Ambient on/off

Join the new world

 

Дан 1889. Новог еСвета: Анализа свјетских догађаја: 1/2

Day 1,889, 05:53 Published in Serbia Croatia by ludjaci


Ајде да започнемо као увијек до сада:
Ево опет мене, одлучио да напишем још који чланак. Од мог прошлог је прошло око мјесец дана, дакле пуно.
Као и у пријашњим чланцима и у овом ћу се мало позабавити анализом догађаја у есвету за 1889. дан као и за неке догађаје у прошлости те могуће догађаје у будућности

И да још кажем ово ће бити чланак у два дијела:

1 / 2


Као и увијек до сада за почетак ћу покушати анализирати тренутно стање наше нам државе:

еСрбија и офанзива ТWО/ЦОТ блока на ЕДЕН:


Почећу са економијом наше земље.
Већ неко вријеме еСрбија има/ужива у 10 од 10 ресурса и то:
- 5 ресурса за храну(100% бонуса на производњу фоод раw-а и хране) те
- 5 ресурса за оружке(100% бонуса на производњу wеп раw-а и оружја).еСрбија тренутно посједује 41 регију, од тога 8 оргиналних и 33 освојене регије.

Што се тиче стања на рачуну Народне Банке Србије тамо тренутно посједујемо 342.59 Голда те 270.12 рсд-а.

Тренутни курс голда за рсд-е је око 295 рсд-а за 1 голд.

Што се тиче плата у еСрбији оне се крећу око 16 до 17 рсд-а.

Што се тиче економије и више него доста од мене а сад прелазимо на оно занимљиво и битно а то је Војна анализа.


У овоме тренутку еСрбија под својим држи следеће:
- све своје оргиналне регије;
- све регије еБиХ;
- све оргиналне/матицне регије еХрватске;
- регију еЦрне Горе, Монтенегрин Цоаст, коју су нам они посудили;
- следеће регије еИталије: Апулиа, Молисе, Лазио, Тусцанy, Басилицата и Цампаниа;
- следеће регије еФранцуске: Цорсица, Провенце Алпес Азур, Лангуедоц Роуссиллион, Миди-Пyренеес и Аqуитание;
- следеће регије еИзраела: Назаретх Нортх Дистрицт, Беерсхеба Соутх Дистрицт, Тел Авив Центер Дистрицт, Јерусалем дистрицт и Хаифа дистрицт;
- следеће регије еСаудиске Арабије: Најран, Ха'ил, Ал Јаwф, Нортхерн Бордерс и Еастерн Провинце;

Ајмо рећи да ово и није тако лоше.

Како је еСрбија сад толико велика да се не може приказати у једној слици иду њене оргиналне регије и колоније у Европи:


А овдје колоније еСрбије на Блиском Истоку:


Сад да нешто кажемо и о рw-овима.
Тренутно држимо бар 1 регију од 7 различитих едржава(еХрватске, еБиХ, еЦрне Горе, еИталије,еФранцуске, еИзраела и еСаудиске Арабије) есвета, те из тога закључујемо да можемо да имамо максимално 7 рw-ова у исто вријеме.
Е о рw-овима:.
- први: рw у еЦрној Гори то је један од лакших рw за гушење. То произилази из тога да нам је еЦрна Гора препустила горепоменуту регију ради спајања ресурса;
- други: рw у еИталији је послије еЦрногорског онај кога би требало да најлакше гушимо. еИталија се не труди превише да ослободи неку од својих регија јер знају да су нам оне доста битне због бонуса на производњу оружја и wеп раw-а те знају да је без великог ангажовања и њих и савезника то потпуно узалудно. А и знају да ако нам угрозе бонусе чека их сигурно брисање, а овако барем имају три "сигурне" регије те конгрес за наредне мјесеце, чиме се не могу похвалити многобројне чланице ЕДЕН савеза;
- трећи: рw у еСаудиској Арабији: шта рећи осим тога да ова земља прави најмању штету од свих ерепублик држава, те мислим да то све говори;
- четврти: рw у еБиХ. Покушавали су доста пута, то се одавно престало бројати. Углавном буду прегажени са 88:00 резултатом(некад им се и омакне па и узму који поен). Али треба напоменути да су пар пута углавном у координисаном нападу били на ајмо рећи добром путу да се ослободе али као што видимо то им још није посло за руком;
- пети: рw у еХрватској. Тамо се као и у еБиХ прије пар дана водила тешка борба за регију Соутх Далматиа. Тамо су имали чак и значајну предност од 66:44 те се већ било ушло у ноћне сате, али захваљујући подјелама и доброј организацији али и срећи успјели смо борбу привести крају у нашу корист, те је добили са 85:69. Тијесно шта да се каже. Осим 2-3 оваква покушаја у мјесецу углавном их добијамо рутински ;
- шести: рw у еФранцуској. Тамо су покушали пар пута направити неки озбиљнији рw али с обзиром да нам се тамо налази једина регија која има бонус гуму, тај на рw увијек буде(уколико се види да је неки озбиљнији) највећег приоритета тако да и то гушимо "олако";
- седми: рw у еИзраелу. Покушавају као и други, ал им једноставно не иде. А тако ће и бити док ми "не дај Боже" не одлучимо да напустимо те регије.

Такођер желио бих упутити честитке свима јер смо са успјехом привели крају, ајмо то назват офанзивом ЕДЕН савеза на нас.
Успјешно смо привели крају, тј. побиједили у свим устанцима осим оног еГрчког, али тај је и тако био предвиђен за враћање регије.
Најтјесније је било у еХрватској гдје се водила борба за регију Соутх Далматиа, али смо га на крају добили.

То је досад било оно основно што се тиче војне анализе о рw-овима и сли;но, сад прелазимо на дешавања илити битне догађаје који су били, јесу или ће бити.

Сада ћу писати о офанзиви ТWО/ЦОТ блока на ЕДЕН савез:

Почећу са мало основних детаља и инфо.
Све је почело као заједничка офанзива еБугарске и еМакедоније на еГрчку. То још у вријеме док је еГрчка била у посједу свих оргиналних регија на Балкану.
Након великих почетничких грешака и неуспјеха, те након укључивања еСрбије у рат било је и више него јасно како ће се рат завршити те је једино било питање расподјеле оргиналних еГрчких регија. еГрчка је видјевши да у овом рату тренутно нема шта да тражи ,повукла се у сигурност својих колонија на Блиском Истоку. Те нашима пут блокирала тако што је с намјером изгубила пар еЕгипатских регија. Како је ова ситуација бивала већ дуже вријеме оваква, односно еГрчка и еТурска су уживале велике бонусе тако сто су под својим држале мале едржавице на Блиском Истоку чији им рw-ови нису представљали велике проблеме, јер су то све слабе државе без могућности да се некако одбране од еГрцке и еТурске.

У то вријеме је негдје и коначно потврђено оно што је одавно било познато, оснивање ТWО савеза. Изабрано је и водство савеза те је одлучено да се крене у тоталну офанзиву на еГрчку и еТурску, тј. да их се истјера са Блиског Истока.

Почело је тако што је еБугарска одређена да крене за еГрчком.
Они су до еГрчке стигли следећим путем:
- већ су имали регију Аегеан Исландс, затим је пао договор са еКипром, да им пребаце њихове регије на пар дана само да дођу до еГрчке регије Лоwер Егyпт те ће еКипру вратити регије, преко рw-ова. Међутим тада еГрци дижу рw у поменутој регији, те иако смо се ми доста потрудили да тај рw не прође, он је ипак прошао те још више продужио акцију.

Паралелно са овим еСрбија је, видјевши да тренутно није потребна озбиљније на неким другим ратиштима, кренула у офанзиву на еФранцуску и коначно присвајање тог 10-тог ресурса гуме, која нам комплетира колекцију ресурса/бонуса. Да не пишем пуно о томе било је овако: ми напали регију - ми освојили регију, тако до регије Аqуитаниа гдје нам је пружен мало јачи отпор али узалудно, те пада и та регија те се поход завршава а колекција употпуњује.

