Ambient on/off

Join the new world

 

[Brainstorming Party] Analiza Militara - 14

Day 1,871, 01:20 Published in Romania Romania by elbandido

Romania vs. Hungary

Romania a propus NE pe Ungaria ( http://www.erepublik.com/en/main/law/Romania/121587 ). In urma discutiilor cu presedintele Valahian, am aflat ca la negocierile pentru inchirierea Bukovinei (regiunea de fier de la Ukraina) unde s-a semnat "Contractul Fierului" ( http://www.erepublik.com/en/article/guvernul-romaniei-comunicat-nr-2-2172378/1/20 ), s-a decis de comun acord, verbal pe chat, fara a fi stipulat undeva scris, ca Ungaria va oferi o ruta Romaniei, prin regiunile Ukrainei, catre Rusia.

La acele negocieri au participat din partea Ungariei, presedintele, MoFA si vMoFA, dar nimeni altcineva din guvernul lor nu a stiut despre asta sau nu vor sa spuna ca stiau, am intrebat si eu in stanga si in dreapta. De ce? Probabil, au afirmat la acel timp ca vor oferi aceasta ruta doar pentru a inchide gura Romaniei si pentru a semna acel tratat numit "Contractul Fierului" mai repede. Ungaria si aliatii, doresc sa vada mai multe clinciuri in EDEN, doresc sa vada EDEN desfiintat, stiti foarte bine ce scandal a iesit de la acel tratat. Poate ca Ungaria nu a vrut niciodata sa tradeze Rusia, stim foarte bine ca TWO se intelege bine cu CoT, ungurii si-ar fi stricat relatia cu Bulgaria (cei mai buni prieteni ai rusilor). Si asa aseara MoFA Bulgariei s-a suparat pe ei cand a aflat despre aceasta "ruta" promisa de unguri.

Dar, o alta intrebare imi vine in minte. De ce Valahian nu a reactionat pana acum, si doar dupa 25 de zile de la acel tratat? El a afirmat ca a incercat sa ii contacteze doar in ultimele zile, oare este o minciuna acea intelegere verbala? scormonita acum in ultimele zile? Sa fie asta o propaganda pentru urmatorul mandat? romanii abia asteptau un razboi, acum il au. Urmatorul pas probabil va consta in 1-2 lupte mai serioase, apoi urmeaza reimpacarea partilor cu resemnarea NAP-ului, dupa ce Valahian va castiga. Oare sa fie asta?

NAP = 0. In momentul asta, practic, din ce vedem, Romania si-a pus inca odata curul la bataie pentru un aliat, a pornit un razboi din care sigur vom avea de castigat pe termen scurt, dar de pierdut mai mult pe termen lung. Stim ca acel "Contract al Fierului" este o anexa la "Tratatul de la Timisoara" incheiat intre Ungaria, Romania si Serbia. Asta inseamna ca si acel tratat a picat. Deci ne putem astepta la un atac si din partea Serbiei (Valahian a spus ca a vorbit si sarbii stau deoparte, ca ei sunt ocupati sa ajunga in Asia). Pe termen scurt Romania poate domina Ungaria, cat timp aceasta are 2 razboaie, unul cu noi si unul cu Turcia, si cat timp aceasta detine colonii in Ukraina (pot fi facute RW-uri de drain simultan cu atacurile), dar pe termen lung, roata se va intoarce, TWO+COT > EDEN.

Eu cel putin, sunt curios, daca Turcia va face la fel pentru noi, cand vom fi in situatia lor. Stiti ca Romania a mai facut asta pentru Croatia, sau pentru Grecia, sau pentru Ukraina, in nenumarate randuri, si am sfarsit stand stersi zile in sir, si facuti posta de catre inamici, si exemple sunt nenumarate. Stim ca EDEN in acest moment este fix egala cu 0. Majoritatea presedintilor comunica intre ei independent de conducerea EDEN, si sunt formate bisericute in functie de interesul zonei din care face parte tara respectiva. EDEN ofera cea mai mare dezorganizare din existenta ei, ori o reforma completa o salveaza, ori aceasta trebuie desfiintata.

