БЛАГОДЕТИ УЈЕДИЊЕЊА или КАКО ЈЕ УЈЕДИЊЕНА еСРБИЈА ПРОСЛАВИЛА СВЕТОГ ЛУКУ

Day 5,856, 15:24 Published in Serbia Serbia by Zmajeviti.

Драги еГрађани, због доста обавеза како у РЛ-у тако и овде на ерепу нисам стигао да вам се обратим у предходном периоду и надам се да не замерате због тога. У наставку биће сажетак предходног периода.Целогодишњи процес свесрпског помирења је почео да даје резултате 11. октобра, кад је скинута диктатура.

Дана 22. октобра, поново је уведена диктатура, да би се обезбедило несметано управљање државом у околностима саботирања објаве рата путем "природног непријатеља".


https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/287485
https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/287484
https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/287446
https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/287407
https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/287367

Тог дана почиње ослобађање еСрбије уз малу, али добродошлу, помоћ еМакедоније и еБугарске. Ослобађање је успешно завршено за 2-3 дана, после чега је новостечена снага и самопоуздање усмерено на окупацију еГрчке. Приоритет је био разбијање одбрамбеног "возића", који су чиниле еГрчка, еЧиле, еФранцуска и еМађарска.Пробили смо возић и запосели еГрчку, коју ћемо контролисати, са савезницима, наредних више од месец дана).


Следећа мета је била еАлбанија, коју смо напали 31. октобра, на почетку догађаја. У низу епика, који су трајали целог дана, потучени су до ногу и до 2. новембра смо окупирали целу еАлбанију. Током целе прве недеље догађаја, побеђивали смо у свим кампањама, свим епицима, спречавајући покушаје ослобађања еАлбаније и еГрчке, укључујући и одбијање напада еЧилеа.

https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/599028
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/600301
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/600695

У том периоду, еМађарска је приморана на грешку и избачена са територије еГрчке, чиме је додатно ослабљен ЦОДЕ у региону. Ово нам је омогућило дугорочнију окупацију еГрчке помоћу наших савезника.

И, онда долазимо до праве посластице. Познато је да нам еХрватска бежи на сваком догађају где наша снага може да дође до изражаја. Овог пута нису успели да побегну. Дана 7. новембра, на почетку друге недеље догађаја, изгласан је ваздушни удар на еХрватску и почиње огорчена борба са нашим архинепријатељем. У свакој рунди кампање су се низали епици, које смо добијали.

https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/600980

еХрватска није имала шансу против нас, добијали смо их са малом разликом у свим епским рундама. Ово је прави доказ наше снаге и зрелости, победа над најјачим непринатељем уз минимално расуте штете. еСрбија је постала земља против које се не исплати борити. Убијање воље за борбом код наших непринатеља је слатка освета за све муке и сумње које смо проживљавали после банова и грађанског рата, ослабљени и подељени.

Овакав успех неки наши играчи нису могли да поднесу, па су покренули 2 ТРЕНИНГ ЕПИКА у покушају да развуку нашу штету, међутим, нису успели у намери.

https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/600707
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/600888

Паралелно са еХрватском, одбијамо покушаје еГрчке и еАлбаније да се ослободе, покушај еФранцуске да им помогне. Одлично тактичко вођство и управљање штетом, омогућило нам је да препустимо рунде које су непријатељи превише надбили, да бисмо их добили са малом разликом и тако ефективно победили све кампање против свих непријатеља.

У данима који следе, ширимо окупацију еХрватске и одбијамо све нападе непријатеља на јужним правцима. Нижу се епици који трају по цео дан у свим кампањама.

СВЕ УСПЕШНО ПОБЕЂУЈЕМО!

После прве 2 недеље догађаја, ево показатеља о нашем учинку:

Прва недеља


Друга недеља


Ово је стање на мапи дана 11.11.

Крајем друге недеље догађаја, протерујемо еГрчку уз еБиХ, свели еБиХ на само 2 регије, и што је права посластица, натерали еХрватску да се самообрише. Не само што смо начинили ефрктивну штету њиховом трезору, него смо симболички успели да их доведемо у ситуацију да нестану са мапе, поново.Крајем догађаја, еСРБИЈА ПОСТАЈЕ ИМПЕРИЈА, поново, после кратког бљеска од летос, али сразмерно јача и уједињенија.Крајем трајања љубичастих појачивача, повлачимо се из еХрватске, да бисмо још 2 недеље држали под окупацијом еАлбанију и еГрчку. Ово је најдужа и највећа окупација коју је еСрбија постигла у последње 3 године (окупација еМађарске од пре 4 месеца је била "прва ласта").Овај револуционарни успех је последица уједињеног и координисаног ударања најјачих јединица у еСбији, првог оваквог после дугог времена. Такозвани Диктатори и такозване Демократе су, раме уз раме, ударали без задршке.

