Ambient on/off

Join the new world

 

[Aftonposten] Diktatur, sossar och Juholt-effekten

Day 1,698, 15:36 Published in Sweden USA by Aliquam
God afton!


Så vad tycker ni om mina dagliga artiklar? Ni får gärna ge mig feedback om ni vill. Ta bara och skicka iväg ett pm till mig! Detta kanske börjar låta lite tjatigt, men jag tycker om att få synpunkter och åsikter skickat till mig, detta kan få igång mig.

Dagens innehåll:
- Partier på nedgång?
- eSocialdemokraterna
- Regler IRC/Skype
- Munchies med Haschis
- Vinnaren av ett års fubrukning av Göterborgs rapé
- Sommarintervju

Partier på nedgång?
Jag kan inte låta bli att reflektera om våra eSvenska partiet är på nedgång? Vi har fått etablerade partier som har sin "plats". Nationalgardet ligger först och tågar på, efter det kommer Flashback o.s.v. NG och FBS är intill omöjliga att gå om sett till antal partimedlemmar. Jag tycker detta märks i "Välgörenhetsprojekt" forumet som finns till för nybörjare. "Förr i tiden" hade varje parti sitt projekt som man drev för att locka nya spelare. Dessutom publicerade man artiklar om hur generös man var för att man skänkte si och så till nybörjarna. Nybörjarna var en "inne-sak" i politiken just i det ögonblicket, lite som "Sveriges mångfald och Jämställdhet" är i dagens IRL-Sverige. Det är "Modernt" och anses vara politisk korrekt att prata om detta. Och det är också detta som skall locka röster.
Men enda sen NG "kom till" har jag sett ett mönster hur partierna har slutat med dessa projekt. Hur man slutat med artiklar. Hur man slutat med att debattera om vem som är eSveriges "nybörjarparti". Även om det kunde gå till överdrift ibland så gjorde det att spelet blev levande, och rivaliteten mellan partierna blev större. Även om mycket av detta är "Rollspel" så får vi ju igång de trötta spelare som kör rutiner hit och rutiner dit. Klicka jobba, klicka träna, klicka daily order. Allt går i samma mönster. Dessutom, när partierna hade dessa projekt ville man nå ut till så många nya spelare att man marknadsförde genom pm:s "små-mutor" och annat tips och tricks. Och kanske därför fick vi många spelare som blivit aktiva och som idag sitter aktiva i den politiska modulen. Ett exempel är ju jag faktiskt, då jag fick ett pm om ett välgörenhetsprojekt som ledde till att jag gick med i NBD (Nybörjardemokraterna som idag tillsammans med Marknadspartiet och Partiet blivit Nationalgardet) där jag tog en aktivare och aktivare roll. Efter några dagar blev jag plötsligt PP, sen var jag PP i NG, medlem i regeringen, ja och genom en massa positioner och massa annat så hamnade jag hit där jag är idag. Allt började alltså med ett pm om ett välgörenhetsprojekt där jag fick små tips och tricks. Sen fick jag även lite mat och vapen, samt SEK och guld så jag kunde prova mina nya kunskaper. Och för de totalt 5 guld, 200 SEK, 20 Q1 vapen och 100 Q1 maten jag fick så är väll det ändå en bra investering?
Även om man inte kanske blir så aktiv som jag blev så snabbt så får man ju några guldklimpar någon gång. Lite som i idrotten, man får några som blir "stjärnor", men många går tappade på vägen.
Jag tror inte bara på att bjuda in spelare till spelet, vi måste aktivera mer spelare som vi har, vi måste ta vara på våra spelare. Aktiverar vi 10% mer spelare så får vi säkert 10% aktivare IRC/Skype och forum. Vi bler också flera som kan skicka "spammail" och de kan i sin tur aktivera andra spelare.

Bara en liten reflektion, har du åsikter, håller med mig/håller inte med mig, har ett annat förslag får du gärna uttrycka dem i ett pm till mig!

eSocialdemokraterna
Detta är ju ett nytt parti som skapats på erepublik, jag skickade iväg en klump med frågor och har varken fått svar eller "inga kommentarer" eller annat dylikt. Lite tråkigt, man vill ju ha reda på lite om dem!
Men jag ger mig inte, jag skall få tag på dem!
Gotta catch them all!

