Ambient on/off

Join the new world

 

[Brainstorming Party] Analiza Militara - 15

Day 1,878, 08:38 Published in Romania Romania by elbandido

EDEN: actiune/reactiune

Stiu ca este cel mai des intalnit subiect din ultima vreme, dar simt nevoia sa "ma bag si eu in seama" pentru ca eu "sunt cel care le stiu pe toate", ce naiba, am si eu totusi o experienta in joc, de ce sa nu comentez si eu cum majoritatea o fac, pe langa spartul de seminte.

Zi dupa zi, EDEN se afunda tot mai tare cu picioarele in mocirla. Plecarea din EDEN a Irlandei, a Belarusului si a Indiei, dar si scandalurile a doi piloni de baza in EDEN, Croatia vs India si Romania vs Ukraina, discutiile privind o eventuala iesire din EDEN a Ukrainei, a Portugaliei si a Italiei, trecerea Australiei la statusul de tara proCoT, razboiul balcanic, putem spune cu adevarat ca EDEN se afla intr-un moment de criza politica, pe langa dezavantajul militar pe care il are in acest moment.

Haideti sa vedem cum stau tarile EDEN in acest moment (azi 10.01.2013), numarul de regiuni detinute si bonusurile aferente:

1 - Albania - Regiuni 3 - Arme 20% - Paine - 40%
2 - Argentina - Regiuni 3 - Arme 20% - Paine - 40%
3 - Bosnia and Herzegovina - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
4 - China - Regiuni 38 - Arme 100% - Paine - 100%
5 - Colombia - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
6 - Croatia - Regiuni 9 - Arme 20% - Paine - 40%
7 - Greece - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
8 - Israel - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
9 - Italy - Regiuni 3 - Arme 0% - Paine - 20%
10 - Netherlands - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
11 - Norway - Regiuni 2 - Arme 20% - Paine - 20%
12 - Portugal - Regiuni 0 - Arme 0% - Paine - 0%
13 - Romania - Regiuni 8 - Arme 20% - Paine - 60%
14 - Republic of China (Taiwan) - Regiuni 10 - Arme 40% - Paine - 60%
15 - Turkey - Regiuni 3 - Arme 20% - Paine - 0%
16 - Ukraine - Regiuni 1 - Arme 20% - Paine - 0%Sunt acestea semnele sfarsitului aliantei EDEN? Haideti sa vedem cam care ar fi optiunile, iar raspunsul la intrebare il veti extrage singuri:

1 - Ne alaturam inamicului de acum.
Adica sa iesim din EDEN, le spunem pa la aliati si ne alaturam inamicului (desigur asta daca ne primesc). Odata facut acest lucru esti privit cu semne de intrebare oriunde ai merge, pentru ca la fel ai putea face ca tara si in noua alianta in care intri. Increderea se capata in timp, prieteniile la fel se leaga in timp, uitati-va la Turcia acum, care a fost inamica EDEN, acum este in EDEN, deci se poate. Important este de analizat daca nu blocam extinderea celor din CoT sau TWO aliindu-ne cu una din ele, pentru ca e posibil sa fim papusa uneia din tarile vecine, si sa fim obligati sa cedem anumite regiuni pentru a lasa trecere spre anumite resurse. Vad lume multa ce doreste alierea cu Serbia, dar aceasta este in alianta inamica, deci exclus acest lucru, plus ca am pierde aliatii de acum.
Probabilitate = 0%

2 - Intram intr-o noua alianta.
Acest lucru inseamna ca in acest timp unele tari aliate sau prietene cu noi sa fi format o alianta, dar fara noi, si sa ne alaturam lor. Nu zic ca nu ar fi OK, dar nici ca ar fi, dar imi este putin probabil sa cred ca s-a pus la cale formarea unei noi aliante, cand deja mi se par multe cele existente. Stim ca TERRA s-a desfiintat, si mai stim ca SUA doreste sefia unei noi aliante, posibil sa se lucreze la asta, dar nu avem nimic concret pana acum.
Probabilitate = 10%

