Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] A jelenlegi helyzet okai

Day 1,822, 04:46 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Sajnos mostanában úgy alakulnak a nemzetközi politika erőviszonyai, kapcsolati szálai, hogy rendkívül kevés háború zajlik eVilágunkban. Többször előfordult a napokban, hogy a nap bizonyos szakában, általában este-éjszaka, egyátalán nem volt itthonról aktív csata. Sőt, még az is előfordult, hogy az egész világon nem zajlott egyetlen háború sem, a felkelések kivételével, így aki akkor harcolni akart, annak mindenképpen utaznia kellett. Ez párosul azzal, hogy általában a még futó minimális számú harcban is általában a mi oldalunk győz. Mi az oka ennek?

A kevés háború oka nyilván kettős. Egyrészt nagyon sok EDEN ország el van törölve, így nyilván kevesebb lesz a potenciális frontok száma. Gondoljunk csak a Balkánra. Jelenleg Görögország kivételével az összes EDEN állam el van törölve Horvátország eredeti területeitől kezdve Bosznián át egészen Albániáig. (ha Romániát Balkánnak vesszük, akkor ők kivételt képeznek a görögökkel együtt) Ez az egyik oka annak, hogy az egykor tűzfészeknek számító környéken mostanában béke honol. Néha-néha, kisebb, lokálisabb jellegű harcokra kerül sor, de ezeket kivétel nélkül a mi oldalunk győzelme le is zárja napokon belül. De ha körülnézünk a világban, számtalan eltörölt EDEN országot találhatunk Ukrajnától kezdve Kolumbián át egészen Finnországig. Az érdekességet Irán szolgáltatja, akit két "szövetségese", Törökország és Kína tart nagyrészt megszállva. A másik fő ok, hogy az el nem törölt EDEN államok belátva a harc hiábavalóságát, NAP-okat kötöttek az ellenségeikkel. Természetesen ebben benne van az is, hogy 3-4 éven keresztül vívtuk ugyanazokat a háborúkat, ugyanazokért a régiókért, így a lakosság többsége mindkét félnél beleunt ebbe. Elég ha csak a román-magyar, vagy a bolgár-török viszonylatra gondolunk.

De miért is veszít az EDEN mostanában, holott nem történt jelentős változás az erőviszonyokban és átállás sem történt. Régebben sem ütöttek ők többet (legalábbis az elmúlt közel egy évben), csak egész egyszerűen jobban osztották el a meglévő sebzést, koordináltabban és fegyelmezettebben ütöttek, így a sok csata közül a fontosakat mindig meg tudták nyerni, míg a kevésbé fontosakat feladták. Most, hogy lecsökkent a nyitott háborúk száma, gyakorlatilag minimális lett a koordináció szerepe, így esélytelenné váltak. Gondoljunk csak a chilei-argentín meccsre. Régebben hónapokon keresztül el voltak törölve dél-amerikai szövetségeseink, most meg ott alázzák az argentínokat, ahol csak tudják. Ausztrál hazájukat már másodszor védik meg meggyőző fölénnyel.

De a gazdasági helyzet is drasztikusan megváltozott. Régebben ugye természetes volt, hogy az EDEN országok dominálnak bónuszügyileg, de ma mást mutat a térkép. Az ex-ONE országok sorra alakítottak ki biztos bónuszokat maguknak. Európa gyakorlatilag fel lett osztva. Nyugaton a lengyelek, középen és keleten mi, délen a szerbek és a macedónok dúskálnak a bónuszokban. Mindez persze EDEN, vagy proEDEN országok rovására történik. Az ellenséges szövetségnek azonban nincs esélye tartósan felszabadítania a megszállt tagjait, amíg ilyen kevés harc van.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy az EDEN országok diplomáciái belenavigálták magukat egy tartós szívásba, azáltal, hogy boldog-boldogtalannal NAP-ot kötöttek. Nézzük meg Romániát. Először velünk és a szerbekkel szerződtek le, majd most már a bolgárokkal is, azaz totálisan bezárták önmagukat az eredeti területeikre, mivel ezen országokon kívül csak Moldovával határosak, de annak megtámadásával meg semmire sem mennének, így marad nekik a 4 bónusz.

