Ambient on/off

Join the new world

 

Екип, съюзи и тези три неща

Day 2,275, 23:19 Published in Bulgaria Bulgaria by Government of eBulgariaЗдравейте,

Ще започна с така дългоочакваното от някои официално обявяване на екипа. Въпреки закъснението искам да кажа, че повечето от тези играчи се занимават с различните задачи и аспекти свързани с управлението на страната не от момента в който им се изписват имената в този вестник а от момента в който са се съгласили да отделят от личното си време за общия просперитет в играта, колкото шаблонно това да звучи.

Затова ще помоля да продължи да им се дава нужното спокойствие да работят в това отношение и който има проблем от каквото и да е естество да се обръща към мене.

Та накратко:


Екип на Министерството на Отбраната:

VVeselinov
pacoX a.k.a BonevB
Tervel 2
T.Alexandrov
UItraCSKASofia
artiomov33
Distinguished
Mag Grey
DeadShadow

Това не означава, че в даден момент според нуждите не могат да бъдат включвани и други играчи към екипа, но това са основните хора които се занимават с черната ежедневна работа свързана с координацията и организацията на военния ни потенциял.

Министерство на Външните Работи


Министър:

Imoenbg1


Екип на Министерството на Външните Работи:

Gloomy Villain
Akaga
Simonymous
Momchil Lambev
Vesk0 Petkov
babaMETZA


Включени са доста по-млади играчи с цел да натрупат опит и да са по-близки свидетели на самите дипломатически процеси. Акага ще продължи да се занимава и със дипломатическия корпус.


Министерство на Младежта:

Old 7
Andromeda 11
Gavro


Министерство на финансите:


LitoII
RECTOR of TU Gabrovo
NikolayMilev


Министерство на Информацията:


Министър:

amstoyanov


Екип на министерството:

dzynka
Valentin Krastev
Princess Aspas


Искам да се извиня ако някой ми е писал лично в играта и не съм отговорил, приоритет съм поставил на дипломацията в този момент в който се сформират вече новите съюзи и се явява краен етап на преразпределението на силите и поради огромния обем лични в играта имам и пропуснати такива. Затова бъдете настоятелни или ме търсете в ИРЦ.

Вратите остават отворени за който има желание да се включи в някоя от програмите или към съответните екипи. Крайното решение е на хората в самите екипи.Сега към някои други теми за обсъждане:


Стратегията свързана с войната с румънците, включването на Полша и тн.

Спечелването на въстанието преди няколко дни само по себе си не беше от изключителна роля, заедно с изпреварването на румънците за бутона за пускане на естествен враг обаче, отвори куп стратегичеки възможности. Една от които беше възможността Полша да си пробие път и да започне вйона с Румъния. Важния момент тук е, че Полша също има бонус за щетата от изминалия прословут турнир, но само когато Полша е атакуващата страна, тоест наличието и задържането на инициативата е от първостепенно значение.

В един момент от този процес, Унгария вдигна въстание в Укрански регион, граничещт с региона който Полша щеше да нападне за да стигне до граница с Румъния. Тъй като е нужно да се превземат всички Украински региони с които полша граничи за да се затвори войната и да се пусне нов закон за естесвен враг, това въстание трябваше да бъде потушено или да бъде удължена нашата война с Румъния достатъчо дълго, така, че Полша да може да пусне Румъния за естествен враг първа.

За тази цел като резервен вариант бяхме се подготвили да вдигнем въстание преди изтичането на времето за автоматична атака на България, за да може да се пусне тя на опашката след въстанието и по този начин да се забави атака с още 10тина часа. Това не се наложи да се прави, защото украинското въстание в Унгария беше потушено и няаше напрактика нужда от удължаване на битките. Самите Ромъници побързаха да пуснат въстания в Бургас който няма директа граница със свободния към този момент наш единствен регион Видин и по този начин да предотвратят тази възможност.

Като цяло, те винаги имаха тази опция, защото за да има смисал да пуснем въстание другаде където да сработи тактиката, трябваше да е близо преди края на автоматичната атака защото иначе полза от това нямаше да има. Към момента в който Румънците го пуснаха обаче, тактичекса нужда особенна вече нямаше. Дори тяхното избързване ни даде възможност да пуснем 2 дена по-късно в правилния момент въстание с което да подпомогнем директната атака на Поляците.