3 - Ne uitam in jur si formam o noua alianta cu unii dintre aliati pentru a ne reface prestigiul pe scena internationala.
Stim ca orice grup numeros este greu de strunit, cand sunt putini este mai usor. Stim ca nu toate tarile din EDEN isi fac treaba cum se cuvine, sunt exceptii in unele luni la unele tari, adeseori cate o conducere a unei tari trebuie sa fie putin pe "dos". Formarea unui nou nucleu de coeziune, cu doar 4-5 tari in alianta, ar putea struni si celelalte tari existente, aliate, dar intr-o alta numita "satelit". Prioritatea 1 fiind membrii din nucleu iar prioritatea 2 fiind tarile satelit.
Probabilitate 25%

4 - Ramanem in EDEN alaturi de cei care ne-au aratat suport si reformam din cap pana in picioare alianta.
Desigur trebuie un presedinte cu experienta, care stie cu ce se mananca "diareea verbala", si care in acelasi timp se gandeste la "calitate" nu la "cantitate". Haideti sa vedem cum ar trebui sa functioneze o alianta si cam care ar fi responsabilitatile conducerilor membrilor dar si a aliantei.
MoD, MoFA si Presedinte:
- creeaza planuri strategice militare impreuna cu Comandamentul Militar din EDEN;
- se intruneste cu HQ-ul EDEN si pune cap la cap toate planuri de atac, timing si zile;
- se intalnesc cu comandantii unitatilor militare din tarile lor pentru a comunica strategiile militare stabilite in EDEN;
- se intalnesc cu ministerele de externe din celelalte tari pentru a discuta solutionarea problemelor ivite;
- se intalnesc cu Comandantul Suprem pentru a comunica si solutiona problemele de politica externa aparute intre tari;
Echipa HQ EDEN:
- isi asigura o echipa activa si cu viziune militara pentru a crea strategii, pentru a seta prioritati la orice ora din zi si din noapte, pentru a verifica ziarelor militare din fiecare tara membra a aliantei si pentru a rezolva conflicte militare aparute intre membrii EDEN: Military Team, condusi de un Military Commander;
- isi asigura o echipa activa si cu multe relatii in diplomatia externa si in politica aliantei, foarte buni cunoscatori de limba engleza, care trebui sa rezolve orice conflict diplomatic dintre membrii aliantei sau sa aduca la cunostiinta HQ-ului informatii despre politica externa: Foreign Affairs Team, condusi de un Foreign Affairs Organizer;
- trebuie sa afle informatii de la inamici, inrolandu-si oameni de legatura in unitati militare sau organizatii din tari inamice, cu scopul de afla dinainte tactici si planuri militare, pentru a fi cu un pas inaintea lor: Intelligence Secret Department, condus de un ISD;
- trebuie sa fie priceput in economie, sa cunoasca foarte bine mecanica jocului, sa fie un bun organizator si un bun contabil pentru a tine evidenta banilor comuni ce vor putea fi platiti pentru deschiderea de RW-uri strategice, platite in comun de toate tarile membre EDEN: Economic Department, condus de un Economic Organizer;
- trebuie sa fie un bun cunoscator de limba engleza, un bun diplomat, un bun militar, sa aiba relatii, sa aiba "limbarnita" si sa se poate impune in fata unei echipe, sa le poata face pe toate de mai sus: Supreme Commander, ajutat de un Asstant Supreme Commander;
In primul rand ca aceasta reforma sa fie reusita, trebuie sa ne uitam in ograda proprie si sa avem grija ca ceea ce trebuie sa faca echipa militara de la conducerea Romaniei impreuna cu presedintele se respecta intrutotul, si daca nu, aplicam niste corectii. Degeaba ziceti voi majoritatea celor noi in joc de 1 an, poate chiar si 2, dar experienta unui 'dino', care a trait/jucat multe evenimente, este sfanta. Nu poti spune "nu ma intereseaza, eu joc de 1 an, nu stiu ce a fost inainte, dar nu are dreptate" pentru ca daca stai si te gandesti acei 'dino' (chiar nu vorbesc de mine) au fost implicati in anumite functii si la vremea lor au schimbat soarta unor tari in alianta. Facand acum legatura cu ce ziceam initial, luati acei 'dino' bagati-i pe un canal impreuna cu conducerea si sfatuiti-va fratilor, nu zic sa decida ei in locul vostru, dar sa va dea niste opinii din exterior, niste idei, sa va zica ce ar putea fi bine si ce ar putea fi rau, cu argumente si solutii, numiti-l Sfatul Batranilor. Congresul ar putea apela la acest Sfat sa ofere "corectiile" de rigoare presedintelui ce nu respecta cele de mai sus.
In al doilea rand, cei din conducerea Romaniei si a celorlaltor tari, trebuie sa aiba grija ca cei din conducerea HQ isi fac treaba, in caz contrar sa convoace sedinta pentru numirea altuia nou.
In al treilea rand avem nevoie de niste reguli si pedepse stricte. Nu de multe ori ordinele tarilor nu coincideau, de multe ori nu erau incheiate mpp-uri, nu erau presedintii on sa apese pe butoane, etc.
Probabilitate 65%

