Ambient on/off

Join the new world

 

[Гласник Алтернативе бр. 7] - Нов број после летње паузе!

Day 2,471, 07:01 Published in Serbia Canada by Sever Vetrovnik


Драги грађани, после летње паузе пред вама је нов број Гласника Алтернативе, који садржи следеће рубрике:

1. Интервју с аргентинским председником
2. Да ли сте знали
3. Преглед штампе
4. Музичка препорука
5. На данашњи дан - 26. август
6. Питајте насЗа овај број припремили смо интервју с председником Аргентине, играчем ArielMateu, којем се захваљујемо на издвојеном времену. Интервју можете прочитати у српској и енглеској верзији.

1. Кажи нам нешто о себи: о хобијима, како си сазнао за игру итд .

ArielMateu: Здраво 🙂 Имам 24 године. Радим и студирам тако да имам врло мало времена за хобије, а све слободно време проводим овде, на SWTOR-у, играјући D&D с пријатељима или са девојком. Не спавам. 🙂
За игру сам сазнао када ме је друг позвао да се прикључим. Одувек сам играо заједно с пријатељима које познајем у СЖ, а трудим се да сваког кога упознам у игри упознам и уживо. Другарство је нешто најбоље што ова игра на крају пружи.

2. Који циљ имаш као председник?

ArielMateu: Није лако бити аргентински председник. Навикли смо да имамо стабилну основу у оригиналним регијама, а нове изазове и ратове (волимо да ратујемо) тражимо на другим местима. Ипак, све то треба пажљиво испланирати јер се од председника очекује и да сачува ресурсе. Играчка заједница нам је веома захтевна, што се мени допада јер те тера да даш све од себе.

3. Чиле је покушао да заузме базу у Азији, али је ваздушни напад био неуспешан. Ипак, Бугарска је успела и водила неко време рат с Ираном. БЈРМ је такође прогласила закон о АС-у. Лако је уочити шему у томе што су земље чланице Ауроре изводиле ваздушне нападе по Азији, у близини Кине. Мислиш ли да им је Кина била крајњи циљ?

ArielMateu: Мислим да је прилично очиледно да је Кина могла бити мета њиховог напада, али су, према мом мишљењу, ту будаласто погрешили. Одлучили су да пробуде дива који је прејак за њих.

4. Шта мислиш о Србији? Је ли сарадња добра и да ли би могла бити боља?

ArielMateu: Имам позитивно мишљење о Србији, она је јак савезник и добар пријатељ. Сарадња увек постоји, у истом смо савезу што значи да свакако сарађујемо, а простора за побољшање увек има. Увек треба тежити бољим резултатима.

5. Иако је Аргентина месецима узимала конгрес Бразилу и остављала га без оригиналних регија, данас сте у истом савезу и радите заједно на остварењу истих циљева. Како су два непријатеља постали савезници?

ArielMateu: Треба се сетити да смо раније били у братским односима са Бразилом. Сећам се тог доба и надам се да ће се вратити и да ћемо поново бити блиски као тада. Игра је динамична, а људи некада не увиђају разлику између појма пријатеља и савезника, као и непријатења и противника. Треба да будемо у стању да схватимо да можемо бити пријатељ с неким ко је на супротној страни, као и да борбом против пријатеља не постајемо непријатељи већ се само налазимо на супротним странама. Треба прихватити да се и против пријатеља некада можемо борити, као и успети у обнављању сарадње када се нађемо на истој страни. Забављајте се, борите се за саавезнике и запамтите ко су вам пријатељи.

6. Имаш ли поруку за играче у еСрбији?

ArielMateu: Пре свега, хвала вам за пријатељство за које желим да још више ојача. Наставимо да се боримо раме уз раме као браћа. о7


EN

1. Tell us something about yourself: your hobbies, how have you found out for the game etc.

ArielMateu: Hello About myself, i'm 24 years old. I work and study, so that don't let me a lot of free time for hobbies, but i spend almost all my free time here, on SWTOR, playing D&D with some friends or with my gf. Never sleep (?
I found about this game because a RL friend invited me, i've always played in team with rl friends, and tried to get to know in rl every friend i made here that i can, i think friendship is the best thing in erepublik.

2. What is your goal as a country president?

ArielMateu: Being president in Argentina isn't an easy task, we are used to have a solid base in our core regions now, and one must seek for new challenges and wars (because we like war ), but have to plan it really well, because you can't lose the bonus neither. We have a very exigent community, and i really like it, because it makes you work for the best.

