[Министарство информисања] Чланак под окупацијом

Day 4,257, 13:20 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Драги грађани еСрбије,

Мада сам најавио да ће следећи чланак изаћи пре почетка јула, тај почетак јула је померен за средину јула. Због догађаја у РЛ, нисам био у могућности да посветим много времена ерепублику, и извињавам се на својој неактивности и неодговорности у овом мандату. Новине Министарства нису излазиле онда када је то можда било најбитније, у тренуцима врло тешким по нашу едомовину. У наслову чланка је намерно направљена грешка(Требало је гласити ,,Чланак писан под окупацијом"). Прво сам га хтео насловити ,,Први чланак под окупацијом", али нисам хтео да малеришем, тј. надам се да ће ово бити први и једини док је Србија окупирана(мада су посве изгледи да тако неће бити).Када сам погледао стари чланак запањио сам се тиме да је последњи извештај са ратишта било ЦОДЕ-ово освајање Индије(односно протеривање нас и наших савезника одатле).

Од тада, разуме се, отишло се доста даље. И о томе, мислим, не треба вас пуно извештавати. Оно што се дешава није прошло неопажено ни поред најнеактивнијег двокликташа. Нападнуте су наше матичне регије, а поред њих су окупиране и матичне регије наших савезника. Бачени смо на колена и покушавамо се свим силама извући из настале ситуације. Овако тренутно изгледа еСрбија:Ратиште се претворило у велику јурњаву у којој се тактички размењују територије, а нама то не иде у корист. Непријатељи кимају планиран сваки корак, а ми каскамо за њима. Али на опису ратовања се нећу превише задржавати.

Навикли смо да будемо на врху, да газимо све пред собом. Зато је ово још већи шок за нас. Неки би помислили да се ово десило одједном, изазвано неспособношћу људи који воде државу. Ово се дуго кувало и резултат је више различитих фактора.

Бројност која нам је некада била можда и најјаче оружје, опала је и самим тим изгубили смо доста штете. Хрвати и њихови савезници(Грци пре свега) дали су доста РЛ новца за куповину пакета и осталих повластица у игри, што се може видети и на овој табели:Један од планова Владе, јесте и куповина пакета јачим играчима, али ово је само план, који се тек треба разрадити и спровести у дело.

Са новонасталом ситуацијом, јавили су се и чланци који покушавају објаснити и пронаћи адекватно решење. Без обзира на садржај, корисност и тачност тих чланака може се видети да наша заједница тешко ово прихвата што је разумљиво и очекивано. Прихвата тешко, али спремно да пронађе решење, да се удружи када је битно, да заједничким снагама удари на непријатеља. Требаће много труда и мозгања правог решења, а време ће нам показати како ће се ствари одвијати.

Преглед тих чланака:

[Varvarin1976] eSrbija na koljenima! - Varvarin1976

[УЕС] Предлог влади еСрбије за ослобођење од окупатора - Free Area

Нешто је труло у држави еСрбији ! - Vojvoda1389

Као одговор на овај последњи чланак, Министар одбране Stefan Mauzer је објавио чланак којим објашњава тренутно стање. Чланак можете прочитати кликом овде.

Остаје нам да видимо шта ће бити.Конгрес

Морамо похвалити Конгрес који је поштовао захтеве ЦП-а да се чека са изгласавањем закона о објави рата и природном непријатељу, тако да смо ове законе могли изгласавати у задњим тренуцима када је то било потребно.

Такође и донације мање касне, на шта сам упозоравао у прошлим чланцима.

Драги Конгресмени и грађани, ,,уживајте" у Конгресу(немојте ово извлачити из контекста и схватати погрешно). Можда га ускоро нећемо имати.Промене на зидовима

Свакодневно се прича да админи требају увести неке промене и побољшања у игру; као што су тренинг центри за авијацију(давно најављени, никад остварени), повећање донација итд. Админи су пажљиво саслушали све и многе друге идеје и одлучили да неће размислити ни о једној, већ су мало променили зид, у естетском смислу. Сада ћете на овјаве ваших пријатеља моћи да реагујете на седам различитих начина, онако како то можете урадити на фејсу(овде је додат дислајк).Одувек су се могли ставити емотикони у објаве, али су то били прости смајлији. Сада је то проширено, па можете постављати мачке, кучиће, заставе итд.Такође, ако оставите линкове ка ратиштима, видећете прегледно ко са ким ратује и биће вам јасније шта се дешава. И линкови ка новинарским чланцима такође су обогаћени нечим што и не изгледа нешто нарочито, али добро.Такође ово доприноси бољем изгледу на зидовима

Новинар недеље и новинар месеца

Као и прошлог месеца, а узроковано мојом неактивношћу, награда за новинара недеље ће се делити од следеће недеље, а новинар месеца се неће проглашавати ни овог месеца. Награде ће остати исте.

Извињавам се још једном.Телеграм

Пред нама је врло буран период и Србији је потребна све већа организованост и координисаност. Да би се ово постигло потребно је да се пријавите на телеграм и приступите нашим каналима кликом на линкове испод. Поред војних и стратешких наређења, организовања удара и дељења рефунда можете се дописивати са осталим грађанима еСрбије. Очекује вас доста забаве и смеха. Кликните на линкове испод:

eSrbija: https://t.me/joinchat/FavW40-WU3GvYPZDfMye4A
AirSrbija: https://t.me/joinchat/FavW40jxaUxjoCSOTXfbpQТо би било то за овај (први) чланак писан под окупацијом. Било је ово кратко јављање, а ми се видимо у следећем чланку. Тамо ће бити и више информација о стању у савезу.

Поздрав!