Ambient on/off

Join the new world

 

[Daariil for prez] Del 2: Mina planer för mandatet

Day 1,835, 07:38 Published in Sweden Sweden by Daariil
God dag!

Här kommer del 2 av mitt presidentmanifest. Denna delen handlar om mina politiska ståndpunkter och vad jag har tänkt åstadkomma om jag får det eSvenska folkets förtroende.

Satsa på våra nybörjare
Nybörjarna är våran framtid, tar vi inte hand om dem på rätt sätt så kommer eSverige förr eller senare att självdö. Jag har därför tänkt satsa på att få igång Utbildningsverket igen. De som registrerar sig som eSvenska medborgare måste få hjälp i början, både ekonomiskt och med kunskap. UV ska utbilda spelare inom alla aspekter av spelet: ekonomi, militär och politik. Ett nära samarbete mellan UV och ID ska föras då UV är värdelöst utan riklig marknadsföring.

Vi kommer satsa på att få igång de gamla projekten som t ex Universitetet och “A gun for chat” men vi har även ett gäng nya idéer som vi bollar runt med.

Fortsätta kriget mot ABC
Det är många i vårt kära eSverige som i princip bara spelar pga krigsmodulen och de allra flesta tycker att kriget har varit roligt och vill fortsätta kriga. Dock skulle det vara tråkigt om vi blev wipeade igen så därför ska jag försöka föra en dialog med både ABC och Polen och försöka att komma överens om ett träningskrig mellan Asgard och ABC. På så vis hoppas jag att vi kan fortsätta kriga vikingarna i norr mot potatisbönderna i öst utan att Polen lägger sig i. Det jag menar med träningskrig är att vi krigar på som vanligt men om den ena eller den andra parten börjar närma sig en wipe ger man helt enkelt tillbaka regionen. Vi måste vara ärliga mot oss själva, vi är nog snäppet starkare än ABC men vi kommer aldrig kunna wipea dem i och med att Polen troligtvis skulle komma in och wipea oss istället.

Internationella relationer
Jag vill fortsätta ha ett nära samarbete med våra bröder i finland och försöka stärka våra band ytterligare. Tycker dock att vi behöver en tredje nation i vår lilla allians och jag ska göra mitt yttersta för att hitta ett land som platsar och som vi kan lita på till 100 %. I dagsläget är Norge högst upp på listan och en dialog kommer föras med norska regeringen om ett eventuellt samarbete. Vitryssland är ett annat land som jag kan se som en del av Asgard. I övrigt är jag öppen för förslag och kommer att granska alla möjligheter för att försöka hitta det ultimata för eSverige och Asgard.

Jag ställer mig negativ till förslaget att gå med i GUARD då det är vissa av medlemsländerna som jag inte anser vara trovärdiga. Dessutom är det mycket farligt för oss som har en gräns mot Polen att göra oss fiender med dem.

Hård satsning på departementen
ID har idag ett flertal projekt som nästan är i hamn och jag kommer se till att de fortsätter på samma fina spår. Jag vill även väcka liv i UD då jag anser det vara väldigt viktigt att vi håller koll på vad som händer runt om i eVärlden. Med “vi” menar jag inte bara ledningen utan att informationen som snappas upp ska vidarebefordras till folket via artiklar och liknande. Jag ska även få igång aktiviteten i FD igen. eSverige har gått back kopiösa mängder senaste tiden och det är dags att vi tar tag i situationen och undersöker var vi kan spara och hur vi kan få in mer pengar till statskassan.

Ekonomi
eSverige har under senaste tiden inte fört en hållbar ekonomisk politik. Väldigt lite pengar kommer in i statskassan medan en mycket större summa spenderas. Detta är på grund av att vi inte har haft ett fungerande FD som aktivt jobbar för att hitta de ultimata skattesatserna och som undersöker exakt hur mycket vi har råd att spendera. Jag vill, tillsammans med min eminenta MoF skapa ett FD som gör just detta. Jag vill experimentera med olika skattesatser och med FD i spetsen ska vi försöka komma fram till vilken metod som genererar mest pengar till staten men samtidigt låter den enskilde spelaren behålla en respektabel summa pengar. Idag görs inga sådana experiment vilket är riktigt synd för hur ska man veta vad som är bäst utan att testa?