Intre timp am primit un screenshot, ce vorbeste de la sine despre intelegerea verbala din timpul negocierilor, de la MoD-ul Romaniei Rondy Rondy, dar eu tot as fi reactionat altfel decat lansarea unui NE.
Asa cum vedem aici http://www.erepublik.com/en/country/politics/Hungary oficiali sunt:
- MoFA Avalokitesvara
- Governor M.Cobretti
- President Rajk Laszloo7. Sa ne auzim invingatori cu Ungaria si doresc succes candidatilor pe data de 5.- Portugalia lanseaza referendum pentru clarificarea situatiei ei in EDEN.
Motive de iesire: suport insuficient oferit in ultimele luni, diferenta imensa de damage cu aliantele TWO/COT, slaba organizare interna si a politicii externe a aliantei, si pot scapa de anumite MPP-uri inutile.
Motive de ramanere: tarile din EDEN au promis ca vor lupta pentru Portugalia sa nu paraseasca alianta, plecand nu va mai avea cine sa lupte pentru Portugalia nemaiexistand prio pe ei si plecand ar crea o gaura mai mare intre ei si prieteni.
La fel ca si Romania, in opinia mea, Portugalia nu prea are alte alternative, decat sa ramana in EDEN. In eventuala iesire a lor din EDEN ar deveni papusa Spaniei, se stie ca Spania are nevoie de resursele portugheze, iar portughezii sa intre in COT sau TWO ar trebui sa cedeze din regiuni, diplomatic.
Toate astea se intampla dupa ce in ultimele luni au iesit din EDEN, India, Belarus si Irlanda.

- Italia simte ca poate avea ceva mai bun decat ceea ce i se intampla in EDEN, drept urmare mai multe intalniri au loc intre reprezentatii Italiei, Sloveniei, Macedoniei (FYROM) si Serbiei.

- Spania are probleme cu o unitate de mercenari din Macedonia (FYROM), aceasta luptand impotriva Spaniei in batalia pentru regiunea Palawan. Guvernul macedonean a declarat ca acea unitate nu reprezinta tara si sunt o pata neagra in armata lor.

- Din Irlanda avem vesti tot mai certe ca vor intra in alianta Asgard.

- Croatia tot mai aproape de un referendum pentru ramanerea sau plecarea din EDEN, a aparut deja un sondaj oficial in aceasta privinta, ca 'path' pentru urmatorul presedinte. In acel sondaj se pune in discutie si daca mai este necesara mentinerea Croatiei in Asia.
In discutii totodata, dupa plecarea Indiei din EDEN, este si situatia relatiilor dintre cele 2 tari, mai ales acum cand s-a si deschis razboi intre ele. Stim ca India a plecat din EDEN datorita nemultumirii cu care a fost tratata de Croatia, in urma inchirierilor de regiuni.

- Irlanda si UK s-au inteles pentru un Training War.

- Spania, acum aliata Venezuelei, in urma unei intelegeri cu aceasta, va inchiria cele 2 regiuni cu insemnatate ecnomica Guyana si North Eastern Venezuela.

- In urma NE-ului Romaniei pe Ungaria, presedintele maghiar vine cu un comunicat in care spune populatiei ca va fi greu pe 2 fronturi (RO+TR), dar cu suportul mult mai mare al aliatilor si datorita superioarei organizari militare ce o detin ungurii, poate vor pierde 1-2 regiuni, dar vor reveni cu siguranta si vor domina Romania, si aceasta nu va uita ca a incalcat tratatul comun.


