Ambient on/off

Join the new world

 

[БНБ] Финансов отчет 21.04.2013

Day 1,979, 11:24 Published in Bulgaria Bulgaria by Bulgarian National Bank


Министър NikolayMilev
Заместници: amstoyanov и Rector of TU Gabrovo
___________________________________________________________________________

Здравейте,

06.04.2013, 10:00 БГ време - Старт на финансовия мандат
15 - Отчетни изминали дни
___________________________________________________________________________

ХАЗНА
254 079 - Приходи в хазната. 16 938.6 средно дневно. Минимум 14 072, максимум 19 647.
150 000 - Разходи от хазната. Разходите са само за МППта. Няма донейти към БНБ
104 079 - Баланс на ХАЗНАТА !!!

В началото на мандат взехме заеми от играчи за да разположим левове по орговете с които се оперира на валутния пазар. Практика която крие своите рискове но друго решение към момента няма ако искаме да идват допълнителни средства. Пари са събирани само от стари играчи на субективен принцип с цел намаляване вероятността да се вземат мулташки пари. Парите идваха от играч, минаваха през Ректора, отиваха в Милев и тогава в орговете. Ако нещо се случи с орг би трябвало да се случи и с Ректора и Милев - вярваме в хората от които поискахме пари което не дава 100% гаранция но е най-добрия вариант според нас за събиране на средства.
___________________________________________________________________________

БНБ (всички финансови средства на разположение на държавата се администрират като такива на БНБ). Заглеждайте се в таблицата основно в 3тата страница БАЛАНС

24 308.0 - Начално салдо
49 219.4 - Приходи на БНБ. От валутни операции
17 936.0 - Разход на БНБ. За МнМ - на група младоци се финансира ПОЛОВИНАТА от тренировката с 2рия трейнинг тоест 0.10 злато
55 591.4 - Баланс на БНБ

Чакащи плащания:
3 758.3 - Нает отряд за битка S.O.S за дата 04/04 (България - Гърция, рунд 13)
22 551.96 - Такса към КоТ (изчислява се на седмична база) и текущата сума е за период от 6 седмици.

Според последно приетия закон има натрупан Държавен Реерв на стойност 5 злато и 3 000 лева който също се отчита в този ПОСТ http://goo.gl/Jal6N
____________________________________________________________________________

Както е видно, за половин мандат приходите от валутните операции са около 50к лева което е около 1/5 от приходите от данъци.
За този период златото започна от около 210-230 , качи се до 240 и сега отново е 239.

Дължим тези резултати на ежедневния труд и внимание на Милев. Можеше ли да са по добри само Плато може да каже тъй като според нас зависимост особенна при %та изкупени левове няма.

Извод: количеството печалба от валутни операции за половин мандат възлизат на 1/5 от данъчните приходи и на 1/2 от данъчните постъпления които могат да се ползват от управляващите. Останалото отива за МППта. Тоест работата с орговете може да докарва около 1/3 от парите с които да разполагат текущите държавници. Управляваме 12 орга.
___________________________________________________________________________

Всички от министерството, а вярвам и от името на президент и МВ искаме да благодарим на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ които до този момент се бият безкористно за майка еБългария.

Благодарим ви българи, че не сте се наредили на традиционната опашка за държавен съплай(не че ние сме пускали де 🙂 ) и изнасяте битките със собствени средства.

Благодарим на Президент и МВ, че полагат повече труд да постигат резултати без да ползват пари. Отново ви благодарим българи, че вярвате в тях и се раздавате от душа.

Благодарим на ръководството на МнМ, че поеха с лични средства половината финансиране на отряда към министерството въпреки обещаното преди това 100 процентово финансиране.

Благодарение на всички вас и нас можем да кажем, че към момента разполагаме с около 135 000 лева за бъдещи разходи.

Благодария не на последно място на всички към които се обърнах с покана да дадат заем за мандата благодарение на който постигнахме резултатите с орговете. Благодарим за доверието ви към нас.

