Ресурсни войни

Day 4,711, 00:48 Published in Bulgaria Bulgaria by Government of eBulgaria
Здравейте Скъпи приятели, Уважаеми еСънародници! 😊На първо място, бих искал да се извиня за закъснението!
Голяма драма с админите за паролата на орга, респективно вестника.

По същество:

Въпреки, че вече имаше няколко статии, все още виждам много въпроси из стените, в чатовете и т.н.
Наясно съм, че има неща, които не са ви известни. За други пък имате въпроси, виждания и прочие, така че ще опитаме да поразсъждаваме, респективно отговоря на въпросите на хората, които не са в чата.

Мисля Премиерът Йоро обясни някои подробности относно механиката на ресурсните войни.
Статията му тук:
https://www.erepublik.com/en/article/-1344-2724539/1/20

За една част от вас, това определено е безинтересна тема и с право. Ивентът е направен така, че играчите, които не са в телеграм, нямат какво да правят. Борбата често е за секунди и пускането на заповеди в играта, (дали в чат в нея или на стената), би могло по-скоро да обърка ситуацията, отколкото да помогне, предвид закъснялата реакция.

Най-общо казано:
Съгласно даденото от Плато, всяка държава с над 4-ри региона може да има максимално 10 ресурса в регионите си. Другото условие, което трябва да се знае е, че в един регион, могат да се сложат максимално 4-ри ресурса. От тук веднага следва, че няма как да имаме хай-регион ( регион с максимални 5 бонуса), без концесия.
Какви обаче бяха идеите, разговорите и прочие, преди да се спрем на варианта 4 -3-3 и защо тези индустрии?

1. От картата виждате, как реално погледнато, предвид границата ни с враждуващи страни от юг, бяха избрани 3-те региона на север от Стара планина за региони на нашите ресурси. ( не щриховано червено )


2. Наясно сме, че повечето от производителите ни са във Варна и превес взима въоръжената индустрия. Изборът на Видин за регион на оръжейната индустрия е продиктуван по-скоро от факта, че Видин е по-сигурният регион от двата. На картата виждате, как при влизане на съюзници от север (жълта щриховка) и запад или югозапад ( оранжево), Видин остава в т.нар. „джоб“.


3. Русе от своя страна не беше избран, въпреки перфектното си положение. Казвам „перфектно“, защото със столица Русе, веднага бихме имали достъп до двете потенциални индустрии във Видин и Варна. Не беше избран, защото, (както можете да видите на картата), Русе се явява транзитен регион за преминаване в случай на опасност от окупация. Всеки регион има връзка с Русе и Русе се явява както втора цел, така и възможност, път за съюзници да потеглят на юг.


4. Предвид радиусите, които заемат основните ресурси, (тук бихте могли да погледнете статията на Йоро), е възможно в цяла Европа да има 1, максимум 2 от хай ресурсите. Взимането им означава блокиране на сърби, румънци, македонци и т.н. Тук трябва да отбележим, струва ли си да вземем тези ресурси при положение, че:

а) Ставаме поле за атаки
б) Най-вероятно ще имаме сръдни от съседите
в) Оказа се, че има предварителни договорки в „Астерия“ кой, коя индустрия взима
г) Както вече казап, нека си го сложим предварително на дупцето и си дадем ясна сметка, можем ли сами да си опазим ресурсите


Откровено казано, лично аз предпочитам вариант Сърбия на макс бонуси и наши фермери там, предвид кратките разстояния, респективно паричните суми за пътуване и по-голямата сигурност за фермерите.


5. В избора си съм се водел предимно от производителите в еБългария. След като с тези бонуси са останали в родината, вдигането на процента производителност в бъдеще време би било оптимално, както за самите тях, така и за държавата.


Това са някои от причините, поради които минаваме на вариант концесии до достигането на макс бонуси в основните индустрии.
Що се касае до Авиото:


Мисля, че отговорът на админите по т.7 обяснява изборът на тази индустрия, освен всичко останало, изброено по-горе.

Нещата могат бързо да се променят. Всичко е възможно, така че ще се опитаме да ви държим в течение на случващото се. Както се казва:


„Играч предполага – Плато разполага!“Това е засега от мен.П.П. Появиха се някои спекулации относно взимането на резерв, крадене на пари от БНБ и т.н.
Такова нещо няма. Знам, че клюкарките живеят от интриги, но в случая няма как да задоволя нуждите им.

Мисля, прочелите отчета на Финансовият Министър за предходния период са наясно с това.
КО-то беше покрито от Президентът Цуци, рушейки нейния собствен акаунт.
За съжаление се получи недоразумение. КО-то беше поръчано от мен в последния авиорунд с идеята сегашното управление да поеме разходите по него.
Предполагам не съм се изразил ясно, така че приемам, че проблема е в мен.
Парите ще бъдат възстановени на Цуци при първите пакове.
Приятна игра на всички!🙂


Sollam