شماره پنجم روز 1702/لزوم جامعه پویا برای ایران

Day 1,702, 03:12 Published in Iran Iran by zarnosheh
چهار شماره قبلی این نشریه به مصاحبه با چند نفر از با تجربه ها و فعالین بازی و همینطور یک هنرمند خوش صدا که اینجا یک فعال سیاسی است،اختصاص داشت.این شماره ولی قصد دارد تا ابتدا جامعه پویا را تعریف کرده و سپس نکاتی را برای رسیدن به آن یاد آوری می کند.
جوامع به لحاظ امکان دگرگونی و عدم امکان دگرگونی در آن ها به دو قسم کلی ایستا و پویا تقسیم می شوند و در این تقسیم بندی جامعه باز یا نظام طبقه ای باز ، جامعه ای است که در آن تحرک طبقه ای چندان دشوار نیست و این نوع جامعه چون دارای تحرک زیاد در طبقات آن است،جامعه پویا نیز نامیده می شود.(زمینه جامعه شناسی،ترجمه حسین آریان پور)منبع
خوب حالا ما در این بازی با این نوع جامعه روبرو هستیم،افراد بسته به علایق شخصی شان به سیاست،اقتصاد یا نظامی گری یا همه اینها روی می آورند و با کمی تلاش و صبوری می توانند به مراتب بالایی دست پیدا کنند،اگر هم در میانه راه نظرشان عوض شد بدون مزاحمت راه خود را عوض می کنند.این امتیاز بزرگ بازی برای ماست که بتوانیم بارها آزمون و خطا انجام دهیم،کاری که در دنیای واقعی بسیار سخت و نا ممکن می نماید.
ما قبول داریم که جامعه پویا باعث پیشرفت اعضای آن خواهد بود،خوب بر خلاف دنیای واقعی ما،اینجا بستری مناسب برای آن وجود دارد،البته منکر وجود کاستی ها نیستم.پس حالا که این بستر فراهم است،لزوم رسیدن به یک جامعه فعال و پویا و شاداب را بار دیگر یاد آور می شوم.چرا که ما به این وسیله می توانیم اولا اعضای جدیدی به بازی اضافه کنیم،از دل زدگی آنها و اعضای حال حاضر جلوگیری کرده و از این راه باعث افزایش قدرت نظامی و اقتصادی کشور شده و به تبع آن قدرت چانه زنی بین المللی ما هم افزایش خواهد یافت.
نیل به این مقصود،وظیفه ای است که تک تک اعضای ایران مجازی به عهده دارند،اما اینک روی سخنم با دولتمردان و مجلسیان محترم است،چرا که به صورت سازمان یافته بهتر و سریعتر می توان به هدف رسید و این سازمان دهی به دوش آنان است.پس چند نکته را یاد آور می شوم.
1- آموزش:این نکته اگر مهمترین نباشد،قطعا یکی از مهمترینهاست.دولت و مجلس باید به این مقوله بیش از این ارج نهاده و وزارت آموزش بهتر و بیشتر از این در راستای این مهم کوشا باشد.جامعه ای که اعضای آن تا چند روز بعد از عضویت در بازی هنوز اندر خم یک کوچه باشند،پیشرفتش سخت است،البته ناگفته نماند که تا کنون تلاشهای خوبی در این راه صورت گرفته و من از عزیزانی که در این راه تلاش می کنند ، قدردانی می کنم.ولی آموزش مقوله ای است که هیچ وقت نباید ترک شود و باید به آن بیش از اینها بها داد.
2- اقتصاد:رکن اصلی یک جامعه پویا این است که افراد در آن از رفاه اقتصادی برخوردار باشند.دولت باید به فعالیت های اقتصادی اهمیت فراوان داده و فعالین اقتصادی را تشویق کند.وزارت آموزش باید فعالیت های اقتصادی و روشهای کسب درآمد را آموزش دهد.مجلس باید قوانینی وضع کند تا فعالیت های اقتصادی رونق داشته باشد.هرچند آدمین این روزها بیشتر به مقوله جنگ می پردازدو این مسئولیت دولت و نظامهای سیاسی کشور ها را سخت تر و سنگین تر نموده است،ولی با این حال قطعا راه برای پرداختن به امور اقتصادی وجود دارد.
3- افزایش قدرت نظامی:یک کشور ضعیف از نظر قوای نظامی نمی تواند حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشد و این عامل اگر موجب حذف آن از نقشه نشود،قطعا باعث یاس و ناامیدی مردمان آن خواهد شد.علی الخصوص ما ایرانی ها که به داشتن احساسات ناسیونالیستی شهره هستیم.پس اعضای جامعه باید به قویتر شدن نیروی نظامی کمک کنند،فارغ از دعواهای سیاسی گوش،به فرمان وزارت دفاع دارند.دولت و مجلس هم باید شیوه های تشویقی برای این افراد در نظر گرفته و بکوشند کشور یک نیروی نظامی قوی،کارآزموده و همیشه آماده داشته باشد.
4- مشارکت سیاسی و ثبات سیاسی: تشویق افراد به مشارکت در امور سیاسی از دلسردی آنان در فضای مجازی جلوگیری می کند. دولت ار ظرفیت همه احزاب و افراد و گروهها استفاده کند.با آنها مذاکره کند و آنها را وادار به مشارکت و پویایی کند.احزاب البته نقش برجسته تری در این امر دارند،آنها باید برای همه اعضای خود وظیفه ای تعریف کرده و از آنها بخواهند،که آن را انجام دهند.
احزاب و افراد همینطور باید علی رغم اختلاف سلیقه هایی که دارند به ثبات سیاسی کشور کمک کنند،تا در دنیا به یک کشور بی ثبات مشهور نشویم،که هر ماه با عوض شدن دولت همه چیزش عوض می شود.
- ممنونم از اینکه وقت گرانبهاتون رو به خوندن این مقاله صرف کردید.امید آن دارم که همه برای ساختن ایرانی آباد و بزرگ تلاش کنیم.منتظر نظرات قشنگ و خدای نکرده انتقادات شیرینتون هستم.