{МФ} Защитата на диктатурата в цифри.

Day 3,072, 01:33 Published in Bulgaria Bulgaria by Bulgarian Ministry of Finance

Здравейте банда.
Предполагам на всеки му е любопитно колко струва на държавата Одисеята покрай защитата на диктатурата.Мое задължение е да хвърля светлина по въпроса.
За защитата бяха прехвърлени от Дзънка всички налични средства в левове от организациите в размер на 1 202 304,00лв, като по инерция бяха взети и от орга на 49th 35 565,00, които не са държавни средства, както и от орга на BTA който беше зареден от мен през месец февруари с лични средства. След края на битката в БНБ беше върнат остатък от 800 000,00 лв, които бяха разпределени по начина по който бяха изтеглени от всеки орг. Сумите в 49th и BTA също бяха възстановени. По моя молба Дзънка не пипна наличното злато ползвано както за краткосрочна обмяна, така и това което се трупа като резерв обменян на 333лв/зл. Така сумата която беше използвана за защита е в размер на 402 304,00лв.
Освен този разход мероприятието по защитата ще струва и още 20 дни престой на организациите, тъй като бяха свалени всички оферти за да се акумулира сумата, а сега ще трябват още 10 (вече 9 защото започнах от снощи) дни да се качват постепенно, във възможно най-подходящите моменти офертите на пазара. Като играч занимаващ се с организациите на мен ми бяха изтрити неизвестно количество часове занимавка на ПС-то, за което благодаря на всичко участници и от двете страни.
Благодарен съм на Дзънка затова, че не пипна златото защото в него също има акумулирано доста време, 🙂 и се надявам никой от тези които спечелят в следващите месеци да не се полакоми и да го пусне в разход.
Основната идея на дългосроната обмяна, която подхванах, на възможно най-нисък курс е да се натрупа стратегически резерв постепенно, който от една страна би позволил по-значителни печалби от валутни операции и второ сигурност за държавата при необходимост от отразяване на външна агресия.
Всеки един, било то диктатор или президент, се изкушава да харчи със замах,независимо от предварителните му нагласи, което не позволява този резерв да се натрупа в кратки сркове,а е възможно.
През последните месеци като изключим мандатите на NO CARRIER и Борис Таблов предварителен бюджет за това какви суми ще са необходими по пера не беше съставян. Отчети на МВ аз не съм виждал за разходваните средства от много месеци насам, което не значи че не може да се правят.
Всеки един кандидатстващ за Президент или Диктатор би следвало да си е направил предварителна сметка най-грубо какво ще му е нужно като резултат от ПРОГРАМАТА за месеца в който кандидатства и която е декларирал. След което да се придържа към нея.
От доста време насам програми почти няма. Липсва и виждане затова не накъде да се движим, а защо да се движим в посоката хикс, т.е няма формулирана идея за развитие, респ. експанзия, която да дава възможност играчите да се развиват по-бързо печелейки повече средства. Тъпчем на едно място и се караме с кого да вървим БЕЗ да сме дефинирали ЦЕЛТА. Харчат се средства за дрязги, които аз не видях да имат сериозна аргументация. Били сме изтривани много пъти,но винаги сме имали КАУЗА и тя е била отборната игра,както вътрешна, така и с играчи от други страни. Аргумента,че някоя страна е джудже и не си струва да и помагаме е ВУЛГАРЕН. Чили бяха джудже и с не малка помощ от наша страна станаха сила с която се съобразяват всички. Дали са ни благодарни или не е без значение. Ирландия бяха единствените, които макар и символично застанаха до нас когато определихме,че не можем да сме в един съюз с генетично определените от нас съседи- Турция като врагове. Това ние не можем да го забравим и не трябва, както и не трябва да мерим с аршина на Хърватия кой колко щета прави, защото се превръщаме в същата жалка сметкаджийска пасмина в която са станали те. България винаги е играла тази игра по нейните си правила с определен стил близък до нормалните човешки взаимоотношения, без да дели на имащи и нямащи,без тънки сметки. Това не всеки може да си го позволи. Това е лукс и привилегия на малко единици. Ние не сме били проститутки, които да си продаваме кожата на някого за нещо и не ни е дремело дали ще ни има на картата или не, щом сме заедно зад ПС-та.
Пичове и птички които се кандидатирате,
дайте малко, една идея по отговорно да движим напред.
Тези които го правят за пари.... Не изпростявайте толкова.Излезте навън, поработете,изкарайте. Грозно е и жалко да се краде в играта.(Щурми сещаш ли се?)
Не ни правете на балъци и не отблъсквайте с поведението си хората тук. Не всички са се отказали още и тези които са останали е малко вероятно да оставят нещата съвсем на самотек.
Има начини да е по-интересно и да е приятно да джиткаме все още. Просто трябва да се експериментира и да не се гледа само какво няма в собствената купа,а да се гледа да има повече в купите на всички.

Ето няколко шота в подкрепа на цифрите по-горе:

С червен фон са наличностите които не са могли д бъдат възстановени. В края на месеца или по-рано, ако се налага как ще сглобя липсващите 300К,които се твърди че са излезли от организациите не зная.

Поздрави
Velin Genadiev