___________________________________________________________________________

Екипа на МФ изразява надежди да продължим всички заедно с досегашното си себеотдаване най-вече в битките и да оставим на следващото управление по-добри количества пари с които да започнат мандата си.
___________________________________________________________________________

Тъй като станаха някакви неразбории с поисканото предишно вадене на пари от хазната към БНБ - отправяме от тук искане към депутатите, да извадят точно 100 000 лева на колкото се равняват неизразходените постъпления в хазната само от този мандат. Предварително информираме, че с тях ще се разполага за каквото се сметне за нужно в даден момент включително предстоящи битки и валутни операции. ВСЕКИ РАЗХОД на БНБ ще е отразен на момента в таблицата .


Приятна неделя вечер 😉
Ректора
 

Comments

Elijah Abbot
Elijah Abbot Day 1,979, 11:29

Вот! 🙂

AquariusSG
AquariusSG Day 1,979, 11:34

Има отчет, има вот и шаут и всичко както си му е реда!
Дайте инфо какво става и с МнМ. Ще им намалявате ли бюджета, ако да защо?

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,979, 11:39

От преди 50 дни последната статия на МнМ съобщава, че ще се дава 1/2 от вторият бустер. Не можем да си позволим 100% втори бустер, ако се рекламира повече и влезнат хора ще отидем и на минус.

AquariusSG
AquariusSG Day 1,979, 12:03

Имах впредвид защо се редуцира толкова бюджета им. Само 75 дни финансиране на играч, орпеделени нива между които могат да получават и т.н. След като остават средства, които искате да оставите на следващото правителство, значи не сме ударили дъното и не ни е налегнала криза. : )

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 12:33

приеми го че ако не им намалим на 50% и другите ограничения шанса да остане нещо за после се намалява или че е невъзможен. Режеш тук, режеш там и най-вече хората като се бият за държавата според мен явно одобрявайки управниците без да чакат съплай - може да се случат нещата. Искаме и всички в МФ сме минали през менторстване и раздаване на пари, от хората сме които най-много искат да се дават пари на младите но .... щом ние режем смятай

AquariusSG
AquariusSG Day 1,979, 13:06

Ей, отвътре си ме чепка да си кажа тролското мнение, дори рискувайки да ми теглите една майна накрая. :DDD
Все пак, защо се намалява точно за малките дивизии. Не следя чак толкова резултатите от битките, но поне при малките съм загледал, че печелим доста по-голям % рундове, а от това подпомагане на Д1 и Д2, излизат много силни играчи за дивизията си в Д3. Мисля, че Стоянов преди месеци беше правил статиските как печелим в малките дивизии. Може да не разбирам от финанси и военна тактика, но все ми се струва, че е грешно да намаляме подкрепата за малките. То наистина няма и подкрепа за Д4, но там пък мисля, че ако не всеки, то почти всеки си има достатъчно пари за самоиздръжка. А да очакваме народа да се бие от себе си, без да иска нищо от държавата....Ректоре, много отдавна минаха времената, когато играта беше по-социална и задружно давахме всичко, което имаме за еБългария. Няма как да се случат нещата, без насочване на хората финансово в играта.

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 13:47

не е тролско мнението ти споко. Абсолютно правилно си е - отчели сме значението и ефективността на долните дивизии. Но за някой отговори сам трябва да се сещаш : ) а ДРУГ отговор е че от 0 няма как да намалим на горните дивизии (4та) ; ). Да не спамим повече тук - можем да разхвърляме цифрите на лично 😉

Не очакваме, а се надяваме хората да продължат да се раздават. Малко игра на думи но нали така съм го написал и горе ; ) трудих се да е точно изразяването ; ). Знаем че не е логично да няма битки с необходим съплай. Надявам се с отчетите да мотивираме повече хора да не се възползват от съплаите ако имат собствени доходи. Или поне не в този мандат : ).

Прав си и за насочването на хората към финансовата част на играта, но стига ли време за всичко. Партиите и кандидат президентите и избирателите трябва да научат някой ден какво е значението на думата "последователност", а ако почнат и да го прилагат може да се случаят нещата. Не стига време за всичко .....

