Ambient on/off

Join the new world

 

[Hadügyi Összefoglaló] Február 9.

Day 1,908, 06:52 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium

Tisztelt Polgárok!

Egy hétvégi hadügyi összefoglaló következik evilágunk fontosabb frontjaival. Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, szeretném kiemelni, hogy a TWO és CoT szövetségek dominanciája továbbra is elsöprő. A legmozgékonyabb és eseménydúsabb hadszínterek továbbra is a Balkánt színesítik, talán ez az egyedüli rész Európában, ahol még elkeseredett harcot tudnak folytatni az ellenséges erők. Lássuk hát, mi történik!


Észak-amerikai térhódítás, avagy Spanyolország telel
A TWO szövetség tagjaként Spanyolország kedd óta minden probléma nélkül elnyomása alatt tartja Kanadát. Elmondhatjuk, hogy nem fűzik óriási érdekellentétek az ország teljes eltörléséhez. Egyedüli reális indokként - Kanada külügyi hovatartozását (Asgard) leszámítva - a három marha régió írható a döntés számlájára, ami biztosítja Hispánia 100%-os étel bónuszát. A kanadai régiók birtoklása a napi harmadik felkelést eredményezi számukra, a portugál és venezuelai (szövetséges) mellett.


Viva la Mexicana - kolumbiai harcok
A CoT tagország Mexikó egészen tegnapig kemény felkelésekben leverte a dél-amerikai babyboomtól annak idején felerősödő Kolumbiát. Kolumbia a maga ~7500 lakosával meglepő volna, ha csak úgy eltörölhető lenne 5700 mexikói által, ebben komoly szerepet játszik a mexikói fél (kicsivel, de) öregebb népessége, annál is inkább a CoT-TWO általi túlerő. A Cali fővárosú Pacificában indított felkelés járt végül sikerrel, így a most zajló andinai felkelésük mellett közvetlen csatában is kipróbálhatják magukat, a kezdeti lelkesedésük egyelőre töretlenül hozza a pontokat - még a kiélezett RW-ben is.


Kiugrási kísérlet és ping-pong..
Míg Chile folytatja a jelentősebb eredményeket nélkülöző Argentína elleni háborúját Pampasban, tőle északra a másik két Circle of Trust tag is learatja a saját babérját. Paraguay és Peru az argentinokkal rokonszenvező Bolíviát nyesték le, akiket maga az EDEN már jó ideje magára hagyott. Ennek is köszönhető, hogy utolsó kétségbeesett lépésként magához a CoT szövetséghez fordult a bolíviai kormány, és kérvényezték felvételüket a szövetségbe. Ugyan ezzel kapcsolatban még nem született végleges döntés, a tagállamok valószínűleg Paraguay és Peru véleménye alapján fogják meghozni a negatív hangvételű választ.


Újabb skalp a láthatáron
A jó öreg lengyelek az amúgy is egész Európát átölelő birodalmuk területeit gyarapítják a svédeket követően a finnek bekebelezésével. A csütörtökön megindított lappföldi offenzíva mára Kelet-Finnországig masírozott, akár a kés a vajban. Pont időben, hiszen a dél-délnyugati észt hódítások közül a nyugati parton sikerrel visszaszorították az előrenyomulást a finn osztagok. Ha minden a tervek szerint alakul, ma Mikkeli (Eastern Finland) elestét egy vasárnapi finn törlés fogja megkoronázni.


Maci a málnásban
A felejthetetlen ellentétek ellenére Macedónia csak a számára hasznos nyersanyag régiókat ragadta el Görögországtól, akik pár hete még a szaúdi régióikat is elvesztették. A törökök ugyan beszálltak a harcba a görögök oldalán, ám megkésve adták be a főellenség javaslatot, így a macedónok csak a Földközi-tenger déli partjait szerezhették meg a NE bónusz egyedüli birtokosaiként, a következő ütközetben már keményebb ellenállásra számíthatnak. Eastern Anatolia régió közeli felszabadulása könnyen lehet, hogy a macedón nép keleti kitörését szolgálja, ez megmagyarázná azt, hogy miért váltak mértékletessé a görögökkel szemben. Iránból nemcsak olajat, de salétromot is szerezhetnének. Pont, mint a régi szép időkben Itáliából. (Update: Az imént indult meg egy újabb görög csata, itt nem áll fényesen szövetségesünk szénája.)


