Ambient on/off

Join the new world

 

Протест: няма да бием повече за България [edited]

Day 1,846, 10:03 Published in Bulgaria Bulgaria by bate Becko


Здравейте сънародници,

с еБА се случи нещо много грозно и се чудя хората не го ли виждат, или просто не им пука, но за всеки случай реших да го разпиша.


Преди година имахме армия и тя беше една от най-силните. Враговете се страхуваха от нас, съюзниците ни почитаха. Факт!
По едно време някой измисли понятието 'наемник'; имаше цели отряди, които пътуваха и продаваха щетата си прескъпо. Те допринасяха за нечия стена от време на време, но не бяха толкова голям фактор, въпреки че се състояха от изключително силни играчи. В еБългария също изскочиха няколко силни играчи и решиха да си правят такъв отряд, стана модерно. Тези хора твърдяха, че еБА е неефективна структура, защото "войниците в нея получават сигурни доходи всеки ден, пък бият когато им падне". Вярно, че имаше и такива, но в този момент трябваше да се направи нещо за отчетността и дисциплината, а не да се оставя да се разпадне.

И така се стигна до момента, в който всички тези бивши редови войници, почнаха да си напускат взводовете, защото "Наемниците" им обещаваха много по-големи приходи. Само че никой не се зачуди откъде идват тези приходи и как така са няколко пъти повече. Ами близко е до акъла - пак ще дойдат от нашата хазна. И тук е големия тарикатлък: когато вземеш голяма част от армията в своя отряд, и обявиш че от днес искаш 15 танка и 500лв за 1кк щета (вместо досегашните танкове = броя удари), МВто се вижда принуден да плати парите, защото не е останала армия, която да се бие за него, а пък битката все някой трябва да я вземе.
Тук някой от наемниците ще каже 'да ама нашата щета е концентрирана и много по-ефективна', и донякъде ще е прав. Но все пак има няколко проблема:
1. Армията все още прави много по-голяма щета от тях и бие през целия рунд, те влизат само на края ако има смисъл!?
2. Когато държавата плати на наемниците 3-4 пъти повече танкове, отколкото те могат да вкарат в битката, хазната се празни и редови войници нямат средства за бой.
3. Те не бият ако не им се плати. Не че не са патриоти, но ако се бият безплатно ще разглезят държавата и тя ще се научи да не им плаща

Извод: Наемниците осакатяват бойната мощ на армията, представлявайки бивша част от нея, отказваща да работи, също така и точеща средства, които биха били много по-полезни, ако се разпределяха по редовите войници на неколкократно по-ниска цена.

Пример:
(преди)
10 редови войници със средна щета 22к. Държавата има 400 танка. Дава по 12 на войник (според фф) и получава 26,4кк с остатък 280 танка за съплай за чужденци и населението (при средна щета ~15k = 42кк), тоест общо около 70млн.
(сега)
от 10те войника 5 стават наемници със средна щета 25к (там отиват най-силните)
остават 5 войника със средна щета 19к
Цена на 1 милион инфл. за наемник е 25 танка (при сърбите е 15 ), за редови войник ~ 5 танка (според брой удари). Държавата плаща щетата накуп за наемниците и остатъка в съплай в irc на останалите.
Държавата има 400 танка. 375 танка отиват при наемниците и 25 във войници. Наемниците правят 15кк + 9,5кк от войници = 14,5кк тотал (ама концентрирани!)

‘Mercenary Ops’ намалява щетата на Българската армия неколкократно в случай, че танковете не достигат. А те никога не стигат. А и да стигаха, колко данъци е съгласно да плаща населението? Да не говорим, че голяма част от народа не може да си позволи да бие всеки ден с оръжия, докато след една такава акция в един наемник остават около 60 танка, подарени от държавата, които може да използва или продава. Последните 2 МВта ме увериха, че не са изпълнявали тези искания на наемниците, единия, който е член на въпросния отряд, каза:
'само веднъж, защото беше критичен момент в битката и нямах време да се пазаря, и им дадох само по 7-8 танка на милион'.
(не исках да се отплесвам, ама как не ви е срам бе?)

По същество:
Голяма част от нас не могат да киснат в скайп или irc за да дебнат съплай, и затова не са взимали танк от няколко месеца. Играта не ни предоставя възможност за печелене на достатъчно пари за самофинансиране, затова много хора са ударили нулата.
Беше започната работа по нова схема на финансиране с отчитане чрез пулс и др., но вече 2-3 седмици ние все още не сме видели финансиране от там, освен при първия тест.

