Ambient on/off

Join the new world

 

[Aftonposten] Finsk reflekterar, Polack analyserar, Norge levererar

Day 1,699, 14:42 Published in Sweden USA by Aliquam
God afton alla läsare!


Söndag idag, imorgon börjar en ny vecka igen. Vad gör ni för att slappa av på helgerna. Jag själv brukar ta lite extra mat för att ladda upp lagren inför en ny, tuff vecka. Jag hoppas att ni står ut med mina dagliga artiklar och att ni tycker de är kul. Jag har även planer på att skriva lite på engelska för att bredda min målgrupp. Vad tycker ni om detta? Hör gärna av er via ett pm. Jag har även mail för alla er som vill använda det, aliquam@journalist.com!
En liten nyhet, då jag tänkte att om man kanske satt på bussen så är det lättare med ett mail än att sitta och klicka på .com. Man ser ju för fan inte alla knappar! Man ser ju inte vad det står 😉


Dagens innehåll:
- Nordisk allians
- Erep-gala, räddare av aktiviteten?
- Den nya stora alliansen mellan stormakterna
- Aliquam flummar
- Sommarintervju

Nordisk Allians
Detta har ju varit "veckans snackis" på många sätt och vis. Det har snackats en del här på hemmaplan, men också på andra ställen. T.ex. i Finland pratar man om detta. Finlands president tycker att majoriteten vill ha neutralitet men frågar också om det är bra eller dåligt. Han tycker att eFinland stannat upp i sin utveckling, hela landet har stoppat lite. Lite som i eSverige. EDENs utlänska politik och prioritering har blivit "för simpel" och för tråkig, allt handlar om om Balkan-kriget som aldrig tar slut. Han säger också att en nordisk allians skulle vara tvungna att vara neutrala, då Finland, Sverige och Norge inte är så stora "krig-maskiner" som han själv uttrycker det. Något större land kommer ha oss under uppsyn.
Sen tillägger han att Finland har en lång tradition i EDEN, det var ju trots allt några finska gamla homosexuella som byggde alliansen, skall man verkligen kasta iväg allt det?

Fettis själv kommer tillslut fram till:
"Oma mielipiteeni menee jotakuinkin näin: Neutraalius voisi olla kokeilemisen arvoinen asia, mutta ikuisesti se ei tule kestämään, todennäköisesti jossain vaiheessa joudumme valitsemaan puolemme, mutta sen aika ei vielä ole."
Vilket ungefär betyder
"Min åsikt är det som följet: Neutralitet kan vara värt att prova, men det är inte för evigt, någon gång kommer vi sannolikt vilja motstå och stå upp, men den tiden finns inte ännu."
(citatet är ser längre ut, men det är ju för att det är finska 😉)
Ni får gärna fortsätta med denna debatt, eventuella synpunkter och åsikter kan pm:as på .com, .se eller via mail: aliquam@journalist.com

Erep-gala, räddare av aktiveten?
Som ni ser har ju dagens tidning ett litet tema på utrikesnyheter. I Norge har man startat ett litet medaljssystem där man delar ut en prissumma på 1k CC, mest bara för sakens skull om man gjort något speciellt för landet. Detta kanske vore något för oss?
Att en gång per år dela ut lite priser på en "gala". Kanske kunde man ha den på IRC, där man har en jury som delar ut priser samt att man har några "röstningspriser". Prissummorna behöver ju inte vara de största, mest bara för sakens skull.
Lite förslag på priser kunde vara:
- Årets president
- Årets välgörare
- Årets redaktör
- Årets tidning
- Årets slagskämpe
- Årets nykomling
- Årets diplomat
- Årets glädjespridare
- Årets goa gubbe/gumma

Ja det var lite förslag. Något som MoDA kanske kan slipa lite på? Ni får även här lämna in förslag, feedback på detta hur vi kan förbättra eller om detta icke är genomförbart. Ni får gärna pm:a eller skicka mail!

Den nya stora alliansen mellan stormakterna
Det har länge varit snack om en stor allians mellan "stormakterna" på erep bl.a. Polen, USA och Brasilien. Dock så har Polen dragit sig ut då loggar läckt men om de andra länderna skall bilda en allians är ännu oklart.
Men vad är denna allians, vad skall den göra, vad skall den heta?
Alliansen skulle kallas "CTRL". Och bl.a. USA, Brasilien verkar vara de drivande länderna. Alliansen skulle vara helt oberoende av Balkanhalvön.

