[ДК - Посланик Франция] Франция в началото на юни

Day 4,221, 12:00 Published in Bulgaria Bulgaria by Akaga

Забелязах, че не съм писала нищо за Франция от 2 седмици. Пък не е съвсем да няма какво да се разкаже.

Благодарна съм на PK, най-добрата партия в еФранция, които ме сложиха на избираемо мясти и независимо, че франсетата имат само 20 депутати, и аз съм такъв. Най-много представители има бонапартисткого движение със 7 депутата и после сме ние - с 6.

Как действа френския парламент. Преди беше по-добре, преди, когато имаше форум. Имаше 3 мисля секции - една скрита, една открита за депутати и една за граждански дебати. Сега в дискорд имат канал, но не се ползва, на админите им е тегаво да дават всеки месец права. И затова единствения начин остава в общо съобщение в играта. Но пък така парламента е разделен на две, когато е цял де.

Останало е от времето на форума - президентът там назначаваше избори за председател на парламента, сега пак той създава това общо съобщение. Странното е, че презито се смени, но общото лс си остана. Вероятно защото сегашното прези е бивш депутат, пък предишното - уважавана личност във международните дела.

В началото на мандата основния разискван въпрос бе евентуалните възможности за освобождение. Едни такива дълги, обосновани мнения заваляха.. направо ми скриха шапката 😉 Сега обърнах внимание, че са 96 поста.. При това нито един празен, спамещ, закачащ се пост, само сюрьозни.. 😉 Като изключим един спор де, ама той принципен и вечен.До решение естествено не се стигна, френските депутати са по-нерешителни и туткави и от нашите. А може би всъщност по-отговорни. И.. дойде нов президент, който за разлика от предишния, имаше твърда позиция.

В предизборната си статия заяви, че не може да предложи нищо освен сълзи, мъка, пот и кръв.

Да, Bla стана прези без да има истинска конкуренция, със 72 от общо 157 гласа.
Основния въпрос разбира се е постигането на някаква или договорка, или с подкрепата на Хидра/Астерия освобождение. Бла залага на второто. За съжаление нямаше достоен съперник с обратната позиция, за да реши човек, че франсетата са направили един вид избор. А такива хора не липсват, и те са от най-силните танкове, и от най-многобройните партии. Ще поживеем, ще видим какво ще се случи.

След идването на новия президент на власт, парламентът заспа. От правителството също няма много индикации за живот, макар че вероятно творят нещо или поне се опитват.

Една единствена статия от началото на мандата - Но къде сме ние?. В нея не се казва почти нищо. Освен, че благодарение на пуснатата диткатура в Унгария са успели да отблъснат унгарците и сега са само с 3 окупатори - Чили, Гърция и Хърватия.

И така. друго интересно няма. Освен може би взелия френски гражданство Supreme Leader Ekrem Imamoglu, уж дошъл от Турция като политически бежанец едва ли не. Но очевидно е французин, при това много добре запознат с всичките им порядки, навици, отношения и пр. Има няколко интересни статии, тия дни ще гледам да попреразкажа някои от тях. В последната твърди, че французите и петима да останат, пак няма да могат да се разберат и ще се разправят до откат.. 😉

Но лично аз ги виждам франсетата по-скоро позаспали.. Хубава картинка на заспал петел не намерих, затова пък таз ми ареса 😉