Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Újabb preventív háború közeleg!

Day 1,829, 09:00 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Ahogy az aktívabb, a háborús modul iránt jobban érdeklődők, illetve a sajtót alaposabban böngészők már láthatták, határosak lettünk Görögországgal, miután a hellének elfoglalták a bolgároktól az eredetileg orosz North Caucasust. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül is fenyegetés alatt állnak immáron az eddig betonbiztosnak mondott ukrán bónuszaink és gyarmataink. Itt kell megjegyeznem, hogy a tegnapi RW-ben aratott győzelemnek köszönhetően ismét nem lesz Ukrajnának kongresszusa. Ebben az időszakban nagyon fontos a folyamatos eltörlés, hiszen nemrég 10 ezres nagyságrendű babyboomot csináltak. Márpedig az országnélküliségnél semmi sem veszi el jobban az újoncok kedvét a játéktól. Nekünk pedig nem hiányzik 10 ezer aktív ukrán játékos a szomszédban.

A mostani helyzet nagyon hasonlít arra, amikor az amerikaiak merészkedtek a közvetlen érdekszféránkba. A görögök az EDEN egyik legerősebb országa, stabil gazdasággal és szervezett sereggel, valamint rendezett szövetségi viszonyokkal. Egyszóval nem számíthatunk olyan sikertörténetre, mint az USA ellen. Bár tény, ami tény, a hellének is háromfrontos háborút vívnak, hiszen rajtunk kívül még a macedónokkal és a bolgárokkal is hadakoznak. Mindkét fronton náluk van a kezdeményezés és eddig egyetlen egy csatát sem vesztettek, holott szövetségeseink is tankoltak rendesen. Sajnos a szervezettség és a mastercard eddig hatásos kombó volt a győzelem kivívásához. Már önmagában ezért is szükség van a mi belépésünkre.

A másik fő ok, ahogy már említettem: az érdekszféránk biztosítása. Hosszútávon elképzelhetetlen, hogy ne próbáljanak meg az ukránok segítségére sietni, hiszen a görögök, az edenből gyakorlatilag egyedüliként mindig kiálltak észak-keleti szomszédaink mellett. Szóval mindenképpen muszáj megvívni ezt a preventív jellegű háborút. Ráadásul ideiglenesen 9-re nőhet a bónuszaink száma, hiszen a régió olaj nyersanyaggal bír.

Optimális esetben a háború egy, vagy két régiós lesz. Ez történhet háromféleképpen:

1. Elfoglaljuk North Caucasust, majd lezárul a háború, mert a görögök nem Volgát ütötték be a bolgároknál. (Burgas időközben valószínűleg felszabadul, hiszen a cikk írásának pillanatában 0-44 a felkelőknek.)

2. Elfoglaljuk North Caucasust, majd Volgát is, majd lezárul a háború Burgas miatt.

3. Elfoglaljuk North Caucasust, majd Burgast, ha nem szabadult fel és RW-zük vissza a bolgároknak. Ez csak akkor működik, ha a görögök nem Volgát ütik be ma éjjel.

+1. Elfoglaljuk North Caucasust, Volgát, majd Burgast, majd utóbbit RW-zve zárjuk a háborút. Ez szinte kizárt, hogy bekövetkezzen.

További szituációk bonyolíthatják az amúgy sem egyszerű hadi helyzetet. Ilyen például az, ha a görögök Várnát ütik be a bolgároknál, ami pedig határos Tauridával. Én azonban úgy gondolom erre nem fog sor kerülni, mert egy logikus gondolkodású vezető redukálni akarja a frontjai számát, nem pedig fenntartani a hármat.

Természetesen a fentebb említettek az optimális forgatókönyvek, amikor sikert érünk el. Ha elveszítjük a kezdeményezést, akkor elhúzódó háborúra lehet számítani ukrán területeken. Ezt mindenképpen el kéne kerülni.

