, nem, hogy amit idekaparsz.
Minden kib--ott mocskos báb listáján ott a neved, mintha te fostad volna a piramisokat, és azt gondolod, bárki is elhiszi, hogy a vicces hatalmon túl amit így nyerhetsz nem lopod szét dragohoz és sokadnickes társaihoz hasonlóan a közkasszákat?
Ilyen hülyének nem kell nézni itt senkit.
Van itt bábod elég aki megteszi, csak kapjon rá parancsot és neki is jusson.
Nem kell közvetlen hozzáférésednek lenni hozzá.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 12:55

Én felajánlom, hogy bárkinek adok screenshotot a vagyonomról, cégeimről, edzőközpontjaimról, bármiről a karakteremmel kapcsolatban, amit csak akar. És akkor szembesülhetnek vele, hogy én a koromhoz képest rendkívül szegény vagyok, mert minden vagyonomat mindig az ország védelmére fordítottam és elharcoltam.

Amúgy érdekes dolog ez a közkassza lopásos vád, mert soha semmi bizonyíték nem volt rá, sőt, általában, amikor volt hozzáférésem, még több is volt a kasszában, mint az elején.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 13:55

Bár az tény, hogy demagógiának jó lenne, ha valami minimális hitelesség társulna a kimondója mellé. dehát sajnos nem ez a helyzet, így csak kukorica jancsiék hiszik el ezt a hülyeséget

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,813, 14:42

Meg azok akik lelépnek többek között miattad is. Mert az örökös kormányotokkal lehúzzátok azt a modult a játékban, amihez, ha társulna versengés húzó ágazata lehetne akár az újságírásnak is. Persze azokról a 40+ leveles emberekről nem is beszéltünk, akik azért vonultak háttérbe, mert elegük van a kialakult helyzetből elegük van belőletek és már ahhoz is fásultak, hogy nyilvánosság elé álljanak. Ohh és azok az emberek, akik itt hagyták eMagyarországot és valahol külföldön folytatják, még nem is

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,813, 14:45

említettük.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 15:16

Most komolyan jól látom, hogy azt mondod, hogy az én hibám az, hogy nincs politikai verseny?! Hát erről csak ti tehettek, akik "ellenzékinek" mondjátok magatokat. Ti vagytok a gyengék és szervezetlenek ahhoz, hogy megnyerjetek egy választást, de még ahhoz is, hogy egyátalán csak megszorongassátok a szokásos pártok jelöltjeit. Ezért már had ne én kérjek elnézést. Építsetek fel jelölteket, adjatok olyan programot, ami vállalható a tömegeknek, toborozzatok tagokat és akkor lesz verseny

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,813, 15:19

Nem nagy ördöngősség ez. Persze mindig egyszerűbb fékekre, csalásra, mutyizásra, szar politikai modulra hivatkozni, mint elismerni azt, hogy igen, kérem az ellenfél szervezettebb, erősebb és többen vannak.

RL sem fogja átadni senki az ellenzéknek a kormányzást, csak azért, mert ő sokat sír. Azért bizony tenni is kell

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,813, 16:00

45
vasmegye Day 1,813, 05:23

az index boom óta nem volt tiszta választás, csak akadt pár, ahol kristálytisztán ragyogott a manipuláció. na ez is az.

Na látod, ezért szarunk rád és a mondandódra, úgy általában és még bevághatnék pár ilyen véleményt ide.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,814, 02:17

hát akkor maradjatok meg ebben a hitben. legalább lehet ezzel magyarázni, miért nem értek el soha semmit.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,814, 03:33

Azért mi is emberek vagyunk, nem ilyenekkel magyarázkodunk magunknak:) Helyette építgetjük tovább az egyre jobban feltörő katonai alakulatunkat. Egyre többen jönnek, hozzánk, olyanok, akik kiábrándultak.

Eheslo
Eheslo Day 1,814, 04:03

Jó mondod kukorica, folytassátok keményen, ahogy a sok zombi ritkul, úgy lesztek egyre erősebbek.

Eheslo
Eheslo Day 1,814, 04:04

Lám már peterbond is alulról szaglássza a tápot, érdemes volt az állam vagyonát bele és hullagödörbe vetett tápos zombitársaiba nyomni éveken át.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.