Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Külügyi irányvonal és kommunikációs program

Day 1,899, 18:00 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Gondolom senki számára nem jelent újdonságot, hogy február 5-én indulok az elnökválasztáson. Éppen ezért gondolom, hogy az sem fog meglepetést jelenteni, hogy eme cikkem, amely a késő éjjeli órákban íródott, elsősorban a programom bemutatására fog szorítkozni. Persze szimbolikus jelentőségű is a késői publikálás, mert azt szeretném jelezni ezzel, hogy én egy olyan elnök lennék, aki, ha kell, akkor éjnek éjjelén is itt lesz és tartja a frontot. 🙂

Ahogy a címben is láthatjátok, írásom első felében a külüggyel foglalkoznék távirati stílusban. Persze ebben a témakörben sok olyan dolgot olvashattok majd, ami esetleg már a választásokra elavulttá, vagy idejétmúlttá válik, hiszen napról napra alakulhatnak a tőlünk független körülmények úgy, hogy eredeti terveinket, elképzeléseinket eldobni kényszerülünk.

Azt hiszem továbbra sem én leszek a meglepetések embere, ha azt mondom, hogy a románokkal (elméletileg már ebben a ciklusban) létrejövő NAP-ot fenn szeretném tartani. Nekünk ugyanis nem érdekünk a román háború. Mondhatni csak veszthetünk vele. De ebbe nem szeretnék nagyon belemenni, mert ennek a témának egy külön könyvkötetet lehetne szentelni és még akkor sem biztos, hogy elég kimerítően tárgyaltuk.

Egy részletkérdésre azonban kitérnék. Ez nem más, mint az a vád, hogy én, vagy a vezetés bármelyik másik tagja bedőlnénk a románoknak, meg hogy nem szavahihetőek. Tudom, hogy nem azok. Senki nem mondta ezt. Nyilvánvaló, hogy előbb utóbb meg fogják szegni a nekik hátrányos NAP-ot. Ezt is mindenki tudja. Csakhogy, nekünk százszor jobban megéri, ha félévig béke van, majd megszegik és egy-két hétig háborúzunk, majd újra féléves béke jön. Persze lehet, hogy ezúttal kevesebb idő telik majd el a megszegésig, de ha több mint egy hónap, akkor nekünk szintén maximálisan megérte. Miért mondom ezt? Azért, mert a románok helyzete olyan, hogy fizikailag képtelenség, hogy bárhol a földgolyón 5, maximum 6 bónusznál többet tartsanak fent. Ennek számtalan oka van, de csak hogy egyet említsek, ott van például a CoTWO erőfölény. Nekünk viszont különösebb megerőltetés nélkül lehetőségünk van 8(-9) bónuszt tartani. Azaz, mi sokkal jobban tudunk gyarapodni náluk. Egyszerű matematika ez kérem szépen.

És akkor itt rá is térnék a második külpolitikai célra: a bónuszok biztosítása. Ukrajna esetében ez a megszállás fenntartásával történne, míg két másik esetben a tárgyalásos út marad, szintén a már említett külső tényezők miatt. Igen, a fehérorosz szarvas régióra és az orosz olajra gondolok. Mind a kettőt elméletileg már ebben a ciklusban átvesszük, így az én elnökségemre csak a biztosításuk marad feladatul. Ez különösen az oroszok esetében lesz komplikált, de meg vagyok győződve róla, hogy megoldjuk.

Természetesen amennyiben nem sikerülne ebben a ciklusban lezárni ezt a kérdést, úgy fő feladattá a bónuszok megszerzése válik.

Amennyiben sor kerül a következő hónapban valamilyen nagyobb szabású akcióra, az adminok részéről, akkor tárgyalásos úton próbálok majd meg egy edzőháborút biztosítani Magyarországnak. Szóba jöhet partnerként Ausztria, Szlovákia, vagy esetleg Fehéroroszország. Ha lehet, akkor szeretném elkerülni az ukrán háború nyitvatartásával járó kellemetlenségeket, mert tudom, hogy sok játékosnak ez problémát okoz.

A kommunikációs céljaimról csak annyit, hogy igyekszem majd minden második-harmadik napon elnöki beszámolóval jelentkezni, amelyek a közlönyben fognak megjelenni. Emellett természetesen, ha bármi jelentős eseményre sor kerül, akkor rendkívüli lapszámok fognak megjelenni.

A hadügyi közlönyben is törekedni fogunk az informatívabb megfogalmazásra, valamint hetente egyszer, általában a hétvégén meg fog jelenni egy bővebb, elemző-magyarázó különszám is.

