Ambient on/off

Join the new world

 

Απλές σκέψειs για το νέο σύστημα των divs

Day 2,284, 08:46 Published in Greece Greece by Lakis Gavalas

Καλησπέρα στην ελληνική κοινότητα,

ριζικές αλλαγές έφερε ο Plato στα divs. Αυτό όπως είναι αναμενόμενο θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην οικονομία του παιχνιδιού.Τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει στην οικονομία;

- Αύξηση στα φαγητά και στα όπλα. Φέρνοντας ένα απλό παράδειγμα, με τα νέα δεδομένα, ένας παίχτης 60 lvl με 60.000 δύναμη που αδιαφορούσε για τα BH, μπαίνοντας τώρα στο div3 θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον για να τανκάρει μιας και θα είναι ευκολότερο πλέον για αυτόν. Αυτό θα συμβεί γενικά, οπότε πιθανολογείται η αύξηση στις τιμές. Δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο θα βοηθήσει και αν θα βοηθήσει αυτό στην βελτιστοποίηση του οικονομικού μοντέλου του παιχνιδιού.

- Οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν κέρδος, και δη οι μαυραγορίτες (βλ. triplenik). Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε. Ίσως επιφέρει, λοιπόν, μείωση στα κρατικά έσοδα από φόρους φαγητών και όπλων από την αγορά της χώρας.

- Αλλαγή στην ισοτιμία νομίσματος – χρυσού. Εδώ δεν είμαστε σίγουροι για την αλλαγή που θα επιφέρει το νέο σύστημα στη νομισματική αγορά. Αυτό άλλωστε αλλάζει εύκολα και με ένα μποτάκι των admins.Ποιες οι αλλαγές στο στρατιωτικό κομμάτι;

Κατά την άποψή μου είναι εμφανέστερες οι αλλαγές εδώ απ’ότι στο οικονομικό.

- Νέοι παίχτες πλέον δεν θα μπορούν να συναγωνιστούν σε BH παίχτες έως 34 lvl. Με μια πρώτη σκέψη λέμε ότι θα γίνει ανούσιο το hold. Αυτό δεν ισχύει. Ίσα ίσα τώρα θα είναι πιο σημαντικό και ποιο εύκολο μιας και δεν θα μεταπηδήσει γρήγορα ο νέος παίχτης από το 1ο στο 3ο div. Πλέον για να φτάσει τα 35 lvl και το div2 θα χρειάζεται να περάσει αρκετός καιρός, οπότε θα πρέπει να έχει την υπομονή να κάνει μόνο το DO και να ρίχνει κάτι παραπάνω όταν του υποδεικνύεται σε σημαντικές μάχες της Ελλάδας. Έτσι θα μπορέσει να γίνει ένας δυνατός χαρακτήρας μετά τα 30lvl λόγου χάρη. Το ίδιο και για το div2 μέχρι να φτάσει τα 49 lvl και πάει λέγοντας.- Πλέον έγινε μία ανακατάταξη παιχτών. Δυνατότεροι πήγαν με πιο αδύναμους και αδύναμοι με ποιο δυνατούς. Οι μεν χαίρονται που πέφτουν div και θα παίρνουν πιο εύκολα BH ενώ οι δε σκέφτονται ότι την πάτησαν και ρίχνουν καντήλια στον κυρ Plato. Αγορές assault pack, war pack και δεν ξέρω και εγώ πως τα λένε. Θα επιφέρει πάντως οικονομική αύξηση στις τσέπες του Plato. Το μόνο σίγουρο.

Συμπερασματικά:

Το στρατιωτικό κομμάτι του παιχνιδιού συνδέεται με τις τσέπες του Plato άμεσα. Και θα μου πείτε «έλα ρε, για νέο μας το λες;». Ε, από εδώ και στο εξής ίσως γεμίζουν και γρηγορότερα οι τσέπες του εξαιτίας της δίψας και του απωθημένου μερικών για BH.

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει αξιοπρόσεκτες αλλαγές στο οικονομικό κομμάτι. Ίδωμεν..

Αυτά τα ολίγα για αρχή, δεν μπορώ από τώρα να πω κάτι παραπάνω γιατί ίσως βγει λανθασμένο.

Μετά τιμής,

 

Comments

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,284, 08:47

Απλές σκέψεις για το νέο σύστημα των divs
www.erepublik.com/en/article/2376054/1/20

dimikala
dimikala Day 2,284, 08:50

v

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 2,284, 08:56

ψηφος

αν και θεωρώ τώρα ειναι καλύτερα απλά θα πρέπει οι νέοι παίκτες του 1 να κανουν λίγο περισσότερη υπομονή εφόσον φύγουν όλοι που πήγαν στο 1 ντιβισιον

Lemessianos
Lemessianos Day 2,284, 08:58

δεν ξέρω πόση θα είναι η αύξηση στην τιμή των φαγητών μόνο από την αύξηση της κατανάλωσης από αυτούς που κανανε hold τόσο καιρό. Για ΒΗ δεν υπάρχει αυξηση καταναλωσης φαγητών γιατί γίνεται μόνο με καραμελες. Η αύξηση στην τιμή των φαγητών έγινε κυρίως με την αύξηση της ανανέωσης ενέργειας από τις αποστολές του βαλεντίνου.