Magyar nyersanyag és revans
Reméljük, hogy nem a régi időket idéző módon fognak zajlani az események, és ezúttal a román felkeléseket az eddigi sikerességgel fogjuk elfojtani. A dobrudzsai felkelés magyar hőseinek neve bizony nagyon fényesen világít a csaták menüpontjánál, ki is érdemelték a megtiszteltetést. A románok és szövetségeseik labdába sem rúgnak a közvetlen csatákban ellenünk, lásd ezt a most zajló körösvidéki csatában is. Reményeink szerint hamarosan stabilabb összeköttetés lesz a bukaresti olajjal, mindazonáltal óva intek, hogy ne bízzuk el magunkat! Minden egyes ellenséges régió elfoglalásával nagyobb ellenállásra számíthatunk az RW-k tekintetében, így realistaként be kell látnunk, hogy Románia tartós eltörlése és birtoklása nem egy megvalósítható cél jelenleg számunkra.

Ennyi mára, kedves magyarok! Kellemes szombatot, jó hétvégét mindenkinek! Szerencse fel!

Tisztelettel,
Alexandross
 

Comments

Eheslo
Eheslo Day 1,908, 07:24

Mesüge, eltévedtél, húzz haza, mert megtépi a pajeszod a rebe, ha vége a sabbathnak:
http://www.erepublik.com/en/article/hello-israel-arrived-my-goals--1578271/1/20

1224333
1224333 Day 1,908, 07:33

GATsuxx

Kero One
Kero One Day 1,908, 07:46

Kicsit több önbizalmat!

LinoHUN
LinoHUN Day 1,908, 08:46

Eheslo neked mi bajod Alexxel? : O

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,908, 10:27

Köszönöm a színvonalas összefoglalót!

Feherlofia Koppany
Feherlofia Koppany Day 1,908, 11:28

Éheslovat a kormányba!

TankAranka
TankAranka Day 1,908, 12:41

Nekem például nagyon tetszett, hogy összenézhettem a sumák fekete barimmal valami cirádás keretben. Mivel fájtolni nem akarok és nem is fogok, halni viszont nem megy olyan könnyen és nem ígértem semmi olyasmit, ezért se vót, se sub izé. Mínusz sub inkább.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,908, 13:21

Köszi az összefoglalót, attól függetlenül, hogy nem kedvellek, jó ilyet olvasgatni.

p0luks
p0luks Day 1,908, 15:10

IRC in three steps!
http://tinyurl.com/b69vtsp

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,908, 15:26

LinoHUN: kehesló erősen antiszemita, és ezt a meggyőződését büszkén hirdeti minden lehetséges módon, bármennyire irreleváns is az adott esetben. Ennyi a magyarázat.

Eheslo
Eheslo Day 1,909, 23:53

@gambit: az antiszemita jelentését félremagyrázzák (deformálják a PC újbeszéllel) a magadfajták, olvass utána alaposan.
Csak a gyértudásúak számára bír ez a szó a cionistákat nem szívlelők megbélyegzésére alkalmas jelentéssel, mivel hogy szemita (sémi) népekből akad még pár arrafelé és azokkal szerintem semmiféle anticionistának nincs semmi baja az esetek többségében (bár nem zárom ki, mint elméleti lehetőséget).
A magadfajták tehát az anticionizmust tudatosan keverik össze az antiszemitizmussal.
A zsidók bár szemiták (sémi nép) nem jelentik ezek összességét. Szerencsére, mondhatnám, hiszen így pont a testvéreik fogják őket rendre tanítani, mint tették ezt ezer évekig eddig is.

@LinoHUN: izralex megpróbálta a zsidóságát kijátszani - a játékon belül. Szabadsága vagyon ebben is.
Lopni, csalni, hazát árulni is szabad ebben a jeti fosban, csak esetleg lesz, aki emlékszik rá.
Nos emlékszem rá és mondhatni jellegzetes, ahogyan ezt a szerencsétlen mesüge megtette, erről szól a link ott fent.