Kispisti óta tudjuk, hogy a shoutoknak nagy szerepe lehet a sebzésirányításban és a mobilizációban, mégis kevés elnök használta ki ezt az adottságot. Ezen a területen is igyekszem majd aktívabb lenni.

Végezetül egy kísérleti jellegű újítást vezetnék be, amely egy visszacsatolási lehetőséget adna a lakosság kezébe. Ez nem más, mint egy értékelő kérdőív. Arra gondoltam, hogy hetente egyszer megjelenne közlönyben egy külső honlapon megalkotott kérdőív linkje, amelyet kitöltve az emberek véleményezhetik a kormányzati munka egyes területeit, vagy akár szövegesen is elmondhatják véleményüket a dolgok menetéről. Mi pedig igyekeznénk eszerint változtatni a kormányzáson.

A gyakorlati megvalósítást úgy képzelem el, hogy 3 napon keresztül lenne kint a link, majd lenne 4 nap változtatni az eredmények fényében. Így a következő kérdőívben már a javításokat is értékelhetné a közönség. Az, hogy milyen kérdések kerülnének be a felmérésbe, vagy milyen szempontok szerint elemeznénk ki, az majd a választások után derül ki.

Nagyjából ennyi lenne az e két területre vonatkozó programom. Amennyiben bármi kérdés felmerül, kommentben válaszolok szívesen. Még egy kampánycikkel fogok jelentkezni, amelyben sor kerül a kormánylista bemutatására.

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar

ui.: köszönöm annak a 11 pártnak, aki úgy gondolta, hogy méltó vagyok az elnöki pozícióra
ui2.: megkérném a fékeket, hogy ezt a cikket semmiképpen se voteolják, hogy a lehető legjobban megtévesszük Éheslót a támogatóim számát illetően. 😃
ui3.: persze az ui2 csak vicc, nyugodtan voteolja mindenki! 🙂

 

Comments

Nouvion
Nouvion Day 1,899, 18:53

Hupákot a kormányba! Éljen a szpemügyi minisztérium!

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,899, 20:06

te is abbahagyod a játékot miután letelik az elnökségi időd?


Kedveled ICS-t?
Szeretnéd, hogy továbbra is közösségünk tagja legyen?
Nem akarsz neki rosszat?

NE CSINÁLJ BELŐLE ÁLDOZATI BÁRÁNYT! NE SZAVAZZ RÁ!
/arra ott van zsiger : )/

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,899, 20:06

1 vote 3 komment = spam

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,899, 21:42

Makinak nincs medalja : /

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,900, 23:00

tl;dr

MyNameWasIllegal_5963056
MyNameWasIllegal_5963056 Day 1,900, 23:02

hölgyeim és uraim, eMagyarország következő elnök... álljunk csak meg egy pillanatra! hiszen még kibaszott választás sem volt!

a féksereget már izzítják...

persze ti ti csak bábok vagytok... igaz?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,900, 01:54

Maki: nem kívánom abbahagyni. Miért kéne befejeznem az elnökség után?

charlie50
charlie50 Day 1,900, 02:56

Az indulási cikked kapott 325 vótot, hacsak nem kapsz 1625 szavazatot az elnökválasztáson, 80% alatt lesz a fake szavazóid aránya, ami alacsonyabb, mint a nemzeti oldal átlaga :)Amúgy sok sikert, bár úgyis nyersz, de remélem, márciusban nem akarsz indulni, mert akkor NF-elnök lesz, már írom az első kampánycikket :P

KabzsiSOmlo
KabzsiSOmlo Day 1,900, 03:37

én azért nem venném olyan biztosra, hogy túlságosan hosszútávú lesz ez a CoT TWO együttműködés...sőt..

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,900, 04:57

charlie: nem kívánok indulni márciusban 🙂 Sajnos az NF-nek hiába írsz 500 kampánycikket, ha ők maguk soha egy hajszálat nem tesznek keresztbe a sikerükért, akkor más se tud rajtuk segíteni

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 04:58

Mi változik?
Jetibéke, mint eddig.
Bónuszok - ígéret van, bónusz meg - a jetik kedvéért - most épp nincs.
Csalók tolvajok a kormányban, mint eddig.
Állami cégek, orgok, gazdálkodás: még ígéret sincs, nem hogy elképzelés a csődre és a lopott holmi visszaszerzésére.
Hja kérem, ha a tolvajok a haverok, akkor kuss van és sunyi lapítás.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmGcAafw9tcEdG9VQXBmWmhSTUNiNktwT25QSUFtdFE#gid=1

charlie50
charlie50 Day 1,900, 06:01

ICS, majd olyan kampánycikket írok, hogy nem is kell csinálniuk semmit :)