Највредније што је створено током овог периода је МЕЂУСОБНО ПОВЕРЕЊЕ. Нико није тактизирао, "штекао се", чекао да се "друга страна" потроши. Ова околност вреди више од свих тактичких и стратешких успеха, јер означава ИЗЛЕЧЕЊЕ нашег друштва.
Познато је да кад смо сложни као народ, да нам нико ништа не може. Сад смо постигли тај идеал.

Право је задовољство било учествовати у овом ИСТОРИЈСКОМ ПОВРАТКУ еСрбије.


Сада нешто више о дешавањима током евента “An amazing yourney”.
Прва недеља евента је била бурна где смо направили убедљиво највише штете у гроунду, а и у ваздуху нисмо били лоши. Првих 3 дана евента имали смо доста борбе/епика против eГрчке, eАлбаније и eСловеније и 2 ТW епика где је доста штете направљено.Противнички савез је добро припрељен кренуо у акцију и тиме изненадио све нас постављајући АС законе на eПортугал који је држао већи део eФранцуске и тиме започели ослобађање њиховог савезника који је дужи временски период био под окупацијом Астерије. Србија је ставила АС на Словенце и слетела у среду у Француски коре где смо заједно са Румунима и Украјинцима и Португалом покушали да успоставимо пуну контролу над Француском територијом(пре слетања је речено да идемо само како би испоштовали португалце). Португал се јако тукао са Мађарима али на крају су ипак били избачени. Румуни нису пружали отпор, тако да смо на крају остали ми и украјинци. У петак смо се сукобили са хрватима(доста нас је већ било на преко 70к пп) али како нису били истрошени(буквално нико им није пружао отпор), потегли су јако против нас. Дигли су нам побуне у Грчкој, Албанији и јединој регији у Ј.Америци где су сви одмах кренули јако на нас. После прве рунде са Хрватима, одлучено је да се пусти кампања и да се фокусирамо на побуне. Главни прио био је Уругвај где нам је детерминација била висока 1.51. На крају смо ипак успели да извојевамо велику победу резултатом 152-136 и задржимо се у Ј.Америци.
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/606033/0/fighterStatisticsДруги прио био је гушење албанске побуне завршено резултатом 150-59 за нас и трећи
грчка побуна на Пелепонезу(https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/606279/0/fighterStatistics) где смо на крају због високе детерминације 1.29 изгубили резултатом 103-154. У међувремену је договорено да Грчки коре преузму Румуни због превелике детерминације коју имамо. Креће нови грчки RW у регији Атика(https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/606576/0/fighterStatistics) и ту смо покушали да их зауставимо али како имамо високу детерм и нису имали где да пуцају осим против нас, добијају нас резултатом 87-150.
За викенд нас хрвати нападају у коре-регија Војводина и лагано заузимају. У понедељак освајају и Београд.Многи од вас се питају због чега смо пустили хрвате у наше две регије тако лако, док су опозиционари потпаљивали неке од вас да смо продали регије хрватима. Једноставно је, да смо се тукли јако са њима, изгубили би базу у Ј.Америци и територије у eАлбанији и eГрчкој за које нам је требало доста времена и штете да освојимо, а наш коре можемо лагано да ослободимо. То се и догодило. Чим је кренуо нови WC хрвати су најурени кући и рат је завшен са њима тако што су се одсекли од нас.

Тренутно вршимо примопредају грчке румунима, а у Ј.Америци преузимамо од Американаца Чилеански коре.


Толико за сада. Било би пожељно да свако од вас обрати пажњу када, где и колико штете прави у некој рунди/епику када је зид за нас у плусу преко 55% пред крај рунде(3-4мин). Ако противник не пуца, нема потребе бацати штету, може се искористити за неку следећу рунду где ће нам требати.
Србија сваке недеље прави највише штете како у гроунду, тако и у Ваздуху. Када би смо ову штету усмерили на прави начин, били би смо непобедиви. О овој теми нешто више следећег пута.

Након евента стање ХХ налога и оних који су постали ЛЕГЕНДА можете видети на следећој табели:

Живела еСрбија!