Ambient on/off

Join the new world

 

[Brainstorming Party] Analiza Militara - 16

Day 1,885, 11:30 Published in Romania Romania by elbandido

Romania in cifre.

1. Evolutia income-ului RO vs World.

Daca evolutia pe zi in lume a veniturilor cumulate de la toate trezoreriile se mentine la acelasi nivel, economia Romaniei isi mentine acelasi trend de scadere, chiar daca a fost marita taxa de TVA de la 3% la 5%. Media veniturilor Romaniei in ultimele 10 zile este de 15,342.81 RON, cumulandu-se 153,428.06 RON, de unde putem estima veniturile lunare de ~460,000 RON. Daca scadem din acest venit lunar si suma de 140,000 RON necesari incheierii de MPP-uri cu toti membrii aliantei EDEN (din care facem parte), ar mai ramane ~320,000 RON. Daca vom calcula la pretul unei arme q7 de acum, de pe piata RO (cu toate ca se gasesc mai ieftin la negru), acest venit lunar este echivalentul a 32225 arme q7. Credeti ca este necesar sa mai fac vreo comparatie cu venitul Poloniei pe zi de ~50,000 cc?
2. Evolutia noilor cetateni RO vs World.

Populatia Romaniei este in crestere in ultimele 6 zile, asa cum se vede si din graficul de mai jos, media pe zi fiind de +23 cetateni noi. Spre deosebire de Romania, trendul jucatorilor noi in eRepublik a scazut in ultimele zile.

Urmatorul grafic ne arata cetatenii activi (cei care au dat macar un work sau train sau un fight intr-o zi) si cetatenii ce au luptat (numiti soldati, care au dat obligatoriu fight). Daca luam ultimele date, observam ca avem un total de 6392 cetateni, din care activi doar 4184 cetateni si soldati ce lupta saptamanal avem 3383 cetateni, in crestere de asemenea in ultimele zile. Sper sa ramana acelasi trend crescator. Daca luam acei 3373 de soldati activi saptamanal, le-ar reveni cate 9,5 arme q7 pe luna.

3. Echipa de mentorat.

Desigur, nu stiu cati dintre voi stiti, dar candva exista un Comitet de Intampinare ce trimitea mesaje la jucatorii noi pentru a-i integra in joc si in comunitate. Ei bine acest comitet a fost implementat in joc de catre administratori sub denumirea de "Mentorship Program", activ in Romania de acum 4 luni. In acest moment echipa eRO este formata din 10 membrii, atent coordonata de Cronoss, fiind liderul ei. Aveti mai jos evolutia jucatorilor contactati si ajutati de catre aceasta echipa, evolutie, ce speram sa creasca cat mai mult. Eu personal mi-am propus un target al echipei de 500 jucatori noi ajutati. Urmeaza in urmatoarele zile sa se stabileasca si un mesaj nou de intampinare al jucatorilor, acel mesaj ce se trimite automat la inregistrare de catre presedinte.4. Statistica cetateniilor in UM-urile din RO.

Interesant de vazut si urmatorul tabel al jucatorilor activi din Romania si distributia lor pe tipul de cetatenie. Avem un total de 4222 jucatori activi, din care 395 au alta cetatenie, iar din acestia 395, 302 au cetatenie in tara cu bonus de 100%arme/100%paine.5. Evolutia RO in topul "Potential DMG via MPP".

Urmatorul tabel, trebuie sa explic pentru ca nu stiu daca s-a inteles ultima oara, reprezinta influenta maxima ce o putem primi de la aliati, fara sa se mute, prin Daily Order sau Campaign of the Day. Adica Romania poate primi de la aliati, comform statisticilor realizate de toate tarile in ultima luna, o influenta totala de 452,485,804,580. Romania are o crestere fata de acu 12 zile, din 1873 ( http://www.erepublik.com/en/article/-stats-b-labs-1873-top-influence-all-countries-top-potential-via-mpp-2188243/1/20 ), situandu-se pe locul 29, mai sus cu 4 locuri, fata de atunci.

Notabil este faptul ca prima tara EDEN este situata abia pe locul 16, Albania, noi fiind abia a 7-a tara din alianta in acest top. Desigur, acest lucru se datoreaza faptului ca Romania are incheiate doar 14 MPP-uri, dar Albania este prima din EDEN pentru ca are MPP cu USA.

