[andyr][GoV2] Romania, ziua 11

Day 820, 12:03 Published in Romania Romania by andyr

Salut tuturor,

Ca la fiecare cateva zile, un mic (nu chiar mic) articol sumativ apropo de ultimele zile.

1. Reorganizarea structurilor militare

Am observat multe interpretari ale documentului intr-un fel sau altul, de aceea ar trebui clarificate unele lucruri :

a) Referitor la solde, varianta initiala ("indiscutabila&quot😉, sustinuta de cele 6 unitatile militare a fost 2-4-6-8-10; varianta sustinuta de mine si Kristache a fost 1-3-3-5-5; consensul la care s-a ajuns a fost 2-3-4-5-6, ceea ce raportat la cheltuielile totale de pana acum inseamna o reducere de aproximativ 10.000 RON/saptamana doar la capitolul "solde".

b) Referitor la problema intrarii unitatilor militare pe #smr, varianta sustinuta de cele 6 unitati militare a fost "vot", varianta finala a fost "acceptare automata fara vot in #smr odata cu indeplinirea criteriilor". Modalitate prin care se elimina, zic eu, orice fel de subiectivitate in accesul sau mentinerea pe #smr - orice unitate care indeplineste criteriile este admisa, indiferent cine o conduce sau in ce relatii este cu unitatile militare existente.

c) Referitor la "ai dat puterea in mainile militarilor", acest sistem - datorita periodicitatii functiei prezidentiale - este valabil pana la sfarsitul mandatului meu. Viitorul presedinte poate continua aceasta forma de organizare, sau poate renunta la ea/introduce una noua in cazul in care nu o considera viabila. Si luand punctual componenta si modul de a lua decizii pe CSAT :

- componenta CSAT in acest moment este de 4 oameni din guvern, Vanatorii de Munte + 4 unitati militare dintre cele care au ales sa "protesteze" (FAR, SP, Dracones, PG);
- admiterea unei unitati noi - este nevoie de 6 oameni din 9, daca presedintele nu isi exercita dreptul de veto (= nu se pot admite unitati noi fara acordul presedintelui);
- excluderea unui membru CSAT - este nevoie de 6 oameni din 9, daca presedintele nu isi exercita dreptul de veto(=nu se pot exclude membri fara acordul presedintelui);
- decizii in CSAT - este nevoie de 6 oameni din 9 daca propunerea vine din partea oricarui membru, respectiv de 5 oameni din 9 daca vine din partea presedintelui.

Pe baza componentei actuale (care nu cred ca se va schimba foarte curand) si a modului de luare a deciziilor, orice om care reciteste ultimul paragraf poate trage unele concluzii apropo de cat de 'dictatura militara' putem deveni.

Ca un scurt exemplu, daca acum as propune in CSAT micsorarea soldelor, iar unitatile militare ar vota la fel ca in urma cu o saptamana (VM pentru, FAR, SP, PG, Dracones impotriva), propunerea ar trece cu 5 voturi PENTRU. Daca din partea unei unitati militare ar veni o propunere de marire a soldelor, chiar daca ar vota PENTRU toate cele 5 unitati militare, nu ar fi suficient pentru adoptarea ei.

Cele de mai sus sunt doar exemple, pentru ca nu cred ca se va ajunge la situatii "stranse" in cazul voturilor. Scopul CSAT este si acela ca, alaturi de consilieri, sa fie un cadru in care Romania sa faca trecerea la V2 in mod optim, o 'adunare' de jucatori experimentati si capabili sa ia cele mai bune decizii.

d) pe langa cele de mai sus, unitatilor militare li s-au impus criterii de performanta si de stocuri care trebuie respectate. Sau mai exact, daca pana acum nimeni nu avea ce sa spuna unei unitati care lupta la o treime din potential, acum se vor putea lua masuri clare in cazul in care armata nu va oferi un maxim de eficacitate.

De altfel, lucrarile in #CSAT au inceput de luni, cu adoptarea primilor consilieri - propunerile mele (acceptate) fiind Han Solo, Alex Craciun si smif. Urmeaza inca 4 propuneri in urmatoarele zile, dintre care 2 reprezentanti ai Congresului (unul din partea partidului majoritar si unul din partea opozitiei). Sunt, dupa parerea mea, oameni cu experienta de care Romania are nevoie si care ar trebui sa ramana "acolo" indiferent de schimbarile din lunile urmatoare.


