Ambient on/off

Join the new world

 

[FORDÍTÁS] - [MoFA] Különféle szövetségekből a barátságba: Chile és Bulgaria

Day 1,821, 13:16 Published in Hungary Poland by Tejfol33

Üdv eUK és a világ!
A hónap folyamán magyarázatot kaphatnak majd a történelméről a szövetségeseknek, s talán még az ellenségeknek a kapcsolatáról, valamint azok jelenlegi helyzetéről. Különösen érdekes látni, ahogy két ország közötti kapcsolat hogyan változott az elmúlt években, ahogy a játék is, a háborúk is, a szövetségek is változtak.

Mielőtt belekezdenék, szeretném üdvözölni a következő embereket a "Foreign Office"-ban (Külügyminisztériumban), akik közül néhányan feladatul kapták az információ gyűjtést, kapcsolatok felvételét az emberekkel az egyes országokban. Itt vannak a hónap "sztárjai":

A Balti országok szövetsége - mittekemuis
Szerbia - nebojsa.petrovich
Németország, Norvégia és Svédország - Zaphod Beeblebrox IV
Brazília, Kanada, Írország és az USA - Jimbojoy
Kiosztatlan:Horatio Vowles, painkiller789, James Scarlet, yurigavin és Viridi

Még mindig csatlakozhatsz a minisztériumhoz. Írj Kravennak egy üzenetet és ő majd megmondja a hozzáférést és hogy mit kell csinálni!

Ez a cikk, most ismertetni fogja a jelenlegi kapcsolatot a szövetségesekkel, Chilével és Bulgáriával, akik a poláris világ másik oldalát képviselték eddig ezévben.


Bulgária kilépett a Phoenixből
Bár még ellenségek voltunk az elmúlt két évben, de Bulgária nem mindig vett részt a "testvériségben". Sőt először mi váltunk szövetségesekké feléjük, amikor beléptónk a PEACE Globális Közösségbe 2009-ben, ami szétvált a Phoenixé. Ők hű szövetségesei voltak a Phoneixnek, egészen 2010. Novemberig, amikor úgy döntöttek, hogy elválnak, és a szövetséget semlegesnek vallják. Ennek az az oka, hogy az indulás nézeteltéréseket eredményezett a kormány és a Phoenix székhelye között. Ezen felül, Macedonia lett hozzáadva a játékhoz egy hónappal a szövetség válsága előtt és Bulgária háborút akart velük, hogy létrehozzon egy "babyboom"-ot. A szövetség ezt megtagadta. A szavazást a szövetségben kezdeményezte, hogy megkérdezzék az országokat, el akarják-e távolítani Bulgáriát. Az Egyesült Királyság megszavazta Bulgária maradását és Ian Keers, brit állampolgár, azaz a majdani Főtitkár leállította a szavazásokat.

Két hónappal később, Bulgária csatlakozik az EDEN-hez, amikor még ez többet jelentett. Egyhangúlag fogadta ezt el Bulgária, majd vált az Egyesült Királyság közvetett ellenségévé. Nem sokkal ezután, Bulgária háborúba vonult Szerbiával, Törökországgal és Macedoniával, akik ezekben az időben szövetségeseink voltak, s így egymás ellen vívtuk a harcot.

Bulgária kilép az EDEN-ből
Az Egyesült Királyság 2011. Decemberében belépett a ONE-ba, s így ellenséggé váltunk. Azonban ezek után Törökország úgy határozott, hogy csatlakozik az EDEN oldalához, ami azt eredményezte, hogy nemet mondott a ONE központjának. Ez vezette Bulgáriát arra, hogy kilépjen az EDEN-ből ezév tavaszán, több hónapnyi harc, igények és bojkottok után. Törökország és Bulgária nekilátott annak, hogy ellenséges "javaslatokkal" árasszák el egymást.

Az 1582. napon, Bulgária hivatalosan is elhagyta az EDEN-t. Az egész egy próbatétel volt, Bulgária volt a támogatás a szomszédjainak, Írország kíváló kapcsolatokra lelt Bulgáriával még mielőtt beköszöntött a nyár. Az esemény felidézte Bulgáriának a múlt emlékeit a Phoenixben, miután néhány tagország, belevéve Törökországot és Argentínát, arra szavaztak, hogy kizárják Bulgáriát a szövetségből.

