Ambient on/off

Join the new world

 

Поводом 3 године СЈеБ-а (Интевју са Леон и Ивкетом)

Day 1,890, 00:14 Published in Serbia United Kingdom by Babalj


СЈеБ је настао после великог српског бејби бума. Веља(veljkoKG) је одлучио да направи бригаду ебеба и тако да покаже свима како су људи са малим инфлуенсом вредни и да могу постићи ефекат као велике јединице. Добио је подршку од тадашњег предесдника шестара (sesta.bg) и од више јаких људи из еСрбије. Председник и ти људи су дали 25.1.2010. прве донације и тада је био први организовани удар СЈеБ-а.

http://www.youtube.com/watch?v=ZT-JY5_WZEA&list=PL82134D7F801DF1F0(први удар СЈеБ)

Поводом 3 године СЈеБ-а у овом чланку сам одлучио да направим интервјуе са најстаријим играчима јединице.То су играчи који су велики дио времена и пажње издвојили за развитак СЈеБ-а. Њима се једним дијелом може приписати што је данас СЈеБ овдје гдје јесте. Наравно ту има и још људи, али прочитаћете то у интервјуу.
Данас сам одлучио да направим интервју са Леон(leon queen) и Ивкетом(Ivke Pivke). Јер су они једни од оснивача академије и људи који се највише труде око развоја младих СЈеБ-оваца 🙂

1. Када си ушла у СЈеБ и зашто си аш изабрала СЈеБ од свих осталих јединица ?

Леон: 27. јануара 2012. године.Zekoni85 ми је предложио игрицу и самим тим и јединицу.Нисам се покајала... 🙂

Ивке: У та давна времена 🙂 На почетку играња ниси имао много посла. Било је потребно пар ствари да се одраде и онда би ти се првих седам дана дневна активност играња свела на буквално три минута.
Ишчитавао сам разне туторијале, пратио новинске чланке на које нисам смео из страха што сам тако мали да остављам коментар.
То је један од највећих правила играча код нас, који је наш тата Вељко успео на прави начин да искористи. Успео сам некако да скупим храброст и да га контактирам, отишао на скајп и постао трајно заражен. еСудбина?

Dan kada sam prvi put izašao na televizor

Интересантан је податак да су бејби бумови пратили и чекали. Чим би се регистровао, неко од старијих играча би ти се јавио да ти понуди било какву помоћ.
Тај дух заједништва еСрбије је дефинитивно разлог што сам и о(п)стао до сада. На жалост, од заједништва данас је све мање. Остао је само сабласни дух.

2. Чуо сам да си један/а од људи који воде СЈеБ академију.Шта можеш да ми кажеш о СЈеБ академији ?

Леон: Да, у команди академије је 3. људи. СЈеБ Академија као идеја Ивкета Пивкета је направљена да пружи помоћ младим играчима, помоћу савети и финансија. Академија је отворена за све оне који заиста желе да играју ову игру и науче како правилно да се развију, а имају снагу мању од 2000.

Ивке: После шест месеци рада СЈеБ Академије дошло је до неког куршлуса у мојој глави па сам изненада престао да играм два месеца. Од тада више не водим Академију. Остао сам као неки матори, излапели саветник који већ одавно нема никаквог посла.
Велико ми је задовољство што су ученици далеко премашили свог учитеља 😉
О самој СЈеБ Академији најбоље би било да нешто кажу сами академци, као и њихове колеге који су је прерасли. Ја сам више него субјективан по том питању.

3. Да ли је напорно радити са еБебама ?

Леон: Не бих рекла да је напорно, већ да није лако. Једноставно треба све урадити да ваља у сваком тренутку, да се свима посвети пажња, да поделе и удари буду како треба...Да се више пута одговори на једно те исто питање...Али ако се нешто воли онда то и није напорно.Ја лично умем некада да будем закерало, али мислим и да сам доста попустљива.Само сам по природи префекциониста па онда покушавам свашта нешто од једном да урадим.А то некада уме да поприми другачији облик, па испаднем вештица 🙂 Али свако ко је било шта радио са људима, зна да није баш тако лако у исто време водити људе који имају неко знање о игри и неке који први пут дођу на чет.Али ја свакако волим све академце, па ми то није проблем.По мало сам и пристрасна у вези неких играча, али ту је једино утицало њихово долажење на чет па смо се на неки начин зближили.

Ивке: Није. С обзиром да ми је ово други покушај (са првог сам побегао далеко раније главом без обзира 😛), овог пута је сама припрема трајала више од месец дана. Тако да је од самог старта постојало мало ствари које су се у ходу исправљале. На један мали корак смо до савршенства.
Велико је задовољство када неком успеш да помогнеш, па да га задржиш у игри, када видиш да си лично на крају добио више него што си дао. Искрене осмехе не можеш да купиш кредитном картицом.