Day 1866:

- Serbia cucereste regiunea Al Jawf a Arabiei Saudite si ataca apoi regiunea Nazareth North District si incearca sa isi croiasca drum spre China.
http://www.erepublik.com/en/wars/show/28991
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37134

- USA si ea incearca sa isi croiasca drum spre China, cucerind regiuni din Republic of China (Taiwan), acum atacand regiunea Southern Taiwan, aceasta fiind prio 2 EDEN, dar castiga SUA fara probleme.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37111

- Bulgaria incearca sa elimine Turcia din Arabia Saudita, cucerind regiunea Al Madinah, si asteptand urmatorul atac.
http://www.erepublik.com/en/wars/show/28703

- Germania incearca sa opreasca inaintarea Lituaniei in Suedia, reusind sa ii diminueze din putere cu atacurile sale, reusind sa apere regiunea Brandenburg and Berlin si apoi atacand regiunea Scania, castigata si aceasta.
In schimb Lituania reuseste sa cucereasca regiunea Smaland din Suedia si ataca in continuare regiunea Gotaland, cucerita si aceasta.
Norvegia sare si ea in ajutor si declara NE pe Lituania.
http://www.erepublik.com/en/main/law/Norway/121406
http://www.erepublik.com/en/wars/show/28897
http://www.erepublik.com/en/wars/show/28842
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37124
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37130

- Estonia si Finlanda se afla intr-un continuu ping-pong, Estonia atacand regiunea Kirde-Eesti din Finlanda si reusind sa si-o recupereze.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37116

- Portugalia incearca sa isi recupereze teritoriile, dar totodata si sa opreasca Spania din drumul spre China, atacand regiunea spaniola Alentejo, aceasta fiind si prio 1 in EDEN. In cele din urma Spania reusind sa apere regiunea usor.
Spania contra-ataca imediat in regiunea Azores.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37109
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37133

- Brazilia cucereste regiunile Amazonia si Andina (devenita prio 1 EDEN pe seara) din Columbia, dupa ce aceast din urma isi eliberase cu RW regiunea Andina.
Mexic ataca si ea Columbia in regiunea Caribe e Insular.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37121
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37131

- Chile ataca regiunea proaspat eliberata cu RW a Argentinei, Patagonia.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37142

- Irlanda dupa ce cucereste regiunea Northern Irland ataca Scotland din UK.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37141

- Grecia incearca sa isi recupereze teritoriile si ataca regiunea Aegean Islands din Macedonia (FYROM).
Bulgaria raspunde printr-un atac in regiunea greaca Makkah, avand scop principal scoaterea Greciei din Asia.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37140
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37143

Day 1867:

- Bulgaria ataca Turcia in regiunea Marmara, dar Turcia reuseste sa apere regiunea.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37144

- Serbia cucereste Nazareth North District si pune NE pe Arabia Saudita.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37134
http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/121497

- Mexic cucereste regiunea Caribe e Insular si lasa Columbia intr-o singura regiune, dar incheie si razboiul.
Chile cucereste regiunea Patagonia din Argentina.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37142
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37121

- Spania cucereste si ultima regiune a Portugaliei, Azores.

- UK apara regiunea Scotland in fata Irlandei si razboi se transforma intr-un ping-pong. Dupa mai multe incercari UK reuseste sa stabileasca un Training War cu Irlanda.

- Grecia nu reuseste sa castige pe atac, in Macedonia (FYROM), in regiunea Aegean Islands, iar aceasta din urma reactioneaza imediat contra-atacand Thrace si cucerind regiunea.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37155

- Croatia ataca regiunea Andhra Pradesh din Indonezia si devine Prio1 in EDEN, in incercarea disperata de mentinere in Asia.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37158

Day 1868:

- Grecia reuseste sa apere regiunea Makkah in fata Bulgariei.

- Spania ataca Filipine in regiunea Palawan, o cucereste si este la o regiune aproape de granita cu China.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37172

- Serbia e la distanta de China dar patrunde in scutul ei de tari mici precum Israel sau Arabia Saudita, atacand regiunea Haifa district din Israel, cucerita ulterior.
Apoi ataca regiunea Northern Borders din Arabia Saudita.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37174
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37189

- Croatia cucereste regiunea Andhra Pradesh din Indonezia cu ajutorul EDEN, fiind prio 1.