Eheslo, nem mindenkinek okoz ám izgalmat a százhuszonnyolcadik románok elleni háború. A holmik visszaszerzését amúgy támogatom én is. Bár szerintem egyszerűbb lenne az adminokat bombázni, hogy az orgok helyzetével kezdjenek valamit, pl legyen összesen öt kormányzati org, meg minden MU-nak, pártnak egy, ahova az arra hivatott személy tud csak belépni a saját profilján keresztül Pártelnök as pártorgba, MU-vezető az MU-orgba, elnök a kormányorgba, pénzügyminiszter a Nemzeti Bank orgba, HM a HMorgba, stb. Valahogy úgy ahogy a pártelnök csinálja az elnökjelölt állítást. Mindjárt nem lehetne trükközni ezekkel. Sajnos az elkallódott cégek szerintem már nem fognak visszakerülni

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,900, 06:30

A cégek visszaszerzését azért nem tudom megígérni sem én, se más elnökjelöltek, mert nincs mód a visszaszerzésére. Annak a néhány állami cégnek 2010 tavaszán veszett nyoma. Ráadásul maga az átadási metódus szabályos volt, így az adminok nem tehetnek semmit. Az egyedüli módszer az lenne, ha az érintettek önként fognák magukat és visszaszolgáltatnák. Persze a technikai megvalósítása ennek is elég körülményes lenne, de legalább elviekben megoldható. Szóval ezzel a cégek gazdáit nyaggasd, mert rajtuk kívül más nem tehet érte.

Az orgoknál az elnök visszaticketelhet bármelyiket, de ahogy már említették többen, GG alatt végig lett nézve az összes org, ami a listán fent volt és amelyik nem igazolható helyen volt, azt szépen visszaticketelte. Ami most kint van, nem állami felhasználásban, az mind olyan embernél van, aki azt annak idején levédette, vagy rendszeresen használta azóta is. Ezek elvétele lenne a színtiszta lopás, így csak időről időre van szükség felülvizsgálatra, hogy történtek-e változások a birtokosokban.

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,900, 06:34

Kár az ui.2-ért. Nem vagy te troll, hogy Éhesló szidalmazásával kelljen szavazatokat szerezned.

Alexandross
Alexandross Day 1,900, 06:41

Hajrá!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,900, 07:34

Konrád: nem szidalmazás ez, csak egy egyszerű poén. Nem hiszem, hogy sértő lenne bárkire nézve. 🙂

TankAranka
TankAranka Day 1,900, 11:58

Mivel én nem vagyok fék, és mint már mondtam, akad bennünk közös is, pölö pontosan annyit írok, amennyi mondani valóm van, ezért én úgy gondolom, bátran nyomhatom a gombot, vagyis megrázathatom a dobozod farát. Az orgokról vagy mikről nem nyilatkozom, mert nem értek hozzá.

TankAranka
TankAranka Day 1,900, 13:15

Nem vagy elnöknek való. Én nem állok az utadba, vagyis nem kezdek sem pozitív, sem negatív kampányba. Te választottad magadnak, remélem nem fog nagyon fájni, amikor rájössz erre.

Kero One
Kero One Day 1,900, 13:22

vótvót

Miau21
Miau21 Day 1,900, 14:44

ICS4P

Komjatius The Hun
Komjatius The Hun Day 1,900, 15:56

Valami azt súgja, hogy izgalmas elnökség lesz, vagy nagy győzelmekkel, vagy nagy bukásokkal, nem olyan Huba-féle csendesvíz elnökség...
A feedback biztos jó ötlet, ahol most élek, ott rendesen feedback-függősége van mindenkinek, éttermek, boltok, mindenki azt akarja, hogy írd meg nekik, hogy ők voltak a legfa**ábbak...

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,900, 16:47

PICS4

TankAranka
TankAranka Day 1,900, 17:07

Nekem olyanom nincs, de viszont az én macskám a legjobb, szóval fidbekkel rendesen. És ő csak azt szeretné, hogy mindenki megtudja, ő volt a legfa...bb.

TankAranka
TankAranka Day 1,900, 17:58

Na ez hogy került ide. Nem mintha bánnám, a macskám ettől jobbat is megérdemel. Furcsa amúgy.