- MoFA Lituania face un sondaj public intr-un articol privind deschiderea din nou a unui razboi cu Suedia.

- Ungaria are o crestere de cetateni inregistrati de la 10-20 pe zi la 250.

- Canada afiseaza rezultatele referendumului privind situatia tarii, majoritatea optand pentru intrarea in Asgard.

- USA isi manifesta dorinta de a intra in CoT, in alianta urmand sa fie un vot de accedere a lor. Americanii se arata entuziasmati de stabilitatea aliantei, de negocierea problemelor aparute inopinat si de faptul cum se pastreaza prietenia intre membrii aliantei.

- Rusia isi anunta cetatenii ca razboiul ce urmeaza a fi deschis intre ei si Bulgaria va fi unul aranjat special sa fie stearsa capitala bulgara. Astfel Bulgaria isi va muta capitala intr-o regiune mult mai populata in Asia, avand bonusuri mai mari.

- Albania ne anunta ca intr-un final s-a ajuns la un acord cu Iran, si cele doua tari vor incheia MPP.

- Iran scoate un articol de multumire pentru toate tarile membre EDEN, datorita carora a fost posibila respingerea Ungariei din Asia.

- Australia revine cu lamuriri privind conflictul cu Indonezia, inca se poarta negocieri privind regiunea Western Australia, astfel incat ambele parti sa aiba de castigat ca viitori aliati.

- Franta ne anunta ca au ajuns la un acord cu Polonia pentru a elibera regiunea Paris Isle of France in schimbul a 15000 de moneda, timp de o luna, cu posibilitate de extindere.

Franta ne mai anunta ca au inceput pasii premergatori accederii in EDEN, saturandu-se de "pseudo" neutralitatea in care erau de la desfiintarea TERRA. Asa ca au pornit un referendum legat de acest aspect. In articol ne sunt prezentate avantajele si dezavantajele, au acces direct pe canalele de comunicare (aveau acces pe unele dar nu aveau un cuvant de spus), daca EDEN se dizolva vor trece inapoi la statusul de tara neutra, si vor putea fi intr-o pozitie buna de a forma o noua alianta cu fostele tari EDEN. http://forum.erepfrance.com/viewtopic.php?f=329&t=37446

- Polonia anunta si ea detaliile acordului de mai sus. NAP-ul este incheiat intre Serbia, Franta si Polonia. Avantajul Serbiei si Poloniei fiind asigurarea frontului vestic si pregatirea de ofensiva in frontul estic.

- Datorita lui smee again aflam ce s-a discutat, pe scurt, la summit-ul TWO:
1.China va fi atacata in curand de toata lumea.
2.Belarus negociaza cu Ungaria regiuni.
3.Serbia este ingrijorata ca va esua in atacarea Iran-ului.
4.TWO va sprijini India in razboiul cu Croatia.
5.UK a incheiat pace si se va odihni.
6.TWO doreste sa blocheze accederea SUA in CoT.

- Malaysia si Singapore au incheiat un acord privind pornirea unui Training War, acesta avand scop obtinirea de medalii True Patriot pentru cetatenii ambelor tari.

- Argentina anunta ca a parasit EDEN, datorita mai multor divergente intre membrii aliantei, lipsei de organizare si lipsa obiectivelor comune. Ei cred ca dizolvarea EDEN este aproape si ca nu mai vedeau rostul ramanerii in alianta pentru ca obiectivele Argentinei nu mai corespundeau cu obiectivele EDEN.

O chestie importanta pe care eu nu am vazut-o, MoFA de la noi nu a iesit public cu nimic referitor la relatiile Romaniei cu Argentina, cu toate ca majoritatea au facut-o.

- Columbia, aliata de baza a Argentinei din America Latina, anunta si ea lipsa de neincredere in EDEN, si totodata un viitor referendum privind statusul tarii in alianta. Columbia stabileste obiectivul principal ca fiind obtinerea de congres pentru data de 25.

- CoT anunta noul sau membru, si anume Lituania, astfel alianta ajungand la 14 membrii plini, dar si noul sau HQ. Iata lista completa cu membrii aliantei: Belgium, Bulgaria, Chile, Japan, Indonesia, Lithuania, Mexico, New Zealand, Paraguay, Peru, Republic of Macedonia (FYROM), Republic of Moldova, South Korea si Switzerland.