Amiért pedig érdemes rá és a tettestársaira éceszgébereire (ics-re is) emlékezni az ez:
http://www.erepublik.com/en/article/k-sz-nj-k-alexandross-eln-k-r--2048028/1/20
Nos az idevezető tetteikkel nem csak azt mutatták meg a szerencsétlen antimagyarok, hogy az álruhaként hordott jelképeken kívül igazából közük nincs semmihez ami magyar, hanem hogy gyűlölik is azokat és nem haboznak rátörni azokra akiknek a jelképeivel, nyelvével visszaélnek.
Nem első és nem utolsó alkalommal tették ezt meg.
Mondhatni nekik ez jelenti a játékélményt.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,909, 03:26

Kehes: tévedsz, de ez nem meglepő. Még helyesen írni sem tudsz magyarul. Az antiszemitizmusnak 3 típusa van:

A vallási alapú antiszemitizmus (megkülönböztető elnevezése: antijudaizmus) eredetileg az izraelita vallással, híveivel, gyakorlóival való szembenállást jelenti.

Az etnikai alapú, rasszista jellegű antiszemitizmus többek között, de nem kizárólag a nemzetiszocializmus és újnácizmus tanainak eredményeképp, azon emberek gyűlöletét jelenti, akik valamilyen vonatkozásban zsidók (például „faji” értelemben), vagy magukat annak tartják vagy mások annak tartják őket.

Az anticionizmus elsősorban a cionizmus eszméinek tagadását, egy speciális, szűkebb értelemben az Izrael állam politikai-fizikai megsemmisítésére irányuló ideológiát jelenti.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszemitizmus

Szerintem te bőven kimeríted az antiszemita fogalmát a fentiek alapján, kb. akármelyik kommenteddel. Nagyon ritkán hagyod ki a zsidózást, pedig a legtöbb esetben egyáltalán nem illik az adott témához, mint ahogy pl. ez alatt a közlöny alatt is teljesen felesleges volt. De hát neked ez jelenti a játékélményt. : )

Nicholas Petrius
Nicholas Petrius Day 1,909, 06:21

@Gambit: Az arabok is szemiták, tehát az antiszemitizmusnak arabellenességet is kellene jelenteni.
Ja, a legújabb kutatások szerint Koestlernek igaza volt és a kelet-európai zsidók még csak nem is szemiták... : D

Eheslo
Eheslo Day 1,909, 06:40

@gambit, wikit forrásnak vitában csak elmegyengék használnak.
De tudod mit, teszek rád, higgy amit csak akarsz!

A magadfajta antimagyarokról (izralexról is) nehéz anticionizmus nélkül beszélni, kibújik a szeg a zsákból..

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,909, 06:45

Nicholas: adtam linket, ott szerintem eléggé körbe van járva a téma. Amúgy egy kifejezés szó szerinti jelentése és jelentéstartama gyakran eltér egymástól. Pl. a lókötő sem azt jelenti ám, hogy valaki lovakat köt. Amúgy persze kehesre jellemző, hogy nem a mondanivalót támadja, hanem a szót amit használtam. Persze az én hibám, kell nekem idegen szavakat használni amikor szerencsétlen még a magyar szavak jelentésével és leírásával is hadilábon áll. Az eredeti kérdésre a válasz az, hogy kehesnek az a baja Alex-szel, hogy zsidónak tartja, és ő történetesen utálja a zsidókat, akiket az "antimagyar" jelzővel is gyakran ellát. Ennyi.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,909, 06:50

kehes: valóban te lényegesen hitelesebb forrást idéztél. Ja, bocs, mégsem.
Arra biztatsz, hogy olvassak utána valaminek, én megteszem. Kiderül, hogy nekem van igazam, akkor meg rossz helyen olvastam. Tessék, itt egy másik forrás: http://www.kislexikon.hu/antiszemitizmus.html
Itt is leírják, hogy antiszemitizmus = zsidógyűlölet. De semmi baj, égessed magad csak tovább. Mondjuk egyre jobban kijön, hogy neked a magyar nem lehet az anyanyelved, mert még a szavakat sem ismered. : )

Eheslo
Eheslo Day 1,909, 07:56

gambit, én izralexet idéztem itt, nem a wikit.
A szar és értelmetlen PC blabládat meg kend a hajadra, teszek rád és a dumádra is.