A játéknak azonban nagyon a rovására megy ez a nagyfokú unalom. Sajnos ezen, a közhiedelemmel ellentétben, nem változtatna az sem, ha mi elkezdenénk akciózni, mert egy új háború semmin nem változtatna. Ugyanúgy nyernénk a csatákat, mint ahogy az amerikaiak ellen megtettük. Lehet, hogy egy-két harcot elvesztenénk, de hosszútávon előjönne a mi oldalunk dominanciája.

De mikor fog ez megváltozni, mikor lesznek újra kemény csaták? Két esetben következhet ez be:

1. Drasztikus erőviszony-változás. Azaz, valaki, a nagyobb súlyú országok közül átáll az EDEN oldalára, vagy az EDEN-en belül valaki hatalmas babyboomot visz végbe. Egyik opció sem túl valószínű.

2. Az EDEN országok megunják az alárendelt helyzetet és minden mindegy alapon elkezdenek a régi taktikájukhoz hasonlóan mindenkit megtámadni. Ezzel ismét visszatér a koordináció szerepe, ami hagyományosan náluk a jobb.

Ez utóbbihoz még szerintem kell egy-két hónap. Akkor eljöhet az, hogy nem kötik újra a NAP-okat és berzerk támadásba kezdenek. Persze ez magával vonja majd azt is, hogy még több EDEN ország lesz eltörölve, de azt is, hogy ismét tétcsaták lesznek. Ez még a jövő zenéje.

Maradok tisztelettel:
ICS

Utóirat: mindenkinek ajánlom figyelmébe a Görgei század újságát!

 

Comments

matasmate
matasmate Day 1,822, 04:58

Sokadik.

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,822, 05:24

All across the nation such a strange vibration
People in motion
There's a whole generation with a new explanation
People in motion people in motion.

World peace! Flower power!
Make love, not war!

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,822, 05:48

tl;dr

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,822, 06:12

azáltal előtt nincs vessző, de amúgy jó cikk, vote : 3

Zizi123
Zizi123 Day 1,822, 06:26

Lepjünk meg a világot azzal, hogy átállunk az EDEN-hez.

Eheslo
Eheslo Day 1,822, 09:37

Itt lenne az ideje az usa (kína?) eltörlésének.

G House
G House Day 1,822, 10:52

Eheslo: +1

Alexandross
Alexandross Day 1,822, 11:10

Ha meg esetleg Kína visszakézből adna egy nagy pofont, akkor a kormány eladta az országot a sárgáknak. Legalábbis Éhesló ezt így értelmezné ; )

Hgmg
Hgmg Day 1,822, 12:34

vagy jöhet egy fejlesztés, esetleg NE küldetés, stb..

Tibigrafix
Tibigrafix Day 1,822, 15:07

Hellokitty ősi magyar föld!

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,822, 15:11

alex mi ti folyamatosan eladjátok az országot nem hiszem, hogy lehet máshogyan értelmezni a dolgokat.

Robitrix
Robitrix Day 1,822, 17:00

Szabadítsuk fel japánt és a többi Tajvan által megszáélt országot...

