[Министерство за Одбрана] ЗАВРШНО!

Day 2,846, 11:36 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana


Почитувани Македонци,

Изминативе 40тина дена беа едни од најинтензивните денови во мојот е-живот, би рекол дури и повеќе од периодот на мојот ЦП мандат.
Започнавме со револуција и напад на Егејска преку фото финиш и фантастичен ПРЦ во Епир се до бришење на јужните од мапата на еСветот. Успеавме во нешто што не можевме да веруваме дека ќе се случи изминативе 2 години.
Премнгу непреспиени ноќи, одлична стратегија и фантастична соработка со нашите пријатели од Бугарија доведе до остварување на нашиот сон за окупирање на јужниве соседи и конечна слобода на еМакедонија!
Успеавме да ги држиме окупирани 20тина дена, потрошивме огромни средства за да го оствариме тоа НО тие потрошија многу повеќе од нас! За жал не успеавме да им ускратиме Конгрес, дојде Турнирот и превзедоја иницијатива но на крај се се заврши онака како што ние сакавме а тоа е потпишување на НАП!
Помагавме онолку колку што можевме на нашите сојузници и сега после овај НАП се очекува од нас огромна подршка кон сојузниците и верувам дека ќе покажеме сила и решителност, онаква каква што само еМакедонија може да покаже!!!

Изминатиов период бевте секојдневно информирани кои се проритетите на еМакедонија, каде да се насочи нашата штета и излегував со соопштенија за важните случувања како во војната со јужниве така и со актуелните настани во еСветот и се надевам дека бевте задоволни од начинот на информирање.
Тука морам да му се заблагодарам на Apokaliptic кој беше тука за навремено пренесување на информации до нашите Д4 борци и ОН во доцните ноќни часови за координација!

Наредниве 2 месеци сме слободни да ја играме играва онака како што ние сакаме. Да ги искористиме максимално за наша забава, за прибирање ресурси, за припрема на нова војна после завршување на овај НАП и да им помагаме максимално на нашите сојузници!

Сето ова се случи најмногу затоа што бевме тим и добро организирани!

Затоа што имавме фантастична Претседателка Aliss Wonder ака GAMBLE_24 - Да требаше жена да дојди за Претседател за да ја среди еМакедонија 😃
Затоа што го имаме најдобриот МоФА изминатава година Severrus Snape без кого овај НАП немаше да постои!
И затоа што имаме вЦП и ПРЦ-ач ivan.sk кој знае против кого да пука 😛

А најмногу затоа што

НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ !!!
НИЕ СМЕ ПИРЕЈ !!!
И НИКОГАШ НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ !!!МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!