Всеки Президентски мандат в последната година се описва с две думи като ‘избутване до края’ по добър или по лош начин. Няма перспективни решения, не се прави нищо градивно. Само се използват ресурси, евентуално се трие някоя държава. А да изтриеш някого нито е най-важното, нито ще накара народът ти да те обича, на всичкото отгоре със сигурност не е твоя лична заслуга.Решение:
Ние от Вълците обявяваме протест, който се изразява в това, че няма да ударим повече в българска битка, докато не се наложи работеща схема за финансиране на точния брой удари на всеки войник.
Според мен важно допълнение е, че отрядът ни е 14ти по щета в CoT (без снабдяване!), а се състои от само 30 войника.
Смятаме, че с това действие, ще накараме хората, които вярваме че могат, да се задействат и да дадат завършен вид на новата форма на предаване на заповеди, отчет и снаряжаване, каквато и да е тя. Знаем, че няма как да не успеем, защото в еБългария очевидно е ефективно, а и напълно приемливо, да се извиват ръцете на властта..

Знаем, че настоящия МВ - Козата има идея как да направи това да се случи. От малкото, което чух от него, идеята ми харесва и може и да проработи. Само дето ние от месеци чакаме нечия велика идея да се осъществи, и си бием сляпо, а хората пари направиха от това. Дори и медали не сме гонили заради пустата еБългария, погледнете профилите на най-силните Вълци и ще ви стане смешно.С уважение: 1ви взвод о7


shout
Протест: Няма да се бия повече за България!
http://tinyurl.com/ebaprotest

2ра част
Протест: Продължение
http://tinyurl.com/protest-p2
 

Comments

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 1,846, 10:12

o00o00o0o0

MoveYourBody
MoveYourBody Day 1,846, 10:12

o7

Mr Coder
Mr Coder Day 1,846, 10:13

Не спряхте да мрънкате за танкове. ибах аз...

LitoII
LitoII Day 1,846, 10:16

Да, ама уловката е, че до сега българският наемнически отряд не е бил платен, когато се бие за еБГ...
(освен в случаите, когато има отворен съплай за всички, но тогава оръжията са за всички, не само за наемниците)

DS_4Ka
DS_4Ka Day 1,846, 10:16

доър ден

DimebagDarrell
DimebagDarrell Day 1,846, 10:17

Долни продажници, прецакаха цялата държава

Silistra
Silistra Day 1,846, 10:18

Лито, амчи дай всички да ходим при тях : ) Може и лютеница да имат..

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 10:20

да няма пълнолуние че в зоологическата градина вият е?
как беше.. гладен вълк хоро нот плей, а??
хахахах

AquariusSG
AquariusSG Day 1,846, 10:22

Похвално за изразената позиция! Вълците винаги са били от отрядите, които са заслужили своето уважение. : )

bate Becko
bate Becko Day 1,846, 10:24

Идеот, точно теб съм те виждал в чат да питаш колко плащат за една важна българска битка в началото на войната с гърците и каза, че не влизаш за без пари

the_patriotBG
the_patriotBG Day 1,846, 10:26

Причините да нямаме армия са, че след като Кодер я закри.
Последва гавра с хората от страна на Гривас.
А армията на Абса се оказа мъртво родена.

Morrpheus
Morrpheus Day 1,846, 10:27

"Не е луд който яде баницата, а този който му я дава." - едва ли като се заклейми един от най-силните български отряди ще се реши въпроса с липсата на идея как максимално ефективно държавата да осигури щета за средствата, с които разполага.

bakalin
bakalin Day 1,846, 10:28

Проблемът идва от това че преди на власт в еБългария бяха хора които мислеха как да се забавляват.
Сега се насели с индивиди мислещи само КАК ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ битката.
Идиотуссссссссс - в тази игра няма победител.
...
А решението е ЕЛЕМЕНТАРНО.
.....
СПИРА СЕ ВСЯКАКВО раздаване на настоящи или минали членове на наемнически отряд.
Ще ревът, ще вият , но накрая с подвити опашки ще се завърнат.

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Day 1,846, 10:30

Ще ме извинявате, но точно в повратния момент се предложиха 3-4 различни варианта на армията само дете тогавашния ген щаб ми каза ти си луд, ходи се прегледай, това няма да стане, другото не ни изнася и тн. Ще ти извадя и логове, ако се наложи

brnt
brnt Day 1,846, 10:30

XAHXAHXHAXHAHXAHXHAHX
До преди 3 месеца армията ви беше ненужна, алчна и харчеща от хазната, ся същата песен, но ремикс.
Комплексарски истории.

the_patriotBG
the_patriotBG Day 1,846, 10:30

@bakalin
Къде ще се върнат!?
Нали преди ти бяха криви армейците, сега са ти криви наемниците!
Явно твоето забавление е да имаш някой дразнител по когото да тролиш.

attitt0
attitt0 Day 1,846, 10:31

Рук за пилците на грил.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 10:31