Polen fick alltså detta erbjudande för ca 4 veckor sedan. Idén skall ha kommit från Brasilien och USA och man skulle som sagt vara helt oberoende av Balkanhalvön. I början närmade sig Polen "motvilligt" menar Polens president medan källor till Aftonposten säger tvärt emot. "Man var sugen på att hoppa på tåget, detta var ett förslag som passade Polen handen i handsken". I.a.f. så tänkte Polen att man kunde åtminstone förvirra den motsatta sidan av barrikaden. Under tiden hade man ett organiserat sammarbete med ONE HQ. Medan tiden gick så blev det mer "kristalliserad" samtidigt som man började tvivla på om intentionerna i de två ovan nämda länderna (USA, Brasilien) att det var ett försök att locka över Polen till proEDENs sida. Detta var verkligen bekräftat när den amerikanska presidenten på ett CTRL-EDEN möte där det fanns försök att övertala Spanien och Polen till proEDENs sida. "Bryta MPP med Ungern och Serbien och EDEN ger er en fullständig MPP med hela EDEN".

CTRL skulle ha tillräckligt med eldkraft för till full självständighet från Balkan. Förr eller senare skulle de behöva välja denna frestelse. Men Polens CP ansåg att man inte kunna lämna Ungern, länder som i liket med Spanien inte kommer tveka att ge dem vilkordslös stöd. Även Serbien var en av de faktorer att Polen "vann" kriget i USA. Det är ett land som ibland misslyckas, men relationen mellan Polen och Serbien är i allmänhet väl arrangerad och Polen kan räkna med stöd och förståelse.

Effekterna av allt detta, är bl.a. det stora kaoset i TEDEN medan i ONE föll några uttalanden av avvikelser från de allierade.
I ONE kan detta så småningom innebära en förnyelse. Aktuella HQ består av samma grundare som kommit tillbaka, bara för att sitta på dessa positioner. Ett mål som var helt enligt planen, att bygga om alliansen, som läckt till pressen. Det är vår renovering av ONE.
Detta är alltså Polens version av det inträffade. Dock så säger källor till Aftonposten att den verkliga anledningen till att det inte blev någon allians var att det läckte ut loggar.

Jag har iaf skickat ut ett litet brev till Polens CP för eventuell kommentar. Vi får väl se om han svarar. I så fall får ni se det!

Aliquam flummar
Jag hade tänkt att skriva lite och se vad det leder någonstans 😉 Men ni kan kalla detta "veckan som gått", det är lite små reflektioner från mig 🙂
Iaf så satt jag idag åter igen på "eSveriges officiella Skypechatt" där det väcktes en diskussion om regler, bannar och definitioner. Vad jag kunde se var det verkligen ett missnöje bland vissa spelare, medan vissa satt tysta och "titta på". Ni som tittar på för gärna lämna er åsikt kring det hela via ett pm eller ett mail! Ni som har ett missnöje för också gärna höra av er med er version.

Sen har Maze87 skrivit erep-historia idag genom att skapa ett feministparti på erepublik. Han har personligen försökt få med Gudrun Schyman i partiet, vi får se vad detta leder.

Det är val idag och jag hade tänkt att morgondagens artikel skulle vara en liten valspecial. Vi får väll se. Ni som blir PP, eller som redan nu är säkra kan skicka ett pm till mig så skickar jag lite småfrågor!

Finland har två gånger föreslått Sverige som NE. Detta visar sig vara en aktion signerad ett troll. Man ser, det är inte bara vi i Sverige som har dem!

Sverige har lyckats ta tillbaka alla regioner förutom Bohus. Nu uppmuntras man att spara på Bazzokas och bars till framtida behov!

Volcker och HeapSeppo vill ha synpunkter på deras jobb och synpunkter skickat till dem. Ni får gärna, när ni skickat in åsikter till mig vill säga även skicka lite annat kul till Volcker och Seppo att jobba med. Men jag har förtur!

Att tillägga är att alla artiklar denna veckan lagts ut efter 11, visar detta på att jag är en kvällsmänniska eller att jag sitter vid datorn för mycket?

Sommarintervju med eSveriges kanske rikaste person
Och nej, det är inte du elsamba, j*vla Ove Sundberg!

Utan armbeno!

Armbeno, du har "övertagit" rollen som Gudrun Schyman enligt många, hur tycker du att du axlar rollen? Vad har gjort att du hamnat på "gräddhyllan"?

Jag visste faktiskt inte att folk anser att jag har tagit över Gudruns roll. Jag kan inte säga att jag har några problem att axla denna roll då jag inte visste att jag hade någon roll.

Anledningen är nog att jag skriver artiklar och är aktiv på IRC. Jag ses nog mer som en hjälpsam vän. Jag säger inte att Gudrun inte är hjälpsam, men jag menar att jag har bättre kontakt med de flesta. Det är enklare att skicka ett PM på IRC och fråga hur något fungerar än att skriva i en tråd på forumet.

Sedan delar jag alltid med mig av mina erfarenheter så att andra kan lära sig. Det är alltid roligt att hjälpa någon. Behandla andra själv som du vill bli behandlad. Det bästa som finns är hjälpsamma människor. Det gäller både här och i verkliga livet.


