Ambient on/off

Join the new world

 

ВОНРЕДНО Претседателско обраќање [BucephalusIII]

Day 1,907, 04:36 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na Makedonija

Добро утро,ден и ноќ сакани и убави мои.


Денес е денот "Д" за нас.

Сите сме свесни за она што допрва не очекува на воен план доколку ја погледнете мапата во играва.

Не очекува ПЕКОЛ!

За оние кои не знаат или не се доволно информирани еве накусо инструкции и информација за тоа што не очекува:

Најпрво кусо да ви го опишам случувањето во текот на целиот вчерашен ден.

Промените кои вчера ненадејно ги направивме со законот за природен непријател со Турција дојдоа во консултација со сојузот и приоритетите кои веќе беа воспоставени. Операцијата што треба да се изведе е претешка и Бугарија ќе мора да жртвува многу за да ни овозможи пристап до Иранска територија. (7 дена мора да поминат за да може да пуштиме закон за природен непријател). Сепак, успеавме да се договориме и продолжуваме со планот.

Во моментов имаме закон кој е прифатен од конгресмените за прогласување на Турција за природен непријател - што значи ќе атакуваме според планот покасно во денот. Тоа ќе го сториме на начин што ќе атакуваме на Mediterranean Coast of Turkey.

Во меѓувреме доколку се решиме за напад на Јужниот сосед(гр) ВЕ ЗАМОЛУВАМ да не се трошите во таа битка бидејќи ќе тераме по планот наш првичен за преселба кон Дубаи!!

Штедете чоколади ракети и бустери и воздржете се од БХ медали - се работи за голем подвиг кој не зависи само од нашиот сојуз НЕГО И ОД НАС!

Имаме само ЕДНА шанса да целиот мој труд заедно со тимот во позадина и ВАШАТА желба да конечно се оствари!!


Нека ни е со среќа и со еГоспод НАПРЕД!

Верувам во Вас како вие што верувате во мене!

СО СРЦЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

o>



Претседател на еМакедонија
BucephalusIII


 

Comments

TashaMKD
TashaMKD Day 1,907, 04:49

o7

n e v e r C G
n e v e r C G Day 1,907, 04:50

o/

marjansp
marjansp Day 1,907, 04:50

o7

MorpheusMK
MorpheusMK Day 1,907, 04:51

o7

ApocalipseMNA
ApocalipseMNA Day 1,907, 04:51

o/

Maced0n
Maced0n Day 1,907, 04:51

Сакаш да кажеш да ги губиме сите региони што ги имаме досега вклучително и оригиналните за да можеме да преместиме главен град ?

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Day 1,907, 04:51

о7

McFresh
McFresh Day 1,907, 04:51

Ideme za Indija ???

Angeldim
Angeldim Day 1,907, 04:51

o7

Mlster X
Mlster X Day 1,907, 04:52

Се супер АМА еГоспод? Дајте не хулете на Бога. Само Еден е!

AceRatkuSh
AceRatkuSh Day 1,907, 04:52

o7

lazarosaMKD
lazarosaMKD Day 1,907, 04:53

ДОЛЕ ВЛАДА :😁

NKFV
NKFV Day 1,907, 04:53

\o

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Day 1,907, 04:53

o7

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Day 1,907, 04:54

o7

Brotherhood and Unity
Brotherhood and Unity Day 1,907, 04:54

o/ а во иднина би било пожелно навреме да се извести конгресот, и да не се донесуваат избрзани одлуки! и народот да знае дали треба да пука или не и ЗОШТО! Една забелешка од моја страна 😉 И со помин нека ни е патот за Дубаи! 😃

Pur3BlooD
Pur3BlooD Day 1,907, 04:55

o7

AlexSkopje
AlexSkopje Day 1,907, 04:55

о7

lazarosaMKD
lazarosaMKD Day 1,907, 04:55

@acko11

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3889951

мисли на Xhisus Holikrajstovski

само за оваа акција ќе треба и ЗОКИ АМИН ДА ДАДЕ :😁

Pero Nakov BB
Pero Nakov BB Day 1,907, 04:57

in buce we trust

Pero Marackov
Pero Marackov Day 1,907, 04:59

o7

dira7
dira7 Day 1,907, 04:59

o7

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 1,907, 05:03

конечно возбудувања на ереп... одиме во Дубаи да се сончаме на +50 и одтаму во ветената земја Индија !!!

