Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Az elnökválasztásról, alapelvek (ICS4P)

Day 1,886, 05:24 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Akik rendszeresen olvassák az újságomat, vagy esetleg aktívan követik a politikai modult, azok értesülhettek róla, hogy február 5-én el fogok indulni eMagyarország elnöki posztjáért.

Ebben a versenyben jelen állás szerint legnagyobb ellenfelem minden bizonnyal Cobretti, a HMSZ jelöltje lesz. Előre le kell szögezzem, hogy én nem ellene indultam, hanem vele párhuzamosan. Én ugyanis őt ugyanolyan alkalmasnak tartom a posztra, mint jómagamat és örülnék neki, ha egyszer eMagyarország elnöke lenne. Persze annak jobban örülnék, ha nem februárban történne meg ez. 🙂 Persze, ha így alakul, én teljes mellszélességgel ott leszek és segíteni fogok neki. Ezt egyébként fordított esetben is elvárom, hiszen mindenképpen számítok rá a kormányomban, ha esetleg én kerülnék ki győztesen a küzdelemből. Abban pedig biztos vagyok, hogy ez a választási kampány egy fair és sportszerű kampány lesz.

Most azonban rátérnék azokra a dolgokra, amiket a cikk fő mondanivalójának szántam: a kormányzásom alapelvei. Ahogy a kampány-nyitó cikkemben is jeleztem, igyekszem majd nagy hangsúlyt fektetni a kommunikációra, a tájékoztatásra. Ezt kívántam kifejezni azzal is, hogy megtartom magamnak a kommunikációs miniszteri posztot. A hadügyi közlönyben is tervezek némi reformot, aminek a részeként visszatérnénk az informatívabb közlönyökre, ami annyit jelentene, hogy az aktuális parancsokat mindig egy, néhány mondatos indoklás is magyarázna, hogy az átlagember is értse, hogy miért is van szükség abban a csatában az ő sebzésére. Továbbá hetente legalább egyszer, egy nagyobb volumenű összefoglaló is megjelenne a HK-ban. A magyar közlönynél pedig azt a gyakorlatot szeretném folytatni, amelyet kommunikációs miniszterként megszokhattatok tőlem, azaz legalább 2-3 naponta mindenképpen jelentkezni fogok egy-egy új lapszámmal, illetve, ha történik valami rendkívüli esemény, akkor még aznap. Ebben segítségemre lesz wisitenkraf, akit felkértem kommunikációs miniszter-helyettesnek, és nagy örömömre elvállalta ezt a pozíciót.

A hadügyi csapat létszámát a szokásosnál nagyobbra tervezem, annak érdekében, hogy a nap minden szakában és órájában legyen valaki, aki koordinál, HK-t frissít, vagy éppen oszt, ha szükség van rá. Ami a stáb személyi összetételét illeti, igyekszem megtalálni az arany középutat a tapasztalt és a fiatal játékosok között. Valamiféle katonai akadémiát is próbálunk majd csinálni, ahova jelentkezhetnek majd az ifjú titánok, akiket a rutinos rókák vezetnek be a hadügyi munka rejtelmeibe. Természetesen nagy szerep hárul majd a jövőben is a Nightwatchra. Szerencsére ennek a szervezeti egységnek a vezetését továbbra is vállalja NightwatcherHUN, alias Bandi, akiben maximálisan megbízok, így éjszaka ő lesz a jobb kezem. És itt most illik nem rosszra gondolni. 🙂

Elnökségem másik alapelvének tekinteném a konszenzus-teremtést, így már több olyan párttal egyeztettem a vitás kérdésekben, amelyek eddig engem kvázi főellenségnek tekintettek. Szeretném elérni ugyanis azt, hogyha nem is támogatnak, legalább fogadjanak el és legyen normális a viszonyunk az elnökségem alatt.

Amennyiben megnyerem a választást, igyekszem maximalizálni a bónusz-készletünket. A maximalizálás alatt azt értem, hogy kísérletet teszek a 9 bónusz megszerzésére és megtartására, ilyen, vagy olyan módon. (A 10., gumi bónusz ugyanis elérhetetlen távolságokban van) Természetesen, ha ebben a ciklusban sikerül ezt elérni, akkor értelemszerűen a megtartás lesz a fő cél.