Eheslo
Eheslo Day 1,909, 08:46

GEORGE WASHINGTON a George Washington életelvei, A.A. Appleton &Co. kiadásában így ír róluk:
"Ők (a zsidók) hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit."

Még több mint 200 év távlatából is mellbevágóan igaz, amit írt róluk.
Nemhiába tisztelik őt és amit alkotott.

charlie50
charlie50 Day 1,909, 08:49

Gambit, ő nem csak a zsidókat látja el az antimagyar jelzővel, hanem mindenkit, aki ellentmond neki (lehet, hogy az ő szótárában az "anti-Eheslo" egyenlő az antimagyarral?)

Eheslo
Eheslo Day 1,909, 10:34

Tévedsz charlie50, a magadfajták kiterjesztése a "mindenkire" meglehetős nagy arcra vall.
Nem vagytok "mindenki". Messze nem.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,909, 12:16

Ők (a hülyék, megvezetettek, csőlátásban szenvedők) hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és ..... boldogságának legnagyobb ellenségeit.

charlie50
charlie50 Day 1,909, 13:03

Eheslo, először is a mindenki után még folytatódott a mondat. Vessző, nem pont, így szorosan összefügg azzal, amit utána írtam. Egész pontosan így hangzott: "mindenkit, aki ellentmond neki". Ez - nálam - nem a magamfajták kiterjesztése mindenkire, még ha szeretnéd is ezt sugallni. Most bevallom kicsit zavarban vagyok, mert nem tudom, ilyen gyengén próbálsz trollkodni, vagy ennyire nehezen megy a szövegértés.
Másodszor még mindig várok a magamfajták definíciójára, mivel tizedszeri kérdezésem után sem válaszoltál erre a kérdésre.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,909, 14:12

Kehes: igen, te Alexet idézted, teljesen irrelevánsan. (Ez azt jelenti, hogy a témához nem illően.) Erre valaki megkérdezte, hogy miért csinálod ezt? Én válaszoltam, hogy azért, mert antiszemita vagy, tehát utálod a zsidókat. Erre te elkezdtél vitatkozni, hogy az antiszemita nem is azt jelenti, amire használtam. Én most már két forrással is igazoltam, hogy nekem van igazam. Te nem arra hoztál idézetet, hogy neked van igazad. Nem is tudhatnál, mivel nincs igazad. Persze ezt soha nem ismernéd be, inkább jön a szokásos "teszek rád". Érdekes, mindig olyankor jön a "teszek rád", amikor alulmaradsz egy vitában. Ez persze veled gyakran előfordul, hiszen fegyvertelenül állsz ki szellemi párbajra. Nem lehetne olyat, hogy kapásból "tegyél ránk", és ne csak azután, hogy lealáztunk egy vitában? Mert ugye holnapra elfelejted, hogy te valójában "teszel ránk", és kezded elölről a mocskolódást. Mert ennyit ér a szavad, pont mint te magad. Ma teszel ránk, holnap bedumálsz nekünk. Aztán majd megint teszel ránk, ha beégetünk. Tudod hogy szokták ezt mondani. Aki képes rá, az csinálja. Aki nem képes rá, az kritizálja azokat, akik csinálják.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,909, 14:14

charlie50: igazad lehet, akkor átfogalmazom. Kehes értékrendje szerint minden zsidó antimagyar, de nem minden antimagyar zsidó. Szerintem így már megállja a helyét.

Tooodi
Tooodi Day 1,910, 23:27

Az a baj a vilaggal, hogy az okosak tele vannak ketelyekkel, a hulyek meg mindenben holtbiztosak! - mondotta volt Bertrand Russell. Es milyen igaza volt (van)!!!