- Finlanda se afla sub riscul unui PTO unguresc. Surse neoficiale afirma ca acestia sunt intr-un numar de 50-60 persoane ce vor incerca sa preia un partid, apoi congresul. Suedia si-a exprimat tot suportul pentru a preveni acest PTO. In cele din urma PTO-ul a fost evitat.

- Din Polonia aflam ca Romania a cerut pace, se pare ca nu a primit-o, dar vor primi ungurii calea de acces catre resursele ukrainiene, dandu-le regiunea Galicia and Lodomeria. Mai aflam ca USA si-a anuntat intentiile de a participa la atacul comun pe China.

- Disperarea Poloniei de a ajunge in China merge mai departe si aflam ca au incheiat un NAP cu Olanda, de data aceasta. Polanda va elibera, in schimbul sumei lunare de 10.000 moneda, regiunea Northern Netherlands.

- SUA a intrat in alianta CoT drept tara "trial" (perioada de proba).

- EDEN vine cu un nou tip de articole, pe gustul meu, cu explicatii despre ce se intampla in fiecare tara. Asa da, un +1 de la mine.

- Irlanda s-a confruntat cu un mini PTO intr-unul din partidele de top 5, TOP4 THE PATRIOTS, din partea unor croati. Oficialii croati nu au confirmat sau infirmat nimic inca, despre acest lucru. Irlanda afirma ca si-a pierdut tot respectul pentru Croatia.

- Iran are un mini-babyboom de 1000 jucatori, in urma unei campanii de publicitate pe unul din cele mai mari portaluri de muzica din Iran. Acestia afirma ca doresc sa continuie acest lucru.

- In Belarus are loc un referendum privind inchirierea regiunii Homelskaya (resursa deer) catre Ungaria, contra unei sume lunare cuprinsa intre 20.000 si 22.000 moneda. In caz contrar Ungaria va cuceri toata tara.

1. Balkan War

- Ukraina dupa ce isi eliberase Galicia and Lodomeria, declara NE pe Ungaria si incearca sa ajute Romania, totodata sa scape si de Polonia care ii era pe urme, atacand Podolia. Nu reuseste, pierde in atacul pe Ungaria din Subcarpathia, pierde si cu Polonia, ramane iar fara regiuni, dar profita de concentrarea Ungariei pe Romania si elibereaza cu RW 3 regiuni: Sloboda, Donbas si Taurida, regiuni ce le are libere si acum. Ukraina sta la panda, forteaza in RW-uri si se roaga ca Polonia sa nu puna NE pe ei, pentru a avea congres.

- Romania este atacata din 2 directii, Ungaria si Polonia. Ambele tari trag sa stearga Romania, daca Polonia nu are probleme, Ungaria se chinuie, deoarece guvernul roman a ales sa se apere in fata vecinilor "verzulii" si nu in fata celor "rozalii". Polonia dupa ce reuseste sa scape de Ukraina, pune NE pe Romania, si cucereste pe rand Bucovina, Moldova, Muntenia si Transilvania, in acest moment fiind atacata regiunea Oltenia. Ungaria pe cealalta parte pierde in Maramures si este atacata in SGP, se apara in SGP, pierde prin RW Transilvania, dar reuseste sa cucereasca apoi pe rand Maramures, Crisana si Banat. Pierde totusi prin RW Crisana si Maramures, dar conduce pe atac acum in Dobrogea, daca va castiga, va avea din nou granita cu Turcia.

- Turcia reuseste sa isi elibereze toate regiunile de sub ocupatie maghiara si bulgara, ambele tari fiind ocupate in alta parte, Turcia pierzandu-si din interesul TWO dupa ce Ungaria a pierdut initiativa in Iran, implicit si NE-ul. Ce as fi vrut eu sa se intample de la Turcia in acest moment, este sa sara cu NE pe Ungaria cand a avut posibilitatea, desigur acum nu are pana ce Ungaria nu va avea granita din nou cu turcii. Daca Dobrogea este cucerita de Ungaria, as vrea sa vad miscarea turcilor, pentru care noi am sarit mandatul trecut.