A román háborút nem támogatom, mert már most, két hét után kialakulni látszik egy pingpong, ami a román-magyar viszonylatot illeti, bár lengyel barátaink, a mi sebzéselvonásunknak köszönhetően, folyamatosan nyomulnak egyre beljebb Romániába. Természetesen NAP-ot csak és kizárólag nekünk előnyös feltételekkel fogok megkötni. Erre is ugyanúgy vonatkozik az előző bekezdés utolsó mondata. Ha ebben a hónapban megköttetik a NAP, én biztos nem fogom azt felrúgni.

A szövetségi rendszerünket illetően, fenn kívánom tartani azt a helyzetet, ami most fennáll, azaz, hogy a TWO seregei gyakorlatilag minden csatában mellettünk harcolnak és maximális támogatást kaptunk minden háborúnkban ezidáig, legyen az török, vagy éppen román. Alkalomadtán, ha éppen nincsen kemény, saját csatánk, természetesen viszonoznunk is kell majd ezt a segítséget.

Ami még a külpolitikát illeti: számos, egykori EDEN ország jelezte barátkozási szándékát a TWO országokkal. Azt szeretném leszögezni, hogy a viszony javítása elől semmi esetben sem zárkóznék el, komolyabb lépésekre (értsd: MPP, vagy bármilyen más egyezmény) megkötésére csak akkor kerülhet sor, ha az jelenlegi szövetségeseink és barátaink elárulásával nem jár.

Az oktatási tárcánál kiemelt fontosságú lesz az egyetem, amelynek kulcsszerepet szánok a kezdő játékosok okításában és csetre szoktatásában. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy az eMagyar Egyetem eddigi rektora, Hercegnő továbbra is vállalta az intézmény vezetését.

A szociális területen az eddigi csapat munkájával maximálisan meg vagyok elégedve, így ott nem tervezek jelentős változtatásokat eszközölni sem a programot, sem pedig a csapatot illetően.

A gazdasági ügyekhez bevallottan nem értek, így ezt rá is fogom bízni a terület szakértőjére, MCMLXXVXII0II-re, aki a következő hónapban is be fogja tölteni a gazdasági miniszter pozícióját, abban az esetben, ha én nyerem meg a választást. Egy dolgot azért ígérhetek ezen a területen is: a pontos könyveléshez mindenképpen ragaszkodni fogok, de ezzel már ebben a ciklusban sem volt soha probléma, úgyhogy nem lesz szükség komolyabb beavatkozásra.

Bár néhány nevet említettem ebben a cikkben is, a teljesség igénye nélkül, a kormánylistát csak később, a választások előtt nem sokkal fogom kiadni. Az egyes területekre vonatkozó programomat külön-külön cikkekben fogom majd tárgyalni a kongresszusi választások után.

Végezetül még egyszer sok sikert szeretnék kívánni az összes ellenfelemnek!

Maradok tisztelettel
Istencsaszar
elnökjelölt

Ui.: Köszönöm azoknak a pártoknak, akik hivatalosan, vagy nem hivatalosan támogatásukat fejezték ki az irányomban! Igyekszem majd meghálálni a bizalmukat!

 

Comments

Zotza
Zotza Day 1,886, 05:25

GÁTmaxxx

Marnemazove
Marnemazove Day 1,886, 05:34

Természetesen számíthatsz rám, megtisztelő lesz (továbbra is) veled dolgozni!

Alexandross
Alexandross Day 1,886, 05:40

Sok sikert mindkettőtöknek!

Renegad3
Renegad3 Day 1,886, 05:45

alex x2
egyetemnek meg külön örülök

II. Jemby
II. Jemby Day 1,886, 06:00

Alex, te meg nyugodtan nyeljél sünt, te enyves kezű kis tolvaj, mutyiország mutyibárója, aljas pénzéhes szégyentelen förmedvénye az emberi fajnak.

II. Jemby
II. Jemby Day 1,886, 06:13

Na hogy ez megvolt, összességében nekem nagyon is tetszik ez a cikk, remélem a kormányzás méltó folytatása lesz a tervezésnek. : )

Leginkább az tetszik, hogy kiemeled a kezdők oktatását (egyetem, plusz ez az akadémia -erről már több helyen is írtak, jó lenne már látni valami realizációt-). Cobrettit annyira nem ismerem, de ez biztos az én hiányosságom; viszont tiszteletre méltó a hangnem és az, hogy igyekszel közeledni a többi párthoz. A legtöbben pont az arroganciát és a kommunikáció hiányát tudták felróni neked a múltban.

