[GM] Mi a jelenlegi allas a fegyver bonuszokkal kapcsolatban?

Day 4,881, 05:02 Published in Hungary Hungary by Gazdasagi Miniszterium


Sziasztok kedves Magyar honfitarsaim,

Akkor terveztem kiadni cikket ha igy vagy ugy, de elrendezodik a helyzet a fegyver cegek korul. Viszont mivel lassabban haladnak az ez iranyu dolgok mint gondoltam, ki adok egy tajekoztatast, mert ugy gondolom hogy mar tul sok ideje tart a bizonytalan helyzet.

Mindesetre leszogeznem, hogy barmilyen egyeb sugalmazas ellenere, dogozunk az ugyon. Aki megkeresett akar kommentben, akar szemelyesen, kapott tajekoztatast.

Nezzuk is meg mi vezetett a jelenlegi helyzethez, hogy nem lehet termelni az oroszoknal:
- Meg a "nagy bann hullam elott" az oroszok embargot adtak a torokokre. Az indok az volt, hogy folyamatosan hozzajuk jarnak BH-t/SH-t lopni.
- Amint latni lehetett, hogy valtoznak az eroviszonyok, a torokok az ukranokkal kozosen elindultak bosszut allni. (Mi ezalatt, inkabb rafekudtunk arra, hogy itthon maximalis etel bonusz legyen)
- Sikerrel jartak.

Most nezzuk mi volt a mi reakcionk erre:
- Amint kiderult mit terveznek a torokok, azonnal beszeltuk veluk. Ok vilagossa tettek, hogy senki kedveert nem valtoztatnak a tervukon.
- Amikor pedig sikerrel jartak, elnok asszony, Heroine, megkereste oket a TW leallitasaval kapcsolatban. Azonban kiderult, hogy ez nem megoldas, mivel a torokok mindenkit koltozesre szeretnenek kenyszeriteni. Meg is emeltek a munkasadot 2 lepcsoben. A torokok arra hivatkoznak, hogy most az eroviszonyok valtozasaval, a code termeleset at kene helyezni Code orszagokba es "haza" fizetni az adot.

Itt szeretnek egy ujabb tevhitet megcafolni. Azzal, hogy leallitjuk a TW-t a torokokkel nem oldjuk meg a problemat, sot... Lehet termelni ujra, de egyreszt kis bonusszal, masreszt igen magas adoval. Ezzel csak az emberek veletlenul penzt veszithetnek. Sajnos azt kell mondjam, hogy aki mast allit, az nincs tisztaban a jatek szabalyaival

Vegezetul nezzuk mik a tervek es hogy mikent allunk ezekkel:

Ket iranyvonalon lehet elindulni:

1. Full bonuszt letesiteni Magyarorszagra bereles altal.
2. Talalni egy olyan orszagot, ami kelloen biztos es lehetoleg barati orszag.

1. Magyar foldre magyar bonuszt:
Nem arulok zsakbamacskat en az elso opciot favorizalom. Ehhez kene harom nyersanyag, az olaj, a gumi es a saletrom.
Koltsegvetesi szempontbol a jelenlegi helyzetet figyelembe veve megengedhetjuk magunknak a berlest.

Azonban ket dolog miatt nehezkes a dolok:
- Nehez talalni orszagot akitol lehetne berelni.
- Egy orszag egyszerre 3 nyersanyagot tud berelni. Ugye mi jelenleg berelunk kettot (Buza es szarvas) az maximalis etel bonuszhoz. Ez egyben azt is jelenti, hogy valasztanunk kell az etel es a fegyver kozott.

Ami a masik kerdest illeti. Olaj berlesre mar sikerult megallapodnom egy orszaggal. Ami nehezkes az a saletrom es a gumi. Itt is folytatok targyalast egy ideje, de mivel vannak mas ellenfelek is lassan haladunk. Az igazat megvallva a masik fel amugyis lassan reagal, de en a mi reszunkrol mar adtam nekik ajanlatot.

A harom limit a nyersanyagberlesre miatt ket opciot tudok elkepzelni:
- Full fegyver berlunk (olaj, saletrom, gumi)
- Full kaja es olaj (szarva, buza, olaj)
Ezt a kerdes erdemes majd nagyobb nyilvanossag altal megvitatni.

2. Talalni masik barati orszagot full bonusszal
Itt a terv az Code-on belul, hogy Thaifold lesz a Code erod. Nekik jelenleg meg hianyzik a gumi. Azonban, amint lejar EGyptiom es Litvania kozott a concessio (4884. nap) ki tudjak berelni es full bonuszuk lesz.
- Elonye Thaifoldnek, hogy alacsony az ado az atlagber alacsony volta miatt.
- Elonye meg, hogy jelenleg kicsi a szenyezes merteke
- Elonye, hogy nincs veluk TW es kicsi az eselye hogy lesz.
- Hatranya, hogy messze van.
- Hatranya, hogy mivel nem tul nagy orszag, nehezebben vedig meg magukat.

Akik kozelebb vannak es szinten full bonusszal rendelkeznek, azok a lengyelek. Azonban ok mostanaban ellegge ellensegesen viselkednek. Emelett benne van a pakliban, hogy a torokok veluk is fognak haboruzni.


Osszegzes:
Jelenleg meg semmi se dolt el. Remelhetoleg par napon belul sikerul dulore jutni igy vagy ugy a gumi es saletrom ugyeben. Addig mindenkit turelemre intenek, illetve hangsulyoznam, hogy maximum sajat felelossegre tegyen lepeseket.

Koszonettel,
Economisto