[ПНБ] Честит ви Ганьовден!

Day 4,185, 09:34 Published in Bulgaria Bulgaria by XaoC aJI4eH

Честит празник на всички армейци, Гошовци и Ганьовци! Мислех днес да посвърша нещо, но явно ще се пише статия. Политическата ситуация днес ми напомня добре една хубава българска книга, особено по-последната и част.

„Пред вид на голямата важност и значение, което предстоящите избори за народни представители имат за настоящето и бъдещето на нашето отечество, нашите граждани, на брой повече от 700 души, събрахме се днес в двора на училището в Парцал махлеси и като обсъдихме въпроса по кандидатурите на лицата за представители, останахме съгласни и единодушно решихме да препоръчаме на г. г. избирателите от нашата околия за народни представители съгражданите си:

Ганю Балкански, търговец, известен в цяла България.

Филю Гочоолу, търговец с капитал.

Танас Дочоолу, търговец с винена индустрия."


И какво гласи новият позив на "ОПГ"-то:

„В един чат на хора, които бият се заговори за диктатура. В един друг чат се заговори как трябвало да се пита и да се спазва няква механика. Е може би не бях прав да я пусна. Но я пуснах. Сега квото стане.“

Интересно това в чий чат е било? На този на мавериците? На този на алианс? На този на мечките? На този на легендите20? Пак ли старите номера? Пак ли хора в един чат решават вместо хората извън този чат?

Господа, ако смятате, че са необходими крути мерки ако смятате, че парламента не работи добре и искате диктатура ние от ПНБ няма да застанем срещу вас! Обаче ако сте решили нагло да демонстрирате, че всичко зависи от вас, че само вие имате право да вземате решения това няма да стане! Ако при влизането в астерия, без консултация с Македония се възползвахте от безхаберието на парламента и пропуските в законодателството, сега няма да стане така. Погазвате конституцията и това няма да доведе до нищо добро. Който не знае да чете: КОНСТИТУЦИЯ
Особено да чете чл. 1, 2, и 11. Когато променяхме конституцията отчетохме всички неразбории и неразбирателства, които доведоха до последната гражданска война. В закона за референдумите дадохме повече власт на отрядите. Прочетете чл.4 и 5.

Господа, искате диктатура? ОК, защо не проведохте консултация с никого, а предпочетохте да действате по стария мафиотски начин? Държите двете най-мощни партии в топ5 и имате някакви позиции и в третата. Държите 8 от 15-те отряда! Не ви стига властта? Не можете да направите консултация? Не можете да изберете диктатор? Искате гражданска война?

Това всичкото което става не ме учудва. Нищо ново, историята никога не се повтаря, повтарят се само грешките. Но останах изумен какво мисли неформалният лидер на алианс:
ЦЪК Мигам на парцали и си викам, аз ли нещо не разбирам или просто човека не е същия? Като млад беше някакъв демократично, даже радикално настроен, сега някакви олигархични идеи ли демонстрира? Добре, диктатурата е за наше добро. Ще вдигаме ранг, че нямаме нашенски битки, където да го правим. И 1 милион не са пари в канала? Хайде те са частни, за наше добро са! А аз искам да съм овца и да паса трева. Е аз съм си овца – вечното вакло агънце, ама не паса трева!

Ние в ПНБ смятаме, че диктатура без политическо лице, диктатура без избран диктатор, диктатура наложена със сила, а не със съгласие, не е пътят за решаване на националните проблеми. Не е време за гражданска война! Не е време да се цепим на ново! Който иска да помага, нека го прави по нормален начин. Не сме заплашени от ПТО, заплашени сме от окупация и пълно затваряне на фермерските войни!