[andyr] Program de guvernare, februarie 2010

Day 807, 12:31 Published in Romania Romania by andyr

(probabil unul din cele mai lungi articole pe care le-am scris)

Salut tuturor,

Asa cum promisesem in articolul precedent, acest articol este dedicat programului de guvernare - februarie 2010.

Principalele directii ale lunii care urmeaza au fost deja mentionate in articolele precedente, sub o forma sau alta : acumulare, optimizare, sedimentare.

Acumulare, pentru ca - asa cum ati citit probabil in Insiderul de astazi - urmeaza o modificare aproape totala la nivel economic si militar. Vechile politici economice se pot dovedi inutile, stocurile pot deveni mai putin folositoare, orientarea sau stimularea unei anumite industrii sau unui corp militar pot cantari decisiv in balanta mondiala. Trebuie sa avem si cu cine, dar trebuie sa avem si cu ce.

Optimizare, pentru ca trebuie sa ne stabilim prioritati economice, sa vedem unde putem reduce cheltuielile si unde putem majora veniturile - si mai ales cum facem asta fara a perturba, la nivel macro, evolutia economiei sau a armatei. Totodata, trebuie sa optimizam procesul social si sa folosim mecanismele pe care le avem la indemana pentru a creste rata de retentie si populatia activa.

Sedimentare, pentru ca este necesara integrarea celor aproape 2000/4000 de jucatori noi din ultimele 2 luni, atat economic, cat si militar si politic.

Nu am incercat si nici nu mi-am dorit niciodata sa fac lucrurile singur (sic!), si chiar daca articolele mele au prezentat fapte, in spatele faptelor s-au aflat de fiecare data oameni, cateodata prea putin (re)cunoscuti. Nu stiu cati isi aduc aminte donatia de aproape 600 de gold a lui Open_Minded pentru recuperarea Transilvaniei, de cele peste 3000 de arme donate intr-o singura zi de aerbod si buru, de sutele/miile de PMuri trimise de Comitetul de intampinare, de noptile pierdute de MoD/viceMod sau comandantii unitatilor militare, de eforturile de promovare ale lui Adiemus si de altii, multi altii care si-au adus si isi vor aduce contributia la un mandat de o luna.

Si de aceasta data ma voi baza pe o echipa - iata deci, pe scurt, echipa din aceasta luna (destul de asemanatoare cu echipa de luna trecuta) :

- conducerea armatei : Kristache (organizare si programe), Morphine (pre-SMR) (urmeaza o a treia persoana pentru a imparti responsabilitatile in mod optim)
- BNR : Highst
- MAE : MoFA - Andrew McWilliams(relatii EDEN/non-EDEN) si Smara (corp diplomatic), alaturi de ambasadori
- MMSS : aerbod si buru
- SN Contructii speciale : hoderaz
- SMURD/Comitetul de intampinare : Il Dottore
- Promovare/jucatori noi : Adiemus

Ca intotdeauna nu este o echipa inchisa, si la fel cum luna trecuta au fost modificari, respectiv apropierea si integrarea unor oameni noi, orice persoana dornica sa se implice isi poate gasi locul in echipa de guvernare, indiferent de culoarea politica sau de vechimea in joc. Tot ceea ce va solicit este seriozitate si implicare.

Trecand la principalele domenii ale programului de guvernare :

1. Social

- utilizarea SMURD/Crucea Rosie alternativ, la fiecare 2 zile, astfel incat fiecare jucator nou cu wellnessul intre 30 si 40 sa poate sa isi recupereze wellnessul; parerea mea este ca majoritatea celor care renunta o fac dupa aproximativ 10-15 zile de joc, atunci cand ajung la un wellness scazut, nu pot lupta, nu se pot angaja (sau sunt concediati), nu au bani de paine/gifts - de aceea e important sa evitam ca jucatorii sa ajunga in acea zona;
- popularizarea ANL, prin intermediul careia fiecare jucator nou poate obtine gratuit o casa Q1/Q2, si finantarea continua a programului prin casele produse la MMSS;
- continuarea programelor de donatii de arme in formula 3+2, in cazul in care acest lucru va fi necesar;
- implicarea mai mare in programul Comitetului de intampinare, care desi este un mecanism sustinut si coordinat 100% de Congres, are un impact major asupra ratei de retentie a populatiei;
- introducerea unui program de asistenta pentru jucatorii noi, alcatuit din voluntari (speram mai multi decat la Crucea ROsie), care sa fie disponibili pentru a primi intrebari si a oferi raspunsuri intr-o forma organizata, alaturi de popularizarea principalelor tutoriale;
- folosirea principalului tool la care au acces majoritatea jucatorilor noi (articolul zilnic al MApN) pentru promovarea celor de mai sus, oferind astfel INFORMATII si SUSTINERE MATERIALA, adica cele 2 componente necesare ramanerii in joc.