Probabilitatile sunt date de mine, si exprima viziunea mea, a ceea ce cred eu ca se va intampla cu cele 4 variante. Daca va fi asa, ramane de vazut, nimeni nu detine adevarul absolut.

Fiecare solutie trebuie studiata si analizata in detaliu, prestigiul diplomatic al Romaniei a avut de suferit grav in ultimul an, trebuie refacut cu pasi mici si siguri. Aceasta masura trebuie sa existe in planul fiecarei echipe de guvernare la toate alegerile ce vin. Diplomatia nu inseamna bonusuri, nu inseamna tradare, nu inseamna scandal. Trebuie inteles faptul ca diplomatia este o activitate care serveste si asigura buna functionare a relatiilor internationale, fiind menita sa creeze cele mai bune conditii pentru ca aceste raporturi sa se desfasoare normal.

Va las pe voi sa decideti, eu sunt doar un spargator de seminte care comenteaza sa se afle in treaba.- MoFA India iese in presa cu un articol de lamurire privind situatia lor cu Croatia. Relatiile dintre cele 2 tari s-au stricat in urma unor anumite motive expuse, printre care: Croatia a incercat sa vanda din regiunile inchiriate Thailandei, au refuzat sa le plateasca chiria dupa ce au iesit din EDEN, au refuzat sa le returneze Karnataka, MoD-ul croat a pus NE pe India, presedintele croat i-a facut pe indieni tradatori, acesta dandu-le un ultimatum ca ii lasa fara congres. Printre croatii implicati fiind sino301, Ahileus, Frojla si dSoKre.

- MoFA Croatia raspunde Indiei si isi motiveaza actiunile, unele probleme interne au dus la aceasta situatie, intarziind returnarea regiunii de care avea nevoie India, si de la care au plecat majoritatea sagetilor in ambele directii. Dar Croatia ne asigura ca se lucreaza la imbunatatirea relatiilor cu ajutorul EDEN PR (Public Relations).
Mai tarziu insa, in alt articol ni se spune ca India de fapt trata cu Indonezia si Serbia in ascuns trecerea in CoT, si de acolo au plecat scandalurile.
La intrebarea din sondaj, privind Croatia in EDEN, 91% au raspuns pro EDEN.

- In USA este de urmarit, luna aceasta, batalia pentru fotoliul suprem. Ea se da intre 3 dino ai USA: Ronald Reagan (candidatul partidului ce vrea sa faca PTO), Fingerguns (candidata coalitiei partidelor majoritare ce dau presedintii de atatia ani) si John Jay (candidatul ce nu a dorit sa intre in monstruoasa coalitie). Zvonurile ii dau sanse mari lui Ronald Reagan, ceea ce face sa fie o luna interesanta in USA, probabil de partea EDEN.

- Banca Letoniei a fost pradata de un anume gudrinieks, fost presedinte de 2 ori, a furat mii de moneda si niste gold.

- Chile a incheiat un acord cu Australia in care se prevede:
1. Australia nu va semna MPP cu Argentina
2. Pe 3 ianuarie Chile elibereaza Western Australia
3. Pe 10 ianuarie se va incheia MPP intre ambele parti
4. pe 20 ianuarie Chile va elibera si New South Wales
5. Chile va continua sa pastreze regiunile Queensland, South Australia, Victoria si Tasmania pana cand o viitoare guvernare nu stabileste altfel sau pana cand Chile cucereste o regiune cu o resursa asemanatoare.
6. Va trebui sa semneze MPP cu toate tarile CoT si proCot si eventual sa devina Trial CoT.
7. Sa nu puna NE pe Chile.
8. Sa depuna o garantie la Brazilia de 200.000 moneda, ce vor fi returnati pe 15 ianuarie.

