Ambient on/off

Join the new world

 

Големите Бойни Полета:Част I: Операция French Toast I

Day 724, 09:11 Published in Bulgaria Turkey by Podgoricki Zvijuk
<img src="http://somokon.com/erep/hitcounter.png">

Днес пуснах две статии:
1.Малко новини от ден 724 - link.Смятам да продължа да публикувам такива статии, може би всеки ден.
2.Славата и Падението на Империите:Част I.Пакистан - link. Това е поредица от шест(засега) части, която смятам да продължа да превеждам в най-скоро време.

Сега за статията, която след малко ще прочетете - реших да започна още една поредица, този път за най-големите и най-великите бойни полета в Новия Свят.Започвам с една от любимите ми войни, смятана за някои за II-ра световна война, но понеже е спорно, ще я наричам с приетото от всички име Операция French Toast.Това е само Iвата част, втората е на път 🙂 Моля да ме извините, ако има грешки.


Началото
След пускането отново на военния модул, в средата на ноември, двата големи съюза ATLANTIS и PEACE GC наблюдаваха взаимно действията си с недоверие, само от време на време започваха възстания в окупираните от врага територии, несмеейки да влязат в директна конфронтация.От края на октомври Франция води преговори с представители на Швейцария(по това време под френска и италианска окупация) за освобождаване на страната на Милка.Billy Bob Joe, &quot;швейцарец&quot; &quot;загрижен&quot; за страната &quot;си&quot;, започва възстание, за да прекрати мирните преговори.Франция защитава региона &quot;си&quot;, и Испания използва това като повод да започне масивна офанзива в Южна Франция.

Военните действия

4 и 5 декември

Испания нападна трите южни френски региона - Aquitaine, Midi-Pyrénées и Languedoc-Roussillon, с което влезе във война с Бразилия, Венецуела и Италия, заради правилото за МПП и обща граница(Франция имаше МППта с тези страни, които бяха активирани при атаката на оригинален регион, а Испания граничеше с тези три държави и те влязоха във война).Едновременно с атаката САЩ, Канада, Великобритания и Швеция(тогава окупатор на целите Германия и Полша) предложиха обявяване на война на Франция.Френското правителство реши да не защитава трите южни региона, не само защото не може да се справи с испанската армия, а и за да пести сили за предстоящата атака на пет фронта.Френското население беше поканено да се регрупира в Париж, регион с болница К4(което по онези времена си беше много).Тогава стана прочута фразатa &quot;Vivre libre ou pas!&quot;, което в превод ще рече &quot;Живей свободно или въобще недей!&quot;


7 декември

Трите битки на юг са загубени, Испания, с новоизбраното правителство, започва преговори за мир.Едновременно с това САЩ нападнаха Рoitou-Charentes, Канада дебаркираха в Bretagne и Pays de la Loire, Великобритания лансира офанзива в Basse-Normandie, а Швеция вкарва танковете в Lorraine.


8 декември

Франция решава да не се бие освен в битките срещу Канада - най-слабия противник.Канадците реагират бързо и плащат 300 злато(по това време много голяма сума) на испански наемници, което съсипва крехката им икономика.ATLANTIS печелят всички битки, но на фрапиращо висока цена.

Нападателите продължават офанзивата - Великобритания в Picardie, Швеция в Franche-Compte и САЩ в Limousin.


9 декември

На 9 декември отбелязахме първата победа за Франция и PEACE GC, защитен е Picardie.Френските стратези избраха да бъде защитаван този регион, за да не могат нападателите да стигнат Париж.Единствената нова битка за този ден е атаката на Provence от страна на Испания.Тогава става съвсем ясно, че мирните преговори, започнати от испанското правителство са само лицемерство, гавра.


10 декември

Френската победа в Picardie, комбинирана с намаляването на американските и канадските запаси забавят допълнително офанзивата.Швеция, нетърпеливи да се сдобият с регион, богат на дърво, нападат Rhone-Alps, регион, който освен високото ниво на ресурс, граничи с Италия.Придобиването на това парче земя в Южна Франция е основната цел на шведското включване в операцията.Въпреки големия брой защитници на Франция, Rhone-Alps пада в шведски ръце на 11 декември.
САЩ, усетили че всички са се хвърлили в битката за Rhone-Alps, нападат Auvergne, a британците, без някаква реална цел, отново се опитват да вземат Picardie.


11 декември

Rhone-Alps и Auvergne падат в ръцете на съответно Швеция и САЩ, а Picardie отново е защитен.ATLANTIS спира офанзивата и започва да планира стратегията си.Едно вече е сигурно - първоначалния план Франция да бъде изнесена за десет дена няма да бъде осъществен.PEACE GC придобива важно предимство - сложени са две К5 болници(тогава тези бяха много редки и много скъпи) в страни, участващи в Защитата на Франция(Сардиния, италия, и Western Cape, Индонезия).


12 декември
Франция минава в настъпление.Френските стратези избират Pays de la Loire, окупиран от Канада, защото Канада са най-слаби от Нападателите, а и региона е богат на жито.&quot;Швейцарците&quot; започват възстание с цел отвличане на внимание и демидж, в което бяха видяни много испански танкове.


13 декември
Битката за Pays de la Loire е само формалност, Канада е изтощена и пред фалит, и Франция осъществява връщането на първия си регион.Швейцарското възстание успява и така Швейцария се връща на картата на 13 декември, почти три месеца след изчезването й.