TankAranka
TankAranka Day 1,822, 17:41

A jelenlegi helyzet oka az, hogy kéne valami újat kitalálni. Kissé kifulladtál és unalmas olyasmit ismételni, amin már régen túl vagyunk.

rRonin
rRonin Day 1,822, 18:00

Free Nippon ! - ez jó kezdet lenne!

fischer2
fischer2 Day 1,823, 23:04

Ez a békeidő senkinek nem tesz jót, ráadásul unalmassá is válik tőle a játék. Miért elégszünk meg annyival, amennyink van, ha több is lehetne?

rRonin
rRonin Day 1,823, 23:09

addig nyújtózkodj, ameddig takaród ér... 😛
Kezdődik a macedón > görög és görög > bolgár meccs még ma ! Lesz itt haddelahad 😉

AThompson
AThompson Day 1,823, 23:49

Teljesen jó cikk, az egyetlen dolog amit nem értek, hogy miért kezeled még mindig úgy az eRepet, mintha 2 vagy 3 éve lennénk amikor a logika dominált a gazdaságban is, meg a harcászatban is. Lehet arról beszélni, hogy x vagy y dolog akkor fog megtörténni, ha, de sajnos most a fejlesztői döntések viszik el a hátukon a dolgokat. Egy nagy babyboom nem rendezné át markánsan az erőviszonyokat, egy ország átállása már inkább.

AThompson
AThompson Day 1,823, 23:53

A következő 1-1.5 hónapban valamikor elkezdik majd bombázni az embereket rétegre szabott akciókkal amilyen a Supply Pack volt, ezt sokaknak ticketben megírták. Az lesz majd ami felkavarja az erőviszonyokat, vagy egyszerűen csak valaki megunja, hogy állóvíz van és beleszól. Esetleg jön EDEN részről 2-3 tevékeny ember és megrúgdossa a seggeket. Mindenesetre ezek tényleg megkavarhatnak dolgokat, de a hagyományos mérleg billentőknek alig van már súlyuk.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 1,823, 03:34

Támogassuk Japánt 🙂

Nicholas Petrius
Nicholas Petrius Day 1,823, 13:50

Igen, szabadítsuk fel eJapánt! Az egy értelmes cél.

Kaliharan
Kaliharan Day 1,823, 13:56

Töröljük el a Török Birodalmat!

Bosszút Mohácsért !

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,823, 15:35

Töröljük el izraelt, bosszú a Gáza övezetért!

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,823, 16:50

szabadítsuk fel Jappánt!!!


töröljük el Izraelt:)

somogyifaszagyerek
somogyifaszagyerek Day 1,823, 21:31

SzalayLaszlo +

Mindenképpen kell valami új cél... az ember belefásul az egy csillagos csatákba... "Jobb a tűzben égni, mint ázni a hugyban!"
Persze mi most jó helyzetben vagyunk, a sok bónuszunk birtokában... de az apátia állapota körbelengi a társadalmunkat.

PanJaugien
PanJaugien Day 1,823, 22:21

tamadjuk meg amerikat raketakkal, vagy ejtoernyovel vagy mivel:D

Karlista
Karlista Day 1,823, 22:34

Ha tényleg így van mi akadálya egy Kína elleni támadásnak???

Megint lenne egy cél mint az USA ellen, mikor repülünk?

Mikrobi
Mikrobi Day 1,824, 00:45

Be kéne vezetni, hogy a csatákon kívül más prioritás is legyen. Pl. sok mindent lehetne még építeni, ami célokat adna és erőforrásokat igényelne. Az adminoknak be kéne látniuk, hogy nemcsak a harc adhat játékélményt!

Rains
Rains Day 1,824, 00:58

Mikrobi: csak a felmérésekből mindig az jött ki, hogy a harc miatt van itt a 90%, hát megkaptuk, csak harc van, minden mást leépítettek.

Eheslo
Eheslo Day 1,824, 01:52

http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/35892
Gyertek üssük a terrorista zsidókat!

disznocska
disznocska Day 1,824, 03:52

szerintem támadjuk meg az usát innen egy airstrikekal

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,824, 04:01

Airstrike lehetőség nincsen és nem is lesz, amíg az adminok újra meg nem nyitják az adakozás lehetőségét

Veseugynok
Veseugynok Day 1,824, 04:18

Legalább indítsunk szavazást arról, legyen-e légicsapás. Az is oldja az unalmat. (-:

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.