бат Веско, за кво да влизам?? да се излея кат последния галош, да изтървем рунд и да видя после как патриот-армейци се гонят за медал в следващия рунд с по 20М щета ??
ай бегай по плажа, а

Damage 72,191,830 for Achieved while trying to conquer Aegean Islands from Greece on day 1,835
ей ти да си го гледкаш, армеецо ..
ай у лево

bate Becko
bate Becko Day 1,846, 10:32

Таблов " идея как максимално ефективно държавата да осигури щета за средствата, с които разполага"

Ето ти една луда идея: като всички искаме по-малко? Това как ще се отрази на хазната и на българската щета?

veselinpk
veselinpk Day 1,846, 10:32

Пич ти си много зле честно, ходи се прегледай, не ние закрихме армията дай малко да ти припомня предисторията, сега ми ревете за нещо което развалихте, приходите ни не са от Бг и всеки малко по запознат го знае, и сме несравнимо по организирани от армията когато и да било, рундовете си ги държим от когато кажат до самия край. И за Бг сме удряли удряме и ще удряме за удоволстие само и единственно, с тея 7 танка си смешен.
Да не станеш поредния който съжалява за думите си и утре да ни се молиш.

saykor
saykor Day 1,846, 10:34

оправяй се

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 10:34

забрайх да кажа, че офертата беше по 1000 валута на милион щета ; )
как е?? мек?? : )

bakalin
bakalin Day 1,846, 10:37

@the_patriotBG,
Пак измишльотини, а.
На мен никой не ми е крив. Аз си играя за кеф, а той не включва ПОБЕДА НА ВСЯКА ЦЕНА.
Особенно ако такова животно като ПОБЕДА в тая игра няма по презумция.
Щом наемниците ги кефи да са такива - ами да си играят на такива.
А относно ПРЕДИШНАТА ни АРМИЯ.
Я преброй колко от ПАТРИОТИТЕ в нея, сега се изявяват като наемници.

Kauna
Kauna Day 1,846, 10:38

Мощен РУК за всички курви, чакащи пари, за да ударят за България. Без значение от отряда, всички се чувствайте поздравени.

brnt
brnt Day 1,846, 10:40

Адски е глупаво да си мислите, че се бием за България за пари, ама мислете си квото ви изнася, мизерници.

Momchil
Momchil Day 1,846, 10:43

Като оставим настрана хейтърството, което пак се лее изобилно, трябва да се каже, че накрая еБългария стои без армия и губи от това. Като цяло няма да е лошо наистина да се предприеме нещо по този въпрос, защото доста се отече вече и е доста болна тематиката. Не знам на кого му пречи да имаме добре снабдена и силна армия и защо, но е крайно време да се спре с тая простотия!

bate Becko
bate Becko Day 1,846, 10:44

Не мога да разбера защо трябва да сте толкова цинични. Не разбирате ли, че в момента тук 5 човека формирате представата на хората за 'наемниците', и тя най-вероятно ще е "хлапак, който грубо напада словесно всички против мнението му в интернет."

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,846, 10:47

Искам да има работеща еБългарска армия и работеща схема за финансирането ѝ! Ако този протест ще доведе до създаването на такава, то аз го подкрепям!

Custo89
Custo89 Day 1,846, 10:49

@Идеот,
Top damage in a campaign
Damage
171,715,304 for Bulgaria
Achieved while trying to conquer Central East Chaco from Argentina on day 1,745

Ей ти да гледаш,наемнико
ае у лево

Custo89
Custo89 Day 1,846, 10:51

Сега сериозно.Не са наемниците виновни, че нямаме армия.Виновен е единствено и само Стоич.След неговата наложена насила реформа, армията почна да се разпада малко по малко.

Bukso
Bukso Day 1,846, 10:55

До сега съм бил в няколко МЮ-та в армията и там ситуацията беше пълна трагедия. 60-70 процента бяха неактивни а си получаваха финансиране редовно. Нямаше ясни заповеди и многократно се биеше някъде, просто за изливане на щета.Поне аз не виждам смисъл в тая глупост.
За наемниците мога да кажа, че са най-добре организираното МЮ което съм виждал до сега, просто когато си активен и има мисия биеш, ако си неактивен седиш и си бъркаш в гъза. Да не говорим, че по този начин влизат пари от чужбина в бг

bakalin
bakalin Day 1,846, 10:56

Да ви обясня ли на 2 реда ЗАЩО НИКОГА няма да имаме "Армия"
....
Дневни приходи - 20 000 лв
Или 1250 танка
при 400 човека армия това са по 3,125 танка на човек.
Дори и 200 души да е армията - това са смешните 7 танка.
...
Нема кинти, нема, нема кинтиииииииииииииииииииииииии
...
АЙЛЯК

Beast from USA
Beast from USA Day 1,846, 10:57

Пич ти си много зле честно, ходи се прегледай, не ние закрихме армията дай малко да ти припомня предисторията, сега ми ревете за нещо което развалихте, приходите ни не са от Бг и всеки малко по запознат го знае, и сме несравнимо по организирани от армията когато и да било, рундовете си ги държим от когато кажат до самия край.
Да не станеш поредния който съжалява за думите си и утре да ни се молиш.
+1

Custo89
Custo89 Day 1,846, 11:00

Наемниците да не се хвалят много с организацията си.Имате я защото ви плащат за нея.Ако навремето на армията се даваха толкова пари колкото на вас и тя щеше да има същата организация.

