[GR] HAIL BULGREECE --> FAIL BULGREECE --> ??????????????????? [PART 1]

Day 1,598, 07:10 Published in Greece Greece by deb8
Στρατηγική Ανάλυση



Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες με πόσο μένος και έξοδα διεξάγεται αυτός ο πόλεμος.
Πολλοί θεώρησαν ότι ήταν λάθος και αρκετοί το πιστεύουν ακόμη.
Οι σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας από το

Hail BulGreece!!

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ

Fail BulGreece!!


Ξεπερνώντας όμως τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και αποφεύγοντας να εκφράσω τη προσωπική μου γνώμη θα αναλύσουμε τις τακτικές και τη στρατηγική που χρησιμοποίησε η κάθε χώρα και θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια εκτίμηση για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αν προσέξει κανείς τη πορεία της Βουλγαρίας θα παρατηρήσει τα εξής.

Βουλγαρία:

A) Οι Βούλγαροι γνωρίζουν τη σημασία του ''cut''

Οι βούλγαροι κηρύξανε το πόλεμο στην Τουρκία επιδιώκοντας το 'cut' στη Μέση Ανατολή
επιτιθέμενοι στο Vanzadaran and Golidistan αρχικά και στο Northest Iran στη συνέχεια πετυχαίνουν το επιθυμητό κόψιμο 'cut' των Τούρκων που τους αφαιρεί μεγάλο αριθμό από τα bonus.

Όμοια τακτική θα ακολουθήσουν και αργότερα με την Ελλάδα όταν θα επιτεθούν στη Lower Egypt μέσω των νησιών του Αιγαίου για να κόψουν τα bonus της στα δυο.

Είναι εμφανές ότι έπαιζαν από την αρχή με σκοπό να χτυπήσουν τις βάσεις μας και να μας αφαιρέσουν το οικονομικό πλεονέκτημα κόβοντας μας στα 2 αφού και σε όλα τα RW που ξέσπασαν στην Αίγυπτο έριχναν ιδιαίτερο damage κυρίως στα RW της Lower Egypt.

Β) Η Βουλγαρία γνωρίζει πως να αξιοποιεί τα ΝΕ υπέρ της

Πριν από μερικές μέρες όλοι οι e-έλληνες ήμασταν ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη νίκη μας στα 50 εκατομμύρια του Flausino. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να σχολιάζουν να μιλάνε για τα 50 εκατομμύρια που πήγανε στο κουβά για το πόσο άξιζε το ξενύχτι που ρίξανε και να τον κοροϊδεύουν συνέχεια αλλάζοντας το όνομα του από Flausino σε Fail-sino (fail=αποτυχία)

Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο εύκολα είχε καταφέρει η Ελλάδα να κατακτήσει το Plovid την προηγούμενη μέρα τόσο δύσκολα κατάφερνε να το κρατήσει. Η νίκη όμως επιτευχθεί και αυτό έφερε ικανοποίηση στο ελληνικό στρατόπεδο.

Από εκεί και πέρα Η Ελλάδα νίκησε τις περισσότερες μάχες σχετικά εύκολα και σε συνδυασμό με το NE της Ρουμανίας προς τη Βουλγαρία επιτυγχάνεται η πλήρης κατάληψη της τελευταίας.

Από πολλούς αυτό σχολιάστηκε ως η επιστροφή της Βουλγαρίας στην EDEN με ειρωνικό φυσικά περιεχόμενο.

Δυστυχώς όμως όσο εύκολα κατακτάται η Βουλγαρία τόσο εύκολα ελευθερώνεται.

Το σχέδιο των Βουλγάρων είναι απλό.
Δεν χτυπάμε τους Έλληνες όταν μας έχει NE.
Αντίθετα τη χτυπάμε στα RW που την έχουμε 1-1.

Αντί να ρίχνει ο Flausino 50 εκατομμύρια στο κουβά στη μάχη στο PLovid ρίχνουν οι Έλληνες 5 (στην πραγματικότητα πολύ παραπάνω αν υπολογίσει κανείς το συνολικό damage της μάχης).

Το ίδιο θα συμβεί αργότερα και με τα Σκόπια.

Η Ελλάδα αποφασίζοντας να υπερασπιστεί τη Μακεδονία αμύνεται στους σκοπιανούς που την έχουν NE με αριθμητικό μειονέκτημα. Παρόλη την επιτυχή έκβαση της μάχης από τα 3 δισεκατομμύρια damage που ρίχτηκαν το 10%(300 εκατομμύρια δηλαδή) πάνε για τους Έλληνες στον κουβά.