3. Chile tried to land in Asia, but the AS was unsuccessful. However, Bulgaria succeeded and was going to war with Iran. FYROM also accepted the AS law. There was pattern in Aurora nations aistriking Asia, near China. Do you think that China was their final target?

ArielMateu: I think it is pretty obvious that they thought they could attack eCN, but i think that was a really foolish mistake. They decided to wake up a giant that is too much for them.


4. What is your opinion on Serbia? Is cooperation good, and could it be better?

ArielMateu: I have a good opinion about Serbia, they are strong allies and great friends. Cooperation always exist, we are in the same alliance, and that means that we cooperate a lot, but there's always room for improvements, if we couldn't do things better then the game would already be over, we must always try to get better results.

5. After months of leaving Brazil with no regions and congress, now Argentina and Brazil are in the same alliance and are working together for common goals. How it did it happen that two enemies became allies?

ArielMateu: You should remember that before leaving them so many time without congress we were really brothers. It was really bad for players in that time when we stopped to be friends, i still remember the good times between us, and i hope that we will be close again like then. This game is dynamic, and people sometimes don't see that, friend isn't the same that an ally, enemy and opponent aren't always the same thing neither. We should be able to understand when we are friends but on opposite sides, fighting against a friend doesn't mean that you aren't friends anymore, we should be able to fight and have fun anyway, and we should rejoice when we are together again. Have fun, fight for your allies, and remember your friends, that's my way i guess.

6. Do you have a message for Serbian players?

ArielMateu: My message for serbian players is, first of all, thank you for your friendship, and that i want our friendship to keep growing more. Let's keep fighting side by side like brothers o7Да ли сте знали да најјачи играч прве дивизије има 76427 снаге што га чини јачим од 49% играча четврте дивизије и чак 96% играча треће дивизије.
У овом прегледу штампе за вас издвајамо следеће:

Скуп 7ог септембра на Фрушкој гори

Лепа анализа исплативости ТП медаље у односу на ЦО

Чланак министарства информисања

О Астерији и Серхун-у

Чланци везани за турнир који је почео данас

од играча ЦуцкоСРБ

од играча Сецикеса

У питању је једна од најлепших песама најпопуларније српске реп групе. 🙂На данашњи дан - 26. август

1189 - Дубровник је склопио уговор са баном Кулином којим се Дубровчанима даје слобода трговања у Босни без икаквих ограничења и намета.
Звучи као дил Мекмукса и Кулина са стрелицама?

1521 - Београд је постала погранична тврђава Турске, након освајања од стране султана Сулејмана Другог Величанственог. Од тада је Београд служио за нападе турске војске на Угарску и Аустрију.
На 600. годишњицу овог догађаја постоји 83% шанси да еСрбија изврши ваздушни удар на еТурску у име одмазде?

1885 - Први мотоцикл је патентирао Готлиб Дајмлер, немачки инжењер.
Претеча Мрлетовог тенка којим је стигао у еТексас?Алтернатива је странка отворена за предлоге и питања. Уколико желите нешто да нам поручите, или да нас питате, то можете учинити преко следеће анкете., која је отворена не само за чланове, већ за све заинтересоване појединце.

Алтернатива сваком члану дозвољава да кроз Скупштину утиче на формирање политике целе партије. Верујемо да активирањем што више грађана можемо створити јачу и бољу заједницу.

Уколико желите да нам се придружите, дискутујете с нама о бројним економским и војним питањима, или можда изнесете запажања о спољној политици, наша врата су за вас отворена.


Молимо вас за шаут: 🙂

*
*
*

[Гласник Алтернативе бр. 7] - Нов број после летње паузе!
http://www.erepublik.com/sr/article/-7-1-2433363/1/20

*
*
*


Чланак приредили:

Север Ветровник
Лупус Домини
ЦуцкоСРБ
Напуцанко Билдановић
New-and-Now
 

Comments

LorD.Omega
LorD.Omega Day 2,471, 07:04

Само да изразим протест што међу одабранима нема рецензије скупа из Ћуприје! 🙂

Иначе, глас и подршка. о/

Gabriel R. Mandarino
Gabriel R. Mandarino Day 2,472, 20:54

"The Big`s nations NO Bounce" [ESP/ENG]

erepublik.com/en/article/los-grandes-no-rebotan-esp-eng--2434639/1/20

Chronicle of the Argentine AS to MKD-FYROM

Baron 5
Baron 5 Day 2,471, 07:04

v

Theseus2013
Theseus2013 Day 2,471, 07:13

v

Napucanko Bildanovic
Napucanko Bildanovic Day 2,471, 07:13

*
*
*

[Гласник Алтернативе бр. 7] - Нов број после летње паузе!
http://www.erepublik.com/sr/article/-7-1-2433363/1/20

*
*
*

Varvar11
Varvar11 Day 2,471, 07:17

Fino je što ste se vratili! o/

access denied brt
access denied brt Day 2,471, 07:17

https://www.youtube.com/watch?v=MdHeaNo6iwc

И мало хауса за све \o/

o7

Bogi
Bogi Day 2,471, 07:19

Go, go Ariel!