Hur rik är du egentligen?
Jag kan inte påstå att jag är rik. I alla fall inte till mina mått mätta. Under rean så fick jag ett impulsryck och köpte företag för cirka 180 guld. Jag tyckte det var dags att fixa företag. Ja, jag ångrar mig!

Nu har jag cirka 50 guld och några hundratusen SEK


Är du rikare än Zlatan Ibrahimovic? Om inte, varför är du inte det?

Nej, tyvärr bidrar jag inte med lika mycket som Zlatan. Han sparkar på en boll. Tror du att jag kan mäta mig med det?

Det sägs att "man blir aldrig rik på ärliga affärer", stämmer detta in på dig? Vad är det som gjort dig så känd inom finansens värld?
Självklart kan man kan bli rik på ärliga affärer. Frågan är bara hur mycket tid man orkar lägga ner. Jag föredrar vänner före fiender. Jag gav bort en MU till en från Serbien. Jag kunde sålt MU:n för 30 guld, blivit ovän med honom och fått ett dåligt rykte. Vad tjänade jag istället? En ny vän och CS i Serbien.

Såklart det är enklare att tjäna pengar genom oärliga affärer. Det kallas bedrägeri. Något som man bör hålla sig borta i ett spel som erepublik. m

Sedan kan jag inte påstå att jag är känd inom finansens värld. Antingen är det du/ni som förstorar mig eller jag som förminskar mig. Jag gör mina artiklar, köper och säljer varor och inget mer. 🙂


3 tips till nybörjare
1. Spela inte för att bli störst, bäst eller vackrast.
2. Våga ta kontakt med erfarna spelare för råd.
3. Läs på. Slösa inte dina pengar direkt.


5 snabba
Volcker/Seblas (kebabkungen)
Krama
/Bli kramad
Rullstolsbasket/Rullstolsrugby
Pokémon/Yu Gi Oh (MÅSTE FÅNGA FLER!)
Robin Hood/Aladdin (Jag gillar ormen i Robin Hood. Ni vet, Bo A Orm)

Ja, imorgon kommer förhoppningsvis en valspecial med bl.a. en intervju med eSocialdemokraternas ledare, Polens president och mycket, mycket, mycket mer!

På återseende!
//AQ
 

Comments

Elsamba
Elsamba Day 1,699, 14:53

Trodde ju att du skulle intervjua eSveriges rikaste person.

Du får en vote iallafall

Ormen
Ormen Day 1,699, 14:56

Jag är rikare än Armbeno, hah!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,699, 14:56

Ormen! Orm e med i artikeln!

Ormen
Ormen Day 1,699, 15:04

Hurra, nu blir jag lycklig!

weird al yankovic
weird al yankovic Day 1,699, 15:08

... Och Sverige attackerar! Chaaaaaaaaaaaaaarge!


Eller, LEEEEEEEEEEEERRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOYYYYYYYYYYY JENKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINS!

Stakerauo
Stakerauo Day 1,699, 15:09

"Sen tillägger han att Finland har en lång tradition i EDEN, det var ju trots allt några finska gamla homosexuella som byggde alliansen, skall man verkligen kasta iväg allt det?"

Norske og svenske homosexuelle er/var jo også fundamentmedlemmer : (

Uansett, kjempe fin artikkel! Vote!

armbeno
armbeno Day 1,699, 15:14

Nu har jag ätnligen förstått vem Ormen är. Han är Bo A Orm från Robin Hood!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,699, 15:21

Välkomna in i värmen, gå med i kampen idag

http://www.erepublik.com/en/party/feministgardet-114/1

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,699, 16:02

Hail gudrun and FI, i agree females are the complete and superior gender and i should kill myself for being male o7

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,700, 01:31

Vi gillar inte riktigt när man pratar i han, hon, kvinnor och män utan du borde hålla dig till könsneutrala pronomen Nilsson så nu skall du lära dig att använda:
Hen, hän, hin och henom annars anmäler jag dig till diskrimineringsombudsmannen

Misho
Misho Day 1,700, 03:13

diskrimineringsombudsmannen, mannen!? Så DÄR är det tillåtet. Borde det inte vara Diskriminiveringsombundsvarelsen, människan funkar ju inte för då blir ju någon kossa ledsen.

Ormen
Ormen Day 1,700, 03:32

Vi har redan en inofficiell diskrimineringsombudsKVINNA i Sverige, dvs Gudrun Schyman!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,700, 15:14

@Misho, Samt så vill jag att namnet skall bytas isåf till
Jämställdhetsombud
Ombud mot diskriminering på grund av sexuell läggning
Ombud mot etnisk diskriminering
då "ombudsman" relaterar till könsroller

@Ormtungan, Gudrun Schyman började i rättvisans fotspår men i det mansdominerande konsumtionsamhälle vi lever i blev hen tvungen att syssla med företag och att tjäna pengar för att överleva diskriminering och gjorde det bra ska hen ha creed för. Ett föredöme för oss feminister

booboolet Day 1,701, 00:52

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.