*στην πραγματικότητα τα 300 millions ήταν λιγότερα αφού για τους σκοπιανούς βάρεσαν και ξένοι που δεν είχαν το πλεονέκτημα του bonus από το ΝΕ

**η μάχη επίσης ήταν κάτι λιγότερο από 3 δις στοιχεία μπορείτε να βρείτε εδώ
http://www.erepublik.com/en/article/the-mother-of-all-battles-1997231/1/20


C) οι Βούλγαροι χτυπάνε συνέχεια με RW

Δυστυχώς αυτό το παιχνίδι είναι έτσι διαμορφωμένο που όσο περισσότερες χώρες έχεις κατακτήσει τόσο πιο δύσκολα είναι να τις κρατήσεις κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία ανοίγονται τα RW.
Η Ελλάδα κατέχοντας όλη την Αίγυπτο και μέρος της Σαουδικής Αραβίας
έχει να αντιμετωπίσει 4 πολέμους την ημέρα. Με την προσθήκη του μεγαλύτερου μέρους της Βουλγαρίας οι πόλεμοι αυξάνονται σε 6 οδηγώντας σε υπερέκταση της χώρας ενώ αν βάλουμε και το πόλεμο με τα Σκόπια ανοίγονται 7 πόλεμοι την ημέρα.

D) Η Βουλγαρία ενισχύει την εσωτερική κρίση στην Ελλάδα

Τις πρώτες μέρες έναρξης του πολέμου δημοσιεύθηκαν σε Βουλγαρική εφημερίδα logs του προέδρου της χώρας hawkoulis.
Αμέσως αρχίσανε οι αντιπαραθέσεις πολλοί μίλησαν για προδοσία του προέδρου.
Ο ίδιος ζήτησε από φίλο του βουλευτή να κατεβάσει νόμο καθαίρεσης του ενώ ταυτόχρονα ανέβασε στην εφημερίδα του άρθρο με το οποίο παραδεχόταν ότι τα logs ήταν όλα αλήθεια
και ότι ήθελε να αποχωρήσει.

*το άρθρο αυτό έχει διαγραφτεί αν και είχε ξεπεράσει τα 100 votes
Ωστόσο το υπουργείο εθνικής άμυνας με ανακοίνωση του ισχυρίζεται ότι τα logs ήταν παραποιημένα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου εδώ

http://www.erepublik.com/en/article/anakoinwsh-enhmerwsh--1996225/1/20

Η εσωτερική αναταραχή στην Ελλάδα από τα logs σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί ήταν εξαρχής αντίθετοι με τον πόλεμο ενάντια στην Βουλγαρία αφήνει τους περισσότερους Έλληνες αδιάφορους για τη μάχη του Μπουργκάς (η δεύτερη μάχη ενάντια στη Βουλγαρία) στην οποία η Ελλάδα ηττάται και δίνει το δικαίωμα των πρωτοβουλιών στη Βουλγαρία (παρόλο που μετά το ξανά-έχασε).

Κανείς δε κάθεται να αναλογιστεί
ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ και ΓΙΑΤΙ?
διέρρευσαν αυτά τα logs.

Η Βουλγαρία κερδίζει πολύτιμο χρόνο με την Ελλάδα να κωλυσιεργεί αναμένοντας το impeachment του προέδρου και την τελική επίσημη θέση της χώρας (οι Βούλγαροι είναι η όχι τελικά εχθροί και τι στάση θα ακολουθήσουμε εν τέλει).

Οι Βούλγαροι πετυχαίνουν να ρίξουν όλο το βάρος τους στην Τουρκία και να της κόψουν τα bonus της στα 2 ενώ συγχρόνως τα Σκόπια ετοιμάζουν νόμο για any στην Ελλάδα.

*ας αναφέρουμε εδώ ότι ο Βούλγαρος πρόεδρος σε ανακοίνωση του προς το Βουλγάρικο λαό (στη Βουλγαρική και όχι την Αγγλική γλώσσα) ανέφερε την έκπληξη του για το πως τελικά αυτός ο πόλεμος κατάφερε να ενώσει όλους τους Βούλγαρους μαζί.


Ελλάδα:


Η Ελλάδα με την έναρξη του πολέμου μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας κηρύσσει το ΝΕ στη Βουλγαρία.

Αν κρίνουμε από τα σχόλια των Βουλγάρων στις εφημερίδες τους μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κίνηση δεν τους άρεσε καθόλου (στην πραγματικότητα ανέτρεψε πλήρως τα σχέδια τους στην Τουρκία).

Η Ελλάδα κηρύσσοντας το ΝΕ στη Βουλγαρία γνωρίζει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος από τα bonus της ενώ το γεγονός ότι είναι η μόνη χώρα της EDEN που συνορεύει με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια όπως θα αποδειχθεί αργότερα θα την οδηγήσει σε διπλό μέτωπο.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω

Α) Η Ελλάδα οδηγείται σε υπερ-εξάπλωση με 6 και 7 πολέμους την ημέρα γεγονός που την εξαντλεί αφού προσπαθεί να νικήσει παντού Αγνοεί τον κανόνα ότι έχεις μονάχα ότι μπορείς να πάρεις και να το κρατήσεις και οι επιβλητικές νίκες στην αρχή διαδέχονται τις σύντομες ήττες στη συνέχεια.

