Ambient on/off

Join the new world

 

„Воздушен Напад“ - темата од секојдневието на еФранцузите.

Day 2,054, 01:49 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by DiktatorKodar

Здраво еМакедонијоооо! о7

Од денес, јас сум Македонскиот Амбасадор во Франција и еве уште првиот ден ќе ве известам за секојдневната тема на еФранцузите и кон која алијанса се насочени тие.

Вчера, на ИРЦ прашав еден французин (не ми текнува сега на никот како му беше али нема везе) зошто Франција нема алијанса, тој ми одговори дека Франција нема алијанса бидејќи сите се против Франција, и CoT и EDEN и ONE и TWO.

Но разгледувајќи го нивниот форум, случајно ја отворив темата за воздушен напад каде што прочитав нешто интересно.

Темата ја отворил „Bougnatti“ , францускиот Министер за Надворешни Работи, пред 2 дена, еве превод од темата од форумот:

На оваа тема разговаравме и претходната година, и ја одфрливме. Неколку (според мене) апликации за проектот не беа реализирани...
Моменталната „животна средина“ е погодна за воздушен напад.
Моментално, TWO и COT се речиси окупирани што е и поволно за нас. Мојата идеа е метата на Воздушниот Напад да биде „Central Taiwan“ бидејќи Тајван моментално е зафатен со Мексико во моментов, и „нема да имаат сила“ да се борат на два фронта. Плус, тие се дел од TWO, кои се окупирани од страна на САД. Ова ќе ни обезбеди 4 региони, a Тајван ќе побара поддршка од TWO.Со тоа ќе помогнеме на Мексико (COT) и можеби ќе дојдеме до пари.
Подоцна, можеме да разлгедаме наоколу. Филипините, моментално окупирани од Кина, се „мртви“. Значи, ние би можеле да се организираме со кинезите (кои моментално ги имаат сите бонуси на нивните територии).. 4 региони или повеќе сеуште се на средината од „пукањето“ и колку повеќе ќе ви платат, толку повеќе пари ќе стагнираме. Па, ако: можеме до 8 региони (во најдобар случај) - ќе бидеме близу до COT - ние се класифицираме како Анти-TWO - тоа ќе излезе добар круг (блокирани од Велика Британија, помфрит и гуми.), и секако ако „утнеме“: Ние сме французи.


Се надевам дека сфативте и дека разбравте.

Наскоро очекувајте интервју со Францускиот помошник Министер за Надворешни Работи и Францускиот Помошник Претседател и кандидат за Претседател.

Поздрав..
ДК!

 

Comments

bitolata
bitolata Day 2,054, 03:15

Prv 😃:D

Roman Legionnaire Day 2,055, 09:27

Comment deleted

iPocahontas
iPocahontas Day 2,054, 03:57

Само продолжи така o7

Boko Komita
Boko Komita Day 2,054, 04:21

bravo e v ova ti se vika diplomatija o7

Toni Lj Cvetkovski
Toni Lj Cvetkovski Day 2,054, 04:38

Браво. Кажи им на французите дека ние не сме против нив. Да склучиме МПП со нив. Нека пратат некоја французинка да преговара 🙂

DiktatorKodar Day 2,054, 05:20

Comment deleted

Toni Lj Cvetkovski
Toni Lj Cvetkovski Day 2,054, 05:30

Така е. Можеш и ти да му предложиш на МОФА 🙂

DiktatorKodar
DiktatorKodar Day 2,054, 06:22

abe se u tek so vreme 😃 btw prethodniot komentar go izbrisav pogreska 😃

Jurukov
Jurukov Day 2,054, 06:33

sub 23

o/

KumanovskiKumanovac
KumanovskiKumanovac Day 2,054, 07:06

14/25

GoodBeer
GoodBeer Day 2,054, 11:04

o7

Ivan Bot
Ivan Bot Day 2,054, 11:07

s+v
o/

viljus1
viljus1 Day 2,054, 12:37

neka ja pustat na pregovori sandrin 😁))))))))))))))
o7

B a z e
B a z e Day 2,054, 15:29

v

Toni Lj Cvetkovski
Toni Lj Cvetkovski Day 2,054, 16:17

Брат. Твојата колешка, амбасадорка на БГ во ФР дознала повеќе. Или бар мисли дека дознала. Ако е ова вистина ќе видиме бел леб.
http://www.erepublik.com/bg/article/-1-2286768/1/20

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Day 2,054, 17:09

Bravo o7

viktor159
viktor159 Day 2,055, 02:09

Bravo
o7

CelarentE
CelarentE Day 2,055, 05:39

Сноуден може да ти завиди..... сега сигурно им ги заеба плановите.


инче google translate rules

DiktatorKodar
DiktatorKodar Day 2,055, 06:19

абе нека завидува.. не сум им заебал нишо.. они незнаат шо да праат 😁

Dejan Stefanovski
Dejan Stefanovski Day 2,055, 11:23

Браво о7

DigitalChaos
DigitalChaos Day 2,055, 11:54

o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.