συμφωνω για το θεμα του hold - θα μπορούν να ρίξουν και μερικές φάπες για τα DO τους και να μαζεύουν καραμελλες σιγα σιγα

Vote

Ntaikos
Ntaikos Day 2,284, 09:03

V

hatz
hatz Day 2,284, 09:05

v

g.manis
g.manis Day 2,284, 09:14

Οι αλλαγές οπώς λες και εσυ είναι καθαρά για την τσέπη του πλάτο. Ολοί επικεντρώνεστε στα μικρα divisions. Για εμένα όμως το θέμα είναι στο 4. Το 4 πλέον εγίνε καθαρά για παίχτες τανκ που ρίχνουν λεφτα στο παιχνίδι καθώς το 70 λέβελ είναι αρκετα μεγάλο για το φθάσει ένας παίχτης με κανονικό τρόπο παιχνιδιού χωρίς τανκάρισμα. Δεν λέω οτι δεν γινεται αλλα ότι είναι πάρα πολυ χρονοβόρο.
Επίσης ο πλυθυσμος του 4 υπέστη τρομακτική αλλαγή προς τα κάτω. Με αποτέλεσμα το damage που πέφτει στο 4 να μειωθει αρκετα σαν σύνολο. Πριν τις αλλαγές ένας παίχτης τανκ που έκανε μεγάλο overkill σε μια μάχη έκανε βεβαιώς διαφορά σε αυτη αλλα με τον μεγάλο πλυθησμό παικτων στο 4 καλυπτόταν τον damage του.
Πλέον για να καλυφθεί θα πρέπει να υπάρχει αντίστιχο τανκάρισμα απο την αντίθετη πλευρα.
Ετσι ο Πλάτο κατάφερε 2 πράγματα.
1. Να χαιδεψει τα δικά του αγαπημένα παιδιά που του τα χώνουν καθώς δεν αλλάξε η βαθμολογία της μάχης και τα τανκ θα πέρνουν 5 πόντους ενώ όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός (ίσως και 5πλάσιος σε αριθμό ) να παίρνει μόλις 6 κάνοντας τα τάνκ πάλι τόσο σημαντικά όσο ήταν παλιά
2. Να κάνει το τανκάρισμα να έχει πάλι την μεγάλη αξία που είχε παλιά ώστε να το επαναφέρει στο προσκήνιο και να του σκάνε ευρώ στις μάχες.
Αυτό πιτσευω εγω ότι ήταν το σκεπικό της αλλαγής και τίποτα άλλο. Ο χρόνος θα δείξει

Cheap Sunglasses
Cheap Sunglasses Day 2,284, 09:25

Ψ

Maxine Ernst
Maxine Ernst Day 2,284, 10:20

ν

mourgoss
mourgoss Day 2,284, 10:53

v

XOXLIOS636
XOXLIOS636 Day 2,284, 11:22

vote kai pistevw oti itan megali malakia tou platona pou apla den ekane 5to div. alla ekane ayto to ektroma

KillKiss
KillKiss Day 2,284, 11:36

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΟΣΟ ΤΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΑΣΦΙΓΜΕΝΑ Ο ΠΛΑΤΟ.
Είναι ακριβώς το ίδιο με την rl οικονομική κρίση , μόλις κλείσαν την κάνουλα οι τράπεζες κατέρρευσε η οικονομία .
Ότι μέτρο και αλλαγή να κάνει ο πλατο η οικονομία δεν πρόκειται να στρώσει από την αγοραπωλησία αγαθών μεταξύ των παικτών γιατί πολύ απλά υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποθέματα αλλά κυρίως πάρα πολλές εταιρίες που μπορούν να υπερκαλύψουν μακροπρόθεσμα όποια ζήτηση δημιουργηθεί και όσο μεγάλη και αν είναι αυτή .

DimAth
DimAth Day 2,285, 01:25

Nα σου πω ένα μέτρο που μπορεί να αλλάξει την οικονομία?

Αύξηση της αναπλήρωσης health/6λεπτο

KillKiss
KillKiss Day 2,285, 02:58

Πιστεύω ότι ούτε και αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του γιατί το έχουμε δει να εφαρμόζεται τουλάχιστον στο 2Χ χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
Κάτι το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στον τομέα των τροφίμων και αυτό μεσοπρόθεσμα είναι το Εργοστάσιο καραμέλας στη λογική του Εργοστασίου ρουκέτας που θα βοηθούσε να καούν αρκετά τρόφιμα από τα υπερπλεονάζοντα .
Αλλά πιστεύω ότι και αυτό χωρίς να επανέλθει το μποτάκι στους παλιούς ρυθμούς δεν είναι αρκετό.