Причината поради която не се бием в директните битки и въстанието вчера не беше приоритет е, че Румъния продължава да има бонус от +100% щета във всичките си битки и за да спечелим такава битка от наша страна трябва да изразходваме 2 пъти повече ресурси от тях. При положение, че те финансират своите КОта по всички девизии всички рундове без спирка от наглед бездънна яма, това е не само нерационално но и тактически грешно действие. В момента в който се изравнят силите на бойното поле, ние ще променим тактическата си нагласа и приоритети. Междувременно продължаваме да помагаме на Полша и останалите си съюзници в различните битки.

Македония предприе въздушен удар с който цели да успее да има конгрес за да може най-малкото да промени данъците си. В тази връзка, ние самите се отказахме от опит за наш такъв, тъй като щяхме да разделим силите си прекалено много и за да можем да помогнем пълноценно и на Македония докато върви и офанзивата на Полша срещу Румъния. Част от стратегията тук е да се отцепи Аржентина от граница с Македония на север като се печелят руските въстания, като в случая помагаме и на Русия да си възвърне регионите окупрани от Аржентина, като ще продължим да правим това и в близкото бъдеще до окончателното изтласкване на Аржентина от Европа.


Алиансите:


Вече беше официално сформиран първия от новите алианси под името АСТЕРИЯ. Той включва, като страни основателки, както се очакваше Сърбия, Ромъния, Гърция, Словения, Аржентина, Унгария.

На този етап военната сила на този съюз доближава половината щета в играта, като това не означава авоматическа доминация по военните полета. Една от причините е, че има вътрешни проблеми породени от изборана мнозинството гърци със досегашния елит на страната който с години определяше политката и насоката на Гърция. Отрядите на ГАМА и Мирмидоните, в които членуват множество от 'кредитните карти" на гърците както и вечния им елит се обявиха за терористичеки организации и против правителството и новосформирания съюз. Също така, има и недоволни унгарци от решението на Унгарското правителство да се обвърже с Румъния в един съюз.


Освен този съюз в съвсем скоро време се очаква да бъде обявен и втория съюз, чиите страни основателки ще бъдат Полша, Испания, Хърватия, Великобритания, Турция и САЩ. Съюза ще има не по-малко интересното име Сириус и е в процес на ратификация на своята харта.

Чили също е поканена да стане съосновател в съюза, като решението за ова се обсъжда от конгреса им и предстои гласуване. Позицията на Чилийското правитество обаче и като цяло на мнозинството от населението им е, че те без България и Македония не биха влезли в този съюз а към този момент индикациите на дадени страни от него е, че това е невъзможно.

При всички положения за момента и нашето предпочитание е, за сформирането на 2ти съюз койо ще включва България, Чили, Македония, Русия, Германия, Индонезия Мексико и Парагвай и ще си сътрудничи със Сириус за да се балансира Астерия. (Ще трябва доста да посвикнем с тези имена).

Дипломатическите постъпления нъжни за подготвянето на сформирането на този съюз са вече направени през последните седмици тъй като нашето учакване беше, за подобно развитие на нещата и че след избора на Гърция да остане със Сърбия това ще е логичния ход за балансиране на играта като цяло и за създаване на обстановка в която останалите страни можем да се кооперираме в достатъчно добро ниво като избегнем драгите между опраделни страни ако се търсеше сформирането на един голям съюз.Искам също така да кажа, че не е вярно, че никой не ни иска, напротив желан съюзник сме и ще се наложи да напрвим нашия избор за това какво направление ще поемем в следващите дни. Опциите са ясни от много време и очевадни от момента в който Гърция се присъедини към Сърбия в техния съюз. Правителството ще продължи да следва политика която е в унисон със желанието на българските играчи и интересите на страната, като заазва основните принципи на външната си политика.


бъдете различни, бъдете себе си,Лошия президент,

Стоич,
 

Comments

Simonymous
Simonymous Day 2,275, 23:24

ОДРИ БАШ КОКО ТАА КОВРА Е НАША

Kpakpa
Kpakpa Day 2,277, 05:17

На бач' Коко Динев ли пишеш?

Simonymous
Simonymous Day 2,277, 07:50

Не, на Бач Кико жребеца ;е

NKFV
NKFV Day 2,277, 10:28

Стоиче, ти си един долен двуличник. Как смееш изобщо да искаш:

"Затова ще помоля да продължи да им се дава нужното спокойствие да работят в това отношение и който има проблем от каквото и да е естество да се обръща към мене."

