[andyr][GoV] Romania, ziua 18

Day 796, 08:46 Published in Romania Romania by andyr

Salut tuturor,

Subiectul principal al acestui articol nu poate fi decat Sofia. As fi ipocrit sa spun ca Sofia nu era importanta, sau ca infrangerea de ieri nu este dureroasa. Este dureroasa mai ales prin prisma lipsei supportului unor tari pe care Romania le-a ajutat sa-si revina de la o singura regiune, sa obtina regiuni iron-high, sa stearga tari de pe harta sau sa isi pastreze teritorii.

Referitor la ce s-a intamplat in Romania :

- a fost o zi de sambata, ceea ce a insemnat o activitate mai scazuta; a fost sambata si la ei, dar una e cand iti lipsesc (procentual) o parte din 5000 de oameni sau o parte din 9000 de oameni;

- nu am mai folosit programul de donare de arme din mai multe motive; in primul rand pentru ca speram intr-un ajutor consistent al aliatilor, neexistand alte lupte importante deschise in acelasi timp (cum a fost cazul luptei din Sofia de acum 2 zile); in al doilea rand pentru ca in ritmul de 3000 de arme/zi, rezervele noastre s-ar fi terminat la aceasta lupta; si in al treilea rand pentru ca era necesara si o &quotezghetare" a pietei de arme;

- din punctul de vedere al armatei, nu am ce reprosuri sa le fac; s-a luptat la capacitate maxima, s-a luptat kamikaze, am dat tot ce am putut; nu cred ca era o lupta pe care Romania sa o poata castiga singura, impotriva Serbiei, armatei Ungariei si armatei Rusiei (+ diversi voluntari). Nu pot decat sa le multumesc tuturor unitatilor pentru eforturi, la fel cum le multumesc celor care au luptat kamikaze sau au cheltuit din rezervele personale pentru arme/tanking.

Referitor la ajutorul aliat :

- fiind constient de cele de mai sus, s-a prezentat situatia in EDEN si s-a luat (incercat sa se ia) legatura si personal cu presedintii din EDEN. Presedintii/personale de contact ale Poloniei, Spaniei si Greciei nu au raspuns toata ziua, singurii receptivi - dupa cum s-a vazut - au fost croatii. Din nou, in conditiile in care nu existau alte lupte care sa &quoteturneze" ajutorul aliat.

Am intarziat putin acest articol pentru a lamuri putin intamplarile de ieri in EDEN. Dupa cateva discutii avute astazi cu reprezentantii EDEN, decizia mea (pe care mi-o asum 100% si care este valabila pana la sfarsitul mandatului, urmatorul presedinte avand libertatea de a face ceea ce doreste) este ca Romania sa isi limiteze semnificativ ajutorul acordat aliatilor (cu exceptia Croatiei) in operatiunile desfasurate in afara granitelor Romaniei.

Nu vreau si nu pot sa intru in detalii in legatura cu discutiile avute, dar decizia de mai sus mi se pare singura viabila in contextul mentionat. Poate este momentul ca Romania sa isi regandeasca pozitia pe care a avut-o in ultimele ~6 luni referitor la EDEN si ajutorul oferit aliatilor. Detalii intr-un articol urmator.

2. Lupta de antrenament
Avem astazi o noua lupta de antrenament in Jilin - pe cat posibil luptati cat mai tarziu, intrucat este posibil un nou atac al Serbiei in Ruse/Plovdiv.

3. Alegeri pentru Congres
Nu, nu o sa va spun sa votati partidul X sau partidul Y, dar am totusi o rugaminte din calitatea de presedinte al Romaniei, aceeasi rugaminte pe care am avut-o si in urma cu aproximativ un an, din calitatea de candidat la Congres : votati oameni activi, votati dincolo de sigle, votati oameni care chiar au ceva de spus, votati oameni care gandesc, votati oameni care merita.

4. Programul economic Grecia - Romania
In cursul zilei de maine vor fi virate sumele aferente pentru achizitionarea licentelor.

5. Crucea Rosie/Program de wellness
Va reamintesc ca inca se cauta voluntari pentru Crucea Rosie - doritorii pot aplica direct AICI. In acelasi timp avem un program de distribuire gratuita de wellness pentru cei cu wellness mai mic de 40, pe care il puteti accesa AICI.

Sa ne auzim invingatori,

Hai Romania !

andyr.