Čestitke svima \o/

Day 1,023, 07:13 Published in Croatia Croatia by HLD stranka
Glasnik HLD-a, broj 49., rujan 2010.

Poštovane egrađanke i egrađani,

Novi broj Glasnika donosi:
1. Posljednji događaji u eHrvatskoj
2. ELM
3. Kongresni kutak
4. Hrvatski Sokolovi - priče s ratišta
5. Media Mogul
6. WFF - work for food - rad za hranu


zbog raznih RL i erep problema, na žalost opet kasnim s izdavanjem članka. Najprije sve čestitke novom predsjedniku eHrvatske, poteklom iz HDS-a, osnivač Ekipe za bolju eHrvatsku, a na kraju kandidat Liberala - dSoKre.

Mandat je počeo dobro (iako možda nije najzaslužniji za događaje), međutim vratili smo Slavoniju i eHrvatska je ponovo u svojim originalnim regijama. HLD je svoj obol dao u dijeljenju hrane ljudima željnim još pokojeg dmg više te čestitamo svim borcima na učinku, kako našim ljudima tako i saveznicima. Veliko HVALA.

ELM - EDEN Liberal Movement
Protekli izbori su bili svugdje po svijetu pa nam ELM donosi izvještaj iz svih zemalja članica čiji hrvatski prijevod možete pročitati u članku:
http://www.erepublik.com/en/article/congrats-1-1509041/1/20. Vidljivo je da Liberali odnose 50% pobjeda u svim zemljama članicama, dok preostalih 50% odlazi na ostale struje. Čestitke svim pobjednicima.

Više o ELM-u možete pročitati u ranijim člancima ili na chat kanalu #ELM na Rizonu, u Glasniku ELM-a - ELM's News ili na ELM forumu.

Kongresni kutak
U današnjem broju kongresnog kutka donosimo:
1. MPP sa eŠpanjolskom na inicijativu eŠpanjolskoj predsjednika Ignaki. Zakon je prihvaćen sa 38 ZA i 1 PROTIV.
2. Promjena poreza na puške gdje je predloženo povećanje porezne stope na uvoz puški s 1% na 15% te smanjenje stope na dobit i plaće s 15% na 10%. Zakon je predložio Semper5 te je prihvaćen sa 32 glasa ZA i 4 PROTIV.
3. Promjena porezne stope uvoza na tenkove s 1% na 15% - prijedlog je dao kolega kongresmen ivansplit, a zakon je prihvaćen sa 29 ZA i 3 PROTIV.
4. Impeachment - prijedlog dao ivanveliki te je odbijen sa 16 ZA i 22 PROTIV.
5. MPP s eGrčkom na inicijativu našeg predsjednika dSoKre. Zakon je prihvaćen sa 37 ZA i 1 PROTIV.
6. Zabrana trgovanja (embargo) s eArgentinom također na inicijativu našeg predsjednika dSoKre. Zakon je prihvaćen sa 36 ZA i 2 PROTIV.
7. Promjena porezne stope uvoza na žito s 1% na 99% (popularno zvana blokada uvoza). Zakon predložio cavalliloco te je prihvaćen sa 37 glasova ZA i 0 PROTIV.
8. Zabrana trgovanja s eBugarskom - inicijativa našeg predsjednika dSoKre. Do zaključenja broja zakon je još na izglasavanju sa 30 glasova ZA i 0 PROTIV.
9. Donacija 3822 RSD-a na HNB. Zakon predložila msabdeli, a do zaključenja broja zakon je još na izglasavanju sa 4 glasa ZA i 0 PROTIV.

Hrvatski Sokolovi - priče s ratišta
Eto došlo je vrijeme i da opišem svoje djelovanje u dosad najvažnijoj bitci - bitci za Slavoniju.

Cijele noći nisam mogao spavati od očekivanja. Napokon smo mobilizirani u 04:00. Velika skupina odlučnih momaka i djevojaka krenula je u junački juriš koji je rezultirao totalnim raspadom neprijateljskih linija. Moja puškica je radila kao sat jer sam morao osigurati da ne zašteka i da mi sačuva glavu na ramenima iako mi to nije bilo najbitnije u tom trenutku.