Regler Skype/IRC
Jag satt idag på Skype, på den "officiella skypechatten" som den kallas. Jag vet inte vem eller vad som har sagt att det är denna som är officiell då jag varken sett en omröstning på den som skall sitta som "Master"/"Op" (eller vad man kallar det), samt att reglerna varierat hit och dit. Just nu sitter en person och bestämmer och har bl.a. permabannat folk bara för att gjort något han inte tyckte var bra. Kan jämföras lite med en diktatur. Detta är åsikter jag fått reflekterade till mig.
Inte förrens idag fick jag veta vad som hällde i denna "officiella chatt", där bl.a. en regel var:
3. trolla inte runt på erep.se eller IRC eller .com
Jag undrar då vad defenitionen är här? Och vad anses som "trollning". Att man skämtar lite då och då tycker jag är okej, men var går gränsen till trollning?

Nej, jag har fått flera meddelande där folk är missnöjda då de inte vet vad som gäller eller varför de är bannade. De upplever också att chatten styrs på ett "diktaturliknande sätt" då en icke vald person gör vad denne tycker är rätt. Ingen får vara med och sätta stadgar, ingen får komma med synpunkter, det är lika med tempbann. Vad jag ser så kan jag nog hålla med lite, ifrågasätter man och får en tempbann säger ju det "Du tycker inte samma som mig, ut härifrån" och att man då straffas. Jag trodde detta var något vi lärde oss från WW2, att vi alltid skall ifrågasätta. Eller är jag ute och cyklar?

Skriv gärna din åsikt om vad definitionen av "troll" är till mig. Ni får gärna skriva vad ni tycker om denna "officiella chatt", är den så officiell, styrs den på ett sätt som är "fair", vet alla vad som gäller o.s.v.! Skicka ett pm till mig, jag vill ha era åsikter!!!!

Munchies med Haschis
Jag och Haschmonstret var väll lite borta när vi kom överens om detta. Vi hade iaf sett att alla j*vla tv-program har med någon som står och lagar mat, detta är en riktig "inne-sak". Därför har Aftonposten fått en egen huskock i form av Haschmonstret!

Dagens rätt han lagar är " pannkaksglasstårta"


Visst ser det gott ut!

Vad är då detta? Jo, pannkakor, glass, snickers, grädde och hallonsylt.
Receptet kommer här:
Pannkakorna
Vet alla hur man gör, det klarar ni själv
Glass
Hittar ni i eran lokala butiks frysdisk
Snickers
Kan ni köpa i butiken, eller lära er i nästa vecka av "Munchies med Haschis".
Grädde
Köp vispgrädde och vispa den, klart!
Hallonsylt
Kan man köpa i affären

Jag hoppas det inte är några oklarheter i receptet!
Här kommer tillverkningen samt tips av Haschis:

Jag glömde bort att glass smälter, så det var inte så smart att börja mixa ihop snickers med glassen innan jag steker pannkakorna. Inte heller var det så smart att lägga glassen mellan varje pannkaka jag stekt, då den uppenbarligen smälter fortare.
Det hela slutade upp i att tallriken rann efter överflöd av massa glass o snickers.Dessutom så tänkte jag styla med lite grädde, men tro fan att den smälte också precis när jag tänkte ta bilden.Precis efter bilden blev tagen så låg det en stor gräddklump på golvet
Sedan var det lite kul när jag skulle blanda ihop glassen
Har nämligen en mixer och tänkte att det kunde vara användbar. Har en snäll granne som jag är så försökte jag göra så lite ljud från mig som möjligt. Men klantig som jag är så tappar jag mixern när jag försöker blanda i luften istället för mot bordet. Jag hör hur grannen under mig vaknar till liv och undrar vadfan det är som pågår 😃
Glassen låg utsmetad över hela golvet, men jag är inte kräsen, så det var bara att slänga i mixern igen 😉
En del pannkakor blev även brända då smöret tog slut mitt i all matlagning. MEN gott var det sen när jag äntligen fick smaka 😃


Tips till nästa gång:
1. glöm inte bort att spisen är igång
2. bygg tårtan(med sylt, glass och grädde som lager) när alla pannkakor är klara, inte under tiden dom steks
3. lägg i glassen före du lägger i snickers i mixern, för annars resulterar det i en massa jördnötter och kola som samlar sig längst nere i botten
Alternativt blanda glassen manuellt med sked eller något 😛


Vad bjuder du på nästa vecka?
Hemmagjorda Snickers!

Tack så mycket, det var riktigt gott och jag ser fram emot Snickersen!

Vinnaren av ett års fubrukning av Göterborgs rapé
Ville bara meddela att Raticon vann tävligen där man skulle stoppa upp så mycket snus som möjligt i näsan.

Här kommer en vinnarintervju:
Hur mycket snus stoppade du upp i näsan egentligen?
5 kilo

Varför tror du vann?
För en gångs skull är jag glad att jag har en stor potatisnäsa.