2. Economic

- optimizarea cheltuielilor bugetare la nivelul firmelor de stat; pentru inceput vom sista productia de Defense Systems, momentan suficiente pentru nevoile existente si putin inutile in actualul context (raportat la costul de productie); totodata, nu suntem foarte siguri de rolul pe care DSurile le vor avea in urmatorul modul. Tot aici, si din motive asemanatoare (coroborate cu improbabilitatea unui consum masiv de arme), sistarea productiei de arme Q5, respectiv reevaluarea cheltuielilor cu armata (voi reveni asupra subiectului la partea militara)
- extinderea programului de colaborare atat ca volum, cat si ca tari participante; suntem - momentan - in discutii cu inca 2 tari pentru extinderea programului de colaborare inceput cu Grecia. Fara a intra foarte mult in detalii, cursul RON/Gold si piata din Romania favorizeaza productia ieftina (in Gold) , iar programele de stimulare a exporturilor nu fac decat sa elibereze presiunea concurentiala de pe firmele romanesti si sa "mute" productia pe pietele externe.
- sustinerea tendintei naturale de apreciere a RONului. Desi intr-o prima faza aprecierea RONului pare a veni in contradictie cu exporturile, un RON in zona 0.02-0.021 permite - inca - o competitivitate ridicata pe plan extern si inseamna un plus-valoare pentru salarii la nivel macroeconomic.
- mentinerea taxelor actuale, in contextul in care - asa cum mentionam intr-un articol precedent - in acest moment ne acoperim cheltuielile lunare.
- o emisiune monetara limitata de 200.000 RON, din motive explicate in articolul precedent, realizata concomitent cu aprecierea RONului, minimizand impactul asupra economiei per ansamblu.


3. EDEN/diplomatic

Ne vom axa aici pe 3 directii principale :
- imbunatatirea calitativa si cantitativa a corpului diplomatic (ambasadori), in principal in tarile neutre unde actiunile Romaniei sunt mai putin popularizate. Viziunea mea asupra activitatii unui ambasador este putin mai larga, activitatile pornind de la cunoasterea statului respectiv (tabere politice, tendinte economice, relatii directe cu factorii de decizie) si pana la identificarea de oportunitati de orice fel, de la cele de imagine si pana la cele economice;
- relatia cu EDEN - Romania urmeaza sa aiba, in urmatoarele zile, o intalnire care are ca scop reanalizarea pozitiei Romaniei (si a altor state) in cadrul EDEN. Vom milita pentru un EDEN organizat, echilibrat, cu prioritati bazate pe importanta strategica a regiunilor si mai putin pe importanta statelor care isi doresc acele regiuni. In conditiile in care acest lucru se va intampla, Romania este gata sa isi reia rolul activ pe plan militar in cadrul EDEN si sa renunte la pozitia de non-combat extern abordata pana acum. Ultimele intamplari din cadrul EDEN (pe care le-am mentionat in articolul precedent), precum si discutiile directe cu mai multe state membre ne-au facut sa intelegem ca nu este doar o dorinta a Romaniei, ci a majoritatii statelor membre ale aliantei, lucru care ne face sa avem incredere in succesul demersului nostru.
- relatia cu statele Phoenix va urmari detensionarea relatiilor cu unele state care ne considera inamici traditionali, precum si cu unele state cu care Romania are relatii excelente in RL, lucru care ne ofera o baza de plecare pentru discutii ulterioare.

4. Militar

- 'sedimentarea' cresterii armatei, cu 2 subcomponente principae : o limitare a numarului de oameni inscrisi(adica profesionalizarea unitatilor militare si pastrarea oamenilor care vor si pot sa faca fata rigorilor unei armate profesioniste) si integrarea completa a celor noi veniti. Propunerea mea aici - care va fi discutata in SMR - va fi reorganizarea unitatilor militare pe 2 corpuri principale - unitatea militara de baza, care va constitui si forta mobila a Romaniei, si unitatea de "juniori", al caror scop principal este cresterea cat mai rapida. Deja unele unitati militare folosesc acest tip de organizare care, cred eu, si-a dovedit eficacitatea.
- optimizarea cheltuielilor pentru armata, procesul actual fiind extrem de greoi si costisitor; ideea mea aici este un fond bisaptamanal alocat fiecarei unitati in functie de un algoritm clar, bazat pe criterii obiective, fond care sa se afle la dispozitia liderilor unitatii militare si care sa poata fi utilizat in functie de situatia fiecarei unitati (unii pot alege sa plateasca salarii mai mari, altii sa il foloseasca pentru upgradeuri, altii pentru a finanta cresterea in rank, etc). Atat algoritmul (care este aproape finalizat), cat si criteriile vor fi discutate impreuna cu persoanele din conducerea armatei si guvernatorul BNR, astfel incat sa atingem atat obiectivul de limitare a cheltuielilor, cat si obiectivul de a nu afecta buna functionare a unitatilor militare.
- sustinerea accentuata a GN prin donatii din rezerva strategica (arme Q1/food), in scopul pregatirii viitorilor recruti;
- continuarea programului de pre-SMR pentru unitatile militare nou infiintate;
- continuarea programul RUP, adica finantarea partial publica, partial de catre unitatea militara a armelor pentru cresterea cat mai rapida in rank.

Va multumesc pentru rabdarea de a parcurge wall-textul de mai sus - care era, totusi, necesar pentru a acoperi majoritatea punctelor importante si intrebarilor care ar putea aparea, nu pot incheia decat cu traditionalul

Sa ne auzim (maine) invingatori,

Hai Romania !

andyr.