- Grecia dupa ce a fost stearsa reuseste sa isi elibereze cu RW toate regiunile cucerite de Serbia, dupa ce acestia trebuiau sa se confrunte cu 5 RW-uri simultan. Apoi pune NE pe Macedonia (FYROM), ataca si cucereste pe rand Crete, Aegean Islands, Central Greece si Thrace, in paralel cu RW-uri in Macedonia si Thessaly, in acest moment avand initiativa, tara intreaga si asteptand sa atace.


2. Chile vs Argentina+Uruguay

- Argentina este cucerita integral de catre Chile, ultimele regiuni pierdute fiind Cuyo, Pampas si Mesopotamia. Uruguay sare in ajutor si declara NE pe Chile atacand Pampas, timp in care Argentina recupereaza cu NE regiunea Cuyo si pune si ea NE pe Chile. Astfel, confruntandu-se cu 2 razboaie in paralel, Chile pierde si pe atacul argentinian din South East Chaco, dar si in RW-urile din Patagonia, Argentine Northwest si Charrua. In acest moment Argentina si-a recuperat integral teritoriile si are initiativa in fata Chile asteptand sa o atace, iar Uruguay e si ea libera.


3. Croatia vs India

- Croatia se joaca in continuare cu India, cucerind pe rand Maharashtra, Chhattisgarh, Kerala, Jharkhand, Uttar Pradesh si Bihar. In acest moment este activa lupta in ultima regiune a Indiei, Tamil Nadu, unde Croatia conduce. De asemenea, avand un mini-babyboom, croatii au incercat in repetate randuri sa elibereze South Dalmatia, pentru ca intrebau jucatorii noi de regiunile originare, si in spiritul patriotismului.


4. Asgard vs ACT

- Asgard tine in continuare sub presiune satelitii TWO, Estonia si Latvia. Dupa repetate atacuri ping-pong, in acest moment Suedia detine o regiune din Latvia, Kurzeme, atacata acum de ei, si Finlanda detine din Estonia 3 regiuni, fiind atacata in Kesk-Eesti.


5. Columbia vs Mexic+Brazil

- Columbia in acest moment se chinuie sa reziste in fata Braziliei si a Mexicului. Dupa ce s-a eliberat cu RW in Orinoquia, pune NE pe Brazilia si ataca regiunea Cundiboyacense, dar Mexic incearca sa o blocheze punand NE pe Columbia si atacand-o in Andina. In acest moment este condusa in ambele lupte, si va ramane intr-o regiune, si probabil va fi stearsa din nou.

6. Bulgaria vs Rusia = Swap + Training War

- Bulgaria dupa ce reuseste sa cucereasca regiunile din Asia, cu multe bonusuri, aranjeaza cu Rusia sa ii stearga capitala. Rusia ataca Bulgaria, cucereste pe rand Burgas apoi Ruse, Bulgaria le recupereaza cu RW, si razboiul se transforma intr-un Training War la cererea bulgarilor.


7. UK vs Norway+Canada+Olanda

- Dupa ce incheie pace cu Irlanda, oprind Training-War-ul, aceasta ataca Norvegia si cucereste regiunea Vestlandet dar pierde initiativa in Sorlandet. In ajutorul Norvegiei sare Canada si Olanda, ambele punand NE pe UK. Canada ataca si cucereste Wales si West Midlands, si are initiativa. Iar Olanda, in acest moment, asteapta sa atace.


8. Italia vs Slovenia

- Italia, dupa ce si-a eliberat cu RW regiunile Umbria si Aosta Valley, este pusa de catre Slovenia la NE si pierde cele 2 regiuni, acum fiind atacata in Trentino-South Tyrol. Dupa negocierile purtate in 3, alaturi de Serbia si Slovenia, se pare ca Italia va avea luna aceasta congres.

Be smart ! Be Brain !


