Ambient on/off

Join the new world

 

Славата и Падението на Империите:Част I.Пакистан

Day 724, 03:33 Published in Bulgaria Turkey by Podgoricki Zvijuk
<img src="http://somokon.com/erep/hitcounter.png">

Наскоро Quicksilver написа поредица статии за славата и падението на Империите в Новия Свят, и реших да ги преведа, защото наистина са интересни.Ето link към оригиналната статия на английски и унгарски.

Част 1: Първата империя - Пакистан
Официално мото - PRIDE, POWER, PAKISTAN!


Пакистан започнаха играта със само четири региона в Азия, и нищо не подсказваше, че тази страна ще стане истинска Империя по-късно - докато членовете на един форум не откриват играта и не решават да се заселят в Пакистан, увеличавайки населението му с хиляди, превейки го най-населената страна в Новия Свят за времето си - ноември-декември 2007.Новите граждани на страната,предвождани от Dio Brando, я назовават Свещената Пакистанска Империя, която преди въвеждането на военния модул е с планова икономика и доста централизирано управление, миришещо на комунизъм.До въвеждането на няколко допълнителни копчета на разположение на
Президента, служещи за доказване на агресивна политика(опитвам се да избегна повторението на военен модул-бел.пр.), през април, немалка част от гражданите на Пакистан са напуснали играта, но държавата все още е сред най-могъщите и най-населените в Erepublik.

Първата стъпка към формирането на великата империя беше съгласуваното присъединяване(Според някои става дума за политическо превземане) на Индия през Април 2007 - почти празните откъм граждани индийски региони региона бяха анексирани за броени дни.Следващата стъпка беше окупирането на Китай.Този път обаче то не е никак мирно - пакистанците превземат първо политически Китай и пакистанския президент на най-населената в RL страна обяви война на Пакистан.И така, между 5 и 14 май цял Китай беше превзет от непобедимата дотогава империя.Тогава Пакистан достигна териториалния си апогей - по това време владееше 50 региона.И властта в Империята беше изцяло в ръцете на Императора-Бог, Dio Brando, и партията му, Stardust Crusaders.

Следващата стъпка обаче беше в обратната посока - неизбежния упадък на великите империи, липсата на нови цели.С представянето на V1 и новите вид и &quot;механика&quot; на играта, много играчи напуснаха, особено от Пакистан.През ноември 2008 Пакистан загуби първите си региони чрез възстания - един от Китай и един от Индия.За първи път беше избран президент, не издигнат от Stardust Crusaders, което показа упадъка и намаляването на последователите на така наречения диоизъм(последователите на Dio-вците - бел.пр.).Въпреки че Пакистан беше член на FIST и наследника му PEACE GC, той не получаваше много помощ от съюзниците си, заради външната си политика.Съюзите не му помагат дори в периода на упадък, затова Пакистан продължава да губи региони, дори оригинални такива - това са така наречените Тъмни Векове на Пакистан.

В първите месеци на 2009, Пакистан беше &quot;обновен&quot; от играчи от целия свят, дошли заради ключовото местоположение на страната.Великата някога империя играеше голяма роля в голямата война Румъния-Индонезия, допускайки вторите чрез обмяна на региони до Xinjiang, парче китайска земя, граничещо с изключително важния Западен Сибир(тогава под румънски флаг-бел.пр.).Диоистите започнаха да се наричат теократи и се заселиха в Швейцария, отново водени от Dio Brando.Отслабвайки с това си действие допълнително Пакистан, той стана лесна плячка за румънците.През март 2009 един румънец, Han Solo, стана президент на Пакистанската Държава(операция Great Justice), превръщайки я от верен член на PEACE GC в кукла на конци, управлявана от Румъния.Заради ключовото си разположение в Азия, Първата Империя в Новия Свят беше използвана да блокира Иран, Китай и Индонезия.На няколко пъти изтриван от картата, Пакистан се завръщаше под контрола на Румъния.За съжаление PEACE GC прекалено късно осъзна стратегическите предимства на държавата, владяла почти цяла Азия.

В ерата на Han Solo, пакистанската икономика беше съсипана(довършвайки процес, започнал по-рано), диоизма забранен, дори искаха да сменят името на страната на Matzatlandia(нещо, което ще ви стане по-ясно в 6тата и последна част на тази поредица-бел.пр.).Част от азиатската зона на бойни действия през войната между Румъния и Индонезия, Пакистан бавно загуби всичките си региони, и до май беше напълно окупиран от Индонезия и Иран.Преди това на няколко пъти беше &quot;спасяван&quot; от Румъния, за да може да продължи да блокира.През Април 2009 Agent Chieftain беше избран за президент с помощта нa PEACE GC, но мнозинството румънски конгресмени го импийчнаха и Han Solo продължи &quot;управлението&quot; си.

С изчезването на страната, и приключването на военните действия в Азия, важността на Пакистан се изравни с броя на региони на страната (=0-бел.пр.).Индонезия върна Punjab, и така, някога могъщата империя с 50 региона, беше отново върната на картата.

Пакистански президент отново стана Dio Brando, който направи страната неутрална.

(Пакистан беше избран да е домакин на военните игри на PEACE GC, но президента им Glade беше баннат, втория на изборите е иранец със съмнителни приятели и конгреса им отказа да импийчне първия, така че сега бъдещето на страната е доста... тъмно?-бел.пр.)


И така, това беше Първата Империя в Новия Свят... Пакистан!
 

Comments

Plamen Angelov
Plamen Angelov Day 724, 04:01

Браво за идеята, много интересно и увлекателно, поне за мен като нов играч. 🙂

Dimow Brando
Dimow Brando Day 724, 04:42

Hail Dio Brando &amp; Ealendil покрай него 🙂
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=k8U8gjFx9Vk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=k8U8gjFx9[..]Fx9Vk</a>

Madboycho
Madboycho Day 724, 09:19

Не кой да е форум, а 4chan.org Все пак това е сбирщина на педофили, некрофили и всякакви хора с психически отклонения. 🙂
Иначе статията е супер. Voted. 🙂

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 09:21

Мерси 🙂 Написах и статия за French Toast - <a href="http://www.erepublik.com/en/article/-i-french-toast-i-1031698/1/20" target="_blank">http://www.erepublik.com/en/article/-i-f[..]/1/20</a> 🙂

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 09:34

Quicksilver, авторката на тази поредица, беше банната. RIP

FlipmodeBG
FlipmodeBG Day 724, 09:40

Да, не успя да напише за Унгария 🙁

CuHyc
CuHyc Day 724, 09:50

4chan.org ..... хъррр съветвам ви да не ходите там. Особено в /b/. Едно време беше интересно, но сега е пълно с педофилщина, furry porn и всякакви извратенящини. И това не е само в Random board-a. Навсякъде! В началото на играта, хората от /b/ наистина успяха да направят процъфтяваща държава от Пакистан, но такава организация вече не е възможна от там. Сигурен съм, че 50% от тези, които славят Dio са просто bandwaggoner-и и не знаят за какво става въпрос. Е, от тази статия можете да се образовате 🙂

Voted!

NIKrumov
NIKrumov Day 724, 10:42

Dam, jalko za Quicksilver, no adminite vinagi sa si bili idioti i sa banvali na posoki. taka i shte ostane.

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 10:44

Feherlo уж пусна отворено писмо, но сигурно няма да стане 🙁

FlipmodeBG
FlipmodeBG Day 724, 13:13

Стана, стана 😉

Podgoricki Zvijuk
Podgoricki Zvijuk Day 724, 13:15

Да, стана.И аз съм един от първите й нови приятели :Р

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.