Mihajlo Obrenovic
Mihajlo Obrenovic Day 2,471, 07:30

o7

pierrotmon
pierrotmon Day 2,471, 07:30

o7

dj0lemunja
dj0lemunja Day 2,471, 07:53

o7 🙂

War3hous313
War3hous313 Day 2,471, 09:19

o7

eSecikesa
eSecikesa Day 2,471, 09:26

v

Anominan
Anominan Day 2,471, 09:31

Zajebavate me, doljevate so na ranu što je taj neki levat iz d1 jači od mene.

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 2,471, 10:13

Све честитке за чланак, осим ове реченице: "БЈРМ је такође прогласила закон о АС-у". Јел и у РЛ кажеш БЈРМ? Ако нам је неко противник у игри, не морамо да испадамо стока.

steppenwolf.
steppenwolf. Day 2,471, 10:37

Zvanične novine jedne stranke, zvaničan naziv države 🙂

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 2,471, 16:10

у Србији је званичан назив ове државе Република Македонија.

steppenwolf.
steppenwolf. Day 2,472, 01:10

Ne bih rekao.

Georgian Shield
Georgian Shield Day 2,471, 12:02

ako smo u RL nepismeni, makar ovde mozemo da ne podrzavamo otimacinu istorije jedne prijateljske drzave kao sto je Grcka, kada sami dobro znamo kako se osecamo kada nam neko otima teritoriju ili istoriju. Ja recimo u RL kazem Vardarska Banovina, a ovde ih zovem BJRM jer im je tako ime prema ujedinjenim nacijama. A vi kojima Ujedinjene Nacije ne znace nista, mogli bi i ostale izmisljene nacije da krenete da podrzavate, recimo Kosova Republjik.

Dio Maximus
Dio Maximus Day 2,471, 12:37

+ Tadic se pre neki dan izvinio za prisustvo srpske zandarmerije u Makedoniji posle 1912-1913

Kapiram da su im Turci, Siptari i nabijanje na kolac drazi od nas, pa nek bude BJRM.

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 2,471, 16:09

Међутим држава у којој вероватно живиш - Србија, признаје Македонију под именом "Република Македонија". То што Македонци својатају Александра и историју античке Македоније нема везе са именом државе.

Georgian Shield
Georgian Shield Day 2,471, 16:17

Држава у којој ја живим признаје и независност Косова Репубљика, ал опет УН не признаје. Та држав ау којој живим такође каже и да су нама Немци најближи савезници, а каже и да желимо да продубимо везе са нашим америчким партнерима. Али ја се не водим томе шта говори Банана Република србија и марионете које у име ње "говоре", већ се водим међународним правом, и ПРАВДОМ. Да знаш нешто, знао би и да је око 15.000 Срба изгинуло у другом балканском рату да не би дошло до онога што "држава у којој ја живим" подржава. А то што вардарци својатају Александра и Грчку историју има јако много везе са именом државе, јер они управо и желе име "Македонија" као потврду права које полажу на ту Грчку историју. Њима Грци не бране ни да буду независни ни да полажу право на ту територију ни ништа, само им не дају да краду историју и национални идентитет од 3 милиона правих Македонаца који живе у Македонији, а ако не знаш где је то, ево ти прочитај за кад те неко пита - http://sh.wikipedia.org/wiki/Makedonija_(Gr%C4%8Dka)
Обриши таблу кад буде звонило.

Lupus domini
Lupus domini Day 2,472, 00:07

Nije mi jasno zasto BJRM ili Republika Makedonija kad su oni jednostavno Juzna Srbija ?

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 2,473, 05:08

Bez obzira kakvi Makedonci bili degutantno je i nepristojno da ih mi, najbiliži koje imaju, zovemo BJRM. U redu je da se koristimo punim nazivima republika po UN, ali kada je reć o njima mogli ste bar u srpskom prevodu intervjua da umesto BJRM stavite jednostavno i prosto Makedonci.