Day 1869:

- Serbia cucereste regiunea Northern Borders din Arabia Saudita si termina razboiul cu aceasta din lipsa unei granite.
Urmatorul pas al Serbiei este pornirea NE-ului asupra Turciei, acesta venind odata cu Ungaria.
http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/121544
http://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/121556

- Brazilia ataca regiunea Cundiboyacense din Columbia, ultima ei regiune.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37200

- Germania ataca regiunea Gotaland din Lituania. Lituania ataca Suedia in regiunea Smaland.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37209
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37217

- Chile ataca regiunea Patagonia din Argentina.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37218

Day 1870:

- Brazilia sterge Columbia cucerind si ultima regiune a sa Cundiboyacense. Chile cucereste Patagonia de la Argentina.

- Turcia devine locul fierbinte din acest inceput de an, ea ataca Bulgaria in regiunea Tabuk (aparata cu succes de bulgari), si este atacata in regiunea Eastern Province de catre Serbia, cucerita ulterior.
E randul Ungariei sa intre in hora, dupa ce aceasta a pus NE.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37226
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37233

- Croatia pune NE pe India si o ataca in regiunea Chhattisgarh. India face primii pasi spre CoT si incheie MPP cu Bulgaria.
http://www.erepublik.com/en/main/law/India/121612
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37238

- Germania cucereste Gotaland de la Lituania, si Letonia apara in fata Suediei regiunea Gotland.

- Albania ataca regiunea Central Montenegro din Muntenegru.
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37243

- Estonia cucereste regiunea Southern Finland din Finlanda.

Be smart ! Be Brain !


Articole Recomandate:

[Stats B-Labs] 1868 - Top Unitati Militare din eRomania 1861-1867
[eRBP] Brainstorming Party - Sedinta - Lista Congres
[Stats B-Labs] 1861 - Top Unitati Militare din eRomania 1854-1860
[egov4you] 1858 - Top Military units of EDEN for days 1827-1857
[egov4you] 1856 - Top 20 Influenta lunara - Top 10 Soldati din fiecare UM
[Stats B-Labs] 1854 - Top Unitati Militare din eRomania 1847-1853
[Stats B-Labs] 1847 - Top Unitati Militare din eRomania 1840-1846
[Stats B-Labs] 1840 - Top Unitati Militare din eRomania 1833-1839
[egov4you] 1838 - Top Military units of EDEN for days 1806-1836
[Stats B-Labs] 1835 - Top Influence All Countries - Daily - Weekly - Monthly
[Stats B-Labs] 1833 - Top Unitati Militare din eRomania 1826-1832
[Stats B-Labs] 1826 - Top Unitati Militare din eRomania 1819-1825
[Stats B-Labs] 1821 - Top 500 True Patriot pentru Romania
[Stats B-Labs] 1819 - Top Unitati Militare din eRomania 1812-1818
[Stats B-Labs] 1815 - Top Influence All Countries - Daily - Weekly - Monthly
[Stats B-Labs] 1812 - Top Unitati Militare din eRomania 1805-1811
[eRepublik] 1807 - 7 New Halloween Temporary Missions

 

Comments

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,871, 01:28

Nu inteleg de ce implici un partid in titlul articolului tau , nu esti purtator de cuvant si nu ocupi o functie oficiala.

Tratatul pentru Iron este in Ro si HU , SRB nu este implicata .


In ceea ce priveste Edenul sunt total de acord...

Greemans
Greemans Day 1,871, 02:17

@Rondy Ma intreb in ce calitate vorbesti tu...

