УВОДНИ ЧЛАНАК ПРЕДСЕНИКА (ОКТОБАР 2021.)

Day 5,073, 07:13 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

Поштовани суграђани,

укратко ћу изложити стање и планове у свом мандату. Планирам чешће објаве о раду Владе, колико год буде било могуће.

1. Стање средстава

еСрбија на почетку мандата је располагала са око 2,5 милиона динара на НБС, што је прилично мали износ. Постоји и стратешка залиха тенкова, што је државна тајна, али ни она није у неким свемирским количинама, али није ни алармантно мала.

Још увек имамо неке проблеме са преузимањем пар државних оргова, јер неки нису дуго коришћени па су лозинке упитне.

2. Планови

- Финансије

Будући да смо у незавидном финансијском положају и да се залихе расположивог новца морају зановити прогласио сам програм штедње, кои би требало да нас учини колико-толико спремним за предстојећи догађај током Ноћи вештица. За сада не знамо какав ће догађај дати, али није на одмет појачати залихе које ћемо покушати што ефектније да искористимо.

- Ратни планови

Настављамо са маневрисањем против непријатеља (зато молим за разумевање по питању преласка преко наших оригиналних територија кад је коме потребно - овакве акције су пре свега појачавање безбедности земље од брисања будући да се суочавамо са вишеструко надмоћнијим непријатељима).

Настављамо са прављењем тренинг ратова који доприносе лагоднијем напредовању у чину начим играчима, а доносе и приходе у виду динара и злата. битно је имати више ратова како би еСрбија увек имала неколико битака у којима треба да победи, што умањује опасност од пропасти механизма тренинг рата, јер имамо сад много мање легенди на располагању да "исправљау криве Дрине". Ово доводи до гашења тренинг ратова, а последично и до неспремности савезника да са нама организују овакве кампање, будући да изгледа да не можемо испоштовати, као држава, наше обавезе око расподеле штете у тим ратовима. Са Шпанијом се отворио рат у којем ће бити устанака и ротације територија (што доноси и RW медаље), остали су за сада одбрана нападнутих територија, те контранапад ("пинг-понг" тренинг ратови).

- Планови напредовања грађанства

у плану је анимирање играча на некадашњим титан или чиновима малих легенди, да се укључе у програм подршке напредовању који ћемо организовати, како бисмо на неки средњи рок барем делимично ублажили, ако не и потпуно обрисали штету насталу прогоном нашх најјачих играча раније ове године. Постојаће мериторна ранг листа где би слабији чинови и јача снага били предност у уласку у програм. На Влади се разрађују модалитети у вези са организовањем, праћењем и стимулисањем ове групе играча, и колико нам време дозволи, у најкраћем року ћемо објавити програм. Посебан изазов је неприсуство на Телеграму, али ћемо покушати механизмима унутар игре да испратимо потребе координације и комуникације.

- Еконосмко функционисање

Као последица руских санкција, били смо приморани да раселимо фирме ка Ирану и Пољској. Зато се одустало од тренинг рата са Пољском, а ситуација у Ирану се стабилизује у смислу бонуса на производњу, али се безбедност Ирана компликује. Непријатељ не спава, прати шта радимо и прогања нас. Са даљим развојем ситуације правићемо нове стратегије да заштитимо производњу и капитал наших грађана.

Производња у еСрбији је и даље субвенционисана, али ћемо преиспитати ту политику. Она неће бити напуштена док се не нађе адекватнији начин стимулисања производње.

- Политичко поверење и помирење у еСрбији

Ово је мучан и тежак процес, али вредан труда. Неки се плодови виде, неке иницијативе нису прошле, али док сам ја председник, радићу на оздрављењу начина комуникације међу најјачим партијама и истакнутим појединцима.

Ово је пресудно како еСрбија не би постала жртва отуђених центара моћи и партикуларних интереса. Молим све грађане да својим примером, уздржаним и достојанственим јавним општењем, дају допринос поправљању укупне друштвене климе.

3. Закључак

Ово је ДУГОРОЧНА и СОЦИЈАЛНА стратегија, морамо да гледамо месецима и можда и годину дана унапред да бисмо имали здраве и одрживе резултате, органски раст заједнице и јачање војске, комуникације и напослетку ресурса који ће нам бити на располагању.

Желим вам успех у овој игри! Спремите залихе за Ноћ вештица, Рођендан и Нову годину.

Живела еСрбија!

Срдачно ваш,

Банкар,

председник еСрбије.

У Председничкој палати, дана 10.10.2021. године