За све то вријеме, поводом еБугарске офанзиве на Блиски Исток, ситуација је била доста промјењива јер се еГрчка својски трудила да их одмах на почетку избаци из еЕгипта, те нам у коријену сасјече идеју о њеном избацивању са Блиског Истока.
Након што су коначно прешли Црвено море и освојили регију Табук, рекло би се да им се срећа осмјехнула те ће сада ићи макар мало лакше. Међутим тада и еТуска схвата оно сто је одавно требала, да уколико еГрчка буде избачена са Блиског Истока, они ће бити следећи а неће имати ко да им помогне.
Тада стављају еБугарску за НЕ. Након што је НЕ прошао сви напади еГрчке и еТурске су ишли паралелно један са другим. Овдје постаје јасно да еБугарска нема шансе сама те се пита ко ће кренути са њима. Између нас и еМакедоније избор пада на нас, логично бољи смо :Д.

Договор је да ми преко из регије Црете нападнемо еИзраел. Убрзо се код нас ставља НЕ закон на еИзраел те убрзо по његовом изгласавању пуштен је напад на ову земљу. еИзраел у овом рату није имао шансе од почетка, те једино што су могли да ураде јесте да нас успоре, да што је могуће више развуку кампању против њих. Што се мене тиче то им није успјело те је њихових пет регија прегажено у пар дана.
Затим је одлучено да се прегази еСаудиска Арабија како би остао чист пут ка потпуном избацивању еГрчке и еТурске са Блиског Истока.
Убрзо је стављен закон за НЕ на еСаудијску Арбију те је убрзо по његовом изгласавању пуштен напад на регију Ал Јаwф. Иста је убрзо прагажена, те је акција настављена преко регије Нортхерн Бордерс. еТурска видјевши да се регије еСаудиске Арабије руше као кула од карата, покушава да продужи еСрпску кампању против еСаудиске Арбије пуштајућии неке њихове регије како би еСрбија морала прво њих освојити те се тек тада окренути еТурској.

То им не успјева те еСрбија убрзо по постављању и изгласавање еТурске за НЕ пушта напад на њихову регију Еастерн Провинце. Ова регија лако пада те се исчекује следећи напад.
Следећи напад услиједио је на регију Најран која опет пада релативно лако, док еТурска у исто вријеме губи и регију Ал Риyадх, те им остаје само једна регија на Блиском Истоку Ха'ил. Већ сутра еСрбија пушта коначни напад на ту регију те узима еТурској задњу регију на Блиском Истоку.
Паралелно са нашом офанзивом у току су још два важна догађаја:
- први је успјешна офанзива еБугарске на еГрчку.
- други је офанзива еМадарске и еБугарске на еТурске оргиналне регије.

Што се тиче еБугарске офанзиве на еГрцку, еБугари су полако напредовали кроз регије Табук, Ал Мадинах и Ал Qаси, те се исчекује њихов напад на регију Макках. еГрцима је пријетило потпуно опкољивање од стране еБугарске и еСрбије, те с намјером губе два рw-а у регија Асис и Ал Бахах те тиме одсијецају еСрбију од њих те тако још мало одгађају наш напад. еБугарска убрзо осваја и регију Макках од еГрчке које не успјева да се огради од еБугара те еГрчкој преостаје још само једна регија на Блиском Истоку и то Јизан. еБугарска што је прије могуће пушта напад на ту регију како еГрчка не би била у могућности да организује добру одбрану и велике подјеле те им на крају и узимају ту регију.
Те је тиме коначно завршено истјеривање еГрчке и еТурске са Блиског Истока и уживање њихових ресурса тамо. Или ипак није?
еТурска је ипак успјела да сачува једну регију Умм ал Qуwаин која је можда и најмања регија у ерепублику, у која им је остала учахурена у еУАЕ. Међутим биће времена и за њу, некад послије.