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,871, 02:20

Iron Agreement este o anexa a Tratatului de la Timisoara, tratat in care NAP-ul este facut intre eRO si HU+SRB. O data cu atacarea Hun am rupt nap-ul cu ambele tari.

buru
buru Day 1,871, 02:28

I-am dat eu voie Rondy 😉 In loc sa apreciati ce face omul va tot luati de mici detalii...nice

Butters.Stotch
Butters.Stotch Day 1,871, 02:34

sa le calarim nevestele

sadaTEAM
sadaTEAM Day 1,871, 02:40

felicitari pt articol

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,871, 02:43

Deci este analiza militara din partea partidului Brainstorming ?

thaddaus
thaddaus Day 1,871, 02:56

este din partea Brain sau din partea celor care mai stiu despre ce vorbesc, nu doar fac plaja

estroe
estroe Day 1,871, 02:57

e analiza militara din partea unui membru Brain.si in caz ca nu te-ai prins e publicitate...

PaulTC
PaulTC Day 1,871, 03:02

@Rondy: Variaza in functie de partidul in care se afla elbandido la mom respectiv : )

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,871, 03:12

Personal am sustinut majoritatea initiativelor lui Valahian si am incercat sa ajut atat cat am putut, desi eram "adversari politici" teoretic. Si da, cred ca e o idee buna sa atacam Ungaria si sa fortam drumul spre Rusia. Nu cred ca sunt mari sanse, dar mai bine luptam decat sa ne plictisim si sa ne lasam de joc 🙂

Insa nu pot fi de acord cu modul cum s-a procedat. Corect era sa-i somam public pe Unguri, sa rupem NAP-ul cu ei si apoi sa propunem lege de NE. Ma intreb daca peste o luna, cand vom vrea sa discutam un NAP cu o tara oricare ar fi ea, o sa ne mai ia cineva in serios ...

pista2
pista2 Day 1,871, 03:37

si daca noi cucerim bscot, ungurii pierd granita cu turcii si se inchide razboiul si ramanem doar noi. Unde e greutatea aia pe umerii ungurilor?cum ne continuam noi campania in asia cu razboiul acasa

Greemans
Greemans Day 1,871, 03:54

@buru Cum sa nu fie mici cand la ei strategia e facuta pe Copacabana? Normal sa denigreze pe oricine gandeste si scoate cate un articol coerent si la obiect.

musashi_san
musashi_san Day 1,871, 03:55

CAPOEIRA STYLE loveste din nou

felicitari pentru articol banditule, foarte buna analiza!

VladTepes_1431
VladTepes_1431 Day 1,871, 04:12

v

Krontzo
Krontzo Day 1,871, 04:17

o7

1923 MIT
1923 MIT Day 1,871, 04:19

In sfarsit inteleg si eu contextul politic international.
Imi doresc ca urmatorul CP sa se implice mai mult in reformarea EDEN-ului sau gasirea altor solutii de constituire ori aderare la alta alianta. In niciun caz nu este o actiune ce poate fi facuta de unul, dar sunt sigur ca initiativa naste initiativa si in cele din urma va fi posibil ca fostii piloni ai EDEN-ului sa se constituie din nou intr-o alianta ce sa conteze pe harta lumii.

buru
buru Day 1,871, 04:56

o7 Greemans

gyika
gyika Day 1,871, 04:59

"In urma discutiilor cu presedintele Valahian, am aflat ca la negocierile pentru inchirierea Bukovinei (regiunea de fier de la Ukraina) unde s-a semnat "Contractul Fierului" ... s-a decis de comun acord, verbal pe chat, fara a fi stipulat undeva scris, ca Ungaria va oferi o ruta Romaniei, prin regiunile Ukrainei, catre Rusia."
Macar un chat-log sa ne arate Valachian.
Pana atunci doar vorbe (sa nu spun minciuni).