Β) Η Ελλάδα κατά κάποιον τρόπο 'θυσιάζεται' για τους Τούρκους αφού τους δίνει τον απαραίτητο χρόνο να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν από τους Βούλγαρους κάνοντας
'reconnect'και παίρνοντας πίσω τα bonus τους.

C) Ελλάδα και Ρουμανία μαζί στέλνουν την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην Ρωσία, κίνηση πολύ σημαντική (αν και βραχυπρόθεσμης αξίας) δεδομένου ότι πλέον Η Βουλγαρία για να ανακτήσει τα bonus της πίσω μετά την απελευθέρωση της από την Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί να χάσει τη Ρωσική επαρχία που κατέχει ώστε κάθε περιοχή της να συνορεύει με τη 'νέα' πρωτεύουσα.

D) Η Ελλάδα εξαντλεί τα αποθέματα damage που έχει χάνοντας το δυνατό της όπλο (την απειλεί να τα χρησιμοποιήσει). Αυτό χτυπάει επίσης καίρια την ελληνική οικονομία με έμμεσο τρόπο για παράδειγμα στη μάχη των 50 εκατομμυρίων με το flausino στο Plovid πολλοί έλληνες ρίξανε από 1 έως 7 εκατομμύρια. Σε πολλές άλλες μάχες τα damage αυτά θα ήταν σίγουρα ΒΗ (για πολλούς περισσότερα από ένα) αντίθετα το damage της Βουλγαρίας έρχεται από έναν και μόνο παίκτη που έχει αποδείξει επανειλημμένως την διάθεση του να βάζει λεφτά στο παιχνίδι.
Ο πόλεμος χτυπάει τους μικρούς παίκτες που αποθήκευαν damage τόσο καιρό και κρατούσαν τα RL λεφτά τους έξω από το παιχνίδι.

E) Επιπλέον αποδεικνύεται ότι τα ιόνια νησιά είναι άστοχη επιλογή ως πρωτεύουσα γιατί δεν συνδέεται με τις περισσότερες bonus περιοχές. Η καλύτερη θέση για πρωτεύουσα στην Ελλάδα είναι Η Lower Egypt και αμέσως μετά Η Red Sea coast. Όσο και να προξενείτε το συναίσθημα των e –Ελλήνων η Αίγυπτος με την Σαουδική Αραβία δίνουν περισσότερα bonus από ότι οι original περιοχές της Ελλάδας. Επίσης το να έχεις ως πρωτεύουσα μια "κατεκτημένη" περιοχή σου δίνει το πλεονέκτημα να την αλλάξεις όποτε θες αν δεν σε βολεύει υποστηρίζοντας 'support' ένα RW που το αφήνεις να χάσεις.

F) Η Ελλάδα κόβοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας πετυχαίνει να στρέψει δυο NE εναντίων της και το 1-1 να γίνει 2-1.


Τουρκία:


Η Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα που προσπαθεί να κρατήσει όλες τις μάχες και τα bonus της παίζει τελείως διαφορετικά δίνοντας προτεραιότητα στον αγώνα της κατά της Βουλγαρίας
και δεχόμενη να χάσει προσωρινά τα bonus της.

Η Τουρκία κατέχοντας επαρχία του Πακιστάν όλο το Ιράν μέρος της Σαουδικής Αραβίας και όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γνωρίζει πόσο ευάλωτη είναι στα πολλά RW με κίνδυνο να σπάσει το damage της και να εξαντληθεί ρίχνει όλο της το βάρος στη Βουλγαρία αδιαφορεί για τα RW στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Πακιστάν και στη Σαουδική Αραβία ενώ δίνει μέτρια έμφαση στο Ιράν.

Ταυτόχρονα με τη βοήθεια της Ελλάδας από τα δυτικά (που έχει κηρύξει ΝΕ στη Βουλγαρία)
κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο για να επανασυνδέσει τα bonus της kαι με τη βοήθεια της Κίνας από τα Ανατολικά απαλλάσσεται από το Πακιστάν (το οποίο με την απελευθέρωση του κήρυξε αμέσως το ΝΕ στη Τουρκία) και από το Iran.

Ένα σας άρεσε το κείμενο αφήστε μαζί με τα σχόλια σας (θετικά η αρνητικά) ένα vote και χαρίστε μου και ένα sub.

Ευχαριστώ.
Σύντομα ακολουθεί το PART 2 όπου θα αποτελέσει μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων.
English Version is on its way..