Ohrabreni početnim uspjehom strpljivo smo čekali kontranapad eSrbije uvjereni u našu nadmoć, ali nije išlo tako glatko. Protunapad se dogodio isti dan u 22:00 i bio je silovit. Unatoč svim mojim naporima, moja već pomalo zastarjela puškica je blokirala i nisam se mogao pridružiti svojim kolegama na terenu koji su junački držali svoje položaje i izdržali protunapad uz veliki broj ozlijeđenih. Usprkos žestini napada neprijateljske vojske očuvali smo položaje oko glavnog grada i jedine preostale bolnice. Srpski napad je bio tako silovit da su srušili oba obrambena sistema žestokim tenkovskim granatiranjem i za očuvanje položaja potrošena je jedna bolnica, ali bitno da nam je ostala jedna.

Dogovoren je naš protunapad jer smo bili odlučni vratiti eHrvatsku u njezine originalne granice. Vijest o našem protunapadu potvrđena je oko 00:00, ali morao sam malo odspavati ako sam želio pogoditi išta na bojišnici. Bio sam zadovoljan s obzirom da sam uspio osposobiti puškicu za naš 2. zajednički juriš.

Krenuli smo u 03:30 sljedeći dan. Nakon 3 sata sna osjećao sam se svježe i nabrijano. Neprijateljske postrojbe veoma su se istrošile u protunapadu i nisu očekivali još jedan naš udar. Možda nije bio jak kao prvi, ali bili smo odlučniji nego ikad. Kad sam čuo da nam u pomoć stižu saveznici i to u ogromnom broju, znao sam da ćemo biti uspješni.

Drugi udar bio je nezaustavljiv, pomeli smo ostatke neprijateljske vojske i zauzeli cijeli teritorij Slavonije. Ponosim se što sam sudjelovao u tako dobro organiziranoj i učinkovitoj vojnoj akciji. Još uvijek mi ruke drhte kad se sjetim kako su eHrvati bili složni, usudio bi se reći, kao nikad do sad.

Pozz, Markan1989.


Media Mogul
Za sada se MM projekt pokazuje vrlo uspješnim, dodane su još neke novine, a ja ponovo pozivam sve igračice i igrače dobre volje da subaju novine našim članovima te im pomognu u naumu da postanu ponosni vlasnici Media Mogul novina:

daria89 - http://www.erepublik.com/en/newspaper/zeleni-fico-216938/1
Ivan Marko - http://www.erepublik.com/en/newspaper/erepsims-221379/1
Filemona - http://www.erepublik.com/en/newspaper/bilo-ehrvatske-227640/1
generic9974 - http://www.erepublik.com/en/newspaper/the-ring-200851/1
Tina.KA - http://www.erepublik.com/en/newspaper/think-pink1-240848/1
Keky Legenda - http://www.erepublik.com/hr/newspaper/edomovina-news-234264/1
Ahileus - http://www.erepublik.com/en/newspaper/ahilova-peta-241010/1
Marko Grozni - http://www.erepublik.com/en/newspaper/tnt-enovine-208956/1
Gazija97 - http://www.erepublik.com/en/newspaper/show-time-213808/1
djevojka sa sela - http://www.erepublik.com/en/newspaper/pogled-ispod-obrva-241092/1
sladjan slatki - http://www.erepublik.com/en/newspaper/slavonica-news-234040/1
Karlo FTW - http://www.erepublik.com/en/newspaper/news-from-ecroatia-237450/1
Darijann - http://www.erepublik.com/en/newspaper/myenews-229269/1
Kloksi222 - http://www.erepublik.com/en/newspaper/emeridijani-229295/1

WFF - Work for food
I dalje je aktivan projekt HLD rad za hranu te se u sklopu Mladeži HLD-a možete prijaviti za besplatan kruh. Više detalja u Glasniku Mladeži. Svim radnicima doniramo kruh svakodnevno, dijelili smo i za bitku za Slavoniju, a ovim putem ponovo pozivam sve zainteresirane da se zaposle u HLD rad za hranu. Želimo da se naši ljudi bore maksimalno za svoju zajednicu.


Do idućeg broja,
retrodevil