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,871, 05:04

articol electoral in mare parte. noua alianta incearca sa-i strice apele lui Valahian :😁

PaulTC
PaulTC Day 1,871, 05:07

@gyika: Intreaba-ti guvernul, sunt convins ca au si ei log-urile.

gyika
gyika Day 1,871, 05:14

@Paul T. Craciunescu: LOL

The GoT
The GoT Day 1,871, 05:29

Well... vom avea un duel care a renascut din dinozauri, pe data de 5. Sa speram , domnilor, ca asta nu va influenta negativ romanica noastra.
Popcorn with cheese mode: on : ))

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,871, 06:06

gyika, nu e ok sa se publice loguri, dar cam asa ar trbeuie sa se lamureasca absolut tot.
Pana la urma nimeni nu vrea sa se intoarca la ping-pongul etern, ne lasati sa trecem si apoi recuperati usor regiunile de la ukr. Este evident ca forta two + cot v-ar ingadui sa ne bateti pe termen mediu, dar e la fel de clar ca va veti pierde cele mai multe bonusuri, pt ca stiti foarte bine ca avem forta sa ne eliberam de voi

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,871, 06:41

@gyika, acerlasi lucru l-am propus si eu Cp-ului dar mi-a spus ca a logurile sunt prin definitie secrete si nu poate face asta , si nu o va face decat fortat fiind. Totusi nu poate lasa situatia asa, deoarece avem si noi niste interese si teluri, in ultimile zile a tot contactat guvernul vostru dar s-au facut ca ploua.

De qsta s-a declarat NE-ul ( si nu in ultimul rand este si mandria lui personala , aceea de a riposta cand este tratat cu dosul - cred ca si tu ai face la fel )

Vorbeste cu ai tai , daca ai suficienta influenta cred ca o sa iti dea ei logurile, cred ca sunt baieti buni dar au incercat sa isi ia partea leului
Si eu as fi facut aproape la fel, dar intai as fi dat un ultimatum de 24h cred ca s-a grabit ca sa-i poata ajuta si pe turci ca sa imbine utilul cu placutul he he

my 0.02c

Riyusaky
Riyusaky Day 1,871, 10:05

Un articol foarte bine scris,nu pot comenta nimic.
Vote.
Apropo,eu inteleg ca peste doua zile sunt alegeri dar nu crezi ca tipul asta de campanie electorala e putin prea evident ?

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,871, 11:01

Asta tine 1 data nu de mai multe ori

Alegretto
Alegretto Day 1,871, 11:47

Si vom avea un nou presedinte...

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,871, 12:02

: )

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,871, 13:29

mda! mult timp trebuie sa mai aibe unii!

zmeuNY
zmeuNY Day 1,871, 13:53

ce dragut e cand musashi_san ii lauda ANALIZA lui elbandido ; )
se tin amandoi de analize.. si le place la nebunie : )))

pe cand reveniti cu planul ala cu care sa penalizati jucatorii mici, si cu care sa ingrasati mercenarii cu cetatenii straine care nu lupta la ordin ?

va urez cat mai multe analize

Mihai ML
Mihai ML Day 1,871, 15:39

@elbandido: Valahian nu a atacat pana acum caci in rusia se trece direct prin BSCoT si singura oportunitate a fost prin polonia

Bibea
Bibea Day 1,872, 23:58

ce-are partidul cu analiza militara? ofof mai mai

Hatthor
Hatthor Day 1,872, 00:13

@ toata lumea care cere logurile: Vedeti daca nu a participat si Lego-Kun la discutie? Acum toata lumea avea loguri sa-si puna si-n cap

aniujual
aniujual Day 1,872, 04:43

Pai bah, si de Partidul Militar s-a ales praful ? Urmeaza Brain acum (a doua oara) ?

Hans 13
Hans 13 Day 1,872, 04:57

v+s o7

Ganryu90
Ganryu90 Day 1,873, 00:55

http://www.erepublik.com/en/newspaper/s-r-i-patria-a-priori-286188/1 Salut.Ma scuzati ca fac reclama aici,dar cine vrea sa citeasca niste articole despre unitatea mea militara e invitat

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.