2. Jucatori noi si Garda Nationala

Dupa cum probabil ati observat, articolul MApN are o noua sectiune pentru jucatorii noi, care cuprinde linkuri spre tutoriale, spre articolele SMURD si spre articolele A-N-L. Concomitent a fost initiat un program SMURD prin care au fost donate peste 200 de gifturi Q2 in primele zile, urmand sa existe un astfel de program la fiecare 2-3 zile.

Garda Nationala - ca baza de recrutare a unitatilor militare - a beneficiat si va beneficia de o atentie sporita, primind in ultimele zile 200 de arme Q1 si 1000 food Q1 de la MMSS care au fost impartite membrilor. Astfel de donatii vor deveni saptamanale si vor constitui - sper eu - un ajutor binevenit.

3. Grecia

Dat fiind noul context in care lucrurile incep sa se miste in directia buna in EDEN, Romania a facut o prima miscare "de bunavointa", mutand trupele mobile in Grecia pentru lupta din Mediterranean Coast si totalizand spre 400.000 damage. A fost si o miscare de recunostinta fata de greci, colaborarea dintre noi fiind atat pe plan economic, cat si militar (in operatiunile comune impotriva Turciei). Din pacate, nu a fost suficient pentru castigarea regiunii.

4. De ce n-am apasat butonul

Asa cum ii spuneam si unui cunoscut ziarist polonez (articolul este realizat pe baza unei discutii avute cu acesta) :

- Croatia este in acest moment blocata, si va fi blocata inca mult timp;
- Romania a pierdut MPPul cu Polonia impotriva Ungariei datorita swapurilor cu Spania;
- un prim atac impotriva Ungariei si a MPPurilor, in conditiile in care am fi luptat fara Croatia (damage drain), Polonia, Grecia si US (not in the MPPs), iar Spania ar fi fost probabil damage drained prin RWuri, ar fi avut sanse minime de reusita.
- chiar presupunand ca acest prim atac ar fi avut succes, in 24-48 de ore pacea si MPPurile cu Rusia si Serbia ar fi fost semnate si in maxim (inca) 48 de ore am fi ajuns inapoi in teritoriile originare, dar avand o Ungarie cu MPPurile deschise impotriva noastra; lucru deloc de dorit.
- articolul fostei membre EDEN.HQ a avut doar scopul de a "inflama" spiritele, singurul castig in cazul in care am fi atacat Ungaria fiind un damage drain pentru Londra.
- orice atac impotriva Ungariei trebuie planuit extrem de bine, asigurate cel putin 3 puncte (tari) de atac, disponibilitatea maxima a tarilor participante, rezerve importante de gold, samd; nu e chiar un lucru pe care sa-l faci din plictiseala (sau in cazul respectiv, pentru damage drain).

5. Franta vs. Spania

Pe langa demersurile diplomatice mentionate in ultimul meu articol, Romania s-a implicat activ - la solicitarea Frantei - in negocierile de pace intre Franta si Spania, reusind sa ajunga la cateva idei comune pe care le-am putea numi "un consens preliminar" intre cele 2 tari pentru eliberarea regiunilor franceze. Nu am ajuns inca la o solutie finala de compromis, dar pornind de la 2 tari cu un razboi de traditie, am facut progrese destul de importante care vor duce la o incetare a conflictului (speram noi) in urmatoarele zile/saptamani. Multumiri - pe aceasta cale - pentru eforturi echipei Andrew/Smara 🙂

6. Erepublik Ambassador

Nu stiu cati dintre voi cunosc programul de eRepublik Ambassador. Daca exista playeri care se incadreaza in profil (relatii in media, disponibilitate, dorinta de a participa la evenimente/organiza eRepublik), ii rog sa ma contacteze pe privat. Am o medalie de dat 🙂.


Urmatorul articol va contine documentul semnat de cele 11 state membre EDEN, precum si deciziile luate in EDEN ca urmare a acestui document, respectiv pozitia Romaniei ca urmare a acelor decizii. Pana atunci,

Sa ne auzim invingatori,

Hai Romania !

andyr.