Stolch
Stolch Day 1,979, 21:34

Нещата са прости от данъци постъпленията за месеца всичките са в хазната още, и са 100К, допълнителни приходи има от ежедневното бъхтане на валутния, но те са по-малко.

При тези приходи 70К за финансиране на МнМ е непосилно за държавата към настоящия момент. Преди е имало още остатаци от 2та милиона които бяха натрупани преди, може би. Но сега няма как да има дефицит на бюджета.

Останалите пари които са в ръцете на държавата и се използват за генериране на допълнителни доходи са безлихвени заеми от частни лица и не следа да бъдат харчени, още поече, че са гарантирани с фирмите на частни лица, тези с които си говориш.

Допълнителните приходи са все още по-малко защото както знаеме отнема 10 дена докато се завъртят офертите на валутния та през първите 10 дена те са нищожни, навярно ще се увеличат частично през останалата част от мандата.

Въпреки това само да се стигне до нива където държавата да разполага със базисния капитал ще отнеме повече от един мандат а може и два. Без да се натрупа този базисен капитал няма как да увеличим приходите в бъдеще за да има финансиране за такива добри програми.

Това е, за това не трябва да се жертва преспективата за печелене на мометна битка тук и сега. Играта е на натрупане и всеки който забравя този принцип си пати.

AquariusSG
AquariusSG Day 1,980, 09:52

Опа, сега само да допълня идеята, ще посоча като пример, защо е хубаво младите да се поемат от държавата, статията на БНФ за нови членове в отряда им и задължителната точка: Да сте член на БНФ.

V E G E T A
V E G E T A Day 1,979, 11:34

така се води активна финансова политика

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,979, 11:42

Милев, а мойте 10% ?
: )

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 11:46

абе Милев каза, че трябвало на края на мандата за отделим 10% за предвидени разходи - ти ли си бил : )

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,979, 11:48

еее пратени са, просто като ти се платят
20% ДОД
20% ДДС
30% осигуровки
30% бъдещи вземания
иии нищо не остана да ти пратя 🙂

NKFV
NKFV Day 1,979, 11:43

але але

TriMastiki
TriMastiki Day 1,979, 11:45

Никъде не пише, че съм получил държавен орг.

Това е, понеже наистина не съм получил.

Постарай се да си поправиш грешката :Р

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 11:47

трай си ; ) нали сме се договорили за 2

TriMastiki
TriMastiki Day 1,979, 11:52

Два да са. Ники, издънваш се яко. Ректора няма да ти завери книжката 😃

Mr Coder
Mr Coder Day 1,979, 11:47

254079
слагайте запетайка или спасе при такива суми. :Д хората се объркват лесно.

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 11:49

да бе да не съм луд - нали целта ми е да се объркат и да им се завъртолят очите и да не могат да видят какво пише : )

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,979, 11:50

дамм, вярно мяза на ID в ерепублик 😁))

Mr Coder
Mr Coder Day 1,979, 11:50

зарибен! 😃

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 11:59

глобиха ме 50 лева заради теб : ) са ако и за правописни грешки се обадиш направо си подавам остаФката : ) - нема да останат пари да зиам на заплата : )

Kpakpa
Kpakpa Day 1,981, 00:50

Спасе, Спасееее...

TriMastiki Day 1,979, 11:48

Comment deleted

dia761
dia761 Day 1,979, 11:50

И ние благодарим !
о7

bakalin
bakalin Day 1,979, 11:56

пуснах 200 000 лева -
давай на лично за процента
хиххихих

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 12:00

не виждам алерти в профила си - значи нищо не си пуснал - пробвай пак : ) - явно не знаеш къде да пускаш : )

No face No name No number
No face No name No number Day 1,979, 12:26

o7

elAngelo
elAngelo Day 1,979, 12:36

o7
това вече прилича на отчети на БНБ 🙂

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,979, 13:47

не го ли каже Гарабеда не се успокоявам : )

conlosteroristas
conlosteroristas Day 1,979, 12:43

o7

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 00:49

104 079 - Баланс на ХАЗНАТА !!!

Странно - аз виждам 117 337 + 200 000 (гласувани в момента) = 317 237
Разликата от над 200 хиляди лева къде е отчетена?

