[andyr][GoV] Romania, ziua 23 - UPDATED

Day 801, 01:33 Published in Romania Romania by andyr

Salut tuturor,

Pe scurt :

1. Pozitia oficiala a Romaniei referitoare la EDEN
Nu o sa mai reiau ideile exprimate in articol, pentru ca sunt sigur ca multi dintre voi l-au citit deja. As mai vrea sa fac doar 2 precizari "interne" :

- nu a fost o decizie usor de luat si nici o decizie luata la nervi. Am asteptat cateva zile dupa Sofia, am discutat cu mai multe persoane din Guvern, am discutat problema pe SMR impreuna cu liderii unitatilor militare. Ideea generala a fost ca atitudinea EDEN fata de Romania nu a fost normala si ca trebuie sa se schimbe ceva in EDEN pentru a (re)deveni o alianta functionala, in forma in care aceasta alianta a fost creata.

- nu este o atitudine de genul "ne luam jucariile si plecam acasa" si nici nu este o decizie datorata doar ultimei lupte (din Sofia), ci unui cumul de factori (lipsa de support in Marmara 1, Marmara 2, regiunile originare, Sofia 1 (in decembrie), precum si alte lupte mai mult sau mai putin importante). Vreau sa va spun ca s-au incercat - in ultimele 2 luni - toate metodele diplomatice posibile, de la discutii directe, discutii in cadrul sedintelor EDEN, mergand pana la rugaminti si atitutdini de umilinta care n-ar trebui sa isi aiba locul intr-o discutie normala la nivel diplomatic. Atitudinea a fost aceeasi : decizii luate intr-o sedinta EDEN si ignorate a doua zi, promisiuni de ajutor neconcretizate, decizii luate impotriva oricaror ratiuni logice sau strategice. Articolul publicat in urma cu 2 zile a fost chiar ultima solutie la care puteam si la care doream sa apelam.

Despre impactul avut si mesajele primite din diverse parti, intr-un articol viitor (peste 3 zile).
<strong>
2. Ce facem acum</strong>
Ne axam pe cateva directii principale care au avut mai putina importanta in ultimul timp :
- stimulare economica, prin parteneriate strategice si programe de sustinere a firmelor romanesti;
- acumulari in BNR.
- politici sociale si de retinere a jucatorilor noi;
- reorganizarea armatei si politici de stimulare a cresterii militare;
- pregatirea pentru noile module - economic si militar.

Voi detalia in cateva articole urmatoare fiecare dintre punctele de mai sus.

3. Training Wars
Intrucat este clar ca Romania nu poate iesi din teritoriile originare prea curand, scopul pentru urmatoarea saptamana este asigurarea unor Training Wars care sa ne permita sa luptam zilnic. Avem deocamdata 3 posibilitati concrete :

- China, unde luptam prin intermediul MPPurilor impotriva Rusiei (avand pana acum o colaborare excelenta cu presedintele chinez);
- tot China, in TWul impotriva Philippines;
- Norvegia, in luptele impotriva UK;

Intrucat nu vreau sa depindem doar de altii in deschiderea Training Warurilor, vom incepe in urmatoarele zile discutiile cu Republica Moldova pentru inceperea unui Training War intre cele 2 tari, care pe langa asigurarea luptelor zilnice ne va permite si unele teste odata cu noul modul de razboi.

Un training war va fi deschis in cursul zilei de astazi (dupa-amiaza).
<strong>
4. Noile module (economice si militare) si baby-boom</strong>
Va spuneam - in articolul meu de candidatura - ca nu sunt foarte sigur ca e momentul potrivit pentru acel baby boom de care are Romania nevoie. Pe scurt, pe langa componenta sociala, jocul nu ofera (grafic si ca dezvoltare individuala sau ca modul militar) foarte multe posibilitati, momentan. Daca la asta adaugam bugurile cu care ne confruntam zilnic, care descurajeaza chiar si jucatori vechi, ajungem la concluzia ca momentan chiar si o rata de retentie de 20% (vehiculata in unele medii) este extrem de optimista.

Am demarat unele discutii cu 6 siteuri majore din Romania - 2 forumuri, 2 bloguri si 2 siteuri de interes general. Am primit 2 refuzuri clare, un accept si 3 siteuri cu care negociem inca. As prefera sa folosim acei jolly-jokers doar dupa ce vom avea niste module noi (speram si stabile) care sa ne permita (cu mobilizarea politicilor sociale existente) sa ducem acea rata de retentie spre 50%. Pana in acel moment, promovarea in mediile online sustinuta de Adiemus care ne aduce un numar mediu de 200-350 de jucatori pe zi este o optiune viabila.

Atat din unele articole din Insider, cat si din...inspiratia personala, nu cred ca noile module vor fi lansate mai tarziu de sfarsitul lunii februarie-mijlocul lunii martie. Este important ca Romania sa fie pregatita in acel moment, insemnand :

a) financiar-economic, acesta fiind si motivul pentru care ne vom axa in viitorul apropiat pe stimularea economiei si acumulari in BNR.
uman, insemnand capacitatea de a lua decizii rationale si strategice la nivel macro (economic si militar) in functie de componenta noilor module.

5. Crucea Rosie
Am promovat in ultimele 2 articole posibiltiatea de voluntariat la Crucea Rosie, in scopul producerii de gifturi pentru campaniile destinate bebelusilor. Din toti cei 'nspe mii de romani care imi citesc si voteaza articolele, a aplicat unul singur. Concluziile le trageti voi.

UPDATE 1: 6. Programul Grecia - Romania

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, s-au trimis azi subventiile pentru firmele care au aplicat la programul de colaborare Grecia - Romania. Intrucat au fost doar 7 firme, iar diferentele dintre ele erau minore, am decis sa acordam cei 10 gold pentru 50% din licenta de export (Grecia) tuturor celor 7 companii. Asteptam achizitionarea licentei in urmatoarele 48-72 de ore.
<strong>
UPDATE 2 : 7. MoFA</strong>
In urma demisiei fostului MoFA (Crista22), a fost numit un nou ministru al afacerilor externe in persoana lui sebahmah. Mult succes sebah si bine ai revenit !

Sa ne auzim invingatori,

Hai Romania !

andyr.