- Presedintele Ukrainei si-a demis prim-ministrul pentru grave acuzatii si rele intentii, mai mult ca sigur se pregateste si aici ceva legat de situatia EDEN-ului.

- Africa de Sud porneste un Training War programat cu Brazilia, deoarece ambele tari se afla in momente de pace si nu au razboaie.

- Franta isi analizeaza optiunile pentru viitorul apropiat legat de alianta EDEN: raman proEDEN si ajuta la reconstructie sau vor forma o alta alianta.

- Din Bosnia aflam ca EDEN a creat o noua functie numita Mediator, menita sa rezolve conflictele dintre statele membre ale aliantei aducand solutii pentru partile implicate. De asemenea tot din Bosnia aflam ca un Referendum a avut loc pentru confirmarea sau nu a unui loc in fratia EDEN, terminat cu un rezultat pozitiv.

- Polonia publica un bilant la final de mandat, si spune si despre ruta promisa de Ungaria, Romaniei, si faptul ca ei asteptau sa puna NE pe Romania, daca se intampla asta.
Pana la inceperea razboiului in Asia, Polonia va oferi suport militar Ungariei, Bulgariei si Serbiei, pentru a distruge singurul bastion ramas in picioare din EDEN, Turcia.

- Serbia reusesta sa isi refaca bonusurile 10/10 dupa un an de zile, cu ajutorul regiunii franceze Aquitaine.

- Grecia a decis construirea unei Unitati Militare Nationale, formata strict din jucatori 2-clickeri sau mai putin activi ca timp. Jucatorii trebuie sa aiba o vechime mai mica de 100 de zile si maxim nivel 25. Nu sunt restrictii de plecare, dar le va fi recomandata inregimentarea in una din unitatile de elita. Totodata acestei armate i se va oferi arme si paine atunci cand este nevoie pentru coordonarea diviziilor 1 si 2 in lupte, si li se vor oferi suport informational pentru dezvoltarea economica.

- Irlanda se pozitioneaza neutra in conflictul dintre India si Croatia.

- Slovenia a promis Elvetiei ca ii vor ajuta sa previna TO-ul din congres si de la alegerile pentru presedinte. Totodata s-a aranjat si un schimb de regiuni.
De asemenea s-a discutat cu Italia, alaturi de Serbia si Macedonia (FYROM), sa aiba mereu regiune pentru congres, pentru ca EDEN nu ii poate oferi acest lucru, si eventual o iesire a Italiei din EDEN si o apropiere/intrare in ACT (alianta satelit a TWO).

- Bosnia are un mini babyboom ca urmare reclamelor facute prin retelele de socializare si a forumurilor de specialitate.

- Portugalia anunta ca luna aceasta nu se va mai concentra asupra eliberarii de regiuni, ci mai degraba asupra reformarii armatei, in special investirea in soldatii de diviziile 1 si 2 si crearea unei scoli militare.

- EDEN iese cu un comunicat oficial privind conflictul dintre India si Croatia. Acesta a pornit de la regiunea Karnataka, ce nu era printre cele 5 regiuni inchiriate, dar facea parte dintr-un Trainig War. In acea perioada fiind acele misiuni de sarbatori, guvernul croat a incercat de mai multe ori sa returneze regiunea, esuand de fiecare data datorita celor ce luptau pentru True Patriot si a unor unitati militare ce luptau independent.

- Grecia a pierdut ultima regiune, iar guvernul iese cu un comunicat in care prezinta masuri de eliberare si informatii cu privire la anumite aspecte ce se intampla doar in cazul unei tari sterse de pe harta. De notat propozitia in care guvernul isi exprima nemultumirea fata de aliati "Acum tara noastra se afla la ananghie. Fara bonusuri, ocupata de catre doua tari rivale (Macedonia si Serbia), aproape abandonata de aliati, cu anumite exceptii."

