ДРУГОСРБИЈАНСКА ЕКИПИЦА

Day 4,982, 15:39 Published in Serbia Serbia by PRC PRC PRC


КО СУ ДРУГОСРБИЈАНЦИ?

Како у последње време све више људи пита ко су другосрбијанци, реших да напишем нешто о томе, а колико видим термин је почео и да се злоупотребљава.

Укратко, другосрбијанци су аутошовинисти, они који презиру „свој“ народ, а љубе скуте нашим џелатима. Сами себи су то име дали. Термин је настао од квази елите случајних Срба, и сада је ушао у обични свет.

Нама дође користан да би се дистанцирали од њих, и то је једина подела међу Србима коју подржавам. Јер највећи непријатељи Србије имају српско име и презиме.

У неком ширем смислу, другосрбијанци су неокомуњаре, које продају веру за вечеру.
Неолиберали који усвајају англицизме као нешто сасвим „кул и модерно“, да би ухватили корак са „нормалним западним светом“ (који нас је нелегално и милосрдно бомбардовао). Они се стиде срБске традиције, опанка, и свог сељачког порекла, али не могу да се ослободе паланачког малограђанског комплекса.
Они се свађају данима да ли се пише србски или српски, то им баш боде очи, али не смета им што се СрБљановићка не презива СрПљановић, или хабзбуршка монархија не зове хаПСбуршка монархија.
Они купују бурек подршке у Борчи код шиптара, који показују рукама двоглавог орла. Са друге стране шиптар апотекар, који је недвано спасио једног Србина тако што му је дао вештачко дисање (у време коронавируса) не сматрају за ништа посебно, он за њих није херој, јер ето, спасио је живот Србину. Понеки и поделе ту вест, али у циљу лизања са шиптарима, а не у циљу честитке човеку који је спасио живот једном Србину.
Они купују бурек на велики петак, и то радосно „шерују“ на твитеру. Смета им „лизање кашичице“. Они мисле да су паметнији од свих јер не верују у Бога. А оне који верују сматрају примитивцима из средњег века. А не зна, несој, да је рецимо Михаило Пупин велики светски научник, био велики верник и редовно ишао у цркву. Да је Никола Тесла био велики националиста, као и Иво Андрић.

Они КосМет не сматрају нашом колевком, већ нашим тешким теретом који нас спречава да уђемо у Европу.
Они су, једноставно речено, домаћи издајници и страни плаћеници(или само корисни идиоти). Они су канцер Србије, који нам не даје да се усправимо, док упорно мантрају како су управо ови други највећи терет овој земљи. Ти други су патриоте, и националисти који воле мајку Србију, све оно што је супротно од њих, тако да логично је да ће на њих свалити сву кривицу. Њима смета што сви „лижу исту кашичицу“ приликом причешћа, али не смета им да се жвалаве са певаљком у кафани. Смета им литургија за Васкрс, уз поштовање свих мера, али им не сметају пуни аутобуси, продавнице, банке, фабрике, сада су отворили и теретане и фризерају. Њима смета православље, „турбоверници“ и црква највише од свега. Они користе инфилтриране комуњаре качавенде, да би цркву наружили и представили све свештенике таквима, иако је у питању мањина.

Они су другосрбијанци, за њих смо ми криви за све.

Ако сте се нашли негде у овим редовима, не мора да значи да сте другосрбијанац. Изузеци увек постоје, можда сте само пали под утицај „мејнстрим“ медија (како режимски тако и „опозиционих“) који су под њиховом контролом. Признајем мало сам и накарикирао, да би јасније раздвојио оне који нагињу друосрбијанштини, од људи којима је отаџбина искрено у срцу.

Постоји два типа другосрбијанаца, једни су плаћени да то буду, а други то раде бесплатно (корисни идиоти).

Како је све кренуло? Па од лажне елите.

КАКО СУ НАСТАЛИ ДРУГОСРБИЈАНЦИ?

Право питање је како су настали другосрбијанци?