4. Сматраш ли да су данас СЈеБ и СЈеБ Академија једне од најјачих јединица и академија данас ?

Леон: Мислим да смо јаки...Не причам о финансијском смислу, ту нисам баш компетентна да одговорим,али свакако у јединици имамо неки мали ‘’породични однос’’, а то је изузетно важно.Сви имамо својих 5 минута, и када нам свима наступе тих 5 минута у исто време онда се опет трудимо да једни друге подижемо и извлачимо најбоље, а то најбоље се свакако одражава на јединицу. То је оно што чини играче вликима.Самим тим мислим да смо изузетно јаки и велики.

Ивке: Нема потребе за тиме да се доказује ко је јачи. Сви ми би требало да имамо један заједнички циљ, сви ми смо на страни еСрбије. И тај ‘’нејаки почетник’’ учествује подједнако са својом штетом исто као и неки ‘’тенк’’ из Д4.
Сви који вредно и поштено раде са новим играчима, све јединице које се боре по наређењима изабране владе за еСрбију и њене тренутне савезнике су једна јединицa.

5. Који су људи највише допринијели развоју академије ?

Леон: Ivke Pivke и Pik Zibner на првом месту.Nekoizmase, Gambino_SSSS,wlajko13, MacakMiki, crazy angel 92,bokee,Budalimir и plavaprinceza...Не знам, свако је нешто доприносио на свој начин, неки финансијама, неки живцима, а неки и једним и другим стварима...

Ивке: Прво MacakMiki који је прихватио једну идеју и није заборавио крајње брзоплето дато обећање, онда MikiMis који ме је запљунуо са својим голдима, те Господин Плави који је буквално жртвовао све што је имао за јединицу и постављање финансијског темеља СЈеБ Академије.
И наравно сви чланови Специјалне Јединице еБеба и један број наших пријатеља, који нису наставили да играју тимску игру и нису заборавили један део нашег имена.
И као шлаг на торти су наравно бивши чланови СЈеБ Академије који су када су мало порасли једва дочекала да и сами дају допринос тој лепој причи.
Неки кроз донације, а они мало храбрији и са временом на бацање, да наставе да је успешно воде и надограђују.

6. Да ли је било неких посебних битака у којима су академци показали да ће СЈеБ моћи на њих да рачуна кад ''порасту'' ?

Леон: Академци често имају ударе и приличан број људи се одазива на ударе што је за похвалу. Тако да мислим да су за њих све битке и сви удари јако важни.Пре пар дана у договору са академијом Црвених Беретки, наши академци су ударали заједно са својим вршњацима па су могли да покажу најбоље што су имали. Betmen Metalika је однео БХ у првој дивизији,направивши највећи дмг. У ствари колико знам дај дмг је био највећи за обе дивизије.Тако да наша академија има чиме да се похвали 🙂

Ивке: Највећу битку су добили. Њих пар који су били мали пачићи, које је ружно паче оставило саме, још неспремне(?) и уплашене. Уз помоћ осталих пачића и чланове ВЕЛИКЕ команде успели су да успешно прегурају тај период.
И ако се још понекад може чути тихи шапат како је у Пивкетово време било боље, ја сам убеђен да су то будалаштине.

7. Шта желиш да поручиш академцима и играчима СЈеБ-а ?

Леон: Академцима бих хтела да поручим да се играју фер и поштено. Немојте људи да узимате јаке профиле када завршите академију.Верујте, није све у величини 😉 Има лепоте и у ономе што створите сами и за сваког дана седите овде на каналу.То је оно што чини игру занимљивом.Као што је и у животу добро имати квалитетно детињство, тако и у ерепу треба бити мали и некада почети од почетка, и желим да постанете играчи за поштовање.
А вама велики, поручујем да овим рећим рођенданом само још више учврстите односе који су у овој јединици владали, да научите још више да се волите и поштујуете и да узмете заиста у обзир све оно што сам вам свима понаособ писала и причала.Јер вас ја и те како све много волим и поштујем.

Ивке: Академцима бих поручио да поштују правилник који су добровољно прихватили. Стрпљење, јер ништа није створено преко ноћи, па неће ни њихов налог, који је и онако виртуелни. Да умеју да прочитају још нешто осим речи подела 🙂. И да док се играју буду поштени прво према себи, затим према свима осталима.
Члановима јединице да играју тимску игру, да се не стиде да траже кад немају, али да не зажмуре када некоме нешто треба. Да поштују људе који се свакодневно труде да им олакшају боравак на овом серверу. Да не критикују за сваку ситницу, већ да и сами дају неки допринос. И да не забораве да постоји још нешто што има СЈеБ у своме имену коме никако да дају барем мало шансу да се и оно развије. 🙁

 