Pozdrav porodici Stojevski iz Skoplja : ))))))

Georgian Shield
Georgian Shield Day 2,473, 05:09

Najblizi koji imaju su ocigledno siptari 🙂

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 2,473, 16:07

Ако већ желиш да дискутујеш са неким онда би прво требао да будеш мање надмен и да пробаш да разговараш нормално. О Македонији, прилично сам сигуран, знам много више од тебе. Како о античкој, тако и о Вардарској. Срби су ову територију вазда звали Македонија и у данашњем Српском језику Македонија је устаљен назив за државу коју ти називаш БЈРМ. Такође је име и за регију, која више нема никакав географски или политички значај. То што Грци бране право на име, има исту логику као када би нама Румуни бранили да Банат зовемо Банатом, већ нам наметали назив Западни Банат или нпр. тражили да се Јужнобанатски округ преименује у Западни јужнобанатски округ.

А што се тиче Википедије, пробај да користиш Српску, а не ову Хрватску верзију 😉.

Georgian Shield
Georgian Shield Day 2,474, 01:08

Pa dobro, mogli bi bugari da nek region prozovu sparta a sebe spartancima, i onda bi mogli legitimno da polazu pravo istoriju Sparte i da tvrde da vuku poreklo od antickih spartanaca. "прилично сам сигуран" - ne znam sta te cini poprilicno sigurnim da ista bolje znas od mene - ako je to par recenica iz komentara na rumunskom serveru na osnovu cega postajes "poprilicno siguran", onda sam poprilicno siguran da osoba koja tako zakljucuje zapravo ne zna nista. A sto se tice verzije vikipedije, ne znam sto bih probavao bilo sta, ako mi se koristi koristicu i siptarsku, ne cini me vecim Srbinom sto cu koristiti "nasu" wikipediju. Vecim srbinom me cini kada ne podrzavam bugarske mentole u fabrikovanju istorije cime stete bratskom grckom narodu, a svako ko je imalo pismen zna da su hiljade srba izginule od prvog preko drugog balkanskog pa do prvog svetskog rata za tu teritoriju vardarske makedonije, koju ti kao pravi srbenda tako ladno dodeljujes bugarima, jos ih i pocastivsi grckim nasledjem. a znamo da su isti ti bugari od ubistva kralja preko priznavanja kosmeta medju prvima i otvaranja granica 99te da se primi "narod koji bezi od srpskog genocida" (reci vlade FYROMa) "nama najblizi"?? Zovu i kod nas u jednom zaseoku blizu krusevca jedno malo mestasce "mali pariz", ali nazalost ne tvrde da je to pravi pariz i da su oni punopravni parizani, a da su oni iz francuske zapravo cigani koji kradu njihovu istoriju, jer bi ti to verovatno podrzao.

MaxMcFarland4
MaxMcFarland4 Day 2,471, 10:24

\o/

Dio Zeka ai
Dio Zeka ai Day 2,471, 12:33

nov broj

Lupus domini
Lupus domini Day 2,471, 16:24

VAS NOV se kaze !! ili to znaci da nes pruzat ruke i pit' pive ?

mcmoox
mcmoox Day 2,471, 12:46

MCMOOX je bio ovde !!!!

Cigan08
Cigan08 Day 2,471, 15:17

Losa vam je muzika skorz,a ostalo jos gore 😛

Lupus domini
Lupus domini Day 2,471, 15:50

Kamijon izvucen sad ostalo samo po snegu da se tera !!

BangIades
BangIades Day 2,471, 17:36

Dok sam ja procitao zanimljivost, taj igrac je napredovao za jos skoro 200 snage. : ) v

Stefan Mauzer
Stefan Mauzer Day 2,471, 23:16

dobar članak o7

Hajduk ljubi ga majka
Hajduk ljubi ga majka Day 2,472, 05:19

Hajduk je bio ovde

Hajduk ljubi ga majka
Hajduk ljubi ga majka Day 2,472, 05:20

a bome i dao vote i sub

Aleksandar STRASNI
Aleksandar STRASNI Day 2,472, 13:36

http://www.erepublik.com/en/article/misija1-2432843/1/20 ako moze komentar 🙂 vracam isto 🙂

averson
averson Day 2,472, 18:04

Odličan članak, glas!

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 2,473, 05:09

Beogradski Sindikat je jedna od najgorih rep grupa!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.