Éppen ezért az első csata létfontosságú! Az időpontja még nem világos sajnos, mert itt is több variáció van. Az NE-nk nagyjából hajnali egy óra körül fog átmenni. Ez nyilván nem túl előnyös időpont a támadásra. Viszont sajnos ők hamarabb tudnak RW-t indítani a régióban, minthogy nekünk lenne nyitott háborúnk, ezért elképzelhető, hogy időhúzás céljából nyitnak egy felkelést és elhúzzák, piros oldalon ütve a köröket.

Ezért a következőket kell tennünk: semmiképpen se üssünk piros oldalon North Caucasus RW-ben. Minél hamarabb megnyerik a felkelést, annál hamarabb tudunk mi is támadni és így annál több kör fog lemenni a mi csúcsidőnkben. Ha esetleg felszabadítanák a területet, az is jó nekünk, mert a veszély elhárul.

Aki teheti, nézzen fel délelőtt és délután/estefelé is, és ha szükséges, mindenképpen North Caucasusba üssön a görögök ellen az MPP-s csatába! Ha esetleg egy ukrán régió felszabadul, nem baj, majd utána azonnal adjuk az NE-t rájuk és vesszük vissza. A fehérorosz terület is felszabadulhat, ha minden kötél szakad, hiszen az év végéig érvényes szerződés értelmében kötelesek NE-t adni ránk, hogy visszaszolgáltassák a bónuszt, ha elvesztenénk.

Vigyázó szemeink közben folyamatosan a törökökre vessük, mert bármikor adhatnak ránk NE-t, amivel mi is kétfrontos háborúba kerülnénk. Ebben az esetben valószínűleg a görög front lenne az elsődleges, mert az jóval könnyebben zárható és egy-két területet ideiglenesen fel lehet adni a törökök ellen, ha erre sor kerül. Esetleg még meg lehet próbálkozni egy Taurida RW-vel elvágni a második frontot. De reméljük nem így lesz!

Maradok tisztelettel:
ICS

ui: ajánlom mindenki figyelmébe az újonnan alapított Görgei újságot!

 

Comments

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,829, 09:02

lesőőőőőőőőő

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,829, 09:02

tl;dr

GregoryG
GregoryG Day 1,829, 09:05

Remélhetőleg holnap korán reggel bebaszom NC-t.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,829, 09:09

remeljuk nem baszol be reggelig : D

GregoryG
GregoryG Day 1,829, 09:15

Az a terv, de felkelek beütni.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,829, 09:19

görgeireklámmaxx. ezek után nem írok közlönyt

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,829, 09:22

terv ide, terv oda, hajnalban részegen hívlak h kelj fel

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,829, 09:25

Jó, hogy valaki végre tájékoztat az eseményekről. KÖZLÖNYMAXXXX!

u.i.: ICS, elkerülhetetlen ez a mastercardozás? Nem fair, ha a szövi vereségeit a másik RL pénzére fogjuk. Eddig ők a jobbak, most fordíthatunk... meglátjuk.

Covfefe
Covfefe Day 1,829, 09:37

A faszom közeleg.

susususk
susususk Day 1,829, 09:56

Hát GG, ha bukta lesz, akkor annak lesz betéve, hogy nem készítetted elő a közhangulatot. Elég furcsa Ernst elnöksége után, ami csillagos ötös volt tájokozásból, azt látni, hogy semmi, de semmi kömmunikáció.
Ilyen fontos csata közeledik, és még egy rohadt cikket se vagy képes írni, az azért durva.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,829, 10:00

Fehér Konrád: odaírtam, hogy a mi oldalunk is rengeteget tankolt. Továbbá az is ott áll, hogy a szervezettség is feléjük billenti a mérleg nyelvét.

susususk
susususk Day 1,829, 10:25

ICS: nem lesz aki üssön a görögök ellen. Úgy nem lehet igazán komoly csatákat nyerni, ha nincs feltüzelve a lakosság. Legalább egy nyamvadt közlönyt írjatok, ha nincs inspiráció, akkor az Ernst-félét ídjátok ki ujra, úgy hogy az amcsikat helyettesítitek benne a "görög" szóval, ez csak menni fog : D

fabyzol
fabyzol Day 1,829, 11:33

Most már tudom miért van válságban Görögország gazdasága irl : D

fabyzol
fabyzol Day 1,829, 11:34

Mellesleg szerintem az ukrán babyboom 80 %-a fake volt...