- TWO (The World is Ours) isi prezinta noul HQ ales: Secretary general - Cookies Crisps; Supreme commander - Mininuns; Secretary of Foreign Affairs - Kravenn; Treasurer - Iain Keers.

- Intr-un comunicat din Chile, ni se prezinta cedarea regiunii boliviene Pando catre Peru. Aceasta masura vine ca urmare a intalnirii reprezentantilor Chile, Peru si Paraguay, si in zilele ce urmeaza vom afla si alte masuri luate, ce nu au putut fi divulgate inainte din motive de securitate.

- Indonezia se interpune planurilor de aderare a Australiei in CoT. Aceasta a dat un ultimatum Australiei sa le cedeze regiunea Western Australia, cu toate ca australienii au incercat sa cedeze alte regiuni in schimb (ce e drept cu bonus pe paine nu pe arme), sau sa faca schimb de regiuni, au incercat sa le ceara chirie indonezienilor, sau sa le plateasca pentru MPP-urile pierdute (daca Australia le cedeaza regiunea, trebuie sa puna NE pe Indonezia, pierzand toate MPP-urile comune). Toate solutiile propuse de Australa au esuat.
1. Balkan War

- Turcia este atacata din 3 parti, Bulgaria, Ungaria si Serbia. Razboiul este unul impotriva ultimului bastion din fata Chinei, Serbia reusind sa elimine coloniile Turciei din Asia, Bulgaria reusind sa creeze drain, iar Ungaria ajungand la portile Iran-ului, ultima piedica in fata Chinei. Turcia nu a fost stearsa, reusind sa se salveze in ultima regiune din Asia, Umm al Quwain, mutandu-se capitala automat acolo. In acest moment Ungaria a reusit sa lanseze atac pe Iran din regiunile turcesti, dar nu sta prea bine in lupta, fiind condusa, pierzand si NE-ul pe Iran datorita lipsei granitei, turcii recuperand cu RW regiunea Eastern Anatolia.

- Grecia atacata si ea din 3 parti, Macedonia (FYROM), Bulgaria si Serbia. Desigur era inevitabila stergerea Greciei, ultima batalie dandu-se in colonia Jizan a Greciei, pierduta cu greu, in acest moment grecii avand 0 regiuni.

- Romania, incercand sa ajute Turcia, a incalcat NAP-ul avut cu Ungaria si Serbia, atacand Ungaria in regiunea proaspat cucerita de ei de la turci Black Sea Coast of Turkey. Dupa o lupta epica, in care romanii au dat tot ce au strans in ultimele 3-4 luni, pierdem initiativa si Ungaria patrunde in resursele noastre. Ungaria cere ajutor de la Polonia impotriva noastra pentru a se putea ocupa de drumul spre China. Pentru ca avea nevoie de granita cu noi, aceasta elibereaza Podolia de sub ocupatie maghiara, pune NE pe Ukraina, ataca Podolia, o cucereste si apoi pune NE pe noi. Presedintele Romaniei pentru a mai castiga timp, renunta la Bukovina (regiunea era singura prin care ne invecinam cu Polonia), automat NE-ul Poloniei pe Romania este anulat, datorita lipsei de granita. Poloniei acum ii este necesara inca o lege de NE pe Ukraina (24h), un alt atac pe Bukovina (minim 12h) si o alta lege de NE pe Romania (24h), un castig pentru Romania de 60h. Romania intre timp elibereaza prin RW-uri ce a cucerit Ungaria, avand la ei doar Transilvania si asteapta confruntarea cu ambele tari simultan: Polonia si Ungaria.


2. Croatia vs India

- Croatia ataca India, in urma certurilor dintre cele 2 tari. Croatia ataca pe rand si cucereste regiunile: Chhattisgarh, Orissa, Rajasthan si Rajasthan. Intre timp India incheie MPP-uri cu tarile TWO/CoT, iar cand Croatia ataca regiunea Jammu and Kashmir, surpriza, India castiga initiativa. Urmeaza un ping-pong de 2 zile, Croatia cucereste pana la urma Jammu and Kashmir, chiar si West Bengal, dar pierzand iar initiativa in regiunea Bihar. Croatia asteapta linistita, jucandu-se cu India, aparitia unei tari TWO/CoT spre China, postandu-se ca un tun gata sa traga.