Одговор је једноставан, а већина је између редова и сама укапирала. Они су нуспроизвод комунизма, или боље речено титоизма. Њима је највећи проблем срБски национализам (намерно пишем са Б да их нервирам), јер им је управо тај национализам створио државу коју данас презиру. Они окрећу главу од чињенице да су срБски националисти били и Тесла, и Пупин, Миланковић, па чак и Иво Андрић, Ј.Ј. Змај, Јован Дучић, и намерно наводим наше великане из историје, чија је љубав према домовини неспорна а притом су били и велики научници које цео свет поштује.

Одакле толика мржња према родољубима (патриотама) и домољубима (националистима) ?

За време „друга Тита“ или боље речено највећег зликовца нашег народа и народности, , сматрано је да
„великосрпски хегемонизам“ може да сруши државу (!?), и да је највећа претња бајковитом братству и јединству. Као резултат имамо самомрзеће Србе, или случајне Србе, или југоносталгичаре. За њихову информацију, Хрватска и Словенија су противуставно растуриле државу, коју је срБски народ крвљу створио у Великом рату, а не ваш агент тито. Док се држава распадала они су ћутали. А нама је национална свест и национални интерес срозан у толикој мери, да су другосрбијанци у већини, а ми смо добили независност тек када се и последњи „брат“ одвојио од нас 2006. године.
Када је 2007. године покренут сајт „Пешчаника“, на њему је формирана и рубрика која је названа „Друга Србија“. Аутори, који су сврставани у ту рубрику, на сајту су описани као „интелектуалци грађанске оријентације“. Назив „Друга Србија“ критичари су убрзо, са „Пешчаника“, проширили и на друге, идеолошки и политички блиске групације: на ЛДП, на Хелсиншки одбор за људска права и цео „људскоправашки“ НВО сектор, на Е-новине, „Данас“ и Б92. Током 2007. и 2008. године ова нова и радикална „Друга Србија“ дала је недвосмислену подршку сецесији Косова. Тако је „Друга Србија“ из 2008. дошла на позицију да захтева легализацију ратног освајања и етничког чишћења извршеног током рата.
Најпогубнији утицај, међутим, „Друга Србија“ је имала на ширење нетрпељивости, искључивости, па и просташтва у јавном простору Србије. Њени аутори су прогласили као врлину начело да се у емисије не зове нико ко мисли другачије, јер, „зашто бисте звали некога од кога, по вашем схватању, ништа истинито, тачно ни паметно не можете чути?“.

Док се боре против српског национализма, не смета им хрватски клерофашизам. Летују у Хрватској и радосно објављују на твитеру, док браћа Хрвати објављују слике како ће да праве сапун од Срба, ломе аутомобиле са нашим таблицама, пребијају нам ватерполисте, поносно истичу знак „за дом спремни“ у Јасеновцу, док Јадовно називају дечијим кампом итд. За њих то је минорна мањина, али када државни врх слави Олују (највеће етничко чишћење после 2. св рата) и то уз фашисту Томпсона, они остају неми. Жале за Југославијом, која је толико зла учинила према Србима.
‎‎‎‎‎ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤСрбске Новине

еПРЕДСЕДНИК И ДРУГОСРБИЈАНСКА ЕКИПИЦА

еРепублик другосрбијанци су такође аутошовинистичка квази елита која продаје оргиналне територије Укро нацистима, Индијанцима, Бугарима, Румунима, а све под мантром тренинг ратова, свеопште користи, те како је то пракса у целом еСвету. Чак и Косово и Метохија је за њих само обична територија за продају, чиме се обесмишљава огроман труд играча који су учествовали у еРеферендуму да Косово и Метохија буде у саставу еСрбије. Исти статус имају и друге наше регије, Рашка (због које су већ имали гузобољу када је ослобођена од стране Рефунда) и Западна Србија која је продана Украјинцима који славе и величају нацисту Степана Бандеру.

Другосрбијански лажни елиташи и лажна војска воде хајку против свих оних који другачије мисле и пуцају за ослобођење Србских оргиналних територија. Алаво фармају и отимају БХ медаље нејаким СрБским налозима који нису део квази елите, како би задовољили свој его и незасито д*пе. Кукају како цивили не ударају за Србију, па онда хоће да се реше небитних цивила.
Они сматрају да купљеним гласовима на изборима имају легитимитет да другима издају наређења, која ни сами не поштују свакодневно.


Ето то вам је другосрбијанштина, против које се ми боримо.

До ослобођења!