A román NAP elég zavaróan hathat, tekintve legutóbb milyen véget ért -meg hogy románok-, de téged ismerve senki sem lehet meglepődve. Viszont mégha elcsépelt frázis is, jó hogy megemlítésre kerül az esetleges közeledés a volt ellenségekhez (amennyiben nem a románok 😛 ), szép lenne etéren eredményeket látni. GG például pont a lengyelekkel való együttműködésben véghezvitt érdemei miatt a kedvenc ex-elnököm.

Ipath
Ipath Day 1,886, 06:16

Vote!

Ge'zenguz
Ge'zenguz Day 1,886, 06:25

hajra!

Rains
Rains Day 1,886, 06:43

Te nem politikus vagy IRL? : ) Ezzel a cikkel rendesen kifogtad mindenki vitorlájából a szelet. : ) Amúgy hajrá!

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,886, 07:09

Egyetértek Rains, pont olyan ez a cikk. Megy a középrenylás ezerrel, illetve az érzékeny pontok elmismásolása 1-2 sorban. Igazi politikus is lehet : )

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,886, 07:31

ICS: te tudsz 1000 karakternél rövidebb cikket írni? (segítek, ez most 6000 felett van)

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Day 1,886, 09:01

Vote!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,886, 10:02

Rains: nem vagyok politikus RL 🙂

Gomboc Artur: nem nézegetem a karakterszámot. Annyit szoktam írni, amennyi mondanivalóm van 🙂

Amúgy köszönöm mindenkinek a biztató szavakat.

TankAranka
TankAranka Day 1,886, 11:07

És a párton kívüliek, azokkal mi lesz? Maximálisan egyetértek az utolsó megnyilvánulásoddal, csak akad valami közös bennünk ugye, mert én is pontosan annyit írok, amennyi mondanivalóm van.

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,886, 11:37

Hajrá, hajrá, előre a csatába.

Attila Csak
Attila Csak Day 1,886, 11:50

Tetszenek a reformok hajrá

Eheslo
Eheslo Day 1,886, 13:32

Mi változik?
Jetibéke, mint eddig.
Bónuszok - ígéret van bónusz nincs.
Csalók tolvajok a kormáynban, mint eddig.
Állami cégek, orgok, gazdálkodás: még ígéret sincs, nem hogy elképzelés a csődre és a lopott holmi visszaszerzésére.
Hja kérem, ha a tolvajok a haverok, akkor kuss van és sunyi lapítás.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmGcAafw9tcEdG9VQXBmWmhSTUNiNktwT25QSUFtdFE#gid=1

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,886, 15:23

Eheslo: a karácsonynak vége van már, ugye tudod?

TankAranka
TankAranka Day 1,886, 16:30

Hát, hogy lásd kivel van dolgod, szólok, hogy kezdj el lefaragni abból a 10 pártos támogatottságból. Komolytalan és úgy tűnik, alig vártad a jelöltséget. Nem fognak komolyan venni, ha megnyered. Túl sok támogató kellett a győzelemhez, vagyis egyedül gyönge vagy.

sorihun
sorihun Day 1,887, 00:01

Eheslo: segítek volt bónusz.. Igaz Magyarországon és nem Ausztriában..

Tremor lor
Tremor lor Day 1,887, 04:23

„A királynőt megölni nem kell, félnetek jó lesz! ha mindnyájan beleegyeztek, én nem, ellenzem!"

„A királynőt megölni nem kell félnetek! jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek! én nem ellenzem!"

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 05:42

@sorihun: értem én horvátok cimborája, polgárháborús antihős hogy nem érted a magyar nyelvet, de mesélj már hol írtam hogy nem volt bónusz?
Sehol.
Volt bónusz biza, csak előbb a törököktől fosásotok miatt, majd a polákok utaztatása miatt eldobtátok kétszer két hétre, ukránok oldalán harcolva a magyarok ellen és bizony az öngyilkos és orbitális buktátokhoz vezető kétfrontos buli is elvitte őket úgy, hogy most se tudjátok mikorra szerzitek vissza.