Bulgáriának később volt egy babyboom-ja, aminek csatlakozása fűtött kapcsolatot keltett Törökország és Bulgária között. Elhatároztuk, hogy segítünk Bulgáriának ebben, melynek későbbi eredménye az MPP aláírása lett. A barátság mégegyszer megújult és az MPP volt az első amit aláírtak az Egyesült Királyság és Bulgária között, két éven belül.Ezzel egyidejűleg, Chilét megindították Terrából, hasonló okokból mint amik Bulgáriának az EDEN-ből való kilépésének voltak - mert Argentína nem szerette Chilét, ahogy Törökország sem kedvelte Bulgáriát. Mindketten együtt maradtak és formálták meg a világ legújabb szövetségét, a Bizalom Körét - egy szövetséget ami a kialakított barátságra, sempedig a közhelyes testvérigre építkezett. Létrehozásában rossz tapasztalatokat vont maga után az, hogy Bulgáriának voltak korábbi szövetségei, ráadásul nem akartak a ONE-hoz csatlakozni, amikor annak már ott lett volna az ideje.Chile története
Ugyanúgy mint Bulgáriában, Chile egy szövetséges volt a PEACE Globális Közösségben, de a Phoenixhez való csatlakozás a szövetség felbomlott és úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az ALA-hoz - Alianza Latino Americana - együtt a többi Dél-Amerikaival. Ugyanakkor e szövetség felbomlott nem sokkal később - 2010. Márciusában. Chile egy semleges nemzetközi álláspontot foglalt el. Volt egy kevés interkaciónk Chilével, addig amíg elérkeztünk 2011. Júniusáig, amikoris Chile hivatalos tagjává vált a Terrának. Szintén ugyanúgy, ahogy Bulgária, nemhivatalos ellenségekké váltak. Voltunk néhány hónapot a Terrában, de azonnal távoztunk, hogy minél előbb kapcsolatot létesítsünk az EDEN-el. A kormányaink visszahúzódtak.

Argentínam, mint az EDEN tagja és Chile, mint a Terra tagja közt a kapcsolat enyhén szólva savanyúra fordult a 2012. év első hónapjaiban. Miután megpróbálták blokkolni Argentína manővereit, Chilét kidobták a Terrából. Ezt sokan látták a világban, így hát Argentína megtartása érdekében, ahelyett, hogy kárt okozna Argentínának, inkább újra tárgyalta és rendezte az ügyeit Chilével.

A babyboom gyorsan következett be Chilében és az Egyesült Királyság felajánlotta hogy segít a szövetségeseknek, ezzel erősítvén kapcsolatait.

Utószó
Úgy érezzük, hogy kiváltságos az, hogy ilyen nagy szövetségeseink vannak az oldalunkon, és reméljük, hogy ezek a kapcsolatok továbbra is folytatódnak ebben a nemzetközi szinten lévő bizonytalan jövőben. Folytassuk hát az EDEN harcba hívását!

"No distance of place or lapse of time can lessen the friendship of those who are thoroughly persuaded of each other's worth."
("Nincs az a távolság vagy eltelt idő, ami csökkenthetné a barátságot azok között, akik megvannak győződve egymás értékéről.")
- Robert Southey, angol költő

"Hail Bulgária!o/"
"Hail Chile!o/"
"Hail barátság!o/"

Köszönöm, hogy elolvastad!

Thomas765
Külügyminiszter

Kravenn
Külügyminiszter

Lord Lewis Cromwell
Külügyminiszter-helyettes

Fordította: Tejfol33

 

Comments

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,821, 13:19

remek munka o/

Tejfol33
Tejfol33 Day 1,821, 13:56

Köszönöm!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,821, 15:31

egy jótanács: a cikkeid sokkal több emberhez eljutnának, ha nem ilyen későn adnád ki őket. a főidő este 6 és 9 óra között van. ilyen jó cikkeket érdemes lenne olyankor kiadni.

Tejfol33
Tejfol33 Day 1,822, 23:51

akkor jut el az emberekhez, amikor olvassák!🙂

Biliben van a fejem
Biliben van a fejem Day 1,823, 08:05

igen de akkor egyből többen látják voteolják és aminek több a vote máskor is többen nézik 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.