А што се тиче офанзиве еБугарске и еМађарске на еТурске оргиналне регије, треба да се она одвијала паралелно са еБугарским истјеривањем еГрцке са Блиског Истока те еСрпском офанзивом на еТурске колоније.
еМађарска и еБугарска и нису имале толико проблема да обришу еТурске оргиналне регије те чисто покажу чија је тренутно доминација и ко коси а ко воду носи.
Међутим овдје је изашло и нешто друго на видјело. Иако су еМађари имали договор са еРумунијом познатији и као НАП(Нон-Аггрессион Пацт), тј. пакт о не нападању, еРумунија је прекршила тај договор те усљед еМађарске офанзиве на еТурску ставља и изглашава еМадарску за НЕ те их нападају.
еМађарска је успјела зауставити напад те покренути контра-напад на регију Доброгеа коју и освајају. Медутим све ово им за посљедицу да је еМађарске превише развучена те није у стању бранити силне рw-ове и одржавати два отворена рата у исто вријеме и то против еТурске и еРумуније. Они губе регију Хомелскаyа(иначе оргинална регије еБјелорусије) која им доноси ресурс јелен. Такођер губе и регију Ворарлберг(регија на западу еАустрије), те се ту и еУкраинци проналазе те полако ослобађају своје оргиналне регије. Али ту улећу еПољаци те изгласавју еУкрајину за НЕ те им узимају регије које су ови ослободили од еМађарске, а када су то почистили окрећу се еРумунима те и њих стављају за НЕ те им узимају једну по једну регију. Овим је еМађарска доста растерећена и не морају да брину о могућем нападу и еУкрајине а и еРумунска штета је подјељена.

До тада су еТурске оргиналне регије биле обрисане, те су их еТурци почели враћати кроз рw-ове, јер није циљ ни био да их се држи трајно, него таман толико да се зна ко је од сада газда овдје.

Тада се еМађари окрећу еИрану те их стављају за НЕ и по изгласавању истог нападају их у регији Нортхwестерн Иран. Медутим овдје доживљавају пораз, можда због доста ратова иза њих, због велике потрошености становништва, можда јер им је штета била доста развучена, или једноставно јер су непријатељи били предобро организовани и овај напад одлучили зауставити по сваку цијену. То је сада углавном небитно јер је то иза нас било па прошло, нису успјели у томе биће прилике опет касније.


То би било о тој акцији ТWО/ЦОТ на ЕДЕН.
Е сад да сумирамо разултате.
- еГрчка и еТурска потпуно истјеране/избацене са Блиског Истока;
- еГрчка и еТурска обе биле потпуно обрисане као опомену да знају са ким убудуће имају посла;
- еСрбија добила колоније на Блиском Истоку у виду регија еИзраела и дијела регија еСаудиске Арабије;
- еБугарска добила колоније на Блиском Истоку у виду регија еЕгипта и дијела регија еСаудиске Арабије;
- еБугарска пребацила главни град на Блиски Исток, гдје имају сигурне бонусе те у сурадњи са нама могу постици и 8 од 10 ресурса, који су им сигурни;
- еСрбија добила 10 од 10 ресурса те тренутно има маx бонусе на производњу свега;
- еМађарска није успјела да се пробије кроз еИран;
- еРумунија прекршила договор те сада због тога мора да "испашта" :Д ;
- еПољска спријечила евентуални колапс еМађарске, јер да су и еУкрајина и еРумунија покренуле паралелну офанзиву, тешко би се еМађарска одбранила од њих сама, поготово послије борби са еТурском и еИраном кад је народ већ потрошен;

Све у свему могу рећи да је ова офанзива која је трајала скоро мјесец дана била доста успјешна те смо ми ТWО/ЦОТ углавно добили што смо жељели.

Сада треба искористити ово вријеме "мира" како би се опоравили еСрбија, еМадарска, еБугарска те послије видјети шта даље.