Helyette minden létező helyen szakmányban hazudoztok már két hete, hogy majd lesznek megint.

Persze lesznek, majd amikor a jetikkel békét kötöttetek, meg a 12 napig jetikre támadni képtelen, tőlük kemény 2 régióra dekkoló, magyar bónuszbuktákkal odacsalt polákok is hajlandók lesznek odébb állni előletek, miközben az újabb mocskos és sunyi jetibékéteket rotyogtatjátok már két hete.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,887, 05:43

Húzz bőrt a fogadra Éhesló.

S H E M P
S H E M P Day 1,887, 06:19

"Ebben a versenyben jelen állás szerint legnagyobb ellenfelem minden bizonnyal"

ezt te sem gondoltad komolyan...

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 06:33

Mustafa a tancásaidat azoknak osszad, akik ellenségeinkkel a jetikkel alkudoznak, vagy +20% fegyverbónuszt adnak nekik.
Esetleg azoknak osztogasd kéretlenül, akik ellopták az állami orgokat, cégeket.
De szólhatnál azoknak is pár kedves szót, akik eltöröltették eMagyarországot a jetikkel.

Érdekes, hogy neeked és a magadfajtáknak hozzájuk nincs se jó tanácsuk, se kérésük, se javaslatuk.
Csak hozzám, aki ezek ellen tiltakozott, harcolt és aki ezekre a rémtettekre emlékezik.
De tudod mit, beállok a sor végére, és ha mindenek elmondod a jótanácsaidat és megfogadják, akkor én is megteszem, nehogy egy magadfajta azt mondhassa kevésbé értem a szót mint példának okáért az országeltöröltető jabba, orgtolvaj izralex, vagy éceszgéberük a hazug ics.

Kezdj neki már most, várom a végeredmányét!

DivineLard
DivineLard Day 1,887, 11:24

hejj, de megváltozott ez a mese, olyan nevek vannak itt, hogy életemben.
de legalább éhesló a fix pont 🙂 az öregek már csak benne bíznak, ha az ember be akar fordulni a sarkon, mer ott a kocsma, akkor az legyen is ott!

CyberPRP
CyberPRP Day 1,887, 11:27

tetszik o7

AbdulAlHamir
AbdulAlHamir Day 1,887, 14:43

votemaxx

Recsek
Recsek Day 1,888, 00:07

te nő vagy amúgy?

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Day 1,888, 04:19

Na mi az mért törölted az új cikked? Rájöttetek mekkora faszságot csináltatok.

Hun Carpathia
Hun Carpathia Day 1,888, 04:21

Jól összeszedett cikk, nagyobb részt támogatlak is a terveid megvalósításában.
Nekem az utóbbi kormányok elégtelen kommunikációjával, késlekedéseivel volt problémám főleg. Így én is fontosnak tartom a HK-ban az aktuális parancsok indoklását.
Nekem ebből a szempontból Ernst kormánya szimpatikus volt, ott folyamatosan naprakész volt az információáramlás.
Mindenesetre sok sikert és sikeres kormányzást kívánok, ha minden jól alakul!

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 04:49

Ni csak, már első lépésben buktak? Az antifasiszta kurucellenes bábelnök, a kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok és éceszgéberük minden mocsokban ics a nagy jetimentő hadműveletben hiába adták volna fel a csatát hamis ígéretekkel szédítve mindenkit aki a jetik ellen harcolt.

Bukarest magyar falu lett:
Muntenia was conquered by Hungary in the war versus Romania 34 minutes ago
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37722

Szörnyű csapás!
A szegény jetik!
Hiába harcolt a magyarok ellen a sok zombi, a kormány, a HM, a regulárisok a jetik oldalán, hiába volt a kemény parancs a sok zombinak, hogy nem merje ütni a jetit, a nép leszarta.
A szövetségesek is.
No most mi lesz?
Ez nem egy szavazás volt az uralgó tehetetlen bandáról?

De ennek is van egy jó oldala: lesz ürügyük a jetik eltörlésének elmaradására, a velük való gyors megegyezésre.
Mindegy mi történik, erre mindig van jó ürügy a csicskáinak..

Serrath
Serrath Day 1,888, 04:56

ha rajk meg drago nem lesz a kormányod tagja semmilyen formában, akkor szavazok rád:D

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.