Comments

Babalj
Babalj Day 1,890, 00:18

За повик : http://www.erepublik.com/en/article/-3-1-2198547/1/20 Поводом 3 године СЈеБ-а (интервју са Леон и Ивкетом)

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,890, 00:24

Cestitam

vuj

ljubisavljev
ljubisavljev Day 1,890, 00:28

naredjeno mi da dodjem
salim se ovde sam zbog moje frendice

arhangellord
arhangellord Day 1,890, 00:32

Čestitam o/

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,890, 00:36

Akademija je divna ideja, raditi sa početnicima je savršeno iskustvo.

bozimano dorks
bozimano dorks Day 1,890, 00:42

cestitam i pozdrav za moju gejšu

leon queen
leon queen Day 1,890, 00:48

Jeeeeeeeeeeeeeej Ivke i Leon postali bitni 😃 😃

Ivke u moje veme je najbolje 😛 😘*

iKoren
iKoren Day 1,890, 00:54

Veliko popoštovanje za vaše zalaganje i trud oko akademaca. o7

Tu živi duh SJeBa koji znam i volim.

PozZ

Marko Tunic
Marko Tunic Day 1,890, 00:57

Svaka cast drustvo, Budalimir, leonqeen i plavaprinceza rade svoj posao na najbolji moguci nacin. Ne sumnjam da i drugi rade na isti nacin......Jos jednom sve pohvale!!

o7

Narlindir
Narlindir Day 1,890, 00:57

Pazi...
Da ti nesta kazem...

Poslala me leon queen da ostavim komentar X D
Podrska za mlade narastaje , i ljude koji se time bave...

Budalimir
Budalimir Day 1,890, 01:38

2 osobe koje ponajvise volem na erepu \o/ \o/ \o/

plavaprinceza
plavaprinceza Day 1,890, 01:40

\o/

Milojka Jocic
Milojka Jocic Day 1,890, 01:57

leonqueen je popustljiva oooo :😁))

The.Hound
The.Hound Day 1,890, 02:15

Cestitam : )

RadeCelic
RadeCelic Day 1,890, 02:30

Cestitam, velika odgovornost, puno zivaca i vremena, to je za Respekt!

o7

MacakMiki
MacakMiki Day 1,890, 03:28

5. Који су људи највише допринијели развоју академије ?
Ивке: Прво MacakMiki

Iako te mrzim volim te! : - D

ziloslav
ziloslav Day 1,890, 06:38

E moj Ivke, ni da me spomenes.. 😕 a kad si pobego iz akademije sav teret pao na mene... bruka!
razocaran sam... : (
@MacakMiki od sutra prelazim kod tebe u stranku..

Hibislav
Hibislav Day 1,890, 07:25

Mene nije niko tjerao da dodjem i komentarisem!
Cestitam O/
Leon gostujuci profesor za ses!

leon queen
leon queen Day 1,890, 07:27

Aahahahhaahah Hibi 😃


nekoIzmase.. jel vidis da te ovde jedino ja pomisnjem.. i jedino ja mislim na tebe .. ovi ostali, propast 😃

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 1,890, 09:04

Veoma je tesko da nabrojim sve ljude koji su doprineli razvoju SJeB Akademije.
Jer ih je stvarno mnogo. Veliko HVALA.

Da nije bilo ove trojice pomenutih jednostavno nikada ne bi ni poceo sa ostvarivanjem ideje. Sibali su me na svakom koraku, pretili su mi, gledali su me urokljivim ocima. Da bi prestala sva ta tortura, morao sam da pocnem ozbiljno da radim. Hteo, ne hteo. Oni su samo mala inicijalna kapisla, a svi vi ostali iz mase ste najveci heroji. ; )

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,890, 09:04

Jednom SJeBan, SJeBan 83%!

New-and-Now
New-and-Now Day 1,890, 09:12

o7

Borislav Gojkovic
Borislav Gojkovic Day 1,890, 09:29

Pošalji Ivketa u pustinju i nići će šuma sledećeg meseca ; )

leon queen
leon queen Day 1,890, 09:47

Ivke sutiradu te gospoda, sutiradu te cigani... sutiradu te svakojake nacije 😛

Citizen Lastname
Citizen Lastname Day 1,890, 10:47

Posalji Ivketa u pustinju,on ce da legne u ladovinu ; )

MacakMiki
MacakMiki Day 1,890, 10:54

Posalji Ivketa u pustinju, ima da crkne!

ziloslav
ziloslav Day 1,890, 11:10

jeste leon, jedino ti... : *

mr bIue
mr bIue Day 1,890, 14:17

p7

John Milojevich
John Milojevich Day 1,890, 14:27

q7

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,891, 22:12

Posalji Ivketa u Bosnu nikne jos jedna Pobednica! : )

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 1,891, 22:25

Milankovicu : * te 1389 x.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.