Прво председничко обраћање у јануару

Day 4,799, 11:55 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
9.1.2020.

Поштовани грађани,

У овом обраћању моћи ћете да прочитате:

- Састав нове-старе Владе
- Ратни извештај за децембар
- Финансијски извештај за децембар
- Дан Републике Српске- Састав нове-старе Владе –

У односу на претходни месец, састав Владе се није много променио.

На позицији премијера биће plavaprincezaа њој ће, око послова везаних за МЗС, помагати Puko mi vodenjak.

Министар спољних послова ће бити Stefan Mauzer, а једина промена ће бити на позицији министра одбране на којој ће бити Serbian Terorista. У министарству одбране ће помагати прошломесечни министар, Kornjaca 52, а затим и JohnWickBabaYaga, Kibla, ByK DS1989 и Dejan Rackov 1999.

Гувернер ће бити Zmajeviti. а министар образовања Mr. Lokt97.

Саветници и асистенти ће бити Stellar Drifter, Teddy Bagwell, Godzy.bgd и Tifonus.- Ратни извештај за децембар -

Месец иза нас је обележио повећан број правих ратова, за све љубитеље истих, у односу на новембар, о чему сам већ писао. Србија је релативно брзо постала империја и тај статус смо одржали до краја месеца:Овако је изгледала мапа Србије на Балкану, где смо држали делове Хрватске и повремено БиХ и Словеније, а у региону смо били још и у Мађарској:Од противничких држава у Јужној Америци, држали смо регије у Чилеу и Боливији:У Азији смо целог месеца држали тајландске регије:


На крају, држали смо већи део Француске и целу Турску:

Сви тренинг ратови противничког КОД савеза су погашени , Тајланд, Монтенегро, Мађарска, Словенија, БиХ, Грчка и Боливија нису имали регије у свом поседу на крају месеца и само су га Француска, Хрватска и Чиле дочекали на мапи.

Хвала свима који су у овим ратовима учествовали и несебично трошили своју енергију, чоколадице и златнике како бисмо противницима задали фаталне поразе.

******

Овог месеца не очекујем да ћемо имати толико ратних похода као претходног. Прво због тога што не можемо толико дуго ратовати са 6-8 држава истовремено. Друго, овакви походи су веома финансијски исцрпљујући, како на државном, тако и на личном нивоу. Гледаћу да се овај месец резерве што више обнове, што ипак не значи да ћемо се у потпуности посветити само тренинзима. Тренутно се налазимо у Француској и Турској, очекују нас нове битке са Хрватима и надам се да забаве ипак неће недостајати.- Финансијски извештај за децембар –

Почетно стање НБС:
14000 златника, 11478785 РСД

Крајње стање НБС:
12500 златника, 12903451 РСД

Почетно стање МОД:
1146273 РСД

Крајње стање МОД:
39721 РСД

Почетно стање МЗС:
0 РСД

Крајње стање МЗС:
859130 РСД

Почетно стање златника на трезору:
1504.6 златника

Крајње стање златника на трезору:
2066.8 златника

Почетно/крајње стање државних залиха тенкова: 200000/194259.

*****

Све трансакције са НБС, МОД и МЗС орга могли сте свакодневно пратити у књизи финансија. Финансијске извештаје са авио удара као и потрошњу државних тенкова сте могли пратити на овом линку. Стање државних тенкова можете пратити на овом линку.

Већина удара је била намењена за играче који се налазе на Телеграму али први пут после доста времена, било је и удара на којима су учествовали играчи који се на њему не налазе. Рефунд је исплаћиван редовно, дан после удара и није било чекања за исплате. Тенкови су дељени свим грађанима по унапред познатим условима.

Крајњи финансијски биланс није био толико позитиван као што сам пред крај мандата предвиђао. Разлог томе је што смо дан после моје нове кандидатуре имали авио удар против Хрвата који се претворио у епску борбу и на рефундацију истог је отишло поприлично много новца. Ипак, отприлике смо негде на нули са приходима и расходима када се подвуче црта за прошли месец и наше финансије су стабилне.- Дан Републике Српске –

Данас је 9. јануар, крсна слава Свети архиђакон Стефан и Дан Републике Српске. Овом приликом честитам свима који славе а нашим грађанима који у правом животу, али и овде у игри, живе у РС желим да наставе да се боре за очување српског идентитета на тим просторима и истрајност.

На овај дан у Сарајеву, 1992. године, тадашња Скупштина српског народа у БиХ је донела Декларацију о проглашењу Републике српског народа БиХ. Она се налазила у саставу савезне државе Југославије као њена федерална јединица. Доношењем Устава од 28. фебруара 1992. године, Република је добила назив Српска Република Босна и Херцеговина. Амандманима од 12. августа 1992. назив је промењен и садашњи и коначни – Република Српска.

Данас је Република Српска међународно призната као један од два ентитета у БиХ, на основу Дејтонског споразума потписаног 21. новембра 1995. године.

*****

Овде, у игри, Република Српска је подељена на Источну и Западну. Источна је тренутно у поседу државе Србије. Идеја је и да Западну припојимо матици иако нећемо дуго моћи да их држимо у свом поседу због све већег пораста детерминације. Ипак, надам се да бисмо у будућности, макар на овај дан, могли да држимо обе ове регије под својом контролом, за шта верујем да је пандан тежњама велике већине нашег народа са обе стране Дрине, како у правом животу, тако и овде у игри.Толико од мене у овом обраћању. До неког наредног, желим вам да останете здрави и да наставимо сви заједно да се играмо и дружимо на овим серверима служећи нашој виртуалној држави.

С поштовањем,
Председник Србије
Страхињић III