Окрилени от успеха, французите нападат друг техен регион - богатия на жито Limousin, окупиран от САЩ.


14 декември
Силите на PEACE GC спечелват и в Limousin:нещата започват да се обръщат и ATLANTIS губи инициативата и преминава в отбрана.Загубата в Limousin е голям удар по морала на американските войници, и нямаше да бъде осъществена без помощта на Индонезия.

Французите, еуфорични след успехите, нападат Lorraine в Швеция.ATLANTIS се опитва да реагира и чрез Великобритания нападнаха Champagne-Ardenne, чрез САЩ Centre, Испания - Limousin и Канада Pays de la Loire - така Франция отново е принудена да мине в защита - и то на четири фронта.

За да блокира Испания и да отвлича демидж, Италия Нападна Languedoc-Roussillion.Това са доста битки за един ден, а?


15 декември
Атаката в Lorraine не успя, но добрата организация на PEACE GC отблъсква четирите атаки.Следващите 24 часа няма нови битки, всички тръпнат в очакване на новия Апокалипсис.


16 декември
Франция започна голяма контра-офанзива - срещу САЩ в Poitou-Charentes и срещу Канада в Bretagne.започнатите в последствие битки от Швеция и Великобритания, съответно в Bourdogne и Champagne-Ardenne, са прекалено късни - френските войски вече бяха направили огромни щети на стената в първите две битки.

В този ден Испания си връща Provence от Италия, възползвайки се от суматохата.


17 декември
Разгромна победа за PEACE GC, съкрушителна загуба за ATLANTIS - всички битки, започнати на 16 декември са успешни за Франция и съюзниците й.Канада е изхвърлена от Европа, на САЩ и Великобритания им остават само по един френски регион, така че вниманието е насочено към Швеция и предимно Испания - това са двете страни, които не само имат големи амбиции, но и възможностите да ги реализират - първите заради по-големия опит на войските си, а вторите заради огромните си икономически резерви.

Банването на JaviBoss, прочут испански танк, беше още един удар по морала на войниците на ATLANTIs и подпомогна психически френските такива.

Но големите битки за Освобождаването на Франция тепърва предстоят...


СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ...

 

Comments

Jeunny
Jeunny Day 724, 10:33

И аз бях там, и аз видях 😁

Feliks Edmundovich
Feliks Edmundovich Day 724, 10:33

много добра статия, не ги знаех тези неща продължавай в същия дух 🙂

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 10:37

Jeunny, аз даже се бих! :Р Мерси Феликс 🙂

Jeunny
Jeunny Day 724, 10:40

nysex, а ти смяташ ли, че аз не правих същото от пристанищата в Сардиния 😁

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 10:45

Аз пък от кафенетата в Париж :Р

Garabeda
Garabeda Day 724, 10:50

Аз пък бях директно на фронта - в Aquitane, после в Париж. Стрелях ги със снайпера от Айфеловата кула 🙂

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 10:52

Е и аз бях в Париж - крия се в Сена, като видя атлантически танкове скачам, мятам по една граната и пак в рекъта при французойките ;_

pelingator investments
pelingator investments Day 724, 15:02

Bravo na nysex za statiata!

Troqneca
Troqneca Day 725, 23:59

Очаквам такава статия и за войната със САЩ, защото тогава ме нямаше и искам подробности 😁)

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 725, 02:31

Троянец, и такава статия съм замислил, но първо трябва да преведа за Швеция, да напиша 2рата (а може и 3та да има) част на French Toast, след това е една от любимите ми войни - Индонезия-Румъния, и чааак тогава за Северна Америка 🙂

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 725, 05:07

А като се замисля, може и Северна Америка да е първа...

Nikolcho
Nikolcho Day 726, 01:44

много добра инициатива nysex. Образователни и увлекателни преводи правиш напоследък, не спирай. voted

stamb0
stamb0 Day 726, 02:06

Похвално nysex статията е много добра , описателна и приятно онагледена ... тогавашния Елитен ОТРЯД се биехме от Италия , както ти спомена по-горе от новоизградената Q5 болница и ... може да се каже , че съдействието ни беше чувствително , естествено координирано от Бимба на най-високо международно ниво 😁
Радвам се , че си започнал тази поредица статии, наистина е нужно и по-младите играчи да са наясно с историята на играта , смисъла от тренировки за повдигане на военния им скил и амбицирането им за игра в бъдеще , както и да се споменава и българското участие в тези войни , като национална гордост 🙂
Още веднъж хвала за начинанието ти , ще следя и другите статии.

Voted.Subscribed. 😉

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 726, 03:23

Дам, това го пропуснах, че и Българския Елитен Отряд се би тогава от Сардиния, но много неща ставаха по това време и не може да се запомнят всичките детайли.Иначе благодаря 🙂 Стамбо, ако можеш да ми помогнеш със събитията от последните дни на тази операция ще съм ти много благодарен, защото помня само главната картинка - скъсахме им задниците, но кога, какво и т.н. леко ми убягнаха

stamb0
stamb0 Day 726, 09:46

ехехе , стар съм вече да помня подробности , но препитай Бимба , под нейно командване бяхме ... тогава тя беше много дейна и активна , включая и на дипломатическия фронт !!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.