3. Asgard vs Tarile Baltice

- Finlanda intr-un continuu ping-pong cu Estonia, aceasta din urma cucerind regiuni din Finlanda prima, mai intai Southern Finland, apoi Eastern Finland, intre timp Estonia isi elibereaza cu RW regiunile, ataca apoi Estonia si tot asa. In acest moment Finlanda are initiativa dupa ce a cucerit regiunea estoniana Pohja-Eesti.

- Suedia ajuta Finlanda intrand in razboi cu Letonia si Lituania. Aici au loc mai multe batalii de drain pentru a ajuta Finlanda, Suedia reusind sa calmeze Lituania, aceasta cerand pace. In acest moment Suedia se mai dueleaza doar cu Letonia, avand initiativa in fata acesteia.


4. Argentina vs Chile

- Argentina incearca sa faca fata Chilei, aceasta cucerind in repetate randuri regiuni pe care Argentina le-a eliberat mai apoi prin RW. Chile are rolul de a tine ocupata Argentina pe fusul ei orar, cat timp restul tarilor TWO/CoT isi fac de cap prin Europa si in curand in Asia. In acest moment Argentina se apara in regiunea Cuyo si detine 3 regiuni.


5. Spania vs China

- China s-a aparat foarte bine in fata Spaniei, la prima batalie din regiunea Guangdong, acesta fiind doar primul test al TWO. Dupa ce a cucerit din Filipine regiunea Luzon, Spania propusese NE pe China, dar in timpul atacului pe China din Guangdong, EDEN s-a miscat bine taindu-le accesul la NE eliberand regiunea Luzon. Totusi dintr-un bug, cred, Spania a ramas cu NE pe China, dar nu poate ataca, neavand granita. Intre timp Spania asteapta sosirea intaririlor in zona, pentru un nou atac.


Be smart ! Be Brain !


Articole Recomandate:

[Stats B-Labs] 1875 - Top Unitati Militare din eRomania 1868-1874
[Stats B-Labs] 1873 - Top influence all countries - Top potential via MPP
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 14
[Stats B-Labs] 1868 - Top Unitati Militare din eRomania 1861-1867
[eRBP] Brainstorming Party - Sedinta - Lista Congres
[Stats B-Labs] 1861 - Top Unitati Militare din eRomania 1854-1860
[egov4you] 1858 - Top Military units of EDEN for days 1827-1857
[egov4you] 1856 - Top 20 Influenta lunara - Top 10 Soldati din fiecare UM
[Stats B-Labs] 1854 - Top Unitati Militare din eRomania 1847-1853
[Stats B-Labs] 1847 - Top Unitati Militare din eRomania 1840-1846
[Stats B-Labs] 1840 - Top Unitati Militare din eRomania 1833-1839
[egov4you] 1838 - Top Military units of EDEN for days 1806-1836
[Stats B-Labs] 1835 - Top Influence All Countries - Daily - Weekly - Monthly

 

Comments

Impressio HT
Impressio HT Day 1,878, 08:42

Si totusi, in ce nume scrii tu acest articol ca fiind din partea eRBP?

GreuceanuBv
GreuceanuBv Day 1,878, 08:42

o777

snake dr
snake dr Day 1,878, 08:54

tldr; : P

Roman Daco
Roman Daco Day 1,878, 09:01

mersi pentru actualizare!

oboj
oboj Day 1,878, 09:02

votat

S Y N A P S I S
S Y N A P S I S Day 1,878, 09:06

vot

Fedor DSD
Fedor DSD Day 1,878, 09:13

super articol, ms

adrian11
adrian11 Day 1,878, 09:20

din pacate nu ai dreptate. iti pot zice oricand, dar nush cum calculezi tu probabilitatile alea, tot ce pot sa iti spun e ca e probabilitate mare sa avem noi aliati. de fapt e foarte mare probabilitatea da nu pot da un procent pt ca nu e nimic sigur in momentul de fata.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,878, 09:23

Stiu si eu daca prima varianta are chiar 0% ... sa-i dam macar 1% as zice 🙂

rdbl
rdbl Day 1,878, 09:28

de ce nu putem sa recunoastem ca nu mai suntem ca la inceput!!!
suntem o tara medie, nici eden nu mai e cea fost, daca nu avem un BB REAL degeaba.
mereu o sa iesim prin articole cu tot felul de variante de scapare, dar sa fim seriosi, nu avem oameni capabili sa rezolve tot ce a scris banditul mai sus.
acesta e doar punctul meu de vedere.