Моја препорука је да сада треба пажњу усмјерити ка помоћи еМакедонији у рату са еГрчком јер ту им тренутно не иде баш најбоље. Док мислим да еМадари и еПољаци могу изгурати сами са еРумунијом.
Такођер надам се и договору измеду еМађарске и еПољске око враћања неких регија које је еПољска узела од еУкрајине истима како би их еМадари могли поновно преузети те остварити веће бонусе.

Што се тиче мене мислим да је ово и више него детаљно о еСрбији и офанзиви ТWО/ЦОТ блока на ЕДЕН савез


еМађарска:


Сад нешто мало и о нашим сјеверним комшијама.
Биће то углавном оно основно јер сам о њиховим ратовима писао у горепоменутој офанзиви.

еМађарска тренутно посједује 5 од 10 ресурса:
- 3 ресурса за храну(60% бонуса на производњу фоод раw-а и хране) те
- 2 ресурса за орузје(40% бонуса на производњу wеп раw-а и оружја).


еМађарска тренутно посједује 15 регија, од тога 7 оргиналних и 8 освојених регија.

Што се тиче плата у еМађарској оне се крећу око 12 до 13 хуф-а.

У овом тренутку еМађарска под својим држи следеће:
- све своје оргиналне регије;
- 6 регија еУкраине;
- 2 регије еРумуније.

еМађарске оргиналне регије и колоније:


Што се тиче ресурса ово је веома незахвална позиција јер они заслужују много више од 5 од 10 могућих ресурса.
Међутим како су у протеклих пар дана водили многобројне ратове то их је доста исцрпило те је ситуација оваква каква је.
Али то би све ускоро требало да дође на своје, јер су са еПољском успјели обрисати еРумунију. Након завршетка кампање против еРумуније еМађарска је ставила еУкраину за НЕ те је напала и освојила регију Галициа анд Лодомериа, те им у овом тренутку освајају регију Подолиа. Ускоро се може очекивати потпуно брисање еУкраине те враћање еМађарских бонуса на старо.
Они такођер требају бити веома захвални еПољацима јер да им они нису притекли у помоћ тешко би се еМађари извукли у рату против еРумуније и еУкраине.

Тренутни НЕ им је еУкраина, гдје им је циљ да обришу еУкраину и поврате бонусе.


еПољска:


Што се тице ресурса код њих већ дуго времена иста ствар 10 од 10 ресурса тако да уживају:
- 5 ресурса за храну(100% бонуса на производњу фоод раw-а и хране) те
- 5 ресурса за оружке(100% бонуса на производњу wеп раw-а и оружја).


еПољска тренутно посједује 45 регија, од тога 6 оргиналних и 39 освојених регија.

Што се тиче плата у еПољској оне се крећу око 18 до 19 плн-а.

У овоме тренутку еПољска под својим држи следеће:
- све своје оргиналне регије;
- 2 од 3 регије еЧешке;
- 10 регија еЊемачке, остале су им еПољаци оставили да задрже у замјену да они не подржавају рw-ове;
- 3 од 4 регије еХоландије, ону једну су им препустили из истог разлога и услова као и еЊемцима;
- 15 регија еФранцуске, једну су им оставили из истог разлога као и код ових горе;
- 2 регија еУкраине;
- 7 регије еРумуније;

еПољске оргиналне регије и колоније:


О њима нема пуно да се каже.
Углавном још увијек господаре средњом и западном Европом, те се сада полако али сигурно настањују и на њеном истоку.
Већ дужи период одржавају 10 од 10 ресурса што њихову економију чини доста стабилном и јаком, те су веома пожељна дестинација за оне са много компанија посебно оне које су у власништву МУ-ова.

У задњих, па дуго времена, сваки рат који су водили, привели су крају у своју корист, тј. побиједили су у њему.

Тренутно се играју са еРумунима и еУкраинцима, како би помогли еМађарској која сама не би могла изгурати у том рату.

