[Вот] История на еБългария, част 7 - Управлението на Станислав

Day 791, 02:54 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

История на еБългария:
/препечат/
1. България в началото на играта
2. 24.06.2008 - ново начало
3. България и PEACE GC
4. Втората световна война или French Toast (+ статия на nysex )
/ново издание/
5. Първото управление на Гарабеда
6. Мандатите на Бимба, Еалендил, Чукча
7. Управлението на Станислав и България в Третата световна война (+ статии на nysex)
/планувани статии/
8. Разпадането на PEACE, опити за PTO "Кулин Бан"
9. Бейби бум мания и Четвъртата световна война

Част 7

По време на мандатите на Еалендил и Чукча, в социалното българско пространство се появи играчът cTaHucJlaB (след половин година, още ми е трудно да го пиша). Започна като отряден командир в армията на тогавшния отряд 3-2. По-късно, стана Министър на Отбраната не само заради голямата си активност в играта, но и заради уменията си. Наистина, този човек прекарваше повече от половината си време в играта, организира няколко кампании и съвсем заслужено когато за втори път се пробва за президент, беше избран за първия си мандат, от общо четири.

Времето на Станислав в България беше значително спокойно, летен мързел беше обхванал всички през август, а след това някак нямаше голямо развитие на действието. Организира мащабна военна реформа, беше създадено фиктивното Министерство на земеделието и горите, в опит да спечелим high регион на наша територия. Админите ни казаха да чакаме новия модул, още не сме го дочакали, България трупаше злато в трезорите си бавно, но славно. По това време беше създаден и skype чатът на България, в който, по статистика от началото на септември, имаше около 4% ерепублик теми (и около 60% покер, но това е друга тема). Станислав продължи да бъде и министър на отбраната, и президент и продължи да седи огромно време в еПространството.

В края на август започна и Третата световна война, също известна като Pig Mac - цяла Северна Америка беше почти завладяна от войските на PEACE, но за това - тук (погледнете списъка, не само тази статия). България също изпрати войски във войната, но това беше по-скоро малко развлечение в голямата скука, налегнала българите.

Времето си течеше, България си се развиваше с много бавни темпове (на ден имахме средно по около 15-20 нови играча в България, за сравнение - тези дни са повече от 200). Нещата се развиваха по, общо взето, следния начин: Станислав се кандидатира, България го избира, Станислав пише следизборна реч. Наближават конгресменските избори, Станислав пише статия, минават изборите, Станислав иска дарения от конгресмените за БНБ, наближават президентските избори, Станислав се кандидатира и пише дълга обещаваща реч. Станислав печели, пуска се импийчмънт (бг традиция) и Станислав остава на поста. Разбира се, между всичките тези работи имаше и доста добри организационни моменти.

Може би обаче тази традиция изигра лоша шега на България. През ноември, Станислав се кандидатира за четвърти път за президент, въпреки че смяташе да се откаже от активното си участие в играта. Неговите думи бяха: "Още преди да спечеля изборите,бях решил да се откажа,нямаше значение дали ще победя или ще падна,кандидатирах се,защото доста от приближените ми,ми казваха да се откажа докато съм на върха,аз обаче не исках да се оттегля като страхливец и затова се кандидатирах за 4ти път". Цял ден губеше изборите от Даниел Димов, но вечерта успя да дръпне и спечели. Това обаче не беше неговото желание и поиска impeachment, този път не заради традицията, а заради желанието му да се оттегли. Познайте какво се случи - да, предложението беше отхвърлено и тъй като правилата на играта са малко сложни, следващо такова предложение можеше да бъде пуснато едва след 7 дни. Е, да, беше пуснато, но пак беше отхвърлено. Така България се самоуправляваше, тъй като Станислав спря да бъде активен и ноември беше един още по-скучен от останалите месеци. Накрая на управлението си, преди изборите през декември, Станислав написа статия, с която обяви, че подхода му е бил грешен. Цитирам:
"Истината е,че подхода ми бе грешен...
Системата ви провали...
Аз ви провалих..
Грешката ми бе,че мечтаех за нещо много повече,мечтаех за "величие",но страната ни бе по близо до падението,когато започнахме да изграждаме новата система.
Грешката бе,че исках на хората,които имаме като ресурс,да им е добре и да се грижим за тях,но това не бе правилно.
Правилния подход е "BabyBoom","кол кото повече,толкова повече"
количеството за сметка на качеството,след ситото,щяхме да имаме по голям избор във всичко.
Нямах времето,нито нервите,за такава голяма реклама,в която да привлечем много нови играчи.
Както казах,лично аз,поканих доста играчи,но малко последваха моя пример.

Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ.
cTaHucJIaB"


Именно със сравнително малък бейби-бум (около 400 човека се регистрираха за един ден, а това си беше много) приключи "владението" на Станислав, а той се оттегли с една последна статия. По-късно започна да се връща в играта с малко повече активност, но все още не се е решил отново да бъде един от най-активните - нещо, което всички очакваме. Примерът на Станислав показва, че няма нужда да се източва един играч до край, защото ще му писне.