Хаил Буце !

п.с. За да нема кавги да си кажам уште од сега, Бурџ Дубаи е моја нова резиденција : )

Pero Nakov BB
Pero Nakov BB Day 1,907, 05:04

Букефал, процедурално прашање... има редовно обраќање па ова што е вондердно?

Psycho The Great
Psycho The Great Day 1,907, 05:05

о/

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 1,907, 05:08

Лесно ти е тебе коњу да јаваш до Дубаи, а ние обичните смртници пешки ли ќе одеме?

Далеко е Дубаи ако одеш пешки, а и Штип е далеко а ќе речеш тего дека е...

sbblade23
sbblade23 Day 1,907, 05:08

po debilen plan zdravje!

CelarentE
CelarentE Day 1,907, 05:09

a pecato kaj e!

Saint from Macedonia
Saint from Macedonia Day 1,907, 05:09

АРНИ СТЕ ВИЕ ДА ДАДЕМЕ ОРИГИНАЛНИ РЕГИОНИ ЗА ДА ИМАМЕ ГЛАВЕН ГЛАД НА ЕМИРАТИТЕ И ДА ИЗГУБИМЕ РЕСУРСИ ???

ambarche
ambarche Day 1,907, 05:10

Јас мислам кога че појдиме Дубаи и да му се нафрлиме на Русине ако можиме ... само првин нека истечи роко за АЛИАНСИ !!!!
o7

Boban Mitrovski
Boban Mitrovski Day 1,907, 05:11

Dobro ke beshe sami da iniciravme RW vo Eastern Anatolia

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 1,907, 05:14

Јас се извињавам али сега ми јавија од влада дека ќе имало организиран беЗплатен превоз за Дубаи 😘**

Machairodus Giganteus
Machairodus Giganteus Day 1,907, 05:17

o/

povratnikot
povratnikot Day 1,907, 05:19

nesto novo a,psvezuvanje vo igrava? o7

mac3donia
mac3donia Day 1,907, 05:24

davaj od medot be !!!!! ce te prokolnem xD da ne ti ide "karta" xD xD xD

pesticid
pesticid Day 1,907, 05:25

о/

Red Stefan
Red Stefan Day 1,907, 05:25

o/

eltoki
eltoki Day 1,907, 05:34

Greetings CP and friends, I would like to apply for citizenship to help Macedonia. and eliminate to Greece, Turkey and Eden. The D2 of Chile's fine, and I prefer to help Macedonia. I apply for citizenship? I am at your dispocicion.

PD: I apologize if there are bad translation, I speak Spanish.


ЦП честитки и пријатели, Би сакал да аплицираат за државјанство да им помогне на Македонија. и да ги елиминираат на Грција, Турција и Едем. Д2 на парична казна Чиле, и сакам да и помогне на Македонија. Јас аплицираат за државјанство? Јас сум на ваше requeriment.

П.С.: Јас се извинувам ако има лош превод, се зборува шпански.

3v3rything
3v3rything Day 1,907, 05:37

o/

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,907, 05:42

o/

gjurevski
gjurevski Day 1,907, 05:45

o/

Draknar
Draknar Day 1,907, 05:47

o7

simmonna
simmonna Day 1,907, 06:00

o7

Krvnikot
Krvnikot Day 1,907, 06:07

Ima da pokrstime sve po pat. I crkva usred Dubai!
o7

Se molat DSW da si prilegnat. Mwa

BogNaVojnata
BogNaVojnata Day 1,907, 06:11

o7

Anislav
Anislav Day 1,907, 06:20

о7

Wendy Power
Wendy Power Day 1,907, 06:22

\o/

dejanot
dejanot Day 1,907, 06:24

o7

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 1,907, 06:38

OSTAVKA

despacit0
despacit0 Day 1,907, 06:41

KJE JA CRPIME NAFTATA 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.