ماجرای پیراهن عثمان - نقدی بر نقد

Day 3,758, 21:21 Published in Iran Iran by dortyyy
سلام خدمت تمامی دوستان گل و بلبل. همونطور که از اسم این مقاله پیداست این مقاله شامل دو بخش میشه خواهشمندم هر دو قسمت رو کامل بخوانید.
ماجرای پیراهن عثمان
بعضي افراد براي غلبه برحريف به هر دستاويزي متمسك مي شوند و هر لغزش و اشتباه ناچيز از ناحيه رقيب را گناهي نابخشودني جلوه مي دهند . تلاش آنها صرفا غلبه و پيروزي بر حريف نيست بلكه ناظر به اين موضوع است كه مبارزاتشان را قبلا توجيه كنند و هر گونه توهم و اشابه ذهني را مرتفع نمايند تا اذهان و انظار ديگران را به سوي خود جلب كرده باشند.

به همين جهات و ملاحظات كوچكترين نقطه ضعف حريف را امري خطير وكمترين انحراف را ذنبي لايغفر جلوه مي دهند. در چنين موقع و مورد است كه مثل بالا مورد استفاده قرار مي گرد و ظرفا و گوشه نشينان از باب طنز و كنايه مي گويند : « فلاني مطلب ساده اي را پيرهن عثمان كرد .» و يا به قول عرب زبانها قميص عثمان كرد تا حريف را تخفيف و مدعايش را توجيه كرده باشد .

عثمان هفتاد سال داشت كه خلافت به وي رسيد . مردي ملايم و نرمخو بود . مال انديشي ابوبكر و عمر را نداشت . در صورتي كه براي اداره كردن كشور پهناوري چون كشور اسلامي دقت و مال انديشي از صفات لازم و ضروري است . نرمخويي و ملايمت عثمان تا به جايي رسيده بود كه عياشي و اقسام لهو و لعب در مدينه شيوع يافت چون عثمان در مقام جلوگيري بر آمد گروهي ازوي دلگير شدند . بعضي از مسلمانان كه جمعي از صحابه نيز از آن جمله بوده اند به علل و جهات ديگر از عثمان دل خوشي نداشتند .

اباذرغفاري وعمارياسر وعبدالله بن مسعود ازبزرگان اصحاب پيغمبر (ص) با عثمان سرگردان بودند و قبايل آنها نيز كينه عثمان را در دل مي پرورانيدند . در ولايات نيز طبقه سپاهيان و جنگجويان كه غالبا با فقر و حرمان مي زيستند سخت دلگير و ناراضي بودند .

اين عوامل و اختلاف طبقاتي عميقي كه بين ثروتمندان و قريش و ساير طبقات مردم پيش آمد همه و همه دست به دست داده حس انتقاد و اعتراض بر خليفه و دلگيري از روش او را پديد آورده است و مردم را در مدينه و ساير ولايات اسلامي به تمرد و عصيان برانگيخت و زمينه را براي تبليغات مخالفان مهيا نمود . مردم مصربا شورش طلبان بصره وكوفه به سوي مدينه حركت كردند و فتنه بالا گرفت.
بدوا مهاجمين آب را به روي عثمان بستند ولي علي بن ابي طالب (ع) برايش آب فرستاد و حسن و حسين و غلامش قنبر را براي حمايت به در خانه اش گماشت تا به احترام دو سلاله پيغمبركسي هجوم نكند و چنين هم شد وهيچكس جرئت نكرد از آن راه هجوم ببرد ولي مخالفان عثمان چاره ديگري انديشيدند و از ديوار خانه بالا رفتند . يك نفر به نام غافقي خليفه سوم را به يك ضربت بكشت و با ضربت ديگري انگشت نانله يا نعيله همسر عثمان قطع گرديد . آن گاه عثمان را گردن زدند و خانه وي و بيت المال را غارت كردند و علي بن ابي طالب (ع) به خلافت رسيد .

وقتي عثمان كشته شد و علي (ع) به خلافت رسيد بعضي ازاصحاب مانند سعد بن ثابت و ابوسعيد خدري كه به عثمان متمايل بودنداز بيعت با علي (ع) تخلف ورزيدند . بعضي كسان هم مانند مغيره بن شعبه به شام گريختند و با معاويه همدست شدند .