DimAth
DimAth Day 2,285, 03:03

το χ2 δεν έχει φέρει τρελά αποτελέσματα, όμως το χ3, χ4 που τρέχει τώρα έχει αλλάξει τις τιμές στα προϊόντα

Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα βγάλουν περισσότερα, κάθε αλλαγή που κάνουν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα γίνεται με στόχο την αύξηση του κέρδους τους, εταιρεία είναι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα 😃

nikolaosnikolaosnikolaos
nikolaosnikolaosnikolaos Day 2,285, 05:20

οτι και να κανει ο πλατος, παντα θα υπάρχει ένα σημείο ισσοροπίας, μέχρι να το φτάσουμε αυτό ολοι θα ειναι χαρουμενοι, μετα ολοι θα τον βριζουν παλι.

το να χωσει μποτακι θα φερει αυξηση στις ισοτιμίες οπότε μετά δε θα μπορείς να αγοράζεις χρυσό.

ίσως αν και μονο αν καταργουσε το work as manager να γινοταν κατιτις . . .

από εκεί και πέρα , αυτοί που θέλουν, ξέρουν και μπορούν, κέρδος μπορούν να βγαλουν

koumoutsa1
koumoutsa1 Day 2,284, 12:06

v

PERICLIS
PERICLIS Day 2,284, 12:09

v

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 2,284, 12:37

v

THRAX and RUMELIAN
THRAX and RUMELIAN Day 2,284, 22:29

ψηφος με παρατηρησεις οι οποιες καλύφθηκαν απο τους πιο πάνω

nikolaosnikolaosnikolaos
nikolaosnikolaosnikolaos Day 2,285, 05:21

ευχαριστω για τη διαφημιση 😛

LiAkOyRaS KzN
LiAkOyRaS KzN Day 2,286, 09:14

Αλήθεια, αυτός ο triplenik ξέρεις ποιος είναι; 😛

St.Stefanos
St.Stefanos Day 2,285, 05:27

Λες οτι δεν ισχυει οτι δεν αξιζει το hold αλλα μετα λες να κανουν καθημερινο DO. Ε αρα πραγματι το hold παει περιπατο.Και ευτυχως δηλαδη γιατι ηταν πολυ βαρετο.

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,285, 05:37

Μόνο DO και σε κάποιες σημαντικές μάχες να βαρέσουν περισσότερο. Μέχρι τα 35 lvl ξέρεις πόσοι μήνες θα περάσουν; Hold το θεωρώ.

St.Stefanos
St.Stefanos Day 2,285, 05:38

Εχει τεραστια διαφορα. Δεν λεγεται hold. Πρεπει να το διευκρινησεις. Γιατι hold σημαινει δε βαραω καθολου

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,285, 05:40

Οκ λάθος μου. Θα κάνω ένα edit να γίνει κατανοητό.

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,285, 05:41

μάματο θα χαλάσει ο τίτλος 😛

GeorgeIV
GeorgeIV Day 2,285, 05:44

Το Daily Order είναι περίπου στα 35 XP.Αν υπολογίσεις ότι ένας λογαριασμός για να φύγει από το div 1 πρέπει να μαζέψει πάνω από 50000 XP τότε έχει αρκετό χρόνο μπροστά του (ίσως 1 χρόνο αν δεν χρειαστεί να κάψει υπερβολικά σε κάποιες μάχες).

vangelisv22
vangelisv22 Day 2,285, 07:25

Εγω πιστευω οτι την οικονομια στα οπλα την διαμορφωνει το div4!!!Εφοσον τους εκαναν την ζωη ευκολοτερη και πλεον δεν χρειαζεται να ριχνουν τοσο πολυ damage οι τιμες στα οπλα θα πεσουν οπως και ηδη γινεται!!!Επειδη ομως την τιμη του φαγητου την διαμορφωνουν κυριως οι μικροτεροι παικτες που δεν χρησιμοποιουν και πολυ τις καραμελες η τιμη του του φαγητου μαλλον θα ανεβει αλλα οχι πολυ ελαχιστα νομιζω!!!Τελικα το "fix the economy" που περιμεναμε ολοι δεν εγινε ουτε τωρα και μονο λιγο παραπανω χρημα στις τσεπες του Plato θα μπει τις πρωτες μερες κυριως, οπως αναφερθηκε και παραπανω στο αρθρο!!!

Nikchar
Nikchar Day 2,285, 08:28

Here, i present to u plato χεχεχεχε http://oi57.tinypic.com/snib9x.jpg
-
πρεπει να μου δωσουν μετοχες χαχαχαχα
-
ικονομι καπουτ

erevons
erevons Day 2,285, 15:26

v

sotirakis
sotirakis Day 2,285, 21:41

vtd

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.