[ДК - Посланик Чили] Чили през пролетта

Day 4,345, 15:15 Published in Bulgaria France by Akaga

На 23 септември е настъпила пролетта в Чили. Както навсякъде по света тя е пъстра и весела.
И така, като върл Чилиелюбец, реших да се цаня за посланик на България в Чили. Защото както знаем колелото на историята се върти както в РЖ така и в играта. Ясно ми е, че за България Чили бе не просто съюзник и все си спомням за песента "Бяхме най-близки, за туй от сега нататък ще сме най-чужди в света". Но знае ли човек, всичко тече, всичко се променя.. и тук, в играта сме превъртели бая съюзници и врагове.Както и да е, помолих да ме добавят в техен чат, Чили ползва Watsapp, както и повечето латиноамерикански страни май, поне за Перу е така, казва Борил.
Добавиха ме с предупреждение, че някои може да поискат да ме изгонят, но не.. само ми се заяви, че трябва да се пише на испански, защото това са чилийски чатове. Чатове, защото ме добавиха в още един, който е на партията Hinperio Punch of State, където ще видите познати имена. Това са предимно играчи, завърнали се преди няколко месеца в играта. Сред тях има и дву-кликъри, като например Даанита, но има и такива, които не могат да възприемат актуалната обстановка в света. Те излъчиха президент миналия мандат.Общо взето не ми е лесно да следя чатовете им, защото бълват огромно количество писания и то на испански, /да живее ряпата, преди ме научи да ползвам гъгъл док, сега на гугъл преводача функция за превеждане на чатове 😉/.

Зададох разни въпроси днес за статията, ама.. неделя следобед кой ти ще отговаря, затова пък имам леко сухите отговори на външния им министър

1. Как са с активността - Добре, ние срещаме същите проблеми като всички общности, всеки месец няколко души напускат играта

2. Имат ли активен конгрес с много обсъждания - Това зависи от темата, която трябва да се дискутира, също така ние не обсъждаме военни теми в конгреса, това е въпрос, който обсъждаме между правителството и големите танкове. И нашият конгрес се подобри доста през последните месеци, като се дисциплинира в NE/DoW гласувания.

3. Какви са им отношенията в Андес - Нашите външни отношения вече не са предмет на спор. През последните години приехме държавна политика, съгласувана между всички основни партии. Така че вече не зависи кой е в правителството в Чили, нашите външни министри винаги спазват същия курс.

4. Какви са им отношенията с Коде - Отношенията с нашите приятели в Андите са отлични, също и нашите отношения с КОД. Чили има много силна позиция вътре в Андите. С CODE сме се присъединили към каналите за планиране и координация, а също и за съгласувана дипломация към трети страни.

Естествено, че ще ми отговори така, дори и не всичко да е толкова идеално, но бях длъжна да започна официално, пък в следващи статии може да има и различни мнения.

По повод развода ни - Това е въпрос, зависи коя гледна точка приемате. Бяхме заедно, докато имахме едни и същи интереси и един и същи враг (Астерия). Още в края на 2014 г. беше ясно, че България иска да промени курса си във външната политика, търсейки приятелски отношения с Астерия и се опитва да се съюзи с Астерия. И БГ искаше да завлече Чили и в Астерия. Но това не беше в наш интерес. Така след 2 трудни години в отношенията ни най-накрая се разделихме през 2016 г. Това е кратката версия.Така. По повод на предишния мандат, тогавашния президент е пуснал многозначителна статия, като Tio LLoc е чичо Сам, т.е. Yosemith Sam. Чичото изобщо не отрича. Казва, че са се завърнали скоро в играта след дълго прекъсване и управлението им може да бъде прието като тролско. На няколко пъти го бяха изправили на нокти, но успял да наложи мнението си. Успява, защото е постигнато съгласие между големите партии, че това ще е политиката.

С предиишния президент pinitus и военния му министър ImPeRiuS MJ и още няколко човека - българи и чилийци направихме чат за приятелство Чили - България, в който ще се опитаме да измислим как да си върнем добрите отношения, макар и след време. Най-малкото да покажем на незнаещите и да напомним на останалите, че сме имали голямо приятелство преди.. няколко години вече. Както и да е, вреда няма. Това е малко чат за дрънканици.Ако има желаещи да се включат, да казват.