معاويه كه از اقارب وبستگان عثمان بود وخود نيزداعيه خلافت بلكه سلطنت درسرمي پرورانيد براي آنكه مردم را عليه علي بن ابي طالب (ع) بشوراند به اشاره عمر وعاص راههاي مختلف در پيش گرفت كه يكي از آن راهها اين بود كه علي (ع) را قاتل عثمان معرفي كرد وپيراهن خون آلود وي و انگشت بريده همسرش نائله را كه به وسيله نعمان بن بشير به شام رسيده بود در مسجد آويخت ودر انظار مسلمين قرار داد تا مظلوميت عثمان را مجوز عصيان خود قرار دهد . غرض ازتمهيد مقدمه بالا اين است كه بدانيم چون پيراهن عثمان در تحريك مسلمين و انجام مقصود پليد معاويه نقش اساسي بازي كرد لذا براي كساني كه بخواهند با به دست آوردن دستاويزي من غير حق به مقصود برسند مثل پيراهن عثمان را مورد استفاده قرار مي دهند .


قسمت دوم نقدی بر نقد


دوستانی که زحمت کشیدن و برای مقاله پایانی دولت یه مقاله نقد نوشتن من هم خواستم به روش خودشون پاسخگو باشم البته این جوابیه فقط برای اوندسته از دوستان هست که اکانتشون دارای هویت واقعی هست و کسانی که تو همین یکسال گدشته 6 نفر پشت اکانت نشسته و یکبار به شمایل دوست میاد مجیزت رو میگه و یکبار هم میاد و لجن پراکنی میکنه تا زیر سئوال ببره همه چیز رو.

دوستان گرامی اول از همه واجب میدونم تا از عملکرد دولت در ماه گدشته دفاع کنم و به صورت کامل اینکه ما هیچ برنامه ای نداشتیم رو رد میکنم اما واقعا گاهی وقت ها کاری نکردن درست مثل هر حرفی رو نزدن شایسته تر از انجام اعمال احساسی و بدون منطق هست. من به شخصه اول دوره دوست داشتم ایر بزنیم به مکزیک اما به همون دلایلی که تو مقاله پایانی دولت گفتم دیدیم خطرش بیشتر از منفعتش هست و نه تنها شاید زیاد نتونیم تو اون منطقه دووم بیاریم ترس این هم بود که به خاطر ضعف نظامی چند ماه اخیر مورد تجاوز کشور های همسایه قرار بگیریم.
پس باز هم تاکید میکنم همیشه نباید حتما یه کاری کرد تنها به این دلیل که این ماه رییس جمهور هستی. تمام دوستانی که وقتی شماها نبودید و داشتید بیرون از بازی جور دیگه تفریح میکردید میدونن که حداقل تو سه دوره از 5 دوره ای که من رییس جمهور بودم جنگ سنگین داشتیم یکبار خودمون به ترکیه حمله کردیم و با همکاری رومانی و پرو نه تنها ترکیه رو حذف کردیم بلکه تا آتن هم پیش رفتیم و به یونان هم ضرب شصت محکمی نشون دادیم که میتونید تو ویکی ماجرای نبرد حشریانوس رو بخونید. یا وقتی ترکیه با تمام قدرتش به ما حمله کرد تا تلافی سرمون در بیاره من کنار خیلی از همین دوستان کلی پول خرج کردیم و زحمت کشیدیم تا آبرویی از کشور نره.

اگه برای مدال بود من 3 تا از این مدال رو داشتم تو اکانتم نیازی به روشن کردن چراغش نبود یا اگه به قول دوستمون برای قدرت نمایی حزب سبز بود باید بگم حزب سبز هر وقت اراده کرده تو قدرت بوده و نیازی به قدرت نمایی نداشته.
در مورد مجلس نظر شخصی من این هست که محیط تلگرام جایگاه مناسبی برای برگزاری جلسات مجلس نیست ولی به هیچ وجه حرف دوستانی که میگن شان مجلس پایین اومده یا رییس مجلس وقت به کسی بی احترامی کرده رو قبول ندارم چون دقیقا همون روز خودم تو مجلس بودم و شاهد استیضاح استیضاحای فریبرز و شلوغ کاری دوستانش بودم.حرف من اینه که با گفتن این جملات راه به جایی نمیبریم وقتی عین طوطی هی تکرارش می کنیم.

در آخر میدونم نرود میخ آهنین در سنگ فقط خواستم بدونین همیشه هر کس حرف آخرو بزن حق با اون نیست ولی بعضی وقتا ادما از طرف مقابلشون نا امید میشن چون باز هم تاکید میکنم نرود میخ آهنین در سنگ

LEO
Day 3758