Zizifull1
Zizifull1 Day 1,910, 23:53

Nem tudom melyik a jobb, a cikk vagy a hozzaszolasok... 🙂

Eheslo
Eheslo Day 1,910, 03:06

@gambit, semmiféle vita nem volt közöttünk.
Nem is lehet, mert más a fogalomrendszer és más az a morális alap amire a gondolkodásunk épül (már ha errő nálad lehet egyáltalán beszélni).
Ezt elég szabatosan leírtam és hiába hozol ide a te PC marhaságaidra akárhány forrást, nem érdekel, mert maga az alapfogalom amit elferdítettek, kicsavartatok nem ezt jelenti és le is írtam miért nem.

Az meg nem érdekel, hogy a magadfajták mit értetek alatta. Ilyen alapon a piros is lehet fehér, a tót is lehet szlovák a magyar is lehet ugor, elég hozzá valami magadfajta eszement aki kitalálja.
Ezért a PC újbeszél nyelvetek rejtelmei nem érdekelnek, maradok az eredetinél, nekem elég ez is.

Leírtam miért nem tartom semminek se izralexet, se rosenfeldet, se a többi szerencsétlen magadfajtát.
Károsak vagytok, mert tolvajok, csalók, hazaárulók vagytok, vagy azok támogatói, akiknek soha nem volt szavuk semmi közösségromboló ellen, csak azok ellen, akik ezekről a hozzátok hasonlóan mocskos alakokról írni mertek.
Ezt persze ragozhatjátok, kinevezhetitek magatokat "többségnek", "mindenkinek", de a lényeg szempontjából érdektelen, mert a tetteitek és azok eredményei minősítenek benneteket: országeltöröltetések, ellopott állami, közösségi orgok, cégek, licenszek, zuhanó népességű, erejét, befolyását vesztett eország,.
Ennyit is értek.
Hogy eközben kit miért és hogyan cimkéztek: no erre teszek nagy ívben (miközben bemutatom milyen szerencsétlen marhák vagytok, hogy nem tanultok soha semmiből).
Kinek mi a játékélménye ebben a halom jeti fosban.
A magadfajtáknak a hazudozás, lopás, csalás, hazaárulás, ellenségek oldalán magyarok elleni harc, nekem meg az ilyenek elleni küzdelem.
A különbség jelentős.
Ennyi nekem elég is.

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,910, 03:20

Kehes: szóval bemutatod, milyen szerencsétlen marhák vagyunk... Értem móricka, így is van. : D
Amire te azt mondod, hogy PC blabla, az egy definíció. Ez megint egy idegen szó, lefordítom neked, azt jelenti, hogy egy fogalom jelentésének meghatározása. Definiáltam neked az antiszemita szó jelentését külső források segítségével, mert te sajnos annyira buta vagy, hogy nem ismered az idegen szavak jelentését. Ennek semmi köze a polkorrektséghez, egyszerűen csak van egy szó, ami jelent valamit. Te nem értetted ezt a szót, vitattad a jelentését, sőt még nekem ajánlottad, hogy olvassak utána. Persze gondolhattam volna, hogy nem fogod megérteni azokat a forrásokat sem, amiket linkeltem, mert neked sajnos az átlagnál lényegesen primitívebb a gondolkodásmódod. Lásd, milyen rendes vagyok a hozzád hasonló elesettekkel, kerestem neked egy olyan egyszerű definíciót, amit még talán te is meg fogsz tudni érteni. Itt van: http://idegen-szavak.hu/antiszemita. Mintha neked írták volna, nem? Vagy talán ez a definíció is túl bonyolult? Ez is csak PC blabla? Akkor nem tudok sajnos segíteni.

Visszatérve a "magamfajtára". Én is kérdeztem már tőled sokszor, hogy ez mit jelent? Mert most mintha megint a zsidókra értetted volna. "Leírtam miért nem tartom semminek se izralexet, se rosenfeldet, se a többi szerencsétlen magadfajtát." Szóval most, hogy megtanultad a definiálni igét, megtennéd, hogy definiálod a "magadfajta" szót?

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,910, 03:26

Valamiért a link nem működik, de ha beírod, hogy antiszemita, akkor a szótár majd kiírja a megoldást. Ha nem tudnád leírni, akkor másold nyugodtan ebből a hozzászólásból. ; )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.