Claudiu976
Claudiu976 Day 1,878, 09:31

vot

Vasile Cojocari
Vasile Cojocari Day 1,878, 09:47

Mulțumesc pentru articol.
Citit de la început până la urmă.

S T B
S T B Day 1,878, 10:43

la ce faima avem, nimeni nu ne vrea

Raul4HH
Raul4HH Day 1,878, 10:52

excelent articolul, o ora foarte productiva

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,878, 10:57

de mult nu am mai citi un articol atat de complex si de bine realizat. felicitarile mele!

Greemans
Greemans Day 1,878, 11:01

Asta inseamna sa intelegi cu ce se mananca jocul asta. Ca intotdeauna un articol excelent scris si pe intelesul oricarui jucator de la junior la senior. Bine, cu mici exceptii care o sa apara mai jos (((:
o7 banditule!

Mihai Ch
Mihai Ch Day 1,878, 11:06

un articol care ar trebui sa dea de gandit..., si cine are disponibilitate sa puna mana pe treaba. Trollingul l-am castigat, suntem cei mai buni. Mai avem de jucat eRep, sa aratam si altora ce buni suntem si ca nu ne duce mintea doar la cearta.

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Day 1,878, 11:11

vot si felicitari pt articol. o/

Orrrm
Orrrm Day 1,878, 11:18

excelent articolul, il astept cu nerabdare si pe urmatorul. Votat! 07

PuPazZ0
PuPazZ0 Day 1,878, 11:46

Two/Cot depaseste EDEN (din ce am vazut pe egov) cu cel putin 10 procente la toate capitolele. Ar fi o paine de mancat doar cu atragerea tarilor neutre intr-o noua alianta. EDEN din punctul meu de vedere nu poate fi readusa la viata.

Shurhuq
Shurhuq Day 1,878, 11:47

Voted
Din pacate fara seminte : P

vali71
vali71 Day 1,878, 12:02

N-ai luat in calcul un pact Huno-romanesc, noi ii lasam in China sa leneveasca in pace, ei ne dau Corele lor si formam in Balcani imperiu romanesc de sorginte ungureasca. 😉

Raul Doru
Raul Doru Day 1,878, 12:22

i-auzi banditule, cu ce drept scrii tu in numele Brain?! ia vezi, ca l-ai suparat pe hitman...

PS: felicitari pt articol!

Naufragiatu
Naufragiatu Day 1,878, 12:31

Mihai Ch: trolling 😕= handel (:

Naufragiatu
Naufragiatu Day 1,878, 12:32

LOL am pus = / = si Plato a simtit nevoia sa ma corecteze. Ficat lung Romania!

rapatzzo
rapatzzo Day 1,878, 12:59

Procentele tale sunt fanteziste asta ca sa exprim bland. Alegi 65% sanse de reusite ramanerii in EDEN dupa care insiri o pagina de masuri care sincer sa fiu sunt extrem de greu daca nu imposibil de implementat. Nu suntem capabili sa fim uniti la nivel intern si ar trebui sa ne asteptam ca 10-20 de tari sa fie unite ?
Alegi ca inconvenient impotriva iesirii din EDEN ce o sa zica aliatii, dar ce au zis aliatii Irlandei sau ale altor tari cand acestia au plecat ?

EDEN este o alianta moarta, fara sanse de reformare si orice tentativa va fi doar pierdere de vreme. Ar trebui sa gandim in viitor asa cum au facut foarte multe tari si cum vor face altele in viitor.

Cu cat vom astepta mai mult cu atat o vom duce mai rau...