Ömsesidig respekt
En partikamrat och god vän till mig har bestämt sig för att sluta spela då han anser sig blivit kränkt av vissa spelare. Det är egentligen ointressant vem som är mest skyldig, båda sidor har haft sina sämre stunder. Ingen ska behöva sluta spela för att man känner sig kränkt! FBS startade en gång ett projekt som hette SHOW RESPECT, tyvärr blev det aldrig något ordentligt genomslag i och med att riksdagen ställde sig negativ till projektet. Jag hoppas att eSvenska folket idag kan se att vi behöver enas om i alla fall en sak, att vi är trevliga med varandra. Jag kommer satsa hårt på detta så vi slipper se tragedier liknande den vi nyss upplevt.

Detta är del 2 av 3 i artikelserien kallad Daariil for prez. Artiklarna kommer representera de tre olika delarna av mitt presidentmanifest.

Del 1: Om mig och min bakgrund
Del 2: Mina planer för mandatet
Del 3: Min tilltänkta regeringDaariil
Presidentkandidat
Flashback Sweden
 

Comments

Plams
Plams Day 1,835, 07:55

Kan inte vänta till att få se din tilltänkta regering.

david opal
david opal Day 1,835, 08:51

Välskriven artikel, Vote. Lycka till i valet!

Jarl Hedman
Jarl Hedman Day 1,835, 08:56

Voted!

Underbart Daariil!

Ormen
Ormen Day 1,835, 11:04

Ang. nybörjarna... Det här är inget nytt, flera presidentkandidater har lovat att göra någonting åt det, allt färre har misslyckats eller rentav skitit i det. Varför skulle du vara annorlunda?

Fredrok
Fredrok Day 1,835, 11:41

Voted!

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,835, 12:27

vote ser fint ut

Micke122
Micke122 Day 1,835, 12:45

V+Sub Riktigt bra artikel. Lycka till i valet!

Daariil
Daariil Day 1,835, 12:56

@Ormen

Det finns en anledning till att det stycket är det första i artikeln. Detta är en hjärtefråga både för mig och mina utbildningsministrar. Jag anser att det är extremt viktigt att ta tillvara på våra nya så att de en dag kan bli starka soldater, duktiga ekonomer och framstående politiker.

Munktorp
Munktorp Day 1,835, 13:04

Bra skrivet.. Fick tillbaka lite spelglädje när jag ser detta!

Larm
Larm Day 1,835, 13:07

En MoF har väldigt liten roll i hur skattesakerna fungerar, det är medarbetare där som spelar roll.
En MoF ska kunna bestämma och veta hur saker fungerar.

Caelo
Caelo Day 1,835, 14:40

Voted. Ser fram emot att se dig på posten 🙂

Daariil
Daariil Day 1,835, 14:49

@Larm

Självklart kommer min MoF omringa sig av hungriga och kompetenta medarbetare för att hjälpa honom med jobbet.

Tack för alla fina ord mina vänner, det värmer!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,836, 23:32

Om du ska experimentera med skatterna så hänger mycket på att du får med dig kongressen. Go Asgard.. För övrigt ser det bra ut även om TW kan vara tröttsamt och dyrt då man kanske inte ska lita 100 % på fienden.

Ormen
Ormen Day 1,836, 00:42

Du besvarade dock inte min fråga, du upprepade bara hur mycket du VILL och "kommer" satsa på dem. Menmen, upp till bevis I guess.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,836, 07:45

ska bli spännande att se om du får ihop dessa hungriga medarbetare, jag hoppas verkligen det!

Sen tycker jag personligen inte att vi ska skapa något TW mot ABC, ABC tar mer stryk än vad vi gör med det här kriget igång och de kommer inte hålla för evigt. Polen har hjälpt dem en gång, men ABC förstörde det genom att anfalla på nytt. Kommer Polen hjälpa dem så många gånger till?

Jag skulle låta kriget fortgå som det är nu, tills ABC ger med sig och förhandlar om fred.

Cmurgh
Cmurgh Day 1,837, 02:44

voted ... go Daariil! : )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.