Articole Recomandate:

[Stats B-Labs] 1882 - Top Unitati Militare din eRomania 1875-1881
[Stats B-Labs] 1880 - Top Alliances and Countries Income
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 15
[Stats B-Labs] 1875 - Top Unitati Militare din eRomania 1868-1874
[Stats B-Labs] 1873 - Top influence all countries - Top potential via MPP
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 14
[Stats B-Labs] 1868 - Top Unitati Militare din eRomania 1861-1867
[eRBP] Brainstorming Party - Sedinta - Lista Congres
[Stats B-Labs] 1861 - Top Unitati Militare din eRomania 1854-1860
[egov4you] 1858 - Top Military units of EDEN for days 1827-1857
[egov4you] 1856 - Top 20 Influenta lunara - Top 10 Soldati din fiecare UM
[Stats B-Labs] 1854 - Top Unitati Militare din eRomania 1847-1853
[Stats B-Labs] 1847 - Top Unitati Militare din eRomania 1840-1846
[Stats B-Labs] 1840 - Top Unitati Militare din eRomania 1833-1839
[egov4you] 1838 - Top Military units of EDEN for days 1806-1836
[Stats B-Labs] 1835 - Top Influence All Countries - Daily - Weekly - Monthly

 

Comments

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,885, 11:37

nu vii in eLAM sa ne faci si noua reclama cu analizele tale? : )
v

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Day 1,885, 11:39

votat, acum "cetirea" : ))

oboj
oboj Day 1,885, 11:39

v

emanuel smith
emanuel smith Day 1,885, 11:45

v

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,885, 12:35

Nice as always (:

LivFlo
LivFlo Day 1,885, 13:11

o/

Ple001
Ple001 Day 1,885, 13:11

v

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,885, 13:19

v

flifixtest
flifixtest Day 1,885, 14:49

citit cap-coada : ) o7

The Georgian Knight
The Georgian Knight Day 1,885, 15:08

Frumos! 0>

zmeuNY
zmeuNY Day 1,885, 15:50

vine si pe la eLAM, cand iese Brain din Top5
a promis ca traseul va include orice partid cu acces la Top5, deci BAS, sunteti si voi in carti

daniels22026
daniels22026 Day 1,885, 16:01

o7

elbandido
elbandido Day 1,885, 21:38

Multumesc pentru aprecieri Bogdan Armand Sibrand si zmeuNY.

Raosa82
Raosa82 Day 1,886, 23:22

Interesant si until. Felicitari

Acid Jazz
Acid Jazz Day 1,886, 23:22

Buna treaba!
inopinant=inopinat (sunt sigur ca te-ai grabit)

musashi_san
musashi_san Day 1,886, 23:24

multumim banditule, o7

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,886, 00:42

Buna analiza si echidistanta

elbandido e the best in chestii de astea

bunicutza TT
bunicutza TT Day 1,886, 01:08

o7!

CIBOSAN
CIBOSAN Day 1,886, 01:10

o7 Elbandido.
Felicitari pentru munca depusa.
Votat (ca de obicei)

evilgod
evilgod Day 1,886, 01:13

multumim

AAladin
AAladin Day 1,886, 01:58

V

Ady07
Ady07 Day 1,886, 03:08

super!

Slider
Slider Day 1,886, 05:00

V

Zuza69
Zuza69 Day 1,886, 05:54

o7

rakuraka
rakuraka Day 1,886, 06:47

V

BivY
BivY Day 1,886, 06:59

voted!

ion-voda
ion-voda Day 1,886, 07:09

: )

Ast0ricus
Ast0ricus Day 1,886, 07:15

excelent articol votat

dromi
dromi Day 1,886, 10:14

articol frumos.
ungurii au vazut ca au cam pierdut cu noi si au pus lemne pe foc la maternitate.

Rodinelky
Rodinelky Day 1,886, 11:28

o7

decoalin
decoalin Day 1,886, 13:21

interesante aricole ! la mai multe , faci o treaba buna

Alegretto
Alegretto Day 1,886, 14:16

Articolele tale au devenit sursa mea de informatii. Multam.

Valahian
Valahian Day 1,886, 15:31

@articol frumos.
ungurii au vazut ca au cam pierdut cu noi si au pus lemne pe foc la maternitate.

de aici expresia ''a baga lemnul in soba''

Regele DECEBAL
Regele DECEBAL Day 1,887, 04:37

o7

muricic
muricic Day 1,887, 04:46

alegretto +1
v.

buru
buru Day 1,887, 08:25

un mandat de CP ceva?

yuhuman
yuhuman Day 1,887, 10:35

v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.