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 01:03

Баланс като баланс от дата до дата. В нашата политика е предвидено да вземем за базисна нула това което заварихме с почването на мандата на Грейв с идеята да не падаме под нея => заварихме 222к в хазната и ще оставим 222к+ и всичко под тези 222к е минус.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 01:08

С това уточнение, приемам баланса за правилен 😉

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 00:52

Според табличката след това дарение хазната е на минус 88 945 лева (означава че има някакви начални пари в хазната, които не са отчетени).

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 01:00

Гаро, хайде виж че е минус но за текущият счетоводен месец, а не за целият период - т.е за мандата на Грейв и този минус показва че депутатие изкарват със 100к повече отколкото сме получили.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 01:09

Така е - защото бакала иска с 10 000 повече комисионна отколкото заслужава!

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 01:16

а там не разбрахме защо се пусна за 200к, особенно след като преди време подобен закон на Великан бе отхвърлен, ама в работата на депутатите не се меся.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 02:14

То няма как да не се месиш в работата на депутатите. Преди пари се пускаха само по желание на президента и Министъра на финансите. Не по желание на депутатите.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 01:09

А иначе приходите от валутния пазар, вероятно нямаше да бъдат толкова големи, ако не беше близо 1 милион частни средства в държавните оргове 😉 (не че съм против това, да не си помислите друго, просто отбелязвам)

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 01:17

то ако не бяха те щеше да клони към нула 😁)
ама още се чудя как да се направи еквивалент на този 1М да си седи там за да може да се оперира нормално, а не всеки месец да се търсят заеми.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 01:19

Ами лесно как - като хикс месеца не се харчат излишно пари където Х = 1 000 000 / средно-аритм. приходи за 1 месец

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 01:31

абе Гаро, от теб очаквах първа глоба, че съм писал 2012-та година 😁))

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 02:13

Аз за несъществени печатни грешки не се хващам 🙂 То на 21-ви април 2012 едва ли някой си е правил труд да прави отчети!

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,980, 02:23

4/21/2012 10:00:02 лв. 106,813.76 zł 0.19 лв. 180,000.00 (трансфер) 2 (МПП) лв. 208,422.51 (приход)

в аналогична таблица от LitoII 😁)))))

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Day 1,980, 04:39

Гаро отвори страничката на еБЪлгария при законите и виж че тече донейт. Там ти е разликата от 200 000 които "липсват" според теб. И ти си бил президент а нз механиката на играта.

Garabeda
Garabeda Day 1,980, 04:44

Жоржиньо - отчел съм ги тези 200 000 лв. Без тях разликата е 400 000 лв. 🙂

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,980, 09:30

Гаро, ние сме против тази практика - би трябвал и ти да си ; ) А мандати в които да не се харчи не знам как си ги представяш и файда има ли като след такива мандати идва някой дето изхарчва всичко или повечето па и да го импичнеш ползата каква е ? - вече те е занулил и върнал година назад.

Kukulast
Kukulast Day 1,980, 04:15

Браво добра работа сте свършили!
Значи може.
Сега трябва само да се убедят тези които оперират с останалите Оргове, че трябва бавно и славно да почнат да заделят едни пари за държавата, то че няма да стане като в "белите държави" (с конкурс за отдаване под наем и т.н.) няма да стане ама те да се убедят, че освен частните пари с които спекулират трябва да заделят и едни пари които да са държавни и с които също трябва да спекулират на валутният (в началото малки суми 1000-2000-5000 лева) и да пишат простички отчети след всяка спекулация (на всеки 10-11 дни) с колко са се увеличили тези пари.

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,980, 09:35

дали могат да бъдат накарани по тази схема ? или направо да се напише месечен наем Х лева и толкова. Така или иначе всеки президент може да си ги вземе ако не го устройва. Всъщност ако ще се взема наем или "принуждавани" да оперират и с държанви средства и да дават % или такса - то направо да си се вземат целите оргове и да се приключва - мисля че варианта е неработещ и мисля че наближава времето когато ще се тегли чертата на тия оргове

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.