Konstantin id
Konstantin id Day 1,846, 11:00

Не са виновни наемниците, че няма армия. Но и те вече са сериозна пречка за нормалното държавно развитие!

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 11:03

Кусто, боли ме фара за твойта щета с/у Аржентина
аз съм наемник, не забравяй.. за тва, че или плюй, или гълтай!! ...че ше се удавиш е момко : )

Bobi Germaneca
Bobi Germaneca Day 1,846, 11:04

Никои няма желание да сложи 50% данък и да назначи министър на търговията на черно който с 2-3 помощника да продават на желаещите. А бота да пълни хазната.

Bay Vesko
Bay Vesko Day 1,846, 11:04

Какво ти е виновна България, ако част от българите не стават ...

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 11:06

Константине, защо наемниците да са пречка за държавното развитие?

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Day 1,846, 11:06

Какъв бот бе батко, бот няма от месеци

Pursuer
Pursuer Day 1,846, 11:10

Всеки скубе от държавата, кой колкото може. И еБългария ще рухне, както е рухнала и България, защото сте нагъл, алчен народ. Едни и същи хиени се въртят и в правителството и в МВ. Синове, отрепки на онея отвън .....жадни за власт ..... погледнете им профилите ..... всеки си е написал кой к'ъв пост е заемал за престоя си в играта .... постиженията в една виртуална игра - (усмивка) - 8================================================@

MattrimCauthon
MattrimCauthon Day 1,846, 11:11

Хххахахаха. Направо съм учуден как не съм споменат.
Хубаво е да гледам как има толкова злоба към най-успешния БГ отряд.

Xamalina
Xamalina Day 1,846, 11:13

o1

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Day 1,846, 11:13

Да ви обясня ли на 2 реда ЗАЩО НИКОГА няма да имаме "Армия"
....
Дневни приходи - 20 000 лв
Или 1250 танка
при 400 човека армия това са по 3,125 танка на човек.
Дори и 200 души да е армията - това са смешните 7 танка.
...
Нема кинти, нема, нема кинтиииииииииииииииииииииииии
+9999999999999999999999

Custo89
Custo89 Day 1,846, 11:14

@Идеот,ти почна се хвалиш с голямата си щета за еБГ не аз, така че гълтай.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,846, 11:19

Кусто, че на теб пък кой с кво ти се е хвалил е комплексар?
трудно е да си с някво ниско аЙ Кю, а ?? хахаха
но пък добре ме забавляваш

talibankoBG
talibankoBG Day 1,846, 11:20

По-хаотична и неосведомена мисъл скоро не бях чел. Сл. път като решиш да ни плюеш поне имай някакви факти с които да говориш вместо да рисуваш болните си теории. Отряда ако чакаше на финансиране от България да е еУмрял от глад така да ти го кажа а ти ако искаш ме разбирай xD А това че сте на 14 място в КоТ по щета....това звездите ли ти го говорят или си измислил някой извратен критерии по който да се избутате с тези умрели 77кк някъде по напред в класацията?

DnPijote
DnPijote Day 1,846, 11:20

Истината е, както и Бакалина каза - държавата няма пари да издържа армия, даже и за 1 отряд не може да осигури нормални пари. Приходите я стигнат за 1 нормален съплай на 3-4 дни, я не. По време на последните кампании понякога се плащаше на наемници, но не бяха българските наемници, тъй че е безмислено да ги плюете. Не са виновни те, че армията за нищо не ставаше - с какво се различаваше тя от цивилните МЮ? Някой открива ли разлика от преди, когато имахме армия и сега, когато нямаме?

naiden
naiden Day 1,846, 11:20

Аз съм при наемниците вече 2 месеца до сега мисия за пари на стараната на БГ не е имало какви филми и драми гледам има тука ....голям смях и много филмаджии виждам :Д

talibankoBG
talibankoBG Day 1,846, 11:22

Та последно не разбрах статията за какво е - протест против гадните наемници (рук за софка два за гошко ;Д) или протестираш против раздържавяването на армията че си ги преплел двете а нямат нищо общо?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.