Eheslo
Eheslo Day 1,901, 00:21

ics: a cégek visszaszerzéséért senki nem kepesztett 2010, az ellopásuk óta.
A visszaszerzésükre egyszerű módszert ajánlok: a tolvajok nem tölthessenek be közösségi pozíciót, a nevük jelenjen meg feketelistán kétnaponta.
Nem néhány állami vég volt, hanem több mint 50 tele licenszekkel, és nem nyoma veszett, hanem tolvajok kezére került, tolvajok által. Semmiféle szabályosság nem volt, mert nem nyílt liciten keltek el, és a befolyt bevétellel nem számoltak el a közösségnek.
Nem ez történt, hanem lemutyizták maguk között a tolvajaik.
Az így elsikkasztott vagyon jogszerűen nem lehet a tolvajok kezén sem RL, sem erepen.
Pontosabban RL a korrupt állam, itt pedig csak a jeti eistenek perverz akaratából lehet a közösségtól ellopott holmi a tolvajok kezén.

Én minden becsületes embert nyaggatok, mert értelmes és becsületes emberek megértik, a közösségi vagyon nem a tolvajoké még akkor se, ha a tolvaj állam a kezükre jutatta.

Az orgoknál az elnök ticketelje vissza mindet, amivel a használói nem számolnak el, hogy közösségi célokra (MU, párt) használják.
Csak közösségek védethettek le orgokat, közösségi használatra, egyének nem, ezért a tolvajoktól vissza kell venni a lopott holmit.
Most, mert minden nap veszteség a közösségnek és haszon a tolvajnak.
Ezért véded őket.
A cimboráid mind, elég elolvasni a neveket.
Ezért nincs visszaszerezve rég.
Ezért kell benneteket eltakarítani minden közösségi ügy, pénz, vagyon közeléból, mert tolvajok vagytok, vagy tolvajok cimborái, őket fedezők, védők, bűntásrak, tettestársak a mocsokban.

Milyen alak az, aki egy játékban játékgyárat, játékorgot, játékpénzt lop a társaitól, a közösségtől?
Szar.

Eheslo
Eheslo Day 1,901, 00:25

Orglista 121 national org.-al és 54 állami, közösségi céggel:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmGcAafw9tcEdG9VQXBmWmhSTUNiNktwT25QSUFtdFE#gid=1

Ludovika ellátóból Sanyi alapítvány? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1641257
Falka, ezt izralex lopta el http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/2117775
Csontbrigád2 ? kié lehet http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/3007077
Rotacios_kapa ? kié lehet http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/3037028
Koponya magyarország ? kié lehet http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1436329
Szent István szd. raktár Pekingben? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/2928481
Tony Stark Foundation ? tele lével kié lehet? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1429248
eKp Muvek II Uralsban? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/3587029
eKp Muvek Kínában ? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/3526695
Voros szd Kínában? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/2884037
eMagyar Hatarorseg Ausztriában? http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/4079872
BMW eAG (Hunyadi)? Oroszoknál http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1992043


Hajnali ellatmany (volt Rakózci) bannolták
Magyar legi oszd ellato 2 bannolták
Vasbordajuak ellato bannolták
Barlang bannolták
Kuruc izralex ellopta a move kezére juttatta majd bannolták,
Gát bannolták
NF bannolták
Horthy elláto 3 bannolták
Horthy ellato 2 bannolták

A bannolások megett fékfarmok szoktak volt lenni.

disznocska
disznocska Day 1,901, 01:52

a külföldi állampolgárok is szavazhatnának?

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,901, 03:46

milyen impotens illetve inkompetens.
Éhesló+1

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Day 1,901, 05:25

PICS4! Az a baj a fakek megszavaznak.

TankAranka
TankAranka Day 1,901, 15:53

Látom szépen fel lettél vótolva. Ami nem baj, sőt. Gondoltam támogatlak néhány q7-es tankkal, na de Te olyan tökéletes katona vagy, aki soha nem kér semmit és nem akartalak megsérteni ilyesmivel. A pókhálós barátunk ettől kevésbé finnyás (remélem ismeri és érti a jelentését a finnyás kifejezésnek?!).
Sajnos innentől kezdve csak lélekben tudlak támogatni, de ígérem február 5-én veled leszek, még ha lélekben is, de veled leszek.

LinoHUN
LinoHUN Day 1,901, 16:14

Eheslo,
Az első org a listádon Sanyi1981 tiszteletére lett átnevezve
http://www.erepublik.com/en/article/in-memoriam-sanyi1981-2080527/1/20#comments

Eheslo
Eheslo Day 1,904, 10:04

LinoHun: nincs ezzel a gesztussal semmi gondom (nem is írtam rá sem pro sem kontra), csak azzal, hogy ki használja ma és mire a national orgokat, állami cégeket.

Erre szeretnék korrekt választ kapni évek óta és nem csak ezen org kapcsán.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.