Vad kommer du göra med vinsten? Snusa?
Nej, jag snusar inte Göteborgs rapé, utan grovsnus, så jag har beslutat att skänka allt snus till barnen i afrika.

Grattis säger vi till Raticon som visar prov på stort hjärta!

Sommarintervju med Krall!
Underbara Krall bjuder idag på en intervju

Krall, du har skapat en del rubriker, vad är orsaken till detta? Är du en person som säger vad du tycker?
Jag tror mestadels det handlar om just det ja. Många kan ha svårt för det här med att alla inte tycker som den stora massan. Ofta händer det ju också att jag diskuterar saker även om jag i grund och botten håller med om det, bara för att även få fram andra åsikter och vinklar av situationen då jag inte riktigt gillar att bara gå rakt på ett spår utan att på något vis ifrågasätta det.

Du har bl.a. en stark åsikt angående om vi skall gå ur ONE, varför är du så negativ angående ONE, samt vad tycker du vi skall göra om vi går ur ONE
Jag är av åsikten att ONE har spelat ut sin roll som fungerande allians, vilket har synts ganska tydligt i många månader nu. Varje gång någon annan allians väljer att köra en offensiv så tycks ONE tappa allt. Detta tyder ju på en väldigt svaghet vilket således också påvisar att syftet med alliansen inte riktigt uppfylls. Det vettigaste efter ett utträde ur ONE är ju givetvis att hålla sig utanför de stora, nuvarande, allianserna och antingen skapa egen allians med lite vänner alternativt gå med i andra allianser som skapas till följd av ONEs splittrande. (Då jag inte tror att vi kommer kunna lämna ONE på ett vettigt sätt innan den situationen)

Du är medlem i partiet FHD (Folkhemsdemokraterna), varför har du valt att vara medlem där? Har det något med dina IRL-åsikter att göra?
Japp, det handlar mestadels om IRL-åsikter, då jag är socialist IRL så kändes det som ett vettigt val. Jag var ju till en början aktiv i MSAP, som står mig närmre, rent ideologiskt, men det funkade inte riktigt med alla medlemmar där, så efter uteslutningen anslöt jag mig istället till FHD. Och där har jag blivit kvar sedan dess.

Som alla vet kan du vara ganska "högljudd" på forum och i artiklar, pang på rödbetan. Är det någon egenskap du har IRL? Eller är det bara rollspel?
Jag kan nog vara ganska sådan IRL också, även om det blir lite extra i spelet. Jag är inte en sådan som håller käft om jag tycker något är fel liksom.

3 tips till nybörjare
1: Aktivera er på forumet.
2: Kriga inte för mer än ni har råd med.
3: Ha kul!


5 snabba
Volcker/Seblas (MSAP ASAP)
Raggare/Fyllon (Raggare är ju så mycket sötare)
Pannkaka/Raggmunk
Trädgårdsarbete/Knäskura golv (Det är ju ljust utomhus!)
Skrika/Viska (Det är effektivare att viska än att skrika helt enkelt)


Vi tackar Krall för intervjun! Ni får som vanligt höra av er med era åsikter och synpunkter till mig! Det är bara att prata ut!
Imorgon är vi tillbaka med förhoppningsvis en intervju med eSocialdemokraternas partiledare, lite mer om "trollning" och en intervju med Sveriges kanske rikaste person!

Missa inte det!
Nu önskar jag er alla godnatt!

//AQ
 

Comments

Elsamba
Elsamba Day 1,698, 15:44

Oj, ska du intervjua mig imorgon?

Ormen
Ormen Day 1,698, 16:09

Nej, mig!

Knodden
Knodden Day 1,698, 16:43

Vad satan, Haschmonstret, gick du och fixade det trots allt? Härligt! Hoppas du bjuder lite.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,698, 16:52

Va i hela veteaxen nu jävlar händer de grejer i aftonhoran *ursäkta språket men allmänt känt ordval*

Karl Fanderfeldt
Karl Fanderfeldt Day 1,698, 23:54

Men vadtusan?! Haschmonstret och hans snickerspannkakor kommer med, men han nämner inget om mig och mina nudelpannkakor?

JeguljaM
JeguljaM Day 1,699, 04:03

Fest hos maze

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,699, 12:26

OOOOSSSSTTTTKAAAAAKkkkAAAAA!

Ormen
Ormen Day 1,699, 14:05

Karl, klaga inte, va! HAN NÄMNDE INTE ENS ORDET ORM EN ENDA /😵"! GÅNG!!!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.