[GM] Október havi tervek, célok

Day 2,512, 13:47 Published in Hungary Hungary by GazdasagiMiniszterium
Tisztelt állampolgárok, kedves olvasók!

Sikeresen megtörtént a ciklusváltás, így a havi beköszönőt kezdjük az új minisztérium felépítésének és a tervek bemutatásával valamint a nyitómérleggel.

Kezdeném azzal, hogy ebben a hónapban én, azaz Imre Norbert fogom irányítani a kormány gazdálkodását. Azoknak akik esetleg nem ismernék az erepes múltamat, röviden megemlíteném, hogy bár az utóbbi években több különböző minisztérium (Oktatási valamint Szociális) vezetését is elvállaltam, valójában engem mindig is a gazdaság érdekelt. Ezért nem meglepő, hogy legalább tizenkétszeres gazdasági miniszter és megannyi gazdasági tanácsadói szerepkört töltöttem már be az évek során. Most pedig ezen az útvonalon haladok egy kicsit tovább.


A minisztérium felállása


Az október havi csapatot, bevált szokásomhoz híven részben régi tapasztalt játékosokból, részben új vagy újrakezdő de a gazdaság iránt élénken érdeklődő játékosokból állítottam össze:

Gazdasági miniszter: Imre Norbert
Helyettes miniszter: Mandalaa
Gazdasági Államtitkárok: Shekrat Bhal Adam Tamas Oktopuszedli


Tervek


Ahogy már Galvinus Hamptitus elnöki kampányában olvashattatok néhány gondolatot, ötletet erre a hónapra vonatkozóan, azonban most ezt egy kicsit kibővítve olvashatjátok alább:

Heti beszámolók: Könnyen lehet, hogy mert egy őskövület vagyok nem szabadna ragaszkodnom a régi dolgokhoz, ettől függetlenül számomra nagyon furcsa, hogy manapság a minisztérium lényegében hó közben egyetlen beszámolóval jelentkezik, így átlagosan 3 jobb esetben 4 cikkel letudja a lakosság tájékoztatását. Tudom, hogy a játékosok nagy része nem azért jön fel, hogy mindenáron új GM cikket olvasson, ettől függetlenül igény szerintem van rá, ezért visszahozom a heti rendszerességű elszámolások és beszámolók készítésének rendszerét.

Gazdasági elemzések: Eltökélt szándékom, hogy néhány gazdasági elemző cikkel, összehasonlító statisztikai elemzéssel megörvendeztessem a magyar médiát, különösen ha valamilyen admini változtatás miatt az még az újdonság erejével is hat.

Gazdasági oktatás: Igen, ez az a pont ami mellett az elmúlt 6 évben töretlenül kitartottam. Véleményem szerint, azon túl, hogy a kormányoknak (legalábbis a többségnek) van külön oktatási minisztériuma, mely a lakosság oktatásáért felelős elsősorban, igenis fontosnak tartom, hogy az adott szak minisztériumok a saját területükön a tőlük telhető módon tájékoztassák, oktassák az olvasókat. Ebbe bele tartozik minden egészen onnan, hogy az adminok újabb és újabb változtatásait magyarul leközlik, egészen odáig, hogy a várható és ténylegesen bekövetkezett változásokról beszámolnak. Természetesen ebből következően tőlem nem fogtok hadügyi elemzéseket, vagy külügyi oktatási beszámolókat olvasni, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszek a játék gazdasági részeiben bekövetkező változások széles körű megismertetéséért.

Monetáris tevékenységek: Az előző kormány ciklusa alatt, tájékoztatásuk szerint nem történt monetáris tevékenység figyelemmel a piac ingatag helyzetére. Még a választások be sem fejeződtek, a forint visszagyengült 0.005-ös árfolyamra de a piac azóta is erősen hullámzik. A részünkről annyi biztos, hogy egy kis ideig még megfigyelés alatt tartjuk a piaci változásokat, de pár napon belül a kormány monetáris tanácsa mindenképp dönteni fog mikor, milyen mennyiséggel kezdjünk neki a monetáris gazdálkodásnak, hiszen hosszútávon a biztonsági politika azon túl, hogy árfolyamveszteséget nem okoz, bevételtől is elvágja a kormányt.

Kormányzati gazdálkodás kiegyenlítése: Ez a terület lényegében a lakosság számára kevésbé látványos minisztériumi munka. Mivel hosszú kihagyás után kell újra terveket készítenem egyébként sem tudnék most számokkal hadakozni, annyi viszont biztos, hogy mint minden elődöm én is megpróbálom kiegyensúlyozni a költségvetést, és a szokásos hadügyi-szociális-oktatási kiadásokon túl igyekszem megfelelő forrásokat biztosítani esetleges edzőterem fejlesztési támogatáshoz is.

Röviden-hosszan ennyit a tervekről. Jó ideje nem kellett vezetnem a kormány gazdálkodását de remélem mihamarabb felveszem a régi ritmust és igyekszek minél több mindent teljesíteni a magam elé kitűzött célokból.


Nyitó mérleg


Néhány órával ezelőtt megtörtént a kormányzati kezelésben lévő orgok átvétele. Jelenleg tehát a következő orgok vannak a birtokunkban:

eMagyar Kormány
eMagyar Nemzeti Bank
eNemzeti Aranytartalek
Hadugyminiszterium
Kommunikacios Miniszterium
Szocialis Miniszterium
GazdaságiMinisztérium
eMagyar Egyetem
eKulugyminiszterium
Voice of eHungary
Oktatasugyi Miniszterium
Tolvajkassza
Tolvajlasi Miniszterium
Magyar Fejlesztesi Bank
Hungarian Takeover Unit
eMagyar Kezdonevelde
Informatikai Miniszterium
Szocialis Miniszterium Cegei
eMagyar Adomany
eMagyar Vedelmi Tartalek
Sz.W.A.T
Kezdonevelde Cegek 2
Hadugyiminiszterium
SZEM
SkyHuszar
Allami repjegygyar1
Szocialis Minimum
Vedelmi Tartalek
TWO Alliance
Nemzeti Aranytartalek
Stuszi Vadasz
Ludovika Garancia
Honvedelmi Miniszterium
Ludovika Program
Ludovika1
ducktoyy
WallKFT
InsertPgDn
Magyar Lovagrend


Az átvételkor az orgokon megtalálhato össz vagyon:
535.240,30 HUF
2141,96 Arany

Jelenleg az államkasszában lévő pénz:
48,00
1.596.701,54

Amennyiben bármilyen kérdésetek észrevételetek van, írjatok levelet nekem vagy keressetek a Gazdasági Minisztérium chat szobájában(#gm).

Tisztelettel
Imre Norbert
Gazdasági Miniszter