Tomjohnson
Tomjohnson Day 1,829, 12:00

Ernst és a tinik szaga van a kommenteknek.

(irigy vagyok, hogy nem baszhatok be akármikor, pedig mekkora feeling volt)

denes1es
denes1es Day 1,829, 13:07

alienSK igazad van. Az előző hónapban, úgy tűnt hogy minden második cikk egy hadügyi közlöny. Most meg sz@rt se tudok... (Eddig azthittem a görögök még messze vannak)

Mikrobi
Mikrobi Day 1,829, 13:33

Amint láttam, hogy a görögök elveszik a bolgároktól NC-t, azonnal mondtam, hogy támadjuk meg a görögöket és szerezzük meg végre magunknak. Én látok esélyt a sikerre.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,829, 14:55

egy éve még a románok voltak az eden legerősebb országa, aztán meg a horvátok. Most meg hirtelen a görögök lettek azok? És persze közben ott vannak az usákok meg a kínákok is. Kezd unalmas lenni ez a mindenki erősebb nálunk duma.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,829, 17:22

Fattyú: hol van leírva, hogy erősebbek nálunk? Bár ha már mondod, számok alapján erősebbek. De számok alapján az amcsik is erősebbek voltak, mégis megvertük őket. Összefogás a lényeg és hogy mindenki tegye oda magát.

És miért olyan hihetetlen, hogy egy év alatt változik a világ. Három éve kétszer-háromszor erősebbek voltunk a szerbeknél, most meg ők erősebbek kétszer háromszor. Náluk volt babyboom, nálunk nem. Ilyen egyszerű.

szekely ostor
szekely ostor Day 1,829, 21:20

Oszt akkor kik jöhetnek? Görögök, fehérruszki rw, ukrán rw s ha tán romik is ha megunták a temesvári egyezményt. Na meg a ruszkik se fognak ülni a babérjaikon. csak arra fogunk ébredni hogy a török(-román?) lerohanja bulgárfödet, oszt mi meg huzzuk a határt a tiszánál vagy dunánál. S ha az amcsik bosszúvágya ajrópára nem tünt el, s visszakaladoznak, nem kis sebzést fognak elvonni szövetségeseink részéről s akkor báj-báj bónusz, felfutnak az árak s kezdődik nálunk a kutyapicsázás. KB igy megy es

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,829, 21:36

Szerencsere Mikrobi pap letere barmikor berughat : D

Marnemazove
Marnemazove Day 1,830, 02:19

o/
Misebor!!!

classfighter
classfighter Day 1,830, 11:18

Hupak +1

TankAranka
TankAranka Day 1,830, 13:20

Itt semmiféle preventív háború nem lesz. Akadt egy kis differenciám a görögökkel régebbről, amit ma sikerült elrendezni velük. Már tudják, hogy mivel néznek szembe. Kikérem magamnak, vagy 15 th-ot lenyírtam én egyedül, helikkel. Meg vagyok már megint elégedve magammal, autodidakta módon is tudtam, hogy hol kell a vasököl ....

TankAranka
TankAranka Day 1,830, 17:37

leső, köszönd meg, amit kaptál és utána legyél ekkora arc.

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,830, 22:29

Érdekes ez az ukrán baby-boom...
Gyanítom ott is bevált a formula:
"...mindenki csináljon még egy embert... CSAK MÉG EGY EMBERT!!!!!!!!!!!!!!!"

Norbesz16
Norbesz16 Day 1,831, 02:09

Nehogy végre legyen egy normális harc erepen. NEHOGY!!!
Mi a cél??? Olyan unalmassá tenni a játékot hogy mindenki megunja? Elértétek! Most pedig takarodjatok vagy csináljatok végre egy értelmes háborút, mert erről szólna ez a játék!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.