еБебетата се захващат с еБългария

Day 4,395, 06:37 Published in Bulgaria Bulgaria by DonBobolino

Драги Сънародници!

Дойде време да се отървем от старото мислене и старите идеи и да вкараме малко свежа кръв в политиката на еБългария. Тя горката много е изпосталяла напоследък изглежда като Кубрат Пулев след мач с Кличко – насинена и с разпран от бой…жакет.

Ние обаче умните вундеркинди, или иначе казано еБебетата на еБългария, стигнахме до гениална идея. Тя ни дойде свише – нали разбирате имаше си всичко и лъв и горящо, че и говорещо дърво, което ми продума – „Боболино, бебетата, Боболино. Те ще спасят България. Ей ти Тия Скрижали. На тях съм записал кой ще са ти в кабинета“И така до мен магически се появи каменна плоча със следния списък, който светеше в мрака:

Президент: Боболино – на 1 годинка – с минимален опит във военните тактики и външната политика. Обича пържени картофи, цаца и биричка

Военен министър – Петър Недялков – на 6 месеца – придоби наскоро акаунта на Поничката – ще се учи в движение

Външен министър – Гаго – на 5 месец – Не знае нищо за външната политика, ама това е плюс - няма да е пристрастен и ще гледа трезво на нещата

Финансов министър – кака Цуци – не е еБебе, но пък е еБейби – ще храни всички с големите си…финанси

Премиер-министър – Pruskambe - на 8 месеца. Момчето обича да пръска разни неща, което е все тая, защото тая длъжност е Парадна, така че той ще носи чая.

Министър на образованието – Моа….ако остане време - трябва да има сигурен и опитен човек на тоя пост. Подозирам, че тук ще се справим най-добре.На втория скрижал беше записано каква да ни е тактиката за пълно освобождение. За съжаление го счупих на около 2000 парчета и едва успях да разпозная думи като Епици, Тур, Маке, Сърб, Румъ, стерия и други такива. Така че ще импровизираме….

И така под нашето мъдро ръководство шансът България да се освободи напълно и да си върти необезпокоявано ТВ-та е 50% - т.е. или ще го направим, или ще ни затрият. При втората опция бутонът „Импийчмънт“ свети в мрака и вече виждам как кривите пръсти на Бакалина се протягат към него. Суз бе!

И така това е всичко от нас.

Поздрави!

Вашите еБебета!