Wolf333a
Wolf333a Day 1,878, 13:51

o7

AAladin
AAladin Day 1,878, 14:28

felicitari pt articol

PaulTC
PaulTC Day 1,878, 15:57

+1 rapatzzo si as pune in primul rand accentul pe forta militara foarte scazuta a actualei aliante, pe langa lipsa de unitate si constantele conflicte care apar ca si consecinta a acestui fapt.

Mai devreme sau mai tarziu vom ajunge sa fim cu totii stersi de acesti inamici, si atunci ce facem? Sa vedeti atunci conflicte, nemultumiri si lipsa de unitate. Oricat ai reforma EDEN la nivel de coordonare, fara putere militara nu ajungi la absolut niciun rezultat.

Trebuie sa ne luam frumos de manuta cu 3-4 tari mai apropiate si sa formam o alianta noua, incetul cu incetul. Dar ca sa facem asta trebuie mai intai sa incetam sa ne mai mintim ca EDEN poate fi "reformat", sau ca ceva bun poate izvori din asta. Hai sa ne uitam la cauza principala a problemei: inamicii sunt mai multi si mai puternici. O sa ajungem sa fim cu totii stersi, timp in care vorbim neincetat despre reforma administrativa din EDEN.

A V C Khalifa
A V C Khalifa Day 1,879, 00:33

english!

Greemans
Greemans Day 1,879, 00:43

@Paul TC Bag seama ca n-ai prins nicio stergere a eRO. Oricat de rau suna, cei vechi pot confirma ca orice stergere a fost un pas inainte nu un sut in partea dorsala cum incerci sa insinuezi.
Cand ai de luptat zi lumina uiti de intrigi. Cand nu ai razboi, ajungi sa te mandresti chiar si cu o lupta pierduta (Imi aminteste de un banc chestia asta, dar cum sunt doamne/domnisoare care mai citesc, nu-mi permit sa-l expun).
Asta e. Din pacate esti pe langa in legatura cu ce se intampla la o eventuala stergere.

Lupusorul tainic
Lupusorul tainic Day 1,879, 00:50

Vot !

Alexandru Marasuica
Alexandru Marasuica Day 1,879, 01:44

o7

PaulTC
PaulTC Day 1,879, 02:11

@Greemans: Sunt mai vechi decat tine in joc si stiu foarte bine ce inseamna o stergere. Ba chiar eram foarte activ militar si politic in timpul declinului Romaniei si primei stergeri. Dar niciodata o alianta in care am fost nu s-a confruntat cu asemenea probleme ca asta de acum. Singura salvare este dizolvarea ei, altfel este end game, pentru ca niciodata nu putem sa ne punem cu two+CoT.

msriasu
msriasu Day 1,879, 03:33

excelent articolul! cine are ochi de citit, minte de pus la munca si timp de alocat, sa puna mana si sa vina cu asumari pentru varianta 4!

Cruciatu
Cruciatu Day 1,879, 06:11

Bun articol insa, nu inteleg procentele cum ti-au iesit.
In al doilea rand titlul e cam ghiveci (partidul erpb face analiza militara...)

In rest, bun.

Acid Jazz
Acid Jazz Day 1,879, 07:09

Excelenta analiza militara.
Este bine sa fim informati, pentru ca se stie ca informatia inseamna putere.

Felicitari!

Xamolxes
Xamolxes Day 1,879, 08:22

o7! foarte buna informare

123Est
123Est Day 1,879, 11:45

07

Slider
Slider Day 1,879, 12:34

Felicitari pentru efortul de a informa!

TheYakuzini
TheYakuzini Day 1,880, 01:49

ai putea face si niste previziuni pentru Romania,nu doar faptul ca vom fi atacati de Polonia si Ungaria.Ce optiuni vom avea?unde putem merge?

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,880, 04:01

eu cred ca eden trebuie si va fi desfiintat. nu e cazul sa fardam un mort

vladb
vladb Day 1,880, 06:02

De fapt sa piarda RW a fost ceea ce a vrut Spania pentru nu a-si pierde coloniile din Filipine .Ei stau acolo prin zona in expectativa .Brazilia sta si ia prin zona ,razboiul cu Afirca de Sud nu e decat un pretext .Cand Serbia si poate Polonia vor ajunge prin zona vor ataca China.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.