Треба споменути и споразум измедју еПољске, еСрбије и еФранцуске.
Да не дужимо пуно његове основне одредбе су:
- еПољска задржава све еФранцуске регије које су досад имали, изузев регије Парис исле оф Франце, коју ће им еПољаци вратити кроз рw;
- еСрбија задржава све еФранцуске регије које су досад имали;
- еФранцуска се обавезује да неће подржавати рw-ове нити у једној њезиној регији коју држе еПољаци и еСрби;

На овај начин су еФранцузи себи обезбиједили конгрес за следећи мјесец.

Још да се захвалимо еПољској јединици ГРОМ која је кад је највише требало истресла огромну штету за еСрбију у рw у регији Соутх Далматиа, те смо добрим дијелом захваљујући њима и добили тај рw, те тако и спријечили повратак еХрвата на Балкан.


Е сад вала доста и о еПољацима.


Први дио завршен.

Ако није проблем да ми послије читања лупите вот, суб и узвик, како би што више људи видјело чланак и информисало се о дешавањима у есвету.

Ако има нека грешка јавите у коментару, будем исправо.
Све похвале, критике или савјете пишите у коментарима. :ДЗа УЗВИК:

Анализа светских догађај
1. дио: http://www.erepublik.com/en/article/-1889-1-2-2198108/1/20
2. дио: http://www.erepublik.com/en/article/-1889-2-2-2198110/1/20
 

Comments

ludjaci
ludjaci Day 1,889, 05:56

За УЗВИК:

Дан 1889. Новог еСвета: Анализа свјетских догађаја
http://www.erepublik.com/en/article/-1889--2198108/1/20

ludjaci
ludjaci Day 1,889, 05:58

За УЗВИК:

Дан 1889. Новог еСвета: Анализа светских догађаја
1. дио: http://www.erepublik.com/en/article/-1889-1-2-2198108/1/20
2. дио: http://www.erepublik.com/en/article/-1889-2-2-2198110/1/20

010101010
010101010 Day 1,889, 06:00

ŠTO SE TIČE,OVO JE IZVRSNO!!!

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,889, 06:02

Одличан као и сваки претходни о7

ludjaci
ludjaci Day 1,889, 06:04

imate i drugi dio - nastavak
ne zaboravite to procitati

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,889, 06:04

Vote sub

Shommy Lee Jones
Shommy Lee Jones Day 1,889, 06:44

Можда сам поранио са коментаром али та регија коју поседује еТурска на Блиском истоку је њима кост у грлу. Изгубили су бонусе и сад су по мени на коленима. Имају само једну повезану сировину и трудили су се јако да самостално врате ту регију УАЕ дизањем устанка у тој регији. На срећу нису успели, јер се виша сила умешала, рецимо да кажемо тако хехе.
А што се еРумуније тиче, ја мислим да су они морали да прекрше НПП са еМађарском због онон г чувеног договора са истим око еУкрајинске регије Буковина. Све има своје и све се догдило лоше по њих. Као и увек до сад, покушавају на кварно да ствари реше у своју корист. Пример, оно МПП са еМађарском, па га крше, па онда као опет МПП би ми јер је то била прошла влада која је то прекршила. Неће да може румунЦи 🙂. ето то је од мене. Поз и добар је чланак!

bernoldi_salieri Day 1,889, 14:04

Comment deleted

igajunior
igajunior Day 1,889, 19:48

o7

War3hous313
War3hous313 Day 1,890, 00:43

svaka cast!
o7

Vladimir M. Vasiljevic
Vladimir M. Vasiljevic Day 1,890, 08:55

o7 uvek dobra analiza
trebalo bi cesce da pises 😃

markosrbin stankovic
markosrbin stankovic Day 1,890, 10:21

treba napasti severnu makedoniji i oo ce izgledati jos lepse

VOODOO ePOPEYE
VOODOO ePOPEYE Day 1,890, 11:24

Bravo!

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,890, 11:26

\o

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.