Какво спокойствие ми даде ти на мен?! Във всяка моя кандидат-президентска статия пишеше по 954959459 анти-мнения. Във всяка моя президентска статия пишеше по 9459459495 анти-мнения.
Къде ти беше обективността и еднаквия аршин?!

С какви очи искаш спокойствие? А?

Извинявай, че спестих милиони на еБългария от безсмислени битки... извинявай, че й осигурих Парламент, който ти не успя миналия месец и който едва ли ще успееш да осигуриш и този месец. Извинявай, че сключи съюз с Полша..

Ай, да ти го тура в устата! И в на бакалина!

Да живее Трети, НАПРЕД и най-вече Никитакчето!

Simonymous
Simonymous Day 2,277, 13:00

Я, кой се завърна о/

Distinguished
Distinguished Day 2,275, 23:26

о7

El Che G
El Che G Day 2,275, 23:27

o/

El Che G
El Che G Day 2,275, 23:30

а Бразил каде е во оваа приказна?

Shyneins
Shyneins Day 2,275, 23:44

И на мен това ми е интересно ?

Dark Knight Kiril Kirilov
Dark Knight Kiril Kirilov Day 2,275, 23:27

o7

MyJleTaPka
MyJleTaPka Day 2,275, 23:27

Ами хаирлия да е!

LSFC HOOLIGAN
LSFC HOOLIGAN Day 2,275, 23:29

o7

Vadisz
Vadisz Day 2,275, 23:30

Успех о/
Екипа изглежда обещаваш

DANl1640
DANl1640 Day 2,275, 23:34

тия всичките съюзи може да ги обединим с кодовото име ТАШАК

vevekoko
vevekoko Day 2,276, 08:04

mai mai da..

bakalin
bakalin Day 2,275, 23:35

Цитат:
"Правителството ще продължи да следва политика която е в унисон със желанието на българските играчи и интересите на страната, като заазва основните принципи на външната си политика."
.....
Аланкоолу,
КОГАТО ДОРИ И ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПЪТ ПОПИТАШ останалите български играчи какво искат, тогава може да се изказваш.
Турция попита играчите си, Франция и те.
Ние си имаме Закон за Референдум /де прашясва/.
Ти нееднократно си заявявал, че знаеш и можеш да направиш Допитване.
ама само бля, бля, бля......

Stolch
Stolch Day 2,275, 23:44

Тебе никой никога повече няма да пита за нищо освен къде е кенефа.

Сам си си заслужил това отношение с безкрайния нихилизъм и хейтърство към всеки и всички заели се да отделят от личното си време за "виртуалната ни страна".

Никой не го интересуват бълнуванията ти по каквито и да са теми свързани със "правене на кеф" или друг подони псевдорационализации.

Spiritis IV
Spiritis IV Day 2,275, 23:57

Стойч, кога пита народа какво мисли по въпроса и какво иска? Или ти вече четеш мисли и знаеш всичко?

bakalin
bakalin Day 2,276, 00:04

Ще питаш, Стоич, ще питаш. И хоро ще играеш даже.
Нека само мине моментната еуфория от появилата се НАдежда за съществуване не виртуалната ни държава, да се капсулират съюзите и Цирка да продължи.
Обградени САМО ОТ ВРАГОВЕ покрай Границите ни - шансът за съществуване е нулев.
Аз затова настоявам да си подписваш статиите, та да се види КОЙ ЕДНОЛИЧНО реши да ни набута отново на губещата страна.
Жалко е обаче. Имахме ШАНС, но нарцисизма ти ни провали. Отново.
И не лъжи хората, че България ще играе ролята на Балансьор.
Отредената ни роля е да бъдем петото колело.
Колкото и да се напъваш да си Секретарче някъде, важни са резултатите и прагматизма.

Simonymous
Simonymous Day 2,276, 00:08

Имаме 5 съседа, 3-ма са врагове. Значи не са всички.

Spiritis IV
Spiritis IV Day 2,276, 00:08

Аз лично няма против, страната която сме избрали , имам против това недоразумение КОТ2, дето Стоич пак иска да се прави на Шефче за да си храни егото....

Spiritis IV
Spiritis IV Day 2,276, 00:19

И понеже от това което виждам , много хора сме на различни мнения и защитаваме различни гледни точки. Подкрепям идеята за Референдум

Imoenbg1
Imoenbg1 Day 2,276, 00:34

Между другото, ама само между другото - избор на съюз от президент не е прецедент.....

Neno Panchev
Neno Panchev Day 2,276, 01:15

Тук мисля, че Бакалина е прав обективно погледнато и не трябва да проявяваш субективизъм в ситуацията, като избягваш поне да отговориш защо няма да има референдум. "Има само едно но важно изискване, оставяте политическите си възгледи и личните дразги настрана докато сте част от екипа на което и да е министерство или инициатива." Твои думи.
Нормално е да иска референдум или друга форма на масово допитване, защото от решенията в този месец се решава хода и съдбата ни за кой знае колко още напред. Дори и да си сигурен в желанието на българските граждани, не може да го напишеш това за унисона, без да има официално изявяване на тези интереси. Ей така да си подплатиш далновидността на управлението, ако щеш. Да кажеш: "Народа тва каза, тва направих". За справки - Мирмидонците и Гама. Сам казваш, че не е като да нямаме опции щом сме толкова желани.
А това, че не било прецедент едноличното решаване, е смешно. Еди кой си така направил и дай ся... Нали за това е историята - да се учим от грешките си.
Както и историята показва, че когато сме били срещу всичките си съседи, хубаво не сме видели. Та тук ме съмнява, че цялата работа с Турция и Хърватска е мерене на егота. Даже с турците май не сме в толкова лоши отношения като повод за конфликта, колкото с хърватите. Но това е обект на друга тема, с която не съм толкова запознат и е просто като пример за опции за гласуване и мнения на гражданите. Сближаване с единия алианс, с другия, КоТ2, съседи а-у.

Kukulast
Kukulast Day 2,276, 06:42

Не можеш да не признаеш че въпросът на бакалина предизвика дискусия което от където и да го погледнеш си е добре, най-малкото ще помогне на младите да се ориентират в политическата обстановка.

Бакал, наистина избор нямаме. Ще имаме когато македонците се помирят с гърците и гърците се помирят с македонците. Което скоро няма да стане.

vevekoko
vevekoko Day 2,276, 08:13

kolkoto i da ta hrani mai bakalina donqkade e prav Stol4..
dobre 6te e da izlplqskame edin referendym da vidim koi kakvo misli za otdelnite vyzmojni varianti pri syzdalata se sityaciq..
ina4e bravos za ekipo, baq izrydi si sybral na 1 mqsto

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,276, 10:27

Стоич, че от теб по-голям кенеф има ли?

само трява си допълнеш ника -> Столче с дупка!
ако ти тряват 5 злата, кажи да ти пратя

Phoenix Style
Phoenix Style Day 2,277, 09:11

Всички знаем, че си вече 3-4 месец на власт 🙂

Drakoveca
Drakoveca Day 2,275, 23:46

i da pita i da ne pita faida nqma. Ili vlizame v sauza kadeto ni butnat i imame nqkoi drug region 4e da ni e interesno ili stoim zatriti i naselenieto produljava da namalqva.

Shyneins
Shyneins Day 2,275, 23:47

Малко позитивизъм няма да ти е излишен Драго 🙂

Drakoveca
Drakoveca Day 2,275, 23:54

Po pozitiven 4ovek ot men edva li 6te nameri6 😃 Rabotata e tam 4e gledam realno na ne6tata i ponqkoga si kazvam rautite kakto sa. Izbor tuk nqma, vsu6nost ima i toi e O4EVADEN.

Simonymous
Simonymous Day 2,275, 23:57

Единственият избор е да сме срещу гърците или срещу себе си. Аз направих моя ;е

Shyneins
Shyneins Day 2,276, 00:25

Според мен трябва да се държи курс за 2 алйанса обединени срещу Сърбия 🙂

deepz00ne
deepz00ne Day 2,276, 06:19

Единственият избор е да сме срещу гърците или срещу себе си. Аз направих моя
+10000000

Av1t0hol
Av1t0hol Day 2,276, 04:11

Не виждам никакво нарушение - длъжен е да пусне референдум при конкретна оферта за влизане в съюз - такава досега не не съм видял. Относно линята ни на поведение и външно-политическия курс не е длъжен да пита никой - затова е избран - той е екипът му трябва да решат, на база на преговори и информация, която не е достъпна до повечето граждани.
Като не ви харесва това, което той прави, да си бяхте подкрепили друг президент.

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,276, 10:14

излишно е да обясняваш на тоя тъпанар тези работи. колкото по малко хора му обръщат внимание, толкова по-малко хора ще му вярват на простотиите.

Av1t0hol Day 2,276, 04:11

Comment deleted

vevekoko
vevekoko Day 2,276, 08:11

kolkoto i da ta hrani mai bakalina donqkade e prav Stol4..
dobre 6te e da izlplqskame edin referendym da vidim koi kakvo misli za otdelnite vyzmojni varianti pri syzdalata se sityaciq..
ina4e bravos za ekipo, baq izrydi si sybral na 1 mqsto

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Day 2,276, 12:03

За демокрацията е важно не изборът да е правилен, а начинът, по който е взет. Да се говори от името на народа, без да се пита самия народ, е практика на тоталитарните управления, кръщаващи се "народна република".

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,276, 17:50

И ти ли бакаляса вече? Откакто напуснахме еден изпаднахме в позицията не да решаваме, а да се съобразяваме със статуквото и да търсим максимално доброто решение за нас. Сега сме в същата ситуация, следим как се създават новите съюзи и освен да направим сателитен съюз нямаме друг избор. Защо е тоя референдум дето го искаш? Референдум можем да правим ако ни ухажват от двете страни и трябва да избираме. Случаят не е такъв, в силните 2 съюза не ни искат, колкото и Стоич да говори че не е така това си е точно така! Бакала го тресе някаква необяснима сърбомания, ама той никога не говори с аргументи, а само вдига шум за да се намира на приказка. В случая изборът го правят сърбия и полша. Ние избираме полша защото нямаме ход да изберем сърбия. Освен ако не искаш да плащаме наем за 2 автохтонни региона и да нямаме независима външна политика, което ще изкара повече хора от играта отколкото ако стоим изтрити.

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Day 2,277, 00:37

Добре, Дарт Хаос Алчен, явно само ти и Стоич знаете как стоят нещата, ние сме прости, необразовани и неуки и нямаме право да решаваме бъдещето на е-обществото ни. Нищо че става въпрос за събития, от които зависи следващата минимум 1 година, а вероятно много повече. Явно решението ще го вземе президент, който (по твои думи) казва едни неща, които пък ти твърдиш, че не били така ...

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,277, 02:48

Изказвам позиция просто. Не съм еДипломат но в РЖ знам историята и логиката тука е същата.

Simonymous
Simonymous Day 2,277, 07:52

Исторически погледнато България не е имала силен период в демократични условия. ;е

Simonymous
Simonymous Day 2,277, 07:54

Рецалде, не си прав. В полския може и да не ни искат, но за другия имахме предложение. Просто беше кофти за нас и не виждам кой би се съгласил да него.

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,277, 09:28

Интересно какво е било 🙂. Едва ли е за споделяне щом го криете!

Simonymous
Simonymous Day 2,277, 13:04

Беше да прецакаме съюзниците си. Доколкото чета мнения по коментарите от много време насам, почти никой не съм видял да каже "заеби ги тия, дай при другите". Та затова не е споделено. Аз не виждам смисъл. Плюс това по-голяма марионетка няма как да станем освен член на сръбския съюз.

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,277, 15:03

То заебаването на макетата и руснаците е сигурно. Просто се чудех румънците какво ще правят ако това стане? Те нямат изгода да ни връщат регионите и да правят страйкове на майната си, а едва ли щяха да ни предложат само 2 региона пак.

eMarked
eMarked Day 2,275, 23:38

Фейл... Смятах те за един от най-добрите ни политици, обаче вече ми падна в очите с избора ти на Имоен за външен. Човек който е доказал, че не прави нищо, а просто си седи за поста 🙂

eMarked
eMarked Day 2,275, 23:41

В толкова важен момент за дипломацията ни, как може да го избереш него не знам. Явно пак ще затъваме и затъваме 🙂

eMarked
eMarked Day 2,275, 23:43

Правителството ще продължи да следва политика която е в унисон със желанието на българските играчи и интересите на страната, като заазва основните принципи на външната